Grattis Fredrik!

Idag fyller Fredrik 31 år! Stort grattis till honom!! Älskar dig karl'n min! ^^


Idag fyller även min morbrors äldsta grabb Dennis år. Fyllde tonåring! Så vi var där och grattade honom tillsammans med mamma. Emilia älskade att vara där ute! Min morbror och min morfar bor bredvid varandra och det finns hallon, krusbär, vinbär, jordgubbar och smultron på båda tomterna, så hon sprang runt och plockade för fulla muggar hela tiden. Snacka om nöjd unge! Hon hade inte ens tid att fika, haha! Hon som tjatat om tårta sen igår :-P Vi hjälpte henne att plocka ihop en stor burk som hon fick ta med hem sen, då blidde hon nöjd, och ville faktiskt följa med hem. Morfar har även vindruvor på sin gård, men dom var inte mogna än. Vi ska åka dit flera ggr i sommar, sällan man är där faktiskt. Emilia brukar i vanliga fall vara så himla blyg också men nu gick det hur bra som helst! Hon lekte med alla 3 grabbarna och hon pratade med morbror Håkan och morfar också, det brukar hon inte göra annars, haha! Dennis älskar dessutom barn och han höll i lilla Evelina ett bra tag. Hon somnade i hans famn :-)

Jaa just nu sitter ju faktiskt Fredrik på flygplanet på väg hem också!! 20 timmars flygresa, med mellanlandning. Får väl se när han kommer hem imorgon. Blir nog sent iaf. Men äntligen!!


Godisråtta

Men gud vad jag mölar godis egentligen!! Varje kväll när ungarna har somnat, då åker godisskålen fram! Illa illa..Stackars tänder..

Så vad har vi gjort idag då? Hämtade Emilia på dagis vid 2, sen åkte vi till Högbo. Träffade kusin Malin och Nova där, så det blidde lite lek i lekparken, hälsade på djuren och självklart åt vi glass med. Det första Emilia sa när vi kom dit var:
- Titta mamma ser du kanonerna!?
Vilka jäkla kanoner tänkte jag och frågade vad hon menade. Så pekade hon på kalkonerna! Haha, kanoner..Lät så roligt! Sen fick hon några såna där mindre trevliga utbrott som hon får ibland, gallskrek och kastade saker. Då var det dags att åka hem.
Hämtade upp brorsan och så åkte vi och köpte sån där jättenyttig hämtmat. McDonalds för brorsan och en grilltallrik från Jensas åt mig och Emilia. Mums! Orka laga mat liksom.. ^^ Efter maten blev det ett bad för Emilia för hon var verkligen skitig! Ja och sen var det ju dags att sova!

Snart dags för mig att sova med, fastnar ju här som vanligt ^^ Imorgon blir det iaf Järbo efter dagis, kalas!

Vad göra?

Hum..Vet verkligen inte vad jag har lust att göra idag..Emilia är på dagis nu fram till klockan 14:00. Har nyss betalat räkningar..Kuuul, eller så inte. Men nu är det gjort iaf, och vi fick lite slantar över också, haha!
Fint väder ute är det ju, så kanske man ska ringa till pappa och kolla om han har lust att släpa sig ner till stranden så kan vi komma dit och bada..Kanske äta tillsammans på kvällen sen..Eller nåt. Mamma är ju ute och åker båt med nya kärleken så henne kan man ju inte umgås med, hehe..
Mamma ringde iaf här på morgonen och sa att vi ska åka till Järbo imorgon eftermiddag och gratta en av mina kusiner. Kan ju bli trevligt, inte ofta man kommer ut dit!

Nej nu ska jag nog slänga mig på soffan och lyssna lite på musik, i min stenålders cd-freestyle!! ^^

Solpaus

Idag har vi haft lite solpaus. Kan behövas det med, så man inte bränner sönder sig och får solsting! Vi hämtade upp Linda klockan 11 och drog iväg till Valbo! Tog H&M först, där jag köpte mig lite nya underkläder! Kan ju säga att mina nuvarande inte är särskilt snygga, med tanke på att jag använde dem under graviditeten! Haha lite lagom slappa i resåren :-P Emilia försökte hjälpa mig att hitta snygga trosor, men den ungen verkar tänka väldigt mycket som sin far! Minimala stringtrosor i genomskinligt material var allt hon visade mig, haha! Unge! Fick som hon ville iaf, köpte ett par sådana som faktiskt var på rea, blir en trevlig liten present åt Fredrik när han kommer hem, tihi ^^ Efter H&M blidde det Sibylla för lite lunch. Jag och Emilia käkade köttbulle meal och Linda käkade laxburgare. Hon tyckte den var god, så den ska nog jag prova nästa gång med. Nyfiken blev jag ju! Emilia åt väl inte sådär väldans mycket, finns väl för mycket att titta på i Valbo helt enkelt! Gick in på Gina Tricot efteråt och där blidde det ett par jeansshorts på rea. Jag och Linda köpte likadana, haha! Vi får se till att inte använda dem samtidigt nästa gång vi träffas Linda! :-D Hum vilken affär blev det sen? Ah skitsamma gick in på några affärer och kikade efter väskor iaf, men hittade inget. Inne på Wear it hittade jag iaf ett linne, med döskallar! Gillar sånt ^^ Drog till Sandviken sen för att kika inne på Halvarssons väskaffär. När jag och Linda träffades för att leka i stadsparken hade hon en sån snygg väska som jag fastnade för och den hade hon köpt där. Hittade en likadan (tror jag det var iaf) så jag köpte den. Fast jag köpte en svart, hon har en vit. Efter det lämnade vi av Linda hemma och åkte hem vi med. Sen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, städat lite. Emilia ville bada i sin pool men hon satte sig bara ner en gång sen var hon klar. Jaja..Var upp till mamma en sväng med, Emilia fick vara där medans jag handlade. Går lite fortare om hon inte är med och röjer bland varorna, hihi..

Stranden såklart!

Imorse när vi vaknade så var det inge sol..Faaan var det första jag tänkte, men det dröjde inte länge förrens den kikade fram! Käkade frukost och slappade fram till lunch. Efter maten gjorde vi oss iordning för att åka till stranden, vad annars!? :-) Tog med oss vindruvor och meloner, kakor och saft. Bara massa gotta! ^^ Åkte ut till Forsbacka, skulle ju bada med pappa, Petra och Simon idag. Mycket kallare vatten där än i Öjaren faktiskt, men jag badade iaf! Emilia tycker ju det är så kul när mamma badar också, men hon blev lite ledsen när jag simmade en sväng. Hon trodde väl jag skulle lämna henne där på stranden och simma hem eller nåt :-P Emilia var på bra humör hela tiden fram tills vi skulle åka hem. Då var hon så trött. Somnade en sväng i bilen. Stumpan min!
När vi kom hem grillade vi med mamma. Mums mums! Trök-brorsan ville inte vara med! Tog 1 timme att natta Emilia. Så varmt i våra sovrum så man avlider ju nästan!

Imorgon blir det Valbo med Linda! Trevligt trevligt! Får väl se om Emilia blir samma monster som vanligt när vi är där, haha!

Älskar sommaren!

Gud så bra man mår när vädret är så perfekt!! Jag älskar sommaren! ^^

Idag vaknade Emilia 06:15, va fan..Försökte få henne att förstå att hon inte sovit klart, men hon vägrade. Hon skulle upp och äta frukost..Fine, men inget gnäll sa jag. Det enda hon gjorde var att gnälla. Klart som tusan, hon var ju fortfarande trött! Satt på Ice age och så la vi oss i soffan. Jag dåsade av ganska fort men Emilia lekte lite ett tag. Sen kom hon och kröp upp i min famn, och där somnade hon sen. Så låg vi och sov enda till klockan 11:30, då Evelina vaknade. Haha!! Skönt var det iaf, men gud så svettigt! Ammade Evelina och packade väskan sen drog vi till stranden. Idag blidde det lilla Öjaren, där kusin Malin och ungarna höll till. Idag knölade jag även på mig min bikini från förra året, måste ju få bada!! Vart lite snart-trillar-tuttarna-ut-varning, men det funkade, haha! Sköööönt att bada! Emilia älskar stranden. Och hon tyckte det var jättekul att mamma också badade idag ^^
På kvällen blidde det pizza med mamma och brorsan, så gott!! Emilia ville dock bara ha pizzasallad. Sen gick hon ner till mammas granne och tiggde åt sig alla hans tomater på tomatplantan, haha! :-D

Imorgon blir det stranden med pappa igen! Har köpt hem olika meloner, vindruvor, nektariner och så klart kakor och festis. Fast Emilia äter ju hellre frukt :-)

En dag på stranden

Emilia vaknade 06:40 imorse..Vilken lycka! Då hade hon också vaknat och grinat vid 05 men somnat om själv..Självklart för att Evelina sov hela natten. Så har det varit varje gång Evelina sovit hela natten, då har Emilia vaknat istället, haha..Gud så kul! Iaf så vaknade Emilia på skitdåligt humör. Väldigt vanligt på sistone. Idag t.ex så hämtade hon en hink full med grus och pinnar och hällde ut över hela vardagsrumsgolvet. "Men det gör inget mamma, du kan städa sen". Mm, tack för den du..

Efter lunch packade jag ihop massa grejer och knölade in ungarna i bilen, sen åkte vi ut till Ladis, badplatsen i Forsbacka. Pappa bor där så vi skulle bada med dom idag. Emilia hade skitkul, badade massa, byggde i sanden, "lagade mat" och fikade. Hennes glädjeskrik hördes nog över hela Forsbacka, haha! Vi fick nog lite färg på oss idag både hon och jag. Henne smörjde jag ju in, men självklart inte mig själv. Tänk att man gör samma misstag varje år, haha..Aja, det bränner iaf inte..Åt mat med pappa och dom också, på Forsbacka krogen :-P Blidde köttbullar och mos för mig och Emilia. Hon åt faktiskt riktigt bra, annars har hon ätit lite dåligt nu när det är så varmt. Evelina var glada bebisen hela dagen, mysbebisen min ^^ Vi kom hem strax efter 7. Slängde mig i duschen med Emilia sen direkt i säng med henne. Hon somnade på knappt 10 minuter! Förståeligt, hon var verkligen helt slut efter en heldag på stranden :-)

Underbar dag

Guuuud så härligt väder! Äntligen!

Idag var vi till stadsparken och lekte med Linda och Hugo efter dagis. Möttes upp utanför dagis och gick tillsammans ner. Härligt väder, matsäck och trevligt sällskap, kan det bli bättre? Nej verkligen inte! :-) Emilia och Hugo busade runt en massa, gissa om man fick en skitig unge med sig hem? Hehe..Evelina spydde en massa, haha, sen somnade hon i Lindas famn. Mysbebis ^^ Blidde inte så mycket ätet från matsäcken dock, Emilia var nog inte så hungrig pga värmen, inte jag heller för den delen. Matade pippifågel med kaka iaf :-P Fick en påse med kläder och skor utav Linda till Emilia också, jättesnällt! Tack tack ^^ Klockan gick skitfort när vi var där, helt plötsligt var det dags att gå hem och fixa kvällsmat! Vad hände liksom?! Men så är det ju när man har roligt! Ser fram emot fler träffar, vi hade jättetrevligt! Tack för idag Linda & Hugo!

När vi kom hem blidde det kvällsmat då, sen bada Emilia, hänga tvätt och natta henne. Sen bada Evelina och natta henne. Ja och sen hamnade jag här, som vanligt, med en skål chips. Hihi..Pratade lite med Fredrik via skype, funkar riktigt bra! Dom ska till Rio de Janeiro i helgen, fusk..Nu är det iaf bara 1 vecka kvar tills han kommer hem! Woho!

Nu ska jag ta och tvätta av fejset, sen blir det sängen. Imorgon blir det stranden med pappa min!

Så var det kväller

Så var ännu en dag över. Det går ju riktigt fort, nästan så man inte hinner med! Får ju nästan panik när man kollar almanackan och ser att det snart är augusti, bara 1 sommarmånad kvar! Buhu..

Blidde ingen träff med Jessica och familjen idag, dom blev så sena hem. Men det blir fler gånger! Vi gick och handlade efter dagis, plockade massa hallon efter vägen. Jag vill verkligen ha egna hallonbuskar på gården!! När vi köper hus sen, då ska vi ha hallonbuskar, jordgubbsland, äppelträd, plommonträd, körsbärsträd och vinbärsbuskar, så det så!! :-D Inne på affären vägrade Emilia lyssna utan sprang omkring och fingrade på allt i alla hyllor, och då menar jag verkligen sprang, i 110! Så less jag blev..Hade lovat henne en glass, men den vart hon utan kan jag lova! Så sur hon vart då, men lyssnar man inte utan bara fortsätter med hyss, ja då ska man inte ha nå glass heller! Punkt slut..När vi kom hem fyllde jag hennes pool så fick hon plaska runt i den. Men hon badade inte så mycket, hon tyckte det var roligare att "laga mat" åt mig, bestående av gräs, grus och vatten. Mums, eller nåt! Sen blidde det kvällsmat, en film och sen sängen!

Imorgon efter dagis ska vi till stadsparken och leka med Linda och Hugo! Ska bli skoj! Tar med oss fika så kan ungarna härja och vi ta det lugnt på en filt, hihi! Första gången vi ska träffa Linda och Hugo faktiskt. Ändå har vi bott grannar en sväng, på Mossvägen, och jag följer hennes blogg dagligen ^^ Så är det ju lite roligt också faktiskt att min lillebror lekte med Hugos pappa som liten :-)

Sol igen!

Nämen vad trevligt, fint väder idag igen. Kanske det blir lite sommar i år ändå ^^

Inatt var ingen rolig natt. Svårt att somna igen för mina leder värker mer än vanligt. Självklart skulle Evelina krångla med sömnen inatt igen och hon ville äta 2 ggr, men så låg hon och bökade flera ggr men somnade om själv. Men jag kunde ju inte sova med en vilding bredvid mig..Emilia vaknade 1 timme tidigare än vanligt imorse också..Gääääsp! Jättesur var hon hela morgonen med och inte ville hon vara på dagis heller. Tog hundra år innan vi kom därifrån. Och dagispersonalen, som just nu inte är hennes ordinarie, dom bara står bredvid och gör inte mycket för att hjälpa heller. Hennes ordinarie fröknar brukar ju iaf ta med henne och göra nåt roligt eller vinka i fönstret, då går det lättare. Men, men..Nästa vecka är sista dagisveckan, sen har vi semester! Sen semester, men det har ju inte direkt varit fint väder hittills heller så det gör ju inget :-)

Snart ska vi ta och traska iväg och hämta Emilia på dagis. Ska amma Evelina och så först. Sen blir det affären, posta två brev och handla lite. Får se om vi åker till Jessica sen och leker och äter. Hon skulle ringa senare, dom skulle bort en sväng först.

Hum, nu börjar det lukta bajsblöja här, nice!

Valbo

Jag lyckades få med mig brorsan till Jensas för lunch idag, pizza!! Så gott ^^ Sällan man träffar brorsan nu mera också, han har ju vänt på dygnet..Suck!

När jag kom till dagis för att hämta Emilia sprang alla ungar runt nakna och väldigt grusiga. Dom hade fyllt upp hela sandlådan med vatten så att barnen kunde bada! Ehh, vad är det för fel på poolen som dom har då? Fick tvätta av Emilia innan vi kunde åka vidare. Åkte och hämtade upp kusin Malin och sen in till Valbo. Gillar köpis, men det är farligt med massa reor :-P Hittade iaf en present åt Fredrik som fyller år nästa onsdag och så hittade jag 8 plagg åt Emilia. Evelina fick dregelhaklappar och jag en flytande eyeliner ^^ Hade gärna velat ha en kjol, men Emilias trotsiga humör gjorde det ganska omöjligt att titta på kläder åt mig själv. Hon gnällde och skrek och sket fullständigt i vad jag sa, heeela dagen lång. Kul med såna dagar! Fikade en sväng med och då var hon iaf ganska lugn, tills hon ramlade av stolen då. Sa åt henne flera ggr att sitta ordentligt så hon inte skulle ramla av stolen, men eftersom hon inte lyssnade så flög hon i golvet, och vart bebis. Fick bära henne därefter, till slut bar Malin på Evelina istället så pulade jag ner Emilia i vagnen, haha!

Kom hem ganska sent, fixade mat, duschade Emilia och nattade henne, sen bada Evelina och natta henne. Blir nog sängen för mig med snart, gäääsp!

Tisdag och soooool!

Härligt att vakna upp imorse och se solen skina! Hoppas vädret blir fint i några dagar nu, gärna resten av sommaren. Så trött på allt regn!

Sov rätt knögligt i natt. Hade så svårt att somna för ryggen gjorde så förbaskat ont! När jag äntligen började glida in en en riktigt skön sömn, ja då hör man Emilia börja grina. Traskade in till henne och hon stod bredvid sängen och var jätteledsen. Frågade henne vad det var och hon sa att det hade varit en jättestor spindel i hennes säng. Antagligen drömde hon väl en mardröm, för nån spindel fanns inte så långt ögat kunde nå. Lyfte och skakade på täcke, kuddar och allt för att visa att det inte var nån spindel där, sen fick jag ligga bredvid henne tills hon somnat om. Och guuuud vilken dryg unge att ligga bredvid! Hon sover precis som Fredrik, rör på sig var 30:e sekund. Får ju nästan psykbryt att sova bredvid nån av dem, haha! Somnade själv ganska sent på grund av detta då såklart, och självklart vaknade Evelina 2 ggr och ville ha mat inatt bara därför. Annars vaknar hon ju bara 1 gång vid 5. Men, men, that's life!

Måste bara berätta vad Emilia gjorde på mig igår också. Satt i soffan och fipplade med datorn som vanligt så kom hon upp och satt sig bakom mig och började klia mig på ryggen. Satt i bara bh så ryggen var ju bar då. Har ett födelsemärke mitt på ryggen som är ganska stort och står ut lite och det undrade Emilia vad det var. Förklarade för henne och hon verkade acceptera min förklaring. Så gick hon iväg och var borta ett tag, sen kom hon tillbaka och satt sig bakom mig igen. Helt plötsligt känner jag hur det hugger till i ryggen och jag skriker till. Då har Emilia gått och hämtat en gaffel som hon har huggit rätt in i ryggen på mig för att ta bort skräpet (födelsemärket) med!! Började blöda och fan vad ont det gjorde! Haha vilken unge!! :-D

Besök hos farmor

Ska väl skriva lite om besöket hos farmor igår!

Åkte hemifrån efter lunch. Precis när vi skulle åka så började Emilia klaga på att hon hade feber. Hon var lite varm och grinig, kollade tempen och den låg på 37,6. Inte så farligt alltså. Mötte pappa vid Statoil vid Högbovägen, han skulle åka först och visa vägen då jag var lite osäker. Haha, bra att man inte hittar till sin egen farmor efter 24 år :-P Hon bor ju som sagt mitt ute i skogen, tar ca 1 timme att åka dit. Första biten i skogen är det asfalterat, sen är det grusväg. Roligt, guppar som satan..Nästan varning för shaken baby syndrome när man åkte där..Och när vi kom och åkte där så fick vi helt plötsligt tvärnita, för en familj med tranor spatserade rätt ut i vägen! Mamma, pappa och bebis-trana! Jättesöt dunboll på styltor typ :-P Direkt när vi kom fram fick vi fika. Farmor är bäst på att baka och laga mat så vi mölade på som tusan! Sen sprang Emilia ut och lekte. Hon härjade som tusan och trivdes sååå bra! Hennes lilla feberdutt var som bortblåst. Knappt hon hade tid att komma in och äta kvällsmat sen. Tog en liten promenad längs grusvägarna efter maten och ca 50 meter från farmors hus så hade tydligen en björn grävt upp ett jordgetingbo! Ihh, jag vart nojjig direkt och tyckte mig höra björnar överallt! :-P När vi kom hem var klockan 19:30 och Emilia som hade hållt igång hela dagen var övertrött. Det tog 1½ timme att natta henne, pust! Tur mamma kom förbi och tog hand om Evelina medans! Emilia vill iaf åka tillbaka sa hon, hon älskade att vara där!

Idag har vi bara varit hemma. Jag har städat, diskat, bytt gardiner m.m. Trökigt, men ett måste.

Tröttis

Haft en underbar dag hos farmor! Orkar inte skriva så mycket just nu för jag är trööööött, så bättre uppdatering kommer imorgon! :-)

Lilla räkan

Evelina ligger på golvet och försöker komma över till mage från rygg. Hon har nästan lyckats! Bara den där armen som hon inte riktigt vet hur hon ska göra med. Men snart så! Emilia var 3½ månad när hon lyckades vända sig från rygg till mage första gången. Får väl se om Evelina blir tidigare eller inte :-)

Nu ska jag gå och göra mig iordning, sen fixa lunch och sen drar vi till farmor!! Vädret är inte det bästa, men det regnar inte iaf! Brorsan ville inte följa med, han skulle sova!? Snygg dygnsrytm..

Möla godis

Preciiiiis som vanligt! ^^

Idag var vi bara hemma på förmiddagen och tog det lugnt. Fick tokrus på Emilia..Köpte nya böcker åt henne i förrgår, 2 stycken Pettson & Findus, och 5 stycken Disney´s Nalle Puh. Jag älskar att läsa och likaså Emilia, så jag köper ganska mycket böcker åt henne. Hoppas hon får ett bra läshuvud! Men iaf, idag när vi skulle sätta oss och läsa, så ser jag att hon har tagit sina färgpennor och ritat som en tok i ena Pettson-boken och en Nalle Puh!!! Tacksam jäkla unge! Kan lova att hennes färgpennor försvann ganska fort och dom lär hon inte få tillbaka på ett tag..Morr..Det värsta var ju nästan att hon flinade mig rätt upp i ansiktet när jag sa åt henne att man absolut inte ritar någon annanstans än på papperet! Fan nästan så jag fick en tår i ögat, dels av ilskan, dels för att jag faktiskt vart sårad när hon förstör saker jag köpt åt henne..Visst, hon är bara 2½ år, men hon vet mycket väl vad som är rätt och fel..

Vid 14:00 åkte vi till min kusin Malin och hälsade på, så fick Emilia leka med Nova. Bra för henne att springa av sig lite energi. Dom lekte så bra så, jag och Malin, och Evelina såklart, kunde sitta ganska lugnt på altan och fika och prata. Skönt det! Tjejerna gick upp på Novas rum och lekte en sväng, och jag gick upp och kollade till dom en sväng för det började dunka så mycket helt plötsligt. Då ser man Emilia nerbäddad i dockvaggan med dockans napp i munnen, och Nova står vid leksaksspisen och lagar mat åt "sin bebis". Haha så sött! Strax före 18:00 åkte jag och Emilia därifrån, Evelina stannade kvar! Första gången jag lämnade iväg Evelina! Ja hon har ju vart hos mamma när jag nattat Emilia, men det räknas inte riktigt tycker jag :-P Jag och Emilia åkte iaf till ICA Maxi och handlade. Behövde ha hem mjölk, yoghurt, frukt, blöjor m.m. Sen skulle vi käka. Emilia ville bara ha en varm korv och inte ens den fick hon sig. Inte så konstigt med tanke på hur mycket fikabröd hon knölade i sig hos Malin, haha! Sen åkte vi hem och så skulle vi slänga sopor innan vi skulle åka tillbaka och hämta Evelina. Emilia har en liten vagn som hon brukar hjälpa till att köra sopor på, så den lastade hon på och drog iväg med. Vid sophuset finns en liten liten backe med massa grus på och där skulle hon ju såklart parkera vagnen. Den rullade ju iväg, hakade fast sig över hennes huvud så hon flög ju ner med ansiktet rätt i gruset! Blödde från både över- och underläppen och näsan skrapades upp. Hon såg lite krigsskadad ut, men det enda som syns nu är hennes läppar á la Angelina Jolie. Stackars snuttan! Det hade iaf gått bra för Malin med Evelina. Inte för att jag trodde nåt annat heller, min bebis är ju faktiskt snäll ^^

Imorgon ska vi nog åka till min farmor och hälsa på tillsammans med min pappa. Farmor bor mitt ute i skogen! Mysigt, men jag hade nog blitt knäpp av att bo flera mil från stan..Ska iaf bli roligt att träffa farmor! ^^ Hon är mysig hon!

Men just ja!!

Nu höll jag på att glömma igen!! Min lilla räkfis blir ju 3 månader idag!! Det går så fooort! Älsklingen min! *pussa på*

Dessutom har min stora älskling namnsdag! Grattis Fredrik! ^^

Åshammar

Idag har vi spenderat eftermiddagen i Åshammar hemma hos Wedde och sonen Melwin. Var tänkt att vi skulle till stranden men det blåste så mycket och var ganska molnigt så poolen fylldes på deras gård istället. Vi fikade och ungarna lekte. Emilia var lite putt i början men hon kom igång sen. Wedde höll i Evelina lite och han verkade lite bebissjuk ;-P Kul med en karl som vågar hålla i en bebis iaf! Annars är de flesta karlar så mesiga och säger nej när man sträcker fram en liten bebis ^^ Min pappa t.ex har fortfarande inte hållt i Evelina, han vågar inte för han tycker hon är för liten! Haha..Jadu..Efter ett tag började det iaf att regna så då gick vi in. Plötsligt blev det ganska tyst, då har Melwin och Emilia stängt in sig i hans rum och lagt sig i hans säng, haha! Det börjas visst tidigt! Wedde har ju också brorsans gamla ödla Harry hemma hos sig, och när Emilia fick syn på den skrek hon "Mamma en krokodiiiiil!!" och vart jätteglad. Hehe..Den där lilla ödlan, knappast en krokodil kan jag säga! :-) Vi åkte hem vid 18:30, direkt till mamma för att äta kvällsmat. Falukorv i ugn, väldigt längesedan jag åt det. Grymt gott var det iaf! Men så är ju också mammas mat alltid godast! Mamma passade Evelina medans jag nattade Emilia, som var på ett riktigt dryghumör. Övertrött! Hon somnade iaf ganska snabbt när hon väl kom i säng. Nu sover Evelina också, och jag sitter här som vanligt och mölar godis!! :-D

Feber

Lilla Evelina fick lite feber inatt efter sprutan. 38,7 grader. Hon var inte sur eller så, utan hon var lika glad som vanligt, fast varm :-) Fick lite svårt att somna, så hon var nog vaken till strax efter midnatt. Kollade klart på Saw och den slutade ju vid midnatt, och då var hon fortfarande vaken. Men usch så nojjig man blir då för minsta lilla feber! Jag kunde knappt slappna av och sova för att jag visste att stumpan låg med feber bredvid. Dumma tankar som "tänk om hon somnar och inte vaknar igen" snurrade runt i huvudet. För lite feber! Men som morsa är man faktiskt jäkligt nojjig, så det så! ^^

Nu har vi nyss ätit lunch och strax ska jag börja packa iordning en väska med lite fika och sånt som behövs för en dag på stranden! Ska åka till Åshammar och hälsa på Wedde med son, och så ska vi lägga oss på stranden en sväng. Emilia sitter bredvid och frågar om vi inte ska åka snart. Tjaaat! :-P Sen ikväll ska vi äta hos mamma. Blir bra det, Emilia har sagt nu till kvällsmatarna att snart kommer mormor och äter med oss. Så nu kanske det blir tyst på henne, haha!

Angående kommentaren från Madde, att vaccinationen snart blir gratis i hela Sverige och att man kan vänta med den om man vill, som jag fattade det genom bvc så ska den vaccinationen tas i samband med ordinarie vaccination, alltså vid 3, 5 och 12 månader. Då blir det lite svårt att vänta med den..En kompis som missade den första sprutan vid 3 månader kommer endast att få 2 stycken, vid 5 och 12 månader, just för att man inte kan ta dem senare.

Första vaccinationen

Så var Evelinas första vaccination avklarad! Usch så jobbigt det är när småttingar ska ha sprutor! Jag hatar sprutor själv, men det är nästan värre när man ska se sin lilla bebis få dem..Vi valde ju att ge Evelina den där valfria sprutan också, som är gratis på vissa ställen men som kostar här, så det blidde ju 2 sprutor, en i varje ben. Evelina tyckte inte att det var roligt!! Hon grinade stackarn, och jag lovar att mamman vart tårögd och hade gråten i halsen med! Usch vad jag hatar sprutor!! Hon slutade gråta när hon fick kramas lite, men varje gång hon såg bvc-sköterskan sen så började läppen darra. Snuttan..Det var förresten Fredriks kompis Johans mamma som var vår bvc-sköterska denna gång, då vår ordinarie har semester. Vägde och mätte tösen också, hon väger nu 5945 gram tror jag det var, och är 63½ cm lång. Min långa tjej! Mycket större än vad Emilia var vid samma ålder. Bvc-sköterskan tyckte också att Evelina var väldigt stadig och med, så hon tyckte vi kunde börja lite smått med att sätta henne i sin matstol nu. Så när vi hade kommit hem efter att ha hämtat Emilia på dagis och ätit mellis, så åkte vi till Barnens hus och köpte stolsdyna till hennes tripp trapp stol och så pusslade vi ihop den. Så när vi åt kvällsmat så fick Evelina sitta med oss vid bordet! Det tyckte hon först var lite skumt, men sen såg hon att Emilia satt mittemot henne och då började hon skratta, sen satt hon där och fipplade med händerna medans vi åt ^^  Men gud så det regnade när vi åkte till Barnens hus då! Alla bilar på motorvägen åkte i ca 70-80, för man såg absolut ingenting och man fick typ vattenplaning hela tiden. Läskigt!!

Nu sitter man här och mölar godis som vanligt och slötittar lite på Saw som går på tv. Men alldeles strax ska vi förflytta oss till sängen. Evelina ligger i mitt knä och sover ^^

Meeeen!

Åhh! Evelina sov så bra inatt, somnade strax före 22 och sov till 8 imorse, utan att vakna för mat. Men självklart så vaknar ju Emilia på natten då istället! Så surt, när man äntligen hade kunnat få sova ut..Jaja, bara att gilla läget..Ska kolla runt lite på nätet, sen vila lite på soffan medans Evelina sover. Sen blir det dusch och grejer innan vi ska iväg till BVC för Evelinas första vaccination! Eeeek!

Lugn dag

Ja inte har det hänt mycket idag inte. Lunch på Donken med bror min, lämnat böcker på bibblan (1 vecka för sent, ops..), hämtat ut vaccinet åt Evelina som hon ska få imorgon..Sen har vi bara varit hemma, plockat lite, diskat, tvättat..Emilia lekte ute på gården lite, som jag skrev tidigare. Bjöd mamma på kvällsmat, lasagnette. Jaa sen kom Johan hit och hjälpte mig natta ungarna. Snällt så snällt!

Imorgon torsdag. Vaccinationsdags för Evelina. Stackars min bebis..Hoppas hon slipper feber och sånt, och allt för mycket ajaj!

Roliga unge!

Haha Emilia är så rolig! Satt på toa när hon kom in och sa åt mig att man faktiskt gjorde i blöjan! Förklarade för henne att när man blir stor så kissar man faktiskt på toa, det är bara när man är liten som man har blöja. Dessutom har mamma lite för stor rumpa för blöja tyckte jag :-P Då klappade hon mig på rumpan och sa: -Nej då lilla vännen, du har liten rumpa.., med ett jättesött leende! Hur gulligt är inte det då? Haha lät så roligt! Just nu är hon ute på gården och leker, utan blöja. Ställde ut en potta ifall det blir väldig kris. Gick några minuter så kom Emilia inspringandes jättestolt och förklarade att hon hade kissat på pottan. Vad bra sa jag och gick ut för att tömma pottan. Då var den helt full! Det visade sig att Emilia bara hade tagit vatten från poolen och hällt i pottan, haha. Jaa snyggt försök iaf! ^^

Varför..

..sover inte min unge för? Emilia brukar ju alltid sova till 9 på morgonen annars, men inte nu inte! Nu vaknar hon strax före 7, och inte verkar det bara vara nån tillfällig grej heller för nu har hon gjort det ett bra tag! Suck..Jag vill ju faktiskt sova..Hinner knappt somna om efter att ha matat Evelina vid 5, för det tar en liten stund innan jag kan komma till ro och somna om..Jaja..Snart är Fredrik hemma och då får ju han kliva upp med Emilia så jag kan sova ut lite!! :-D

Onsdag idag, veckorna flyger fram! Snart är det fan höst..Blää..Men undra vad man ska hitta på idag då..Hum..Jag är på shoppinghumör, men att gå i affärer med 2 ungar är ingen hit :-P Fint väder iaf, så vi får väl försöka hålla oss ute.

Härlig dag

Idag efter dagis så åkte jag och ungarna till Kungsgården och hälsade på familjen Zetterberg! Vi skulle bli bjudna på grillat, värsta lyx! Dan skötte grillen, Emilia och Isac lekte för fulla muggar och jag och Jessica skötte bebisar ^^ Vi hade så trevligt och Emilia trivdes jättebra med Isac! Hon pratade om Isac hela kvällen här sen, hon ville åka tillbaka :-) Maten var jättegod, man mölade i sig så mycket så man fick ju nästan ont i magen efteråt! Ändå så tröck man i sig massa glass sen med, haha! Emilia var alldeles svettig efter all lek, och magen stod typ rätt ut efter mat och glass. Trevliga fisar hon gick runt och släppte sen :-P När vi kom hem var jag tvungen att stoppa henne i badet men det var knappt hon orkade bada. Hon somnade ganska snabbt sen, hihi..Så en okomplicerad nattning ikväll alltså! Tack för en jättehärlig dag Jessica med familj!
Imorgon då..Hum..Känns som jag har haft nåt planerat men glömt bort..Fan för mitt minne alltså! Vet iaf att jag ska till apoteket och hämta ut de ena vaccinet som Evelina ska få på torsdag. 500:- kostar det, sen 225:- för själva sticket..Sjukt, för på vissa ställen i Sverige är det ju gratis! Ja så skulle jag behöva ta mig till bibblan och lämna tillbaka lite böcker med..Lite sen med dom, ops! Jeje får väl betala och vara glad, är huvudet dumt så :-P

En dag i Årsunda

Japp, det blidde Årsunda för oss igår! Fick fika på en gång när vi kom dit, trevligt trevligt för vi var faktiskt lite småhungriga. Smarta jag glömde ge oss mellis innan vi åkte ^^ Fredriks mamma hade bakat en jättegod sån där sockerkaka som smakar pepparkaka! Älskar såna! Sen stack Emilia ut med farfar och lekte, matade hundarna och åkte fyrhjuling. Hon älskar att åka fyrhjuling :-) Jag och Fredriks mamma satt inne och pratade och hon fick rå om Evelina lite, det tyckte hon var mysigt. Så härligt där ute, med stor gård. Jag vill också ha hus! Vi kom väl hem ca 17:45 och då började jag med maten. Mamma skulle komma hit och äta med oss. Roligt med lite matsällskap, Emilia äter ju klart så fort hon sen försvinner hon från bordet. Ungar, har inte tid att sluta leka inte ^^

Nu är Emilia på dagis. Skönt för henne att få leka av sig lite där. Sen när vi hämtat henne ska vi åka till Jessica, Dan, Isac och Ludwig! Leka massa och dom skulle bjuda på grillat! Så mysigt! Gott ska det bli också! Älskar grillat men jag vågar inte försöka mig på att grilla själv för då kommer väl Fredrik hem till en kolhög bara för att jag lyckats bränna ner huset, haha..

Hum, det var nåt mer jag tänkte skriva men som vanligt när man sätter sig här så bara försvinner allt.. :-P

Jag vill bara sooova!

Gäsp gäsp! Emilia vaknade strax före 7 imorse igen! Herregud vad har det tagit åt min unge, hon brukar ju jämt sova till 9 annars..Inte hann jag somna om efter att Evelina vaknade vid 5 och skulle ha mat heller, så jag har vart vaken sen 5. Och somnade ja det gjorde jag strax efter midnatt för Evelina hade magknip..Jippie..! Som sagt, gääääsp!!

Snart dags att göra lunch. Evelina sover fortfarande, så hon kommer väl säkert att vakna precis när man ska fixa maten eller nåt. Tror jag ska ringa till Fredriks föräldrar sen och höra om vi kan komma och hälsa på en sväng.

Åh just ja! Jag har ju länge försökt att få tag på kort på mig själv från tiden i Björksätra, för själv har jag ju bara 1. Jag såg ju lite annorlunda ut på den tiden, hahah!! Typ svartrockar-stuk :-P Nu har iaf en kille som jag brukade festa hos berättat att det finns lite kort hos honom, så det blir till att ta sig dit nån dag och kika lite! Så skojj!!

Tråkiga söndag

Undra varför söndagar nästan alltid är tråkiga för?

Blidde inte mycket gjort idag. Tänkte städa men gav upp när Emilia hela tiden motarbetade mig och stökade till fortare än vad jag kunde städa. Orka liksom..Satte oss i bilen och körde lite. Ungarna somnade så det blev lugnt och skönt för mig, hihi. Stannade i Valbo och käkade mjukglass och köpte hem mjölk, bröd, frukt m.m. Sen hem och fixa kvällsmat. Diskade lite och sen kom mamma förbi på fika. Trevligt trevligt! Sen stannade hon med Evelina medans jag nattade Emilia. Skönt att slippa stressa igenom en nattning. Nu sitter jag här, ammar och mölar godis! Hihi..

Måndag imorgon, vad händer då?

Trötter

Åh suck..Jag och Evelina vaknade inatt av åskan. Evelina somnade om typ i samma sekund som hon vaknade som tur var, men jag låg vaken ett bra tag. Tur att inte Emilia vaknade! Hon vaknade strax före 7 så det var jäkla tidigt ändå det..Jag ville inte kliva upp då, men vad har man för val? Hon ville iaf titta på Mora träsk så jag kunde passa på att blunda lite på soffan, skönt det! Sen gick hon upp och väckte Evelina så då var det ju bara att kliva upp helt och hållet. Gäsp, idag är ju en sån där dag då man egentligen inte hade velat kliva upp alls, bara ligga kvar i sängen och mysa under täcket.

Regnar inte ute just nu iaf, solen skiner ju till och med. Undra vad man ska hitta på. Som vanligt har jag idétorka ochh inte direkt nån lust för något, så vi får väl se vad som händer..Nu ska jag iaf gå och byta bajsblöja och tvätta av Evelina för hon har ju dessutom spytt ner hela sig. Som vanligt! Sen är det ju lunchdags, tror det blir nåt så enkelt som ravioli, det älskar Emilia. Jag hatar det, men huvudsaken Emilia blir riktigt mätt!

Stranden och nya husdjur

Idag drog vi iväg till stranden med kusin Malin, Nova och Andjelina. Tog hundra år att komma iväg för det första, Emilia ska ju alltid strula. Testa testa heeeela tiden! Vädret var väl inte det allra bästa, men det dög. Ungarna hade skoj iaf, huvudsaken det! Mitt i all lek och solande så kom det en orm upp ur vattnet och började slingra sig upp på stranden. Alla vuxna blev typ skrajja men Emilia ville leka med den och Nova ville klappa den, hehe. En orm är dom inte rädd för, men små flugor, ja då skriker dom högt :-P Efter stranden åkte vi iväg till Sibylla och åt allihopa. Eller ja vi vuxna åt, ungarna var för upptagna med lek såklart!

När vi kom hem så skulle jag gå och slänga soporna. Gissa om jag vart paff när ena soppåsen började fräsa åt mig! En igelkott hade krypit in och lagt sig i påsen och ätit resterna från pizzan vi åt i torsdags, haha! Skitstor igelkott, och ilsken! Ringde hit brorsan så han fick ta bort den, jag vågade inte..Kollade ut genom fönstret för ett tag sen och då gick den omkring här ute och letade mer mat, hihi..Fått lite städat här hemma med och diskat och kört en maskin tvätt. Är vädret dåligt imorgon blir det nog mer städning, annars vill jag ju ut och njuta i solen såklart!

Kattjävel

Precis som jag trodde så skulle Leo reagera på den nya kattmaten..Vaknade upp till både spyor och skit på golven. Faaan!! Varför var dom tvugna att sluta sälja den enda kattmaten han tålde för?

Michael Jackson

Funderar på en sak..Jag har radion på hela dagar här hemma..Men enda gången man hör Michael Jackson är efter klockan 22. Varför då? Är han barnförbjuden eller? Jag gillar faktiskt hans musik och har alla hans soloskivor utom den nyaste. Han är ju faktiskt en väldigt bra artist, han vet hur man gör musik och hur man underhåller med videos och konsterter. Ska fixa skivorna från Jackson 5-tiden också, dom är så härliga ^^ Snacka om att jag har blandad musiksmak! Lyssnar ju väldigt mycket på Manson annars och Misfits, så Michael Jackson mitt upp i, haha! Känner mig nästan som värsta tönt när jag faktiskt kan nästan varje MJ-låt utantill :-P

Fredag

Oj vad veckorna går fort ändå..2½ vecka kvar, sen kommer Fredrik hem!

Idag vaknade Emilia 08:00 men hon var snäll och lät mig blunda lite på soffan medans hon kikade på Mora träsk och lekte med dockor. Skönt när hon är på sånt humör på morgonen ^^ Efter lunchen kom Malin, Nova och Andjelina hit. Jag och Malin placerade oss i köket med Evelina och de 3 stora barnen röjde i resten av lägenheten och ute på gården. Finns lite att städa här inne sen, haha. Men så stökigt blev det faktiskt inte, Emilia brukar kunna stöka till värre själv. Ute på gården hittade dom på Emilias kalkkritor så plattorna och några väggar är väldigt fint målade nu. Såg ena grannen tvärnita utanför här ikväll och stod och skrattade åt vår gård. Haha..Ja det är ju tur att det går bort med vatten..Så regn inatt tack! För en gångs skull så lekte ungarna riktigt bra tillsammans, annars brukar Emilia vara så fjantig och ska bara sitta i mitt knä och gnälla. Men inte idag! Wee!

När dom åkt hem så skulle jag ta mig till Valbo för att köpa kattmat. Försökte få tag på brorsan för jag behöver hjälp med att bära den där jäkla säcken med kattmat då den väger 15 kilo. Brorsan sov såklart så Wedde var snäll och skulle ställa upp. Åkte till Åshammar och hämtade upp honom och sen till Valbo. Kommer dit och självklart är den enda kattmaten som vår katt tål slut, för alltid! Dom ska sluta med den helt enkelt. Så jäkla typiskt då Leo får diarré och kräkningar av all annan mat..Suck..Aja vi fick iaf en annan säck på prov, men det kostade ju 300:- för 3 kilo..Så hoppas den funkar. Så inte behövde jag nån hjälp att bära kattmaten då heller. Skjutsade hem Wedde igen och sen till Prix, ja eller Coop då som det heter nu men för mig är det alltid Prix. Handlade blöjor åt båda ungarna, dyyyrt, och lite grejs till tacosen som vi skulle äta hos mamma. Mums! Mamma ska iväg med sin nya pojkvän i helgen så vi blev inte där länge.

När vi kom hem så var det nattadags för Emilia. Då kom Fredriks kompis Johan förbi för att passa Evelina medans, då nattningarna har kört ihop sig totalt de senaste nätterna och båda ungarna bara skrikit för fulla muggar. Snällt av Johan tycker jag! Emilia var dryg ändå och tog 1 timme på sig att somna. Suck! Evelina satt så snällt i Johans knä när jag kom ner. Skönt att veta att hon hade det bra med honom iaf, så man slapp må dåligt för det och kunde natta Emilia i lugn och ro. Evelina har nästan precis somnat, ligger och snarkar bredvid mig nu :-)

Lång dag, jobbig kväll

Idag har vi hunnit med ganska mycket ändå. Blidde sena till dagis till att börja med. Båda ungarna bajsade när vi skulle åka iväg, kuuuul! Sen så lyssnar ju inte Emilia för fem öre heller. När vi lämnat henne på dagis så begav jag mig hem och slängde lite smink i nyllet, sen iväg för att hälsa på Cina, Magnus och Wilmer! Alltid lika trevligt! Wilmer är en sån pratglad liten bebis ^^ Evelina spydde som vanligt, min lilla kräkbebis, så vi fick låna kräkfilt av Wilmer. Schysst, komma på besök och spy ner polarens grejer :-P

Efter besöket åkte vi och hämtade Emilia på dagis. Hem och packade ner lite fika och sånt och sen drog vi till Öjaren och badade. Fick inte tag på någon som ville haka på så vi åkte själv. Emilia tyckte det var kallt i vattnet så hon badade inte mer än fötterna, men hon tycker det är roligt att leka i sanden iaf. Lagade makaroner och köttbullar åt mig :-P Evelina sov i vagnen medans.

Vi åkte från Öjaren vid halv 5 ungefär. Hem och hämtade brorsan, vidare till affären för att handla och hämta paket åt brorsan. Sen vidare till mammas jobb för att byta några ord med henne och efter det ner på stan för att köpa pizza! Mumma! Men Emilia ville bara ha pizzasallad, hum..

Sen började helvetet..Vette tusan vad som tagit åt mina ungar på kvällarna men båda två bara gallskriker! Evelina skriker lungorna av sig, otröstlig. Så jag kan inte ha med henne upp i Emilias sovrum när hon ska nattas för då somnar hon ju aldrig..Men att ha henne nere själv när hon skriker sådär funkar ju inte heller..Och Emilia kan inte somna själv så lämnar jag henne i sängen när hon fortfarande är vaken ja då börjar hon gallskrika..Så jäkla svårt när man är ensam med två barn och båda behöver en på två håll..Det tar på krafterna att inte kunna vara med båda barnen samtidigt när båda behöver en..Att höra ens barn skrika så hjärtskärande efter en..Inte kul! Vette tusan hur jag ska göra heller..Kan ju inte låta Emilia vara uppe längre heller för hon är ju så trött..Övertrött unge är inte heller roligt..Nää usch nu får fan Fredrik komma hem!!

7 år tillsammans

Idag 9/7-08 har jag och Fredrik varit tillsammans i hela 7 år! Oj så tiden springer iväg! Kan inte förstå att det var så länge sedan ändå som jag och Fredrik träffades och började umgås, badade nakenbad, haha!! Kommer ihåg det som igår ju! 7 år, helt otroligt..


Älskar dig Fredrik Larsson!




Jag & Fredrik, julen 2001
Så unga vi ser ut : - )

Gävle

Dagen började inge bra för mig. Evelina somnade för natten strax före midnatt igår. 03:30 vaknade jag av att Emilia satt i trappan och grinade. Öhh..Har ingen aning om vad hon gjorde där. Hon ville iaf ha frukost då sa hon. No way! Fick henne att somna om efter 1 timme. Gissa vem som vaknade då? Jo Evelina..Byta blöja och amma henne sen tog det ett tag innan hon somnade igen. Då vaknade Emilia igen och ja då var det bara att kliva upp..Suck!! Fick sova lite när Emilia var på dagis iaf.

Sen satte jag mig i soffan och tittade på tv efter sovstunden. Satt där och bara glodde, gjorde inte ett smack. Gick in på toan och upptäckte att kulan till läpp-piercingen hade lossnat!! Gah! Helt borta, letade och letade. Skumt att den bara lossnade sådär när jag satt och tittade på tv. Okej om jag fipplat som en tok på den men det gjorde jag ju inte..Skickade runt lite sms för att försöka få tag på en nya kula, men ingen hade. Fan fan fan kände jag, staven var ju på väg ur den med. Men det löste sig till slut iaf så nu är piercingen på plats som den ska igen :-)

Efter dagis åkte vi till Gävle och käkade glass och lekte i Boulognerskogen. Så mysigt där! Men det är lite krångligt att vara ensam med två barn i en lekpark speciellt när den ena inte ens kan sitta själv än. Evelina vill ju inte ligga helt själv i vagnen inte och Emilia blir sur om jag inte leker med henne. Hehe..

Nu sitter jag och väntar på att brorsan ska komma förbi med deras kamera så jag kan knäppa lite kort! :-)

Vilken dag..!

Jag är helt slut..Idag har det verkligen inte varit Emilias dag! Gud som hon hållt på! Börjar fundera på om det kanske har att göra med att hon saknar pappa Fredrik nu..För så här gnällig och dryg brukar hon inte vara..Allt är bara griiin och gnäll. Man blir knäpp i huvvet till slut! Älsklingen min..

Pratade med Fredrik tidigare idag. Gissa vem som åker tillbaka till Brasilien efter sina 4 veckors semester då? Suck! Han har inget val säger han. Vet inte hur länge han blir borta då, men som värst typ hela september. Jävla skitjobb..Han hade blitt erbjuden ett jobb på Sandvik nu tydligen, men det skulle innebära många såna här resor så han tackade nej för min skull. Tack för det! Brytit ihop annars ju..

Nu ska jag fortsätta smälla i mig godis och läsk och tycka lite synd om mig själv..

Fy farao..

..vad jag är uttråkad..!! Ännu en dag med pissigt väder och jag har som vanligt ingen aning om vad man ska hitta på. Sitter här hemma och både jag och ungarna håller på att få tokrus av tristess. Det suuuuger!! Varför kan det inte vara sol och varmt ute för? Jävla svenska sommar..

Evelina ligger under sitt babygym och övar på att vända sig från rygg till mage. Snart så kommer hon runt! Emilia håller på att lukta på mitt nytvättade hår, eller torkar av snor i det..Inte riktigt säker..Orkar inte bry mig heller, haha..

Busiga jag

Hihi, idag har jag äntligen piercat min överläpp! Mouche eller hur det nu stavas :-) Fredrik ville ju inte att jag skulle göra det, men jag gjorde det ändå! Får väl se om jag får flytta härifrån nu då, som han hotade med, haha! Jag är iaf nöjd! Hoppas det läker som det ska nu!

Allvarligt!

Jag har så grymt jäkla tråkigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen!! Hatar såna här dagar..Undra om man ska ringa till mamma iaf och kolla om vi kanske ska äta tillsammans ikväll..Så får man lite trevligt sällskap på kvällen iaf ^^

Vart är solen?!

Alltså fy sjutton för den svenska sommaren..Jag vill ju ha sol!! Så deprimerande, sommaren bara springer iväg men inte är det nå fint väder inte! Snart är det höst och regn och rusk för hela slanten. Man vill ju ha haft en underbar sommar före det. Men som det ser ut nu så får vi tydligen nöja oss med regn, blåst och kyla..Fryser arselet av mig idag t.ex och mina leder värker. Jävla skit..

Sitter fortfarande och funderar på vad man ska hitta på att göra idag. Jag har verkligen idétorka. Vill ju inte vara ute för då kommer lederna bli ännu värre, men vad kan man hitta på inne då? Här hemma finns inte mycket att göra iaf..Suck!

Men hallå..?

Varför, varför, varför är det alltid så att när man är ledig så vaknar Emilia klockan 8 eller tidigare, men när det är dagisdags då får man väcka henne vid 8 annars sover hon vidare till iaf klockan 9?! Jag vill ju soooovaaaa...

Men åhh..

Vilken dryg dag..Vädret suger och ungarnas humör är inte det bästa. Emilia trotsar som en idiot, allt är bara gnäll gnäll och åter gnäll. Blir ju knäpp i skallen! Evelina är ju inne i en tillväxtperiod vilket medför ett dåligt humör och en massa ammande. Lägenheten är typ kokhet så man svettas bara man tar ett andetag..Puh..Och självklart får jag för mig att dammsuga och torka golven då..Smart drag Angelica..Jaja nu är det gjort iaf.

Snart dags att börja med maten också. Fan tyckte jag nyss gjorde mat ju! Grymt sugen på tacos men mamma är nog kanske inte sugen på att äta med oss igen, hon blev så stressad igår haha! Hon undrade hur jag orkade, med två ungar som skrek och klängde på en. Ja men vad har man för val? :-)

Seg i kolan..

Ohh..Trött..Somnade nån gång efter 23 igår kväll, klockan 02 vaknade Evelina och ville ha mat.. Annars brukar hon ju sova till 05 innan hon vill äta. Aja bara att kliva upp och byta blöja och mata det. Sen vaknade hon igen vid 05:30 och ville ha mat..Taskigt..Sen hade hon svårt att somna om, låg och bökade hur länge som helst. När hon äntligen hade somnat om och jag äntligen började glida in i en skön sömn igen, ja då vaknade Emilia, då var klockan strax före 08. Buhu..Nu får jag vänta ända tills ikväll innan jag får sova igen..Gäääsp!

Undra vad man ska hitta på idag då..Lite sämre väder idag. Äh det visar sig vad vi hittar på. Städa lite är ett måste iaf. Trist, men så är det!

Stranden

Det blidde stranden för mig och ungarna idag! Åkte till Sörtutt där mamma var. Egentligen var jag inte så sugen på stranden eftersom Emilia snorar fortfarande, men mamma tyckte inte det gjorde nåt så va fan okej då! :-) Var riktigt skönt, synd bara att mina mjölkbomber inte får plats i nån av mina bikinis så jag fick ha shorts och linne. Svettigt, och nu har jag en snygg bonnbränna! :-P Jeje, sånt är livet!

Nu på kvällen grillade vi hos mamma och brorsan, mumma! Jag sitter alltid kvar sist vid bordet och vräker, ingen förstår vart jag gör av all mat med tanke på den smala kropp jag har! Men nu har jag matmage kan jag lova, ser ut som jag är gravid i 5:e månaden! :-D

Ohh nu börjar 8 mile på tv! Dags att dreggla lite över Eminem, han är ju så snygg ju ^^ Gillar bab boys med tatueringar jag, hihi..

Men gäsp..

Varför är det så, att när man ska upp till dagis då sover Emilia som en stock och man måste väcka henne, men när man är ledig och kan sova länge, då vaknar hon vid 07 på morgonen hur pigg som helst! Så typiskt ju..Gääääsp!

Undra vad man ska hitta på idag då? Skulle ju vilja till stranden men snoret och hostan håller sig ju kvar här hemma, då vågar jag inte riskera att göra det värre genom att bada ute. Tror jag.. Hehe..

Årsunda

Idag efter dagis åkte jag och ungarna ut till Årsunda och hälsade på Fredriks föräldrar. Jättetrevligt! Men jag tycker lite synd om dem, får aldrig vara ifred. Det kommer folk oanmält dit flera ggr om dagen. Bara under den tiden vi var där, 3 timmar, så kom det 4 stycken. Måste ju vara tokjobbigt, dom får ju aldrig nåt gjort bara bjuda på fika. Vi ringde iaf och frågade om det passade att vi kom förbi. Snälla som dom är så lånade dom ut pengar åt mig med, eftersom försäkringskassan som vanligt krånglar med mina pengar så jag satt här pank. Tur man har snälla svärföräldrar! Väldigt mysigt där dom bor, lugnt och skönt. Tänk att vi faktiskt var på väg att flytta dit först :-)

Bloggvärdering

Värderade nyss min blogg, den är tydligen värd 36 121:-, haha!  Förstår inte riktigt vad som menas, hur kan den vara värd så mycket pengar? Och kan jag inte få pengarna i handen tack?! :-D

Bvc

Kom nyss hem från bvc. Lilla räkan väger nu 5,6 kilo och är 62 cm lång! Växer på bra! Nästa gång är det dags för spruta, 2 stycken dessutom då hon även ska få den valfria som man betalar själv. Stackars räkan, sprutor är aldrig kul!

Sitter just nu i telefonkö hos försäkringskassan, då jag inte fått nå pengar från dem. Köplats 262, förväntad kötid 21 minuter..Lovely..

Bebisdejt

Idag har det varit lite bebisdejt här hemma! Cina och Jessica kom förbi med deras bebisar. Alltid lika trevligt! Evelina och Ludwig låg bredvid varandra och "lekte" i babygymmet, så sött. Wilmer satt i babysittern och pratade för fulla muggar! Väldigt pratsjuk liten bebis :-) Jessica hade med sig en påse med massor av byxor från en tjej som läst min blogg där jag beklagade mig över min byxbrist! Vart så glad! Kunde ha några, några andra kommer jag nog kunna ha om 1 månad eller 2. Vilken lycka! Tack så jättemycket Camilla! You made my day! Nästa vecka är det dags för bebisdejt igen, då hemma hos Jessica! Längtar redan!

Efter att jag hämtat Emilia på dagis kom pappa, Petra och Simon på besök. Dom hade med sig massa fikabröd (jag som redan fyllt upp skafferiet med massa fikabröd) och en varsin grej åt ungarna. Tack tack! Emilia tvingade pappa att rita lite, och hans snigel var då inte det snyggaste jag sett inte, haha! Emilia såg vad det var iaf, hihi..

Efter kvällsmaten bakade jag och Emilia jordgubbspaj. Eller jaa jag bakade och Emilia åt upp jordgubbarna! :-D Gott blev det, tyckte jag, men som vanligt så tokdissar Emilia allt jag bakar..Schysst! Jaja, desto mer åt mig ^^

Imorgon är det bvc-time för Evelina. Ska bli kul att se hur stor skruttan blitt! Hon växer ju som en tok! Får väl se vad resten av dagen har att bjuda på då! Har massa fikabröd hemma om nån är sugen :-P


Meeeen!

Pratade med Fredrik nu på kvällen, och hans jobb tar då fan priset. När han kommer hem till den 1:a augusti, då anser jobbet att han bara ska vara hemma 1 vecka sen åka tillbaka igen! Fuck that! Bara för att en av deras anställda inte fixat in killen som ska ta över efter Fredrik än. Fan lös problemet era jäkla muppar, glöm att Fredrik får åka tillbaka efter bara 1 vecka hemma! *morrar*

Juli

Jaa så var det juli då. Det går fort, snart är sommaren slut..

Pratade med Fredrik igår, om det där idiotiska han skrev till mig på msn. Han erkänner att det var dumt skrivet, sa att han skrev så för han hade sån hemlängtan just då och bara skrev nåt typ. Jaja, han ångrar sig iaf och huvudsaken det.

Igår efter lunch packade jag in ungarna i bilen och åkte runt på shoppingrunda. Första stoppet var Dollar store här i Sandviken. Blidde ett par "foppa-tofflor" åt Emilia, endast 20:-, färgpennor, kylskåpsmagneter i form av siffror och alfabetet och ett strandtält. Bra att ha så jag och Evelina kan få skugga när vi är på stranden. Jaa om det nu vill bli nå sommarvärme nån gång vill säga!?! Sen åkte vi till Gävle och Barnens hus. Där köpte jag en snutte åt Evelina och en ståbräda till vagnen åt Emilia. Vidare till Valbo efter det. Kikade in en sväng på biståndsgruppen för skoj skull, men det var bara skit där just då. Vidare till Köpis sen. Där började vi med en fika inne på Coop. Jättebra att fika där med barn, finns ju ett litet lekrum där och så är det ganska lugnt. Emilia placerade sig ganska fort där inne tillsammans med två andra ungar, dom kollade på film och ritade. Medans ammade jag Evelina. Sen kom Wedde med sonen Melwin vandrade :-) Följde med dom till IKEA för att köpa omanliga saker som Wedde sa, haha. Emilia och Melwin sprang runt som små tokar, precis som ungar gör när dom trissar varandra. Ja dom hade roligt iaf, jag och Wedde blev nog mest gråhåriga! Köpte mig en plastblomma där som ska placeras i badrumsfönstret nere. Så tog vi kvällsmaten på IKEA med, som vanligt när man är där inne och handlar! Emilia älskar att äta på IKEA, man får ju faktiskt gratis glass efter maten där, haha! Melwin som varit lite busig skulle först bli utan glass, och retstickan Emilia satt ju självklart och slickade på sin glass och sa nöjt "Jaaag har varit snäll iallafall!". Haha, snacka om att retas :-P Melwin fick en glass tillslut iaf, då han också lovat att vara snäll :-) Sen körde vi hem i spöregnet och väl hemma så kom mormor förbi en sväng för att krama ungarna lite innan det var läggdags!

Idag då. Ja Emilia är på dagis till 14:00. Själv ska jag bara slappa fram tills dess, duscha i lugn och ro medans Evelina sover. Sen efter dagis blir det hem och städa. Alltid lika roligt. Men imorgon ska vi ju faktiskt få bebisbesök! Cina och Jessica med bebisar kommer förbi :-) Och på eftermiddagen skulle nog pappa med familj komma också. Har bara ett problem..Jag har slut på soppåsar så jag kan inte kasta soporna, haha!! Vilka problem va? :-D

RSS 2.0