Men va fan..!

Så sur jag blir..Jag tror min mens har kommit tillbaks, redan!! Annars brukar man ju klara sig så länge man helammar, men sån tur verkar jag inte ha denna gång..Suck! Har ju nyss blitt av med avslaget ju..

Nu på kvällskvisten har jag och bror varit iväg och sett nya Indiana Jones filmen! Den var bra, men de gamla filmerna är bättre! Skönt att komma ut lite var det iaf!

Hihi nu ligger räkan och skrattar i mitt knä ^^

Jag visste det!

Visst hittade jag en bild på mitt fula tryne på Dennis blogg allt! Jag snodde den dessutom, moahaha! Här har ni! Räkan tyckte det var ljust ^^

image6

Ensam

Fredrik är ute och festar idag, igen..Så trist att vara ensam..Tur man har en snäll mamma som granne som bjöd på grillat och lite barnvakt ^^

Räkan var vaken nästan hela tiden när vi var ner på stan! Låg i vagnen och kikade och skratta! Så var vi förbi Dennis jobb och hälsade på en sväng också, lär ju visa upp min räka :-) Blev fotade av Dennis så det skulle inte förvåna mig om jag hittar mitt fula tryne på hans blogg sen :-P

Imorgon ska nog jag och bror på bio. Indiana Jones! Wee!

Nyduschad..

...och fräsch! Ska väl strax ta och vandra ner på stan och leta present åt mamma som fyller imorgon. Vill gärna ha promenadsällskap men det är ingen som verkar ha tid. Sandviken-dagarna är det med så det är väl fullt med folk på stan, eller nåt.

Igår kväll deppade jag ihop rejält. Det var så varmt och klibbigt och jag kommer inte i ett enda par av mina sommarkläder. Roligt värre. Inte vart det bättre av att Fredrik satt sig och asgarvade och påpekade att jag hade fet röv heller. Måste försöka ta mig till Valbo nån dag och kolla efter nå typ shorts och så.

Haha på vägen hem från dagis imorse så mötte jag en av mammas mostrar. Hon börjar väl närma sig 75 år ca. Mamma berättade tidigare att den där mostern hade kommit och berättat om ett problem hon hade. Det var så att hon dejtade två karlar samtidigt för hon kunde inte bestämma sig för vilken hon ville ha, då den ena var så jävla bra i sängen, haha!! Värsta pantertant ju :-D

Vad surt!

Åhh..Jag har ju typ hundra sidor öppna samtidigt på min dator. Läser ju massa bloggar ju..Och jag använder mig ju av firefox så om datorn dör eller nåt så får man ändå alltid upp ett val om att återställa sessionen när man använder firefox nästa gång. Skitbra tycker jag eftersom jag inte kommer ihåg adressen till alla bloggar. Men idag när datorn dog så funkade inte det, och ALLA sidor jag använder mig av är borta! Fan då, jag kommer ju inte ihåg adressen till hälften ens..Buhu..Kommer nog ta ett tag innan jag hittar på alla igen..!

Gick iaf bra hos doktorn. Men det där besöket som skulle ta ca 1½ timme enligt sköterskan tog ca 15 minuter varav resten av tiden var väntetid. Kuuul! Jaja..Fick lämna massa prover iaf och prata lite med doktorn. Svaren på alla prover kommer om nån vecka så före det kan hon inte säga vad vi ska göra för att minska smärtan. Hade iaf inga inflammationer i lederna för tillfället, så hon tyckte iaf att jag skulle kontakta sjukgymnasten och börja träna där. Jo men visst, när skulle jag ha tid till att träna, med ett bebis och en 2-åring hemma?!

Farbror Doktorn

Klockan 13:00 ska jag till farbror doktorn. Eller ja tant doktorn då! Besöket kommer ta ca 1½ timme, med massa provtagningar och undersökningar. Suck, roligare kan man ju ha. Men hoppas hon lyssnar på mig nu då, så att jag får nån hjälp. Annars blir jag stortokig, och kan inte hållas ansvarig för vad som kan tänkas hoppa ur min mun.

Återkommer senare!

Högskolan

Idag har jag och Räkan varit i skolan. Började klockan 09:00 imorse och det var då lite bök innan man kom iväg. Inte lät inte när man har två ungar att göra iordning förutom sig själv, och sen är det ju hundra saker som ska med när man ska någonstans med barn. Skötväskan med blöjor, skötlappar, extrakläder m.m och så vagnen. Puh! Fick med mig allt iaf och jag kom nästan i tid med. Dom hade börjat en kvart tidigare. Jaja, jag hade ju kommit i tid om dom börjat som det stod på schemat iaf :-) Räkan var riktigt duktig och sov först 50 minuter. Sen satt hon i mitt knä ett bra tag men sen ville hon ha tutte så då smet vi ut några minuter. Sen hade jag henne i famnen resten av tiden. Riktigt intressant tyckte Räkan, så många som ville hälsa och pilla :-) Jag hade inte hunnit läsa allt som skulle läsas och så men det gick bra ändå! Skönt att ha det klart nu iaf! På hemvägen köpte jag med mig mat från Donken, var så sugen på bananmilkshake :-P

Nu ligger Räkan och sover här i soffan och jag funderar på om jag ska lägga mig ner bredvid henne ett tag och vila ögonen. Sen ska Emilia hämtas på dagis. Funderar på om jag ska ringa Ann-Sofie och fråga om hon och tvillingarna vill följa med till stadsparken och leka lite efteråt. Jag och ungarna har gått dit 2 dagar nu och Emilia tycker ju det är så roligt! Men hon är ju själv och mamma är väl inte alltid roligast att leka med heller :-) Tog förresten jättemånga fina kort på henne när hon lekte där igår! Ska väl fippla över dom till datorn sen när jag orkar så får ni kika lite!

Svid i ögat

Jaa här är man trött som vanligt.. ^^

Sitter och väntar på att Räkan ska vakna, hon ligger och gruffar i vagnen. Vi var ner på stan efter att vi lämnat Emilia på dagis. In på banken för att fixa sparkonton åt ungarna. Sånt lär dom ju tvunget ha, eller hur? :-) Skönt väder, fast det blåser lite kallt. Jag är så känslig för kyla, med mina leder. Känner av minsta lilla.

Jag och ungarna är ute och går ca 2-3 timmar varje dag. Det känns i benen kan jag säga! Och armarna och ryggen också faktiskt, det är ju ganska tungt med syskonvagn i uppförsbackar och så! Men det är så skönt att röra på sig, och få lite färg i ansiktet. Emilia är så fin med sitt ljusa hår och solbrännan på kinderna och nosen! Fast hon är ju alltid fin iofs ^^

Det har blitt mycket hustittande för oss på sistone. Vi har sagt att vi ska börja kolla lite efter hus igen nu. Orkar inte med grannarna här, fy sjutton! Men det kan ju ta ett tag att hitta ett hus man vill ha också så vi blir nog kvar här ett bra tag till iaf.

Nu vaknade Räkan :-)

Eurovision

Bebis är vaken och här sitter jag..Trööött!!

Jag tyckte Norge och Grekland hade bäst bidrag i Eurovision. Island var också rätt okej. Men Ryssland, som vann, det var inte alls bra tyckte jag! Men så är det ju nästan jämt, att fel bidrag vinner. Spanien hade ju ett intressant bidrag, haha..Charlotte sjöng inte alls bra ikväll tyckte jag och hennes uppträdande var faktiskt ganska trist, så det förvånar mig inte att hon hamnade så långt ner. Men, också som vanligt, när det går dåligt för Sverige så verkar alla så chockade.

Just ja, inom snar framtid kommer det att komma upp lite mer bilder på bilddagboken med! Har nyss tömt kameran och korten är påväg över till min dator från Fredrik. Det går segt, det är över 500 bilder. Då kommer det att vara bilder bla från Evelinas förlossning!

Lördag

Jag är trött, vad ovanligt..

Idag har vi hunnit med litegranna faktiskt. Började dagen med att Fredrik åkte iväg och skrev på kontraktet för lägenheten som han ska sälja. Medans gjorde jag och ungarna oss klara. Jag och Emilia duschade tillsammans. Kallt som tusan blir det då jag inte kan ha så kokhett vatten som jag är van vid :-) När Fredrik kom tillbaka gick vi till Prix och kikade på loppisen dom hade där. Bara skit, hittade ingenting av intresse. Annars brukar man alltid hitta typ nån bok eller så. Såg iaf en skitfin hund, en grand danois. Riktigt stooor! Var nog lika hög som strax ovanför min midja liksom! Ge mig den!
Efter loppisen gick jag och ungarna och mötte min kusin Malin med dotter Nova och vi tog en skön promenad. Emilia och Nova är jämngamla, skiljer 4 månader bara, och dom röjde ju som tusan så klart! Kan man förvänta sig annat? :-P Såå skönt att vara ute och gå ju! Jag kan vara ute och promenera i typ 2-3 timmar, så är någon sugen på en promenad någon dag så hojta!
Efter prommisen så kom Pia och Stefan med dotter Amelia och hälsade på. Pias lillasyster Angelica var också med. Dom ville såklart kika på Räkan och hon fick jättefina kläder! Älskar barnkläder ^^ Emilia var riktigt trött och bara grinade, mindre roligt. Men så kan det gå ibland! Tur hon inte är så jämt, hehe..
När dom åkt hem så blidde det salladspecial från Jensas, mumma! Sen började Fredrik göra sig iordning för Håkans 30-årsfest. Han hade från början sagt att han skulle hålla sig hemma tills Emilia somnat så jag slapp natta henne själv samtidigt som lilla Räkan. Men så blidde det ju inte. Han åkte en halvtimme innan. Emilia började trotsa som en idiot och var allmänt asdryg så hon åkte i säng på en gång, med mycket skrik och grin. Jag hotade att dra in sagan om hon inte slutade slänga leksaker och då blev hon tyst och lyssnade på sagan, och somnade riktigt fort. Räkan var mindre glad och skrek hela tiden. Tur Emilia inte brydde sig, men en annan blev ju dåligt stressad. Blidde till att gå ner och ta 2 alvedon och plocka fram godisskålen efter det. Räkan somnade i mitt knä nyss och ligger nu bredvid mig och snarkar medans jag lyssnar lite på Eurovision samtidigt som jag kollar alla miljarder bloggar jag följer. Hittills har det bara vart skit på Eurovision iaf. Hade inte förväntat mig annat heller iofs.

Nej nu ska jag knappa vidare!

Ooont!

Dumma leder, sluta göra ont! Sover inte alls bra för det värker hela tiden. Suck..Men, men! Idag när jag hade som ondast, då la jag mig och vilade på mage. Ligger alltid på mage när jag har som ondast för det är skönast för lederna. Men när man är gravid är det lite svårt. Men idag kunde jag äntligen lägga mig på mage när jag hade som ondast, och guuuud så skönt det var! Somnade med ett leende på läpparna. Hehe..

Här hemma rullar dagarna på som vanligt. Jag har tråkigt som tusan för det händer ju inte så mycket precis..Jag vill träffa kompisar ju..Folk verkar träffa varandra hit och dit, men jag träffar fan aldrig någon ju..Trista värld..

Ja så är det helg nu igen då. Den här helgen händer det litegrann iaf. Imorgon är det loppis, älskar loppis ^^ Så kommer nog en av Fredriks kompisar och hälsar på. Sen ska han på fest på kvällen. På söndag är det Mors dag och då ska jag och Emilia baka tårta och bjuda hit min mamma och bror på fika. Får väl fixa nån fin blomma också :-) Och så måste ju det där förbaskade staketet upp också! Sist snöade det ju, hmpf..

Varför är det alltid så att man har massor att skriva om ända tills man sätter sig här? Då kommer man helt plötsligt inte ihåg någonting..

En sak som jag dock kommer ihåg! Skott i pannan på alla som inte plockar upp hundskiten efter sin hund!! Vet inte huuur många ggr som jag fått tvätta Emilias skor efter att hon klivit i en äcklig jävla hundskit!! Ska det vara så svårt att ta med sig en liten påse och böja sig ner för att ta upp efter hunden? Är ni för lata för det så ska ni kanske inte ha hund..Eller lär den gå på toa eller nåt, hah..

BVC

Nyss hemkommen från BVC. Allt gick bra, räkan växer och frodas! Nu väger hon strax över 4½ kilo och är 57 cm lång. Vad fort det går! Räkan låg och skrattade på skötbordet och var så glad så, sötnosen min. Nästa vecka är det läkarbesök. Jag gillar inte dom för läkarna är så hårdhänta..På BB när dom gjorde dom där läkarundersökningarna så gallskrek alla bebisar, det är inte roligt att lyssna på kan jag säga..

Imorse när vi kom till dagis så hade dom utekonsert där. Vet inte vilka det var som spelade och sjöng, men ungarna hade roligt iaf. Emilia blev lite fundersam och föredrog att hålla sig i fröken Petras famn. När jag skulle gå fick jag en okänd unge med mig. Hon sprang efter mig och sa att hon skulle följa med mig hem. 2 barn räcker dock för mig, tack så mycket! Hon vägrade att gå tillbaka till de andra, jag förklarade för henne att hon inte kunde följa mig hem och att hennes kompisar stod och ropade på henne. Fröknarna brydde sig inte, då blidde jag irriterad. Jag lyckades iaf lirka ut mig och syskonvagnen genom grinden och få igen den framför näsan på flickan som snopet vände om och gick tillbaka. Jösses, snacka om att inte vara blyg inför okända..Hon var nog lite yngre än Emilia iaf. Skrämmande dock att fröknarna inte hade någe större koll, jag menar tänk om jag vart en snuskgubbe, hur lätt hade det inte vart att få med mig denna unge då?

Utvecklingssamtal

Det gick jättebra på utvecklingssamtalet på dagis! Bara positiva saker att säga om Emilia, min duktiga tjej! Dom tycker att hon är en sån snäll, hjälpsam och positiv tjej som alltid är glad. Och hon är så duktig för sin ålder, och klok! Beter sig mer som en 3-åring än som en 2-åring. Skalar sina potatisar själv, klär på sig själv (dragkedjor och allt), hjälper alla andra barnen och vet precis vad man får och inte får göra, så hon håller koll så att inga andra slåss och så, haha! Jag skulle kunna sitta och skryta hur länge som helst om min duktiga tjej, men det kanske inte är så roligt för er att läsa om, hehe..

Nu ska jag lägga huvudet på kudden i några minuter, känner huvudvärken komma smygandes.

Ont i halsen

Inatt har räkan sovit mellan 01:00 och 05:00. Just nu ligger hon bredvid mig i soffan och glor i taket. Har jag tur somnar hon om en sväng innan det är dags att väcka Emilia och gå till dagis. Idag är det utvecklingssamtal, spännande att höra vad fröknarna har att säga om stumpan :-)

Jag har ont i halsen. Orka vara sjuk..Hoppas det går över snart för jag har varken tid eller ork att vara sjuk, så det så!

Fy fan katten har varit på dass och det stinker i hela lägenheten..Tänk om man kunde lära katten att gå på toaletten och spola efter sig, det hade fan vart perfekt! ^^

Depp

Äh va fan vad deppig jag börjar känna mig nu. Lilla räkan har krånglat med sömnen ett tag nu. Hon håller sig vaken från ca 6-7 på kvällen till 2-3 på natten. När hon äntligen somnar så sover hon ca 2-4 timmar, sen vaknar hon igen och äter och håller sig vaken ett tag och efter det så hinner inte jag somna om då Emilia hinner vakna. Såå, ni kan säkert räkna ut hur mycket sömn jag får just nu. Antar det har med tillväxtperioden att göra, då brukar det ju sovas extra dåligt. Om inte så blir jag ännu mer deppig. Orka liksom. Jaa jag vet att man får räkna med dålig sömn som småbarnsförälder, men just nu känns det tungt. Ingen sömn och på det så krånglar mina leder mer än någonsin just nu så jag har grymt ont hela dagar och att då ensam ta hand om 2 barn jaa det blir kämpigt. Fredrik jobbar ju mellan 07:00 och 18:00, och när han kommer hem så är han aptrött och orkar ingenting. Och Emilia stumpan hon trotsar på som vanligt, man kan ju bli tokig för mindre. Men jag tror att största anledningen till att det är så jobbigt just nu är lederna faktiskt. Det är jobbigt att ha konstant skitont..Blaa blaa blaaa, jag skulle egentligen kunna skriva massa deppiga saker här nu, men hur kul är det på en skala?

Nej nu ska jag lägga mig på soffan och vänta på att huvudvärkstabletten ska göra lite nytta..

Lilla räkan

Glömde ju skriva igår att min lilla räka blev en månad! Hallå, vart tar tiden vägen?? 1 månad, det har gått så himla fort..Fan snart kommer ju båda ungarna att flytta hemifrån känns det som..Tycker det är skrämmande bara att Emilia börjar skolan om 3½ år, herregud liksom! Usch usch, man hänger inte med..

Just nu ligger räkan och sover i vagnen, somnade när vi lämnade Emilia på dagis. Jag ska lägga omkull mig på soffan en stund jag med. Skönt sörru! Var tvungen att ringa till hälsocentralen först bara för att fixa en tid för att kolla upp min förbannade reumatism. Har förjävligt ont just nu så jag ska prata lite med läkaren för att se om jag kan få min förbaskade remiss till reumatologen nu och gärna några kortisonsprutor om det går fast man ammar..Det sprutas ju rätt in i leden så det kanske inte går över i bröstmjölken som tabletter gör. Eller hur? Låter ju konstigt annars, eller nåt..Det enda jag kunde få var en telefontid nästa måndag, så skulle jag få prata med läkaren då och komma överens om hur vi ska göra. Telefontid, hmpf..Kan dom kolla läget med mina leder över telefon? Tekniken går verkligen framåt, hah..Jäkla sjukvård..Och får jag inte en remiss till reumatologen nu då tänker jag göra som mina kära dotter när hon inte får som hon vill, dvs slänga mig på golvet och skrika rätt ut med krokodiltårarna sprutandes. Det kanske funkar..

Jävla väder..!?!

Vad sjutton händer? Man fick ju dålig chock igår när det låg snö på backen. SNÖ!!!  Ja fy fan vad less man blev..Kallt är det fortfarande men ingen snö iaf. Vad hände med det härliga vårvädret?? Vi som skulle sätta upp staketet i helgen, blev ju inget med det heller.

Har inte gjort nåt speciellt alls i helgen faktiskt. Igår var vi hem till mamma och brorsan och åt på kvällen. Trevligt trevligt! Idag var Emilia och Fredrik ut till Årsunda på älgmöte, haha..Jag och Evelina låg hemma och sov. Lika bra att passa på säg! Sen rakade vi katten, hihi..

Emilia fick ju tillbaka sin skorv för ett tag sen. Hon hade ganska mycket som bebis och det tog ett bra tag att få bort allt. Nu har det alltså kommit tillbaka och vi behandlar med nån kräm. Hela håret blir flottigt och det ser ut som man inte badat ungen på några veckor typ. Trevligt. Hoppas skorven försvinner snart..Inte för att det gör ont eller nåt sånt, men det ser inte så trevligt ut bara..

Nej nu lär jag nog ta och kolla om Fredrik har somnat uppe med Emilia..

Indiana Jones

Sitter och slötittar lite på Indiana Jones just nu. Sista korståget, den är ganska bra faktiskt. Och Harrison Ford var faktiskt ganska stilig på den tiden, hehe ^^

Fredrik håller på att natta Emilia just nu. Hon fick vara uppe lite längre för hon somnade en sväng på soffan tidigare. Eller ja jag, Emilia och Evelina somnade på soffan alla 3, hihi! Mysigt värre! Om jag känner Fredrik rätt så kommer han somna före Emilia där uppe, och jag kommer att få väcka honom. Samma sak varje gång han nattar henne.

Jag var iväg och handlade en sväng tidigare. Var massa saker som behövdes här hemma. Fredrik bad om en napp åt Evelina, eftersom hon är så tuttig av sig. Mig gör det inte så mycket, men Fredrik kan inte hålla henne längre stunder för hon vill ju tutta. Hon använder alltså mig som napp. Så nappen jag köpte får bli Fredriks tröstgrej, jag tänker inte ge henne napp iaf. Om hon nu tar nappen överhuvudtaget. Dumma napp, jag vill verkligen inte ha napp åt ungen..

Möööp

Gäsp, gäsp, gääääsp!! 4 timmars sömn inatt. Evelina höll sig vaken länge, och när hon väl somnat så vaknade ju Emilia som sagt. När Emilia somnat om igen så vaknade Evelina på nytt. Woho liksom. Jädrans seg var man imorse. Evelina vaknade vid 06:00, somnade om vid 07:00. 07:30 vaknade Emilia. Hon var inte allt för pigg sjuk som hon är så vi gick ner och la oss i soffan och kikade på tv. Så låg vi ända tills Evelina vaknade vid 11:00. Lugn morgon iaf. Nu är båda två vakna, Emilia gnäller mest och Evelina ligger på sin filt och grisar. Gäsp..

It's back!

Nyss vaknade Emilia dyngsur av svett, febern är tillbaka tillsammans med en dryg hosta. Suuuck!! Hela dagen har hon varit feberfri och lekt som vanligt..Men självklart kunde inte feberhelvetet ge med sig utan var bara tvungen att komma tillbaka..Fredrik har redan sagt till jobbet att han ska jobba imorgon så jag blir ensam hemma med barnen plus min jävla skola som ska skötas. Det kommer inte gå ihop det vet jag redan nu. Emilia blir mammig som tusan när hon är sjuk, dessutom gillar hon inte att lillasyster tar mammatid när hon är sjuk. För som sjukling vill man ju gärna sitta i mammas knä hela tiden. "Ta bort bebisen, jag vill sitta i mammas knä", säger hon när jag ammar. Mm..Jag vet vad jag har att vänta imorgon. Det kommer nog bli en lååång dag..Men sånt är livet som 2-barnsmamma! Bara att vänja sig, eller hur? :-)

Nu har jag en nerspydd räka i knät som måste badas så här mitt i natten. Nice!

Frisk igen!

Åh så skönt att Emilia är feberfri idag! Hostar och snorar, men det gör typ alla ungar på dagis så det kommer man väl inte undan. Hon är dock på förjävligt humör, allt ska ske enligt henne annars blir det liv i luckan. Noll tålamod och envis som en åsna, det är min dotter det! Mora träsk går för fullt precis som vanligt, herregud man blir ju dåligt hjärntvättad..

Just nu är Fredrik och Emilia ute och väntar på Fredriks föräldrar som ska komma förbi med olika sorters verktyg som behövs för att gräva upp gräsmattan på baksidan så vi kan fixa nytt där. Världens ojämnaste gräsmatta där nu. Dom som bodde här tidigare hade tydligen haft en stor grushög mitt på gräset förr..(??) Sen ska staketet upp. Så kul att ha en fungerande baksida sen då! En sak jag undrar över är dock hur man kan få tag på såna där stenplattor så man kan lägga ut så man kan ha bord och stolar där. Just nu finns endast 4, det kommer man inte långt på..Kan man få gratis av Sandvikenhus..?? Hoppas, för snål för att köpa nytt dyrt, hahah!!

Evelina ligger på filten bredvid mig och pratar. Eller ja grisar. Min lilla griskulting! Spyr stup i ett, dags att byta kläder nu igen. Hatar verkligen allt detta spyande..Suck..Men jag måste då säga att inatt var då min lilla räka riktigt duktig! Hon somnade vid 00:20 och sen sov hon ända till klockan 07:00 imorse!! Jösses!! Så skönt att få sova ut lite :-)

Långsamma dag

Herregud så långsam denna dag har varit..Hela förmiddagen i stort sett så låg vi i soffan hela familjen och halvsov. Eller ja Evelina och Fredrik sov, jag och Emilia vilade mer. Mora träsk har gått hela dagen, börjar bli rätt less på alla dessa låtar nu..Men Emilia älskar Mora träsk så då är det klart hon får lyssna! Hon kan nog alla deras låtar och danser nu, imponerande. Just nu ligger båda barnen och sover. Emilia somnade på telefonkatalogen som hon absolut skulle läsa medans vi lagade mat. Kunde hon inte hittat nåt intressantare? Förstår hon somnade, haha..Nej men gumsan är ju sjuk fortfarande så hon orkade helt enkelt inte mer. Hon får äta lite när hon vaknar sen.

Medans Evelina har sovit och Emilia suttit i soffan för att titta på Mora träsk så har jag hunnit tvätta två maskiner tvätt, diskat, tagit ut alla soppåsar (det blir en hel del när man källsorterar, typ 10 stycken om vi tömmer alla samtidigt), städat i köket och ehh ja det var nåt mer vettigt, haha..

Men fy bubblan så uttråkad jag är! Jag skulle kunna ta och storstäda hela lägenheten två ggr om och tycka det var kul just nu..

Tröttast

Åh gäsp..Idag har vi riktig pyjamasdag här hemma. Inte en enda som har klätt på sig, hehe..Blir lätt så när man har sjukling hemma. Emilia har fortfarande feber och vill fortfarande inte bajsa. Går runt och fiser och säger hon har ont i magen. Stackarn..Hoppas hon blir pigg snart, jobbigt med sjuka barn för man känner sig så hjälplös på nått vis. Helst hade man ju velat ta över allt deras onda så dom slapp vara sjuka!

Nu ska jag gå upp och fixa tvättmaskinen. Mycket tvätt med en kräkbebis kan jag lova! Alla kläder och alla kräktrasor..Suck..Är Evelina som sin syster så kommer vi få stå ut tills hon är 9 månader. Kul!

Sjukling

Älskade lilla Emilia har blitt sjuk. Tyckte hon var väldigt kinkig när jag hämtade henne på dagis, och värre vart det under kvällen. Kvällsmat ville hon inte ha och när jag kände på hennes panna hade hon blitt väldigt varm. 39,5 graders feber. Bara sådär, poff! Hon klagade över ont i magen och när Fredrik tog tempen så tog det stopp ganska fort. Stackarn är stenhård i magen och vill inte bajsa för hon tycker det gör ont..Gumman min..Vi har fått i henne massa plommon iaf och vatten, hoppas på att det släpper snart. Sjukvårdsrådgivningen kan man ju inte ringa för dom strejkar ju..Ringde iaf till Fredriks kompis vars mamma är sjuksköterska och än så länge är det ingen fara med att hon är hård i magen. Efter 4 dagar utan bajs räknas det som förstoppning visst. Hoppas på att hon bajsar innan dess. Trevligt inlägg va?

Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket och så kanske käka ett päron eller nått innan jag borstar tänderna. Sen försöka sova lite innan Evelina vaknar igen. Men hon ligger redan och grisar i sängen så hon vaknar nog snart ändå..Unge, vända på dygnet är väl onödigt?

BVC

Idag har jag och Evelina varit iväg till bvc för att vägas. Hon har gått upp bra min lilla räka, nu väger hon 4,2 kilo! Har alltså gått upp 400 gram någonting sen förra veckan. Bra det! Någon mätning blev det inte idag, dom mäter tydligen inte varje gång. Men hon har ju blitt riktigt lång så växer gör hon ju :-)

Vi har äntligen köpt staket till baksidan nu, så det ska bli riktigt härligt att få fixa till baksidan så man kan vara där ute också. Köpa sandlåda och en liten rutschkana till ungarna att ha där. Och en större pool!

Har pratat med min lärare på högskolan om hur vi ska göra med mina studier nu. Det löser sig riktigt fint med ena kursen och VFU:n iaf, men läraren för den andra kursen svarar inte..Suck på honom..Hur sjutton ska man veta vad man ska göra då? Aja, nån gång lär man väl få tag på karl'n iaf.

Egentligen borde jag lägga mig ner på soffan nu och blunda lite medans Evelina sover..Alltid skjuter man lite granna på vilostunden så hon hinner vakna nästan på en gång när man lagt sig ner, haha!

Just ja, fick ett brev på posten idag från en kompis till Fredrik som bor i Stockholm. Ett grattis till dotter nummer 2 och ett presentkort på H&M på 500 kronor! Värsta snälla!

Besök

Idag fick jag och barnen besök utav Cina, Magnus och lilla Wilmer! Trevligt trevligt! Synd bara att vi ska ha så jävla varmt inne så man får ju nästan panik! Kläderna klibbar liksom fast på kroppen. Spelar ingen roll att man öppnar fönster och har sig..Puh..Så känns det ju inte så fräscht att amma heller när man är så svettig, stackars unge får tutta svett-patt..Men jag brukar faktiskt tvätta av tutten innan amning, snällt va? ^^
Innan Cina med familj kom hit så var vi ute och klippte gräsmattan och gungade. Emilia kan gunga hur många timmar i sträck som helst, lite smått jobbigt, haha! Sen blidde det lunch och ungarna sov middag. Sen kom Cina och company som sagt. Fikade och pratade bebis såklart! Evelina visade sitt bästa humör och skrek en massa, haha. Wilmer var coola bebisen och låg så nöjd i pappas famn hela besöket i stort sett. Emilia hade roligt med såpbubblor och Mora träsk. (Förbannade jävla Mora träsk, suck) Massvis med fika knölade hon i sig också. Förstår inte hur hon får plats med allt i den lilla magen! Fick numret till en piercare av Cina, så nu blir det till att fixa tid där och pierca läppen! Woho!
Efter besöket stoppade jag barnen i vagnen och drog till affären för att inhandla massa kött, majs och vitlöksbröd, för här skulle det minsann grillas! Mamma och brorsan kom hit och grillade med oss, alltid lika trevligt!

Ja så nu är det helg då, nice! Får se vad vi kan tänkas hitta på då! Emilia ska iaf få sin cykel imorgon, det kommer nog uppskattas! Sen blir det nog en promenad med Malin och Nova och möjligtvis att Pia och Amelia kommer på besök också. Sen tar vi nog helgen som den kommer. Hoppas på en massa sol så man kan vara ute iaf!!

Fina vädret

Idag var det då himla fint väder ute, vad skönt! Blir nog till att stanna ute efter att ha hämtat Emilia på dagis, man vill ju inte gärna sitta inne nu. Får se vad vi hittar på idag då. Lekparkerna här omkring är så trista och inte vet jag vart man ska gå för att få tag på en bra lekpark heller. Emilia skulle iofs behöva nya sommarskor så vi kanske tar en sväng förbi nån affär och kikar lite. Kanske man ser nån rolig lekpark efter vägen.

När det är så här fint väder får man ju lust att grilla! Men aldrig att jag tänker ge mig på ett försök med grillen själv..Fredrik kommer hem för sent från jobbet för att kunna sköta den. Synd..Men det skulle bli fint väder i helgen med så då kan vi ju grilla istället! Väldans sugen på grillad lax nu, det är såå gott!

Just nu ligger Evelina och pratar på filten bredvid mig. Hon trivs mycket bättre på mage har jag märkt, hon somnar nästan på en gång då. På rygg så gnäller hon mest, hehe. Idag på skötbordet så rullade hon upp och la sig på sidan förresten. Och håller upp huvudet gör hon riktigt bra nu. Stark tjej.

Ellen Degeneres show på tv, hon kan verkligen inte dansa..Gillar inte hennes show alls..Uäk..!

Skön promenad

Det blev en skön promenad på 2 timmar efter att ha hämtat Emilia på dagis. Skönt att röra lite på sig! Vi gick förbi en lekpark så Emilia fick åka lite rutschkana och gunga, sen gick vi Stenbärs-slingan vid Norrsätraskolan. Mysigt att gå i skogen ju, och vi såg till och med rådjur! Först hördes bara ett rejält prassel i skogen och jag fick ju på en gång för mig att det var värsta stora björnen som skulle attackera, haha..Sen började det tyvärr småregna lite så då var det lika bra att gå hem ifall det skulle bli värre.

Nu ligger ungarna på en filt på golvet och pratar med varandra. Katten är med på ett hörn han med! Evelina följer med så bra med blicken nu, speciellt när storasyster är i närheten. Så roligt att se!

Hihi, Emilia ville förresten måla naglarna igår, så då gjorde vi det! Första gången, och Emilia var faktiskt riktigt duktig och lät bli att röra innan det hade torkat. Så nu har hon så fina röda naglar så, och stolt är hon!

Känns som det är hundra år kvar innan Fredrik kommer hem från jobbet..1½ timme kvar..Så långa dagar..Idag blir det kyckling, ris och currysås till middag, mumma! Det är nog en av de godaste maträtterna som finns!

Jaa just ja, grattis till lillebror som fick ett jobb idag! Nu hotar han med att flytta till sin flickvän som bor i Motala typ. Men det får han inte för mig, jag vill ha min familj nära! Just nu bor vi ju grannar :-) Det är perfekt!

Stort grattis!

Vill börja dagens inlägg med att gratulera Jessica och Dan till son nummer 2 som föddes inatt! Nu är jag ju så nyfiken på hur underverket ser ut, längd, vikt och namn!! Ihhh...! :-D

Imorse var allt bara skit, jag var på sååå dåligt humör! Blää..Men nu har jag sovit lite medans Emilia varit på dagis så nu känns det lite bättre. Ska gå och hämta henne nu. Först mata Evelina så hon inte blir sur på vägen. Hade tänkt ta en liten promenad innan vi går hem nämligen. Tycker det är lite jobbigt att vara ensam hemma med två små barn faktiskt, för det känns som man inte kan leka så pass mycket med Emilia som man vill för att man måste amma och byta blöjor på Evelina hela tiden. Kan vara lite svårt för Emilia att förstå men än så länge tar hon det bra iaf. Gumman min..Dåligt samvete, det är vad man får när man har två små barn! Man kan inte ge båda barnen hundra procents uppmärksamhet hela tiden som man egentligen vill..

Nej, nu lär jag mata lillan och sen dra till dagis!

Räkan växer så det knakar!

Ja lilla Evelina växer på så bra så! Gott om mat får hon, hehe..Var till BVC igår och snart väger hon 4 kilo. Hon har på 2 veckor gått upp 800 gram och blitt 4 cm längre. Fort det går! Hon började fixera blicken för 1 vecka sen och hon hänger med ganska bra ibland. Just nu ligger hon och grymtar i vagnen, somnade när vi gick till dagis med Emilia. Skönt med liten andningspaus för mamma ^^
Emilia är fortfarande stolta storasystern, hon blir riktigt ledsen när nån annan än jag eller Fredrik håller Evelina, undrar vad dom gör med hennes bebis.  Sötplutten! Men hon är då inne i värsta trotsperioden nu iaf! Lyssnar inte mycket på det man säger åt henne. Läste någonstans att föräldrar till barn i 2-3-årsåldern har konflikter var 3-4 minut. Ja det stämmer då verkligen här hemma! Så less på att behöva skälla hela tiden. Men, men, det hör ju till utvecklingen.
Jag vägde mig hemma hos mamma igår. Jag har gått ner hälften av mina gravidkilon nu. Alltså nästan 10 kilo. Går jag ner ett kilo till så är jag nere på undervikt igen, sjukt! Men så kan det vara! Ingen som tror på en när man berättar att man födde barn för 2 veckor sedan, för det syns då inte!

Trööött..!

Åh, så har man äntligen kommit in här för att blogga, och då vaknar såklart lilla räkan och vill ha tutte! Bättre lycka nästa gång :-P

Fortfarande strul

Jag blir så less..Varför kan inte saker och ting funka som det ska för? När Fredrik äntligen fick igång internet igen, ja då är det min dator som ger upp..Gah! Skitgrejer..

Allt är bara bra här hemma iaf. Livet som 2-barnsmamma flyter på fint. Emilia är med och hjälper till med Evelina hela tiden, hon är så duktig. Evelina börjar hålla sig vaken lite mer nu också, sover inte bara hela tiden. Lite roligare så ju :-) Var till bvc i måndags. Skruttan hade gått upp nästan ett halvt kilo och växt 3 centimeter på 1 vecka. Så dåligt med mat har jag då inte, hehe..

Nej, nu börjar det grymta lite här, någon som vaknar och är hungrig! Tutten rycker ut!

RSS 2.0