1:a advent

Oj oj, här går tiden fort! Redan 1:a advent..

Imorse var det ju barngympa som sagt. Fredrik tog med Emilia, men hon var ju inte direkt pigg på gympa eftersom hon fick lägga sig så sent igår kväll. Fredrik sa att hon hade inte orkat springa omkring och härja som vanligt, och hon hade grinat flera ggr. Precis vad jag sa till honom att hon skulle göra också.
På eftermiddagen åkte vi ner på stan för att kika på julskyltningen. Inte mycket att hurra för, som vanligt, men Emilia vart nöjd iaf. Lämnade önskelistan till tomten på Leklust och fick lite godis. Sen kröp hon in i tomtebo´t och ritade en teckning, fick mer godis. Och sen lämna teckning till tomten i Krysset och fick en present. Men det var då den snålaste presenten ever i år. En plastspade!! Herregud..Träffade på mamma i vimlet också så vi gick med henne. Fikade lite och tog några lotter. Vann inget dock. Brukar man nånsin göra det?
Blev tidig kväller för Emilia idag. Hon var så trött när vi kom hem från julskyltningen och vi fick i stort sett tvinga henne att picka i sig lite kvällsmat iaf. Sen bums i säng. Fredrik ligger också och sover, själv blir jag väl uppe med Evelina till en 02:00 som vanligt. Lovely..

Just ja, en annan sak jag gjort idag är att nästan, nästan, nästan skaffat mig ett extrajobb. Inget är ju klart än, men jag har pratat med en person, som har pratat med en som är ansvarig för avdelningen jag ska till isåfall, och det är bara för mig att ringa. Så det låter ju positivt! Jobba lite kvällar och helger, nu när ekonomin suger. Klarar oss inte på Fredriks lön och mammapengen, och vem vet nu när dom säger upp massa folk hit och dit, så kanske inte Fredrik har nå jobb helt plötsligt heller. Just nu har han ju inga arbetsuppgifter just för att Sandvik och andra företag inte hyr in tjänster mera..Hårt liv man lever!

Imorgon, måndag. Städning står på schemat! Kul!

Varför..?

Varför vill inte min bebis sova för? Förstår hon inte att mamma är väldigt trött...? Antagligen inte, eller så skiter hon helt enkelt i det. Suck..Sängen ser så varm och skön ut, men inte fan får man ligga där och sova inte..Nej då, Evelina är så himla pigg som man bara kan bli, riktigt irriterande pigg. Ni vet, så där pigg som bara en bebis kan vara på natten, så man får lust att dunka huvudet i väggen och hoppa ut genom fönstret själv..Gäsp..Fredrik är inte hemma heller..Johan ringde vid midnatt och ville ha skjuts in till Gävle. Jaha..Kul..

Åhhhh..Huvudvärk..

Twilight

Idag fick jag sovmorgon. Nice! Evelina som somnade ganska bra tid i förrgår höll sig vaken ända till 02:30 inatt. Suck! Trodde ju det var på väg att vända, men nej då..Hon ville bara ge sin mamma lite falska förhoppningar. Så idag låg jag kvar i sängen oförskämt länge, jag klev upp 12:30 :-P

Cina kom och hämtade mig 16:45, och vi drog in till Gävle. Käkade mat på MAX, mums mums! MAXmål med smältost, det är grejer det! Efter att vi knölat i oss maten så drog vi till Filmstaden för att se Twilight. Jag köpte på mig så mycket snask så killen i kassan höll på att tappa hakan. 2 läsk, 1 stor popcorn och 1 varma chips. Han frågade om allt var till mig. Jaaa sa jag glatt och hans ögon vart stora som tefat, hihi. Popcornen var det enda jag inte fick i mig allt av. Tyckte jag åt och åt, men det var en stor jäkla popcorn så det tycktes inte minska nåt direkt, hähä. Tog med mig resterna hem till Fredrik, snällt va? Filmen vart 30 minuter sen för först satte dom på Madagaskar 2. Vart lite fundersam där ett tag om man hade gått in i rätt biosalong. Vart en jäkla väntan där i biomörkret. Några personer gick till och med därifrån. Filmen var iaf bra, inte direkt en "normal" vampyrfilm utan mer romantisk. Inge blod och grejs. Men den var bra ändå! Fick lite träsmak i rumpen dock. Hamnade bredvid en sån där rolig tjej som satt och skickade sms och pratade mobilen filmen igenom. Hade lust att hälla ut popcornen över henne, men mesig som jag är vågade jag inte :-P Tur det kanske. Men jäkligt irriterande och höra hennes knappande hela tiden och lyset från mobilen var ju jävligt kul att se i ögonvrån hela tiden. Varför gå på bio om man ändå bara ska fippla med mobilen?

Kom hem strax före 22:00. Hemma var det lugnt och stilla. Emilia hade nyss somnat, för Fredrik hade tagit med ungarna till Årsunda så dom hade kommit hem sent. Annars är det ju sängen klockan 20:00 som gäller för henne. Ska bli kul att försöka få upp henne till barngympan imorgon. Evelina som har blitt ganska mammig på sistone vart väldigt glad att se mig. "Mamma mamma" och sträckte sig efter mig. Sötnos! Får väl se hur länge jag blir uppe med henne nu då. Jag hade helst velat gått och lagt mig direkt efter bion, men sån tur har man ju inte. Men det är väl som dom säger, man får en unge av varje. Emilia har ju sovit hela nätter sen hon var nyfödd, aldrig behövt amma på natten eller någonting. Lite bortskämd där, så självklart får man en unge som inte alls sover på natten nu :-P

Imorgon är det ju julskyltning på stan också. Emilia ska få rita en teckning till tomten så att hon får ett paket. Känner jag Emilia rätt så kommer hon att vilja rita flera teckningar och få flera paket, men så funkar det ju inte, haha! Hoppas på att julskyltningen är bättre i år än den var förra året, för då sög den. Har man tur kanske man vinner en sån där stor korg med julmat också, men det är väl knappast troligt. I wish liksom.

Nää nu lär jag fan gå och ta mig en alvedon..Huvudvärk har jag fått..Kanske lite sockerchock från allt jag smällt i mig under kvällen, vem vet..

Host och snor

Emilia hostar och snorar, vad puttenuttigt. Eller så inte. Hon som nyss blitt av med sina 11:or under näsan. Aja.

Pepparkaksbaket gick bra. 2 timmar bakade vi, sen gav vi upp. Lite deg finns kvar ifall vi får lust att baka nån annan dag. Emilia tröttnade ju ganska fort och åt mest deg, haha. Evelina sov igenom i stort sett hela baket. Kanske lika bra det, hon är ju för liten för att hjälpa till och såå kul kan det ju inte vara att bara sitta bredvid och titta på :-)

Annars har vi inte gjort mycket idag inte. Tagit det lugnt. Köpte kebab från Jensas till kvällsmat, mumma det!
Just nu håller Fredrik på att natta en väldigt sur Emilia och Evelina sitter här bredvid mig och leker. När Emilia somnat ska jag ta brorsan med mig till affären. Inte ofta man träffar lillebror nu för tiden. Han lever sitt egna liv i datorn.

Nää nu ska jag och Evelina ha lite krypträning på golvet. Hon är riktigt duktig :-)

Vart är snön..?

Inatt har Evelina faktiskt sovit rätt okej, för att vara Evelina iaf. Hon somnade 23:40, vilket är mycket bättre än 02:00. Sen sov hon till strax efter 02 innan hon vaknade och ville ha lite tutt. Annars brukar hon vakna redan efter 1 timme. Somnade om på en gång efter tutt, vaknade igen vid 05:30. Fick tutt och somnade om på en gång. Emilia vaknade 08:30. Så man har ju fått sova lite iaf. Men jag hade så jädrans ont i magen igår kväll/natt innan jag somnade, låg och kallsvettades, så det tog ett tag innan jag somnade. Men ändå sovit mer timmar än jag brukar få.
Emilia hostar nu. Många barn på dagis som hostar så det var ju inte direkt oväntat. Hon hostar inget på nätterna iaf, skönt det. Jag vaknar ju för minsta lilla, så när det hostas på nätterna så vaknar jag varje gång. Suck..Fast Emilia har eget rum, så vaknar jag av minsta lilla grej hon gör. Så inställd på att barnen behöver en på nätterna om det kommer nå ljud från dom. Fredrik han vaknar inte av nåt han. Ungarna kan ligga och skrika i samma rum, han vaknar inte ändå. Värst var ju ändå en morgon här då jag var uppe och tuttade Evelina. Hörde hans väckarklocka vid 07:00. Somnade om och vaknade igen strax efter 08:00. Hans väckarklocka står fortfarande och ringer! Den har allstå stått och ringt non stop alldeles bredvid hans öra, men han har inte vaknat! Haha..Den karl'n alltså..Han brukar ha ca 6 olika väckarklockor. 3 st i mobilen, och 3 st andra. Hihi..Min bror är också ganska svårväckt, men det beror mer på att han är döv på ett öra och vill han sova så lägger han ner hör-örat i kudden, då hör han inte ett smack och sover sååå skönt så :-P

Strax ska jag ta och göra mig i ordning. Sen ska jag dammsuga lite. Det blir säkert poppis hos bakfulla Fredrik som ligger och sover, hähä. Han var ju på julfest med jobbet igår. Efter dammsugning blir det lunch och efter det kommer mamma hit och bakar pepparkakor. Nice! Får väl se vad som händer resten av dagen. Inte kan man ut och leka i snön iaf, för den har ju smällt bort helt! Trök..

Måste bara gnälla lite över våran nya granne. Mycket folk som flyttar härifrån och den ena nyinflyttade är värre än den andre. Iaf hon som flyttat in mittemot oss nu har bott här på gatan tidigare. Hon flyttade härifrån i somras. Bodde då under mamma. Hon gnällde på precis allt, ingenting var bra. Hade man oturen att träffa på henne ute så stannade hon en och började mala på om allt negativt, även om det egentligen inte var nåt speciellt att gnälla om så förstorade hon upp det till värsta grejen. Man kunde bli fast med henne i 20-30 minuter, bara höra på hennes gnäll. Så man gjorde allt för att undvika henne. Det var så skönt när hon flyttade för då kunde man börja vistas ute utan att behöva hålla koll efter henne, och så kommer hon tillbaka nu!!! Och dessutom ska hon nu bo alldeles mittemot oss..Suck..Aja..Varför måste man ha grannar egentligen för? :-P Eller kanske är det jag som är för gnällig, hahahha!

Morrn morrn!

Ny dag, lika trött som vanligt. Lite less på att alltid vara trött, men jag har hört att det hör till småbarns-åren :-P Och mitt i all sömnlöshet, så vill jag ju faktiskt ha en till liten bebis ^^ Ja inte nu då! Men om några år :-)

Emilia fick åka pulka till dagis imorse. Lika bra att passa på så länge det går. Snön verkar ju vara på väg bort nu. Konstigt nog så vill jag inte att snön ska försvinna..Vad har hänt med mig? Jag som hatar snö egentligen..Hmm..Kan ju kanske ha att göra med att det blir lite mer mysstämning när det är snö ute och man har julpyntat inne ^^

Ingenting planerat för dagen. Tar den som den kommer. Men jag antar att jag måste städa idag, IGEN! Fredrik kom hem igår kväll och släpade fram både det ena och det andra, så det ser förjävligt ut. Hatar alla dataprylar som han absolut måste ha framme. Fast han inte ens använder hälften av det. En vacker dag kommer jag att slänga allt i soporna..Grrr..Ni skulle bli chockade om ni visste allt som står framme bara i vårat vardagsrum..Mitt på golvet står t.ex 1 skrivare och 2 stationära datorer. Bärbara datorer ska vi inte ens räkna..Förstår inte varför han måste släpa fram det och sen låta det stå..Och varför i hela friden kan han inte hålla till vid sitt databord på övervåningen för?! Aja..Killar och teknikprylar..

Nu är det jul igen!

Idag har jag fått upp julgardiner, ljusstakar, adventsstjärnor, ljusslinga och nån enstaka tomte. Kunde inte hålla mig längre nu, hihi. Kliar som tusan i fingrarna efter att få ta upp granen, men det känns som det är liiite tidigt. Desutom så kommer säkert Evelina hinna dra ner den sjuttioelva ggr om vi sätter upp den nu. Hon är rätt duktig på att ta sig fram i gåstolen och fippla på sånt hon inte får :-P Blev iaf väldigt besviken när jag tog fram julgardinerna till köket. Färgen har släppt jättemycket! Men, men..Kanske inte kan vänta sig så mycket mer av Dollarstore-gardiner :-D Himla mysfaktor här hemma nu iaf ^^

Imorgon är det torsdag, sista dagisdagen. Vet inte alls vad vi ska hitta på imorgon faktiskt. Iaf var det imorgon som Fredrik ska på julfest. Dum dag, en torsdag?! Blir ensam med barnen hela dagen och halva natten då med andra ord. Mamma skulle komma hit till läggdags och ta Evelina medans jag nattar Emilia. Eftersom Fredrik nattar Emilia varje kväll så tycker hon ju såklart det är jättespännande att jag nattar henne, så det tar minst 1 timme att få henne att somna. Lite drygt! Tur man bor granne med mamma såna ggr ^^
Sen är det fredag. Då är mamma ledig så hon kommer hit efter lunch så ska vi baka pepparkakor tillsammans. Så mysigt det ska bli! Kommer säkert få baka iaf 1 gång till innan jul kan jag tänka mig. Sen ska det ju bakas lussekatter också, och självklart allt julgodis, men det tar jag närmare julafton, annars kommer det hinna ta slut låååångt före :-D

Det är inte sant..!

Jag börjar känna av min hals..Fan fan, orkar inte bli sjuk igen..! Förhoppningsvis så är det bara nå litet störobjekt som inte utbryter i nåt värre.

Gjorde vi nå speciellt igår då. Nää faktiskt inte. Efter att ha hämtat Emilia på dagis åkte vi hem och hon och jag hoppade i badkaret. Skööönt, jag frös så in i norden. Sen åkte vi till ICA Maxi och handlade lite. När vi kom hem så hade en bil kört av vägen alldeles utanför oss. Inga personskador och antagligen inga skador på bilen heller, för föraren stod utanför och skrattade. Emilia tyckte det var spännande iaf ^^ Ja sen var det i stort sett kvällsmat och läggdags. Spännande dag va?

Idag då? Jag måste nog tyvärr stäääääda! Hur kul låter det på en skala då? Suck..Tänk att det är en sån där förbannad syssla som aldrig tar slut. Finns alltid nåt att göra. Urk..Fatta att det var detta man längtade efter som barn, att få bli vuxen..Haha!

Jag hittade dom!!

Haha jag hittade julgardinerna! Dom låg i en IKEA-påse, bredvid sängen, nytvättade och klara! Haha..Åh vilken mupp jag är, minnet är då inte bra heller..Hihi..

Tung dag idag..Vi var uppe inatt med varsin unge som vägrade sova. Evelina somnade 00:00, sen vaknade hon 01, 02 och 03. Emilia vaknade 03 också, och då höll sig båda barnen vakna till halv 6 ca. Kuuuul! Idag är man inte pigg..Gäsp..

Julgardiiiiin, vart är du?

Har släpat oss ner i förrådet för att hämta upp julsakerna, men till min stora besvikelse så låg inte julgardinerna där. Vart fan har jag gjort av dom?! Har kikat igenom tvättkorgen uppe och nere, garderoberna och lådorna under sängen..Finns liksom inte så många fler ställen dom kan ligga på. Helskotta också..Snål-Fredrik låter mig inte köpa nya heller..Vägrar ju vara utan julgardiner..Dom gör ju så himla mycket för julstämningen ju..Snyft, dumma dumma julgardin..Kom fraaaam!

Jag och Fredrik fick värsta godissuget här på kvällen, men tyvärr så hann affären stänga innan vi hann iväg och handla, så jag ställde mig och gjorde chokladbollar. Nu är jag äckligt mätt..Varför kan man aldrig äta lagom mängd för? Man måste ju verkligen möla som en idiot också..Att man inte lär sig..

Were are my julgardins?

Åh..Tänkte jag skulle ta fram julgardinerna, tvätta dom om det behövdes och stryka dom..Men jag har slarvat bort skiten!! Vilken mupp jag är..Hoppas verkligen dom ligger nere i förrådet bland prydnadssakerna, annars får jag spjunk..Tur Dollarstore har billiga gardiner annars, haha..Julgardinerna är det enda jag tänkte sätta upp nu lite före första advent. Har ju ändå skittråkigt här hemma om dagarna så why not. Men prydnadssakerna får vänta tills söndag. Julgranen får vänta lite till, annars kommer ungarna att hinna riva den flera ggr om innan julafton, det orkar jag nog inte med :-P Försökte mig även på att göra lite snygg sån där fejksnö på köksfönstren..Men jag vette tusan om det inte mer ser ut som nån spytt tomtegröt över hela fönstren, haha..Aja..Emilia vart impad iaf!

Nej nu är det blöjbyte på minstingen..Sen måste jag försöka hitta på nån mat att laga..Upptäckte vi hade slut på potatis, mjölk och nåt mer var det..Så jag har inte så mycket att välja på..Suck..

Uggs

Jag vill ha ett par Uggs! Inte äkta för det har jag fan inte råd med, men fejk funkar lika bra! Helst svarta, men beige går bra det med. Men jag vet inte vart jag kan hitta såna! Dom hade på skopunkten.se förut, men inte nu mera..Suck..Jag vill haaa!!

Käken normal

Sådär! Äntligen är käken som den ska igen, för denna gången. Höll i sig 2 dygn denna gång, drygt..Vad gjorde jag för att få tillbaka den i rätt läge då? Jo, jag sov :-P Så fråga inte mig vad det var som rättade till den..Men tack vare era kommentarer så vet jag nu att jag ska ringa till tandläkaren nästa gång iaf!

Massa snö ute idag. Det är väl mysigt på sitt vis, så länge jag slipper vara ute i snön, hehe..Men med en liten Emilia så kan jag tänka mig att jag nog måste släpa mig ut ändå, åka pulka och sånt. Inte har dom plogat än heller. Tycker dom är lite seg med sånt. Tur man inte behöver släpa sig till dagis idag iaf, orka dra syskonvagn på oplogade vägar liksom.

Jag är trött som vanligt, funderar på att tvinga i mig lite kaffe. Eller kanske glögg, fast det blir man väl inte pigg av. Däremot får man huvudvärk, iaf jag och Fredrik får det :-P Äh, blir väl mest svammel så här på morgonen. Får väl återkomma senare när jag har nåt vettigt att skriva!

Jävla sjukvård!

Tröttnade rejält på min käke som är ur led, så jag ringde sjukvårdsrådgivningen och frågade vad jag skulle göra. Hoppades på ett svar i stil med "åk till familjeläkarjouren så hjälper dom dig få den på plats". Men det svar jag fick är samma jävla svar man alltid får, oavsett problem! "Ta en alvedon". Hur i hela jävla friden ska en alvedon-jävel hjälpa mig få käken på plats!? Jag ger då inte mycket för sjukvården inte..Skitgrejer..Får väl stå ut med den här käken då, skitsamma att jag inte får i mig mat..*muttra*

Käke ur led

Ja det är precis vad jag har det! Eller kanske inte ur led, men nåt konstigt är det. Brukar bli så här ibland iaf..Rätt vad det är så smäller det till i käken, på vänstra sidan vid örat. Sen kan jag inte öppna eller stänga munnen ordentligt, ont gör det också. Känns som att hela käken är sne. Kanske blir så här minst en gång i månaden nästan. Undra varför? Jävligt irriterande är det kan jag lova! En gång var det riktigt jobbigt, då höll det i sig i flera dagar och jag kunde inte öppna munnen mer än 1 cm. Svårt att äta då. Kanske borde kolla upp det, men jag orkar inte ta kontakt med den förbannade sjukvården, för den är då inte mycket att hurra för ändå. Bara att stå ut tills det går över.

Annars så är det här en förjävligt dryg söndag. Ungarna är skitsura båda två, Fredrik bara ligger i soffan och är tråkig..Mitt humör sjunker mer och mer för var minut som går. Jag vill härifrån! Hade hoppats på att göra något denna helg, men nej då. Samma gamla visa som vanligt..Nästa helg är det iaf första advent, då har man ju lite att göra. Julskyltning och julpynt. Kanske man kan slänga in lite julbak också. Lussekatter och pepparkakor. Fredrik vill inte vara med så jag ska nog fråga mamma om hon kanske vill vara med. Tycker det är trist att göra allt själv, vill ju ha lite familjekänsla, men eftersom Fredrik tycker allt pyssel och grejs är tråkigt, så får mamma agera stand-in.

Evelina försöker lära sig krypa. Ställer sig på alla fyra, men glider ner ganska fort igen. Svårt ju ^^ Men hon är duktig! Hon blir riktigt frustrerad när det inte blir som hon vill, hihi..Emilia kröp ju aldrig riktigt hon. Började hasa sig fram på stjärten vid 9 månader, sen började ju hon gå vid 10 månader. Då vart det mycket jagande kan jag lova! Evelina får gärna vänta lite med att bli så pass rörlig, är ju faktiskt ganska praktiskt att hon ligger kvar på i stort sett samma ställe osm man placerat henne på, haha..Fasar nästan för den tiden då hon och Emilia kan röja fritt tillsammans. Tänk när jag är ensam hemma och måste laga mat! Herregud..Kan se det framför mig..Ungarna åt ett varsitt håll, kastrullerna brinner på plattan, brandlarmet tjuter och jag sitter och gungar mig själv i ett hörn och dreglar fram ett öhhhh typ :-P

Åh jäkla käke..Hungrig är jag också för jag har ju inte kunnat äta ordentligt idag pga detta..Suck..

Köpstad

Bara jag som är vaken här hemma nu. Kul..? Försöker förgäves väcka Fredrik som somnat uppe med Emilia medans han nattade henne. Så var det med den filmen..Kanske man ska sätta på ett avsnitt av Buffy the vampire slayer? Bästa serien någonsin om ni frågar mig! Har självklart alla 7 säsongerna hemma på DVD, sett hela serien 3 ggr redan. 1 gång på tv och 2 ggr på mina DVD:er. Hihi..

Idag då? Sov länge idag. Eller sov och sov..Evelina vägrade ju sova, hon vaknade stup i kvarten så nå jättemycket sova vart det inte, men iaf..Hon är täppt i näsan..Eller hon är det bara på natten, inget alls på dagen. Skitdrygt. Inte mycket sömn inatt ändå alltså.
Efter lunch tog jag med mig Emilia ut och åkte pulka! Riktigt skoj, men shit vad ont i svanken jag fick! Farligt att åka liten pulka i gupp, haha..Emilia hade skitkul, trots att jag lyckades rycka iväg pulkan en gång så hon for ner i snön med ansiktet först, haha!! Evil mum.. :-P
När vi tröttnat på pulkan så gick vi hem och bytte om sen åkte vi till Valbo köpstad, nya delen av Valbo som dom har öppnat nu. Var väl inge speciellt, men skönt att komma hemifrån en sväng. Svängde in på Coop också, fikade lite och handlade hem ingredienser till tacogratängen som vi åt till middag. Tacogratäng är skitgott! Lärde mig laga det på en tjejfest för ICA Kvantums tjejer hemma hos Sophy för typ hundra år sedan! Måste vart typ 2003 :-P För er som inte vet så jobbade jag på ICA Kvantum från att de öppnade i oktober 2002 fram tills april 2005. Fast jag var sjukskriven mellan september 2004 ända fram tills jag slutade i april året efter. Jaja.. :-P

Imorgon är det söndag och barngympa klockan 09:00..Jag är inte ett dugg taggad..Det är ju så tidigt ju..Men, men..Har ingen aning om vad som händer sen, det visar sig väl..Same old, same old antar jag..Dvs sitta hemma och ha boooring!

På måndag måste jag ringa BVC. Evelina har fått tid hos tandhygienisten nu, det måste jag verkligen komma ihåg att boka om för vi fick tid samtidigt som jag ska in till sjukhuset igen..Känns dock lite onödigt att gå dit, då jag redan vet hur man gör med barntänder..Var ju inte så länge sedan Emilia var där. Inte för att man fick veta så mycket ändå, visste ju redan allt..Men får väl gå dit för att få en gratis tandborste då, haha!

Vi 80-talister..

Det var...

 

-Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem.
-Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-öres tuggummin.
-Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt.
-Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare.
-Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade.
-Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren.
-Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen.
-Vi som samlade på allt - främst kapsyler.
-Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin.
-Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok".

 

-Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV.
-Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar.
-Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail.
-Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal.
-Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian.
-Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan.
-Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen).
-Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen.
-Vi som använde gnuggisar dagligen.

 

-Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks.
-Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar".
-Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan.
-Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
-Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram.
-Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs.
-Vi som spelade in musik på kasettband genom radion.
-Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google.
-Vi som frågade chans på någon ny varje vecka.
-Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter.
-Vi som drack Cuba Cola och Loranga.

 

-Vi som läste OÄ i skolan.
-Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV.
-Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande.
-Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp.
-Vi som lekte med Manicklar.
-Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen.
-Vi som fick fler finnar av Clearasil.
-Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten.
-Vi som läste Lyckoslanten.
-Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga.
-Vi som var med på rökrutornas tid.
-Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar.
-Vi som hade en Amiga hemma - datorn där man skrev cirka en sida i ett ordbehandlingsprogram och så var minnet fullt.
-Vi som kallade 1: orna för ettakladdare och 2: ornna för toalettdykare.
-Vi som drömde om att ha en egen rökmaskin hemma.

 

-Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem.
-Vi som tryckte på play på kassettbandspelaren till vår Commendore 64 och sen kunde gå och göra något annat i 20 minuter medans spelet laddade.
-Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson.
-Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag.
-Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme.
-Vi som hade våra första slagsmål genom att tävla om vems farsa som var starkast eller hade farligast yrke.
-Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost.
-Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra.
-Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka.
-Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen.

 

-Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på Dojan.
-Vi som var de första i backen med snowboard.
-Vi som använde telefonkort och personsökare innan mobilernas tid.
-Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna.
-Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet.
-Vi som använde cykelbyxor i olika färger.
-Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren.
-Vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop.
-Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det.
-Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt.
-Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt.
-Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel.
-Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet.
-Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi...".

 

-Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk.
-Vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen.
-Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio.
-Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm.
-Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor.
-Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal.
-Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor.
-Vi som käkade Raider och inte Twix.
-Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband.
-Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2).

-Vi som hade bänkar med lock på.
-Vi som fick de blåaste tungorna av Vira Blåtira.
-Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000

 

Haha! Hur mycket av det där stämde inte då?! :-D Lite småroligt, hihi..


I have no life..

Usch, ja så känns det verkligen nu. Det enda mitt liv består utav är städa, laga mat, tvätta, diska, byta blöjor, torka rumpor, äta och sova..I stort sett. Jag älskar mina barn över allt annat, men att vara mammaledig är fan trist! Jag blir så lätt uttråkad, och är man mammaledig medans alla andra jobbar/pluggar, ja då finns inte mycket att göra..Så jäkla synd att Cina och Jessica som också är mammalediga med jämngamla bebisar inte bor i stan..Jag har ju ingen bil om dagarna så jag tar mig ju inte utanför Sandviken..Känns som det enda jag ser är denna lägenhets väggar..Kan lova jag är trött på att vara här hemma nu..Hatar tapeterna, hatar möblerna, hatar allt! Tur iaf att vi ska skicka in papper till Sandvikenhus om rust efter nyår. Då jäklar ska det bli fint här hemma! Emilias rum ska jag nog fixa själv, sen ska jag nog försöka få Fredrik att gå med på att måla om möblerna lite. Förnyelse är alltid roligt! Kanske jag trivs här ett tag till ^^ Åh suck..Saknar vuxet sällskap..

Fredrik sa åt mig att försöka hitta på nåt den här helgen, men de jag frågat om bio och sånt kunde tyvärr inte denna helg. Nästa vecka pratade Fredrik om julfest på hans jobb, så då kan jag inte när dom kan heller kanske..Suck! Så typiskt..Men inte mycket att göra åt. Får väl försöka hitta på nåt annat denna helg då, eller så blir jag bara hemma, som vanligt. Skulle ju vara trevligt med en tur till Valbo. Gå och strosa lite, kika efter julklappar. Kanske tar en tur dit om inte annat.

Nu ska jag nog ta och käka lite persikohalvor, och underhålla min minsting som är lite sur! ^^

Filmsugen

Så har ännu en dag gått. Efter kvällsmaten tog jag ett skönt, varmt skumbad. Läste lite i lugn och ro. Så skönt! När jag var klar ropade jag upp Emilia så badade vi lite tillsammans innan hon skulle sova.

Jag är så grymt sugen på att gå på bio. Och nu ska det ju komma en till film om vampyrer som jag väldigt gärna vill se, "Twilight". Så den och "Låt den rätte komma in" ska jag definitivt se! Punkt slut..Liksom!
Cina & Jessica, vad sägs om en kväll med först mat och sen "Twilight" på bio?


Skulle behöva platta håret, men jag orkar inte riktigt än. Så himla konstigt..Jag har alltid haft spikrakt hår, men sen jag fick barn så har det börjar korva sig åt alla håll och kanter. Och nu när jag är så här pass korthårig, då är det verkligen krull! Eller inte krull, men topparna typ hänger och svänger åt alla håll och kanter, så plattång är ett måste för att kunna gå ut. Trist, för det tar sån tid att göra sig klar, men wtf..Jag har ju aldrig brytt mig om mitt hår tidigare, bara låtit det lufttorka och sen bara låtit det hänga. Så då kan jag väl låta det bli ompysslat nu då ^^


Bloggtorka

Usch, jag har verkligen bloggtorka nu. Känns som jag inte alls har nåt vettigt att skriva, ingen lust till att logga in och kludda nåt heller..Varje gång jag ser inloggningssidan så känns det bara..Blääää! Blir ju bara en massa meningslöst pladder ändå..Och när det väl händer nåt så har jag ändå inte ork och lust att skriva..Suck..Är väl kanske en period just nu..Eller nåt..

Utvecklingssamtal på dagis imorse iaf. Det gick jättebra, som vanligt. Dom tycker Emilia är så duktig så. Alltid glad, hjälpsam och bra kompis. Och mycket äldre än sig ålder. Hon är ju bara 2½ år, men många ggr tycker dom att hon är mer som en 4-5-åring. Jisses..Min snutta! Skulle kunna skriva massa saker dom sa, men då blir det väl uppfattat som massa skryt så jag hoppar det.

Sur på karl'n imorse. Inget jag tänker skriva om här, vet det finns vissa läsare som gillar att prata om det jag skriver med Fredriks kompisar. Skvallerbytta-bing-bong liksom..! Fredrik vet iofs varför jag är sur, så det är ju inte sån big deal, men ändå. Orkar inte med skvallerbyttor.

Äsch nu vart det ju massa kludd ändå, lika bra jag slutar innan ni får spjunk! ^^

Nattuggla

Suck, varför måste jag ha en sån nattpigg unge för? Evelina somnade vid 21:00 och sov ända fram tills nu. Nu tycker tydligen hon att det är morgon, för inte sjutton vill hon sova mer iaf..Åhh..När ska hon förstå att man ska sova på natten egentligen? Jag som tyckte det var jobbigt med Emilia som somnade senast 23:00 när hon var liten..Haha..Emilia sov iaf hela nätter ända från början, ingen nattamning där inte..Blev nog lite bortskämd där tror jag.

Längtar tills på torsdag då det är barnbidrag. Handla hem lite matvaror, ta en sväng till Valbo och kika julklappar och kläder åt ungarna. Såg i söndagens reklamhög att dom har sån där lakritsyoghurt på Lidl, 2 för 24:-. Det är skitbilligt! På ICA Björksätra där jag handlat den yoghurten tidigare, där kostar den 17,90:- styck. Så vi ska definitivt till Lidl och handla lite yoghurt! Så ska det handlas hem en fläskfilé för jag tänkte laga till en sån och hemmagjord klyftpotatis på fredag. På lördag blir det nog tacogratäng! Länge sedan vi åt sån nu. Blivit vanlig tacos i flera månader nu så det är dags att byta lite ^^

Plockade fram mer kläder åt Evelina idag i storlek 74/80. Så jäkla skumt, känns som jag nyss plockade bort dem ur Emilias garderob! Bl.a tröjan Emilia hade på sig på sitt dagiskort förra året, då var hon 1

Klaras krog

Lugn dag idag. Iofs är de flesta dagar lugna. Vi sitter hemma, jag och ungarna. Trist, men va fan..
Fredrik slutade lite tidigare idag för vi skulle till Klaras krog på jaa vad ska man säga..Invigning/födelsedagkalas kanske? Fredriks kompis Johan och Johans kusin Veronica har ju tagit över Klaras nu och båda två fyller år idag, så dom hade bjudit in släkt och vänner för att fira med dom där. Det bjöds på tacobuffé, alltid gott!

Nu sitter jag och väntar på att CSI ska börja, spännande nu! Skulle köpa glass till rabatterat pris på Prix, men det var visst på ICA Maxi det var rabatt så det sket sig. Får klara mig utan gotta till CSI helt enkelt..Buhu..

Sorgligt..

Söndag och Emilia hade barngympa imorse, men det blidde inget idag. Evelina har hållt mig vaken i stort sett hela natten, sovit 1 timme, sen vaknat, sovit 1 timme sen vaknat..Drygt som tusan. Hade verkligen inte ork att släpa mig upp till gympan då, tyvärr. Inte Fredrik heller. Men jag tror inte hon led så mycket faktiskt.
På eftermiddagen åkte vi till Årsunda och hälsade på Fredriks föräldrar och bytte till vinterdäck på bilen. Medans Fredrik bytte däck så gick Emilia in till Rune och Maggie och åt haj, jag och Evelina tog en promenad i skogen så hon fick sova lite. Lite lätt läskigt att gå i skogen när det börjar skymma..Knakar och susar överallt. Man får ju för sig massa saker. En björn här, en älg där typ. Såg iaf 4 rådjur, det räckte för mig, så jag vände och gick hem igen, haha..
Nu innan läggdags så rensade jag ur Evelinas kläder och tog fram storlek 74. Mycket har hon ju redan i 74 men jag tog fram resten nu. Och varje gång man rensar ur kläder så tycker jag det är lika sorgligt..Tänk att jag aldrig mer kommer att få ha en liten bebis..Jag kommer aldrig mer att få plocka hem de där kläderna..Hade ju så gärna velat ha en till bebis om nåt år, men Fredrik vill inte och det är ju inte direkt så jag kan tvinga honom. Gud vad barnkläder vi har, kommer nog kunna tjäna en slant på dem sen om vi säljer det. Men jag vill inte!!!

Nu ska jag ringa brorsan och kolla om han vill med och handla när Fredrik nattat Emilia! Alltid trevligt att få lite sällis! ^^

Das Moose

Lördag, väldigt lugn sådan. Jag fick sovmorgon, ända till 11:30. Skönt, men man blir fan tröttare när man sover så länge. Upp och fixade lunch och sen när den var uppäten var det bara att ställa sig och laga ordning kvällsmaten. Skulle nämligen äta älgstek idag och den ska ju koka ett tag. Så vi har fixat med steken och städat lite under eftermiddagen. Sen kom mamma och brorsan hit och åt med oss. Mamma ska ut på galej ikväll så hon hade tyvärr inte tid att stanna på fika efter maten. Men hon hade tid att rota igenom min garderob efter kläder att ha på sig, haha! Tog med sig 3 olika tröjor hem som hon skulle prova. Kul när man kan låna kläder av varann sådär, likadant med skor. Jag och mamma har ju lika storlek. Fast på senare tid har mamma blitt liiite större, (hon skyller på att hon passerat 40 nu) så hon kan inte ha XS längre.
Just nu ligger Fredrik uppe i Emilias säng och sover, haha..Trångt och skönt, eller nåt. Jag sitter framför tv:n med datorn och kikar lite på Madagaskar som går på 5:an. Älskar ju såna här tecknade filmer! Shrek, Hitta Nemo och alla dom där. Evelina sitter bredvid och leker med sina leksaker och Emilia sitter bredvid henne och rajjar, som vanligt. Syskonkärlek :-P Funderar lite på vad vi ska hitta på ikväll..Fredrik käkade upp allt vårat helg-godis igår kväll, så inget snask har vi heller..Typiskt..

Nää fan detta funkar inte..Blir knäpp i ögonen av att stirra på skärmen och alla värmeljus jag tänt här hemma har gjort så lägenheten är vaaaaarm! Puh! Höres!

Lite bättre

Nu har Evelina vaknat och då vart Emilia på bättre humör. Tack och lov! Flera timmar av gnäll, skrik och grin gör en verkligen knäpp i huvudet :-P
Sitter och dricker latte just nu, gottigott! Måste köpa mer mjölk idag, för det har gått åt så mycket mjölk sen den där lattemaskinen började funka igen. Vi dricker ur ca 3 stycken 1½ liters på 2 dagar :-P

Undra varför jag satte mig för att klottra ett till inlägg, när jag egentligen inte har ett smack att skriva om..? Dagarna här hemma är inte precis händelserika. Träffar inga folk i stort sett och vi sitter ju mest här hemma, speciellt när det är sånt här skitväder. Inget direkt intressant att skriva om med andra ord..!

Dryg dag!

Herregud idag har Emilia en hemsk dag! Orkar inte höra hennes gnäll mer, inget duger..! Såna här dagar är bara för dryga. Hon har gnällt non stop sen hon vaknade, kan lova jag har huvudvärk nu. Suck..Undra om man kan droppa av henne på dagis en sväng fast det inte är hennes dagisdag? :-P

Kaffepaus

Jaa egentligen dricker jag knappt kaffe, men latte det är fan skitgott! Speciellt med sån där smaksättare. Tur vi har en lattemaskin hemma! Iofs så har den inte funkat på ett tag, men nu funkar den igen! Inte för att vi gjort nåt med den, bara låtit den stå. Kanske behövde lite vila? ^^ Svårt att få tag på sån där smaksättare bara. Dom hade på ICA Maxi förr, när det hette Kvantum, men inte nu mera. Hittade dock på Prix för ett tag sen, för halva priset. Ska väl sluta sälja dom..Fanns bara Irish cream och vi trodde inte det skulle vara så gott, men det var det faktiskt! Annars har vi kört på vanilj, choklad och hasselnöt. Synd det är så svårt att få tag på..Skulle kunna dricka ihjäl mig på latte, men då skulle nog inte magen må så bra ^^
Kom förbi på en fika vettja så bjuder jag på latte! :-D

Snart ska jag börja städa litegranna..Måste bara samla lite kraft först..Fredrik ville att det skulle vara skinande rent nu när hans föräldrar ska komma och vara barnvakt. Så det blir till att slänga in en tvättmaskin, diska, dammsuga och torka golven. Behövdes ändå göras, så det är väl bara bra att jag får en anledning till att städa nu, då kan jag ju inte sega och säga "äh, jag tar det imorgon!".

När jag hämtade Emilia på dagis idag berättade dom att det går magsjuka igen. Men suck! Finns inget jag hatar så mycket som magsjuka, det är vidrigt! Fast de senaste ggr det gått magsjuka på dagis så har ingen av oss blitt smittad. Det är bra! Tror Emilia blitt smittad 1 gång bara när det gått magsjuka på dagis, och då har det gått många ggr kan jag säga!! Den ungen har bra immunförsvar. Kan inte låta bli att tro att det har lite att göra med att jag ammade henne i 1½ år ^^

Oj, klockan är redan halv 4..Fasen, måste nog börja med den där städningen nu..Ska ju hinna fixa maten sen också, och Fredriks föräldrar ska ju också äta idag så det blir ju lite mer mat att göra än vanligt..Maten måste vara klar till strax efter 5. Tur man är skitsnabb på att städa! Hoppas Evelina bestämmer sig för att sova lite till bara, annars blir det svårt att städa, med en unge hängandes i tutten ^^

Trolldeg

Ganska lugn dag idag. Sov medans Emilia var på dagis, för då sov nämligen Evelina med. Skönt så skönt! Hämtade Emilia på dagis vid 14 som vanligt. Hon sov fortfarande när jag kom för hon hade somnat senare än vanligt, så jag fick väcka henne och det gillades inte. Fick stanna på dagis i 30 minuter så att hon fick en chans att vakna lite. Sen gick vi till affären och handlade yoghurt. Hade hoppats på lakritsyoghurt, men den fanns inte på Prix (Coop som det heter nu). När vi kom hem så fikade vi lite sen slängde jag ihop en trolldeg. Väldigt enkelt och roligt!

Trolldeg:
1 dl vatten
1 dl salt
2 dl mjöl
1 matsked olja

Bara att knåda ihop och göra figurer sen! Torka i ugnen i 1 timme, 100 grader och låt sen stå ca 1 dygn. Bara att måla när det torkat klart. Enklare än så kan det ju inte bli, och det är väldigt populärt bland små barn! Och hos vuxna med för den delen! Jag hade nog minst lika roligt som Emilia ^^ Tänkte jag ska ordna en pysseldag lite närmare 1:a advent, göra lite julpyssel med trolldeg, toarullstomtar, smällkarameller, lyktor osv. Hittade en jättebra sida med massa pyssel så det blir nog mycket därifrån!  http://www.skapligtenkelt.se Fredrik är inte så mycket för att pyssla, så det hade varit roligt att ha någon att pyssla med. Kanske kusin Malin, Linda, Linda eller Jessica har lust? Vi har ju alla barn i ungefär samma ålder, så då får ju barnen en jämngammal att leka med också :-) Annars får jag helt enkelt tvinga Fredrik, haha! Tycker det är mysigt jag, så får man spela lite julmusik medans hihi..Sen ska vi ju självklart baka lussekatter och pepparkakor också där omkring 1:a advent, och självklart ska det göras massa julgodis med så som knäck, polkabräck, änglagott, mozart-rutor, marsipanfigurer och ischoklad. Jaaa jag är en riktig gottegris ^^ Dessutom kommer nog julafton att spenderas här hemma hos oss, då lär man ju ha en massa att bjuda på! Eller hur? :-)

Hoppas på att lilla Evelina blir trött snart så man får sova lite. Börjar bli lite mosig nu, gäsp gäsp! Imorgon kväll har vi barnvakt mellan 18:00 och 19:30, för då ska vi på föräldramöte på dagis. Det ska pysslas även där. Vi föräldrar ska få göra en "Min bok" till våra barn, så vi ska ha med oss en massa kort. Vi är jättedåliga på att framkalla våra kort, ligger på datorn eller skiva hela högen, så vi fick lite problem där. Hann inte skicka in på framkallning så vi skulle skriva ut dom själva då vi har en superskrivare hemma och fotopapper. Självklart pajjade skrivaren..Suck! Fick några kort iaf, men det är många som saknas med..Aja, inte mycket att göra åt..Trist för Emilia, men jag får väl knåpa ihop en ny och bättre "Min bok"  åt henne sen :-)

Ortopeden

Gick bra hos ortopeden igår. Först kollade läkaren mina fötter medans jag satt ner. Han tyckte inte att dom såg felställda ut i viloläge, inga problem med att få dem i neutralt läge. Dock tyckte han att jag hade en väldigt tunn och skör fot. Så sa han något mer men jag kommer inte riktigt ihåg vad det var, nåt med nå förslitningsgrejs iaf. Så bad han mig ställa mig upp så han fick se om fötterna var nå felställda. Så fort jag ställt mig upp sa han "Oj då!!" och började skratta. Jag hade visst väldigt felställda fötter :-P I stort sett så går jag bara på stortån och den sidan av foten. Alltså alla andra tår och utsidan av foten nuddar knappt backen när jag går. Inte bra! Så han tog avtryck av mina fötter och skickade iväg för att göra 2 par fotbäddar till skorna så att jag kommer gå rätt sen. Får hämta dem den 2:a december. Ska bli väldigt intressant det här! Kommer säkert bli himla konstigt att gå med fotbäddarna i, jag är ju van att gå konstigt :-P

Idag har jag ont i magen, som tusan..Orka! Hoppas det går över snart. Ska lägga mig på soffan nu och vila lite medans Evelina sover. Hämta Emilia på dagis vid 14, får se vad vi hittar på då..!

Just ja, måste ju skryta med att Emilia sovit 2 nätter i trosor nu, utan olycka! Min stora tjej! :-)

Utan blöja

Inatt sov Emilia med trosor. Det gick skitbra! Så härligt om vi kan sluta med nattblöjan nu också. Min duktiga tjej! Tycker det gått ganska smärtfritt att sluta med blöja ändå. Så fort hon var redo, då gick det ju tokfort! Säger dom på dagis med, att hon var så himla duktig på en gång när blöjan togs bort. Bara ett blöjbarn kvar nu då ^^

Jag har hittat den kanske godaste yoghurten ever! Tyvärr är det bara en sån där tillfällig smak så den försvinner väl snart..Iaf är det med smak av jordgubb/vanilj/lakrits. När jag först såg att den hade smak av lakrits tänkte det kan inte vara gott, men jag var tvungen att smaka. Och det var faktiskt riktigt gott! Jag åt upp hela förpackningen själv, samma dag.. :-P

Klockan 14:00 ska jag vara inne hos ortopeden. Ska bli väldigt intressant det här. Vet inte riktigt vad som ska göras. Återkommer väl med det senare!

Trök-måndag

Idag har det då inte hänt ett dugg. Jag har städat, diskat och tvättat..Badat Emilia..Lagat mat..Jaa en riktigt trist dag med andra ord. Jag och Emilia pysslade lite med lera medans Evelina sov. Eller ja jag fick göra figurer och hon tittade på. Hon tyckte det var roligare..?
Sitter just nu och väntar på att CSI ska börja. Fredrik har köpt hem julmust, mumma! Tänkte jag skulle göra chokladbollar till, men kom på att den förbannade kakaoen var slut. Suck! Kanske mamma har..? Bra att bo granne med mamma ibland ^^

Imorgon är det sjukhuset som gäller! Ortopeden. Fredrik har tagit ledigt halva dagen för att hjälpa till. Får se hur det går. Sen blir det nog Årsunda efter det för att lämna av två högtalare som bara står och skräpar, eventuellt byta däck på bilen. Det visar sig.

Höres!

Sunday bloody sunday

Söndag idag. Veckorna rusar förbi. Fortfarande läskig dimma ute med.

Igår eftermiddag kom Lotta förbi och hälsade på. Jätteskoj! Vi träffas ju inte så ofta numera då hon bor i Stockholm. Hon hade med sig present åt Emilia, Evelinas present hade hon åkt ifrån så den låg kvar i Stockholm. Hoppas hon inte hade köpt kläder bara, för då har hon nog växt ur dem till nästa gång vi ses! :-) Fredrik åkte iväg och köpte pizza som vi smällde i oss allihopa. Lotta är vegetarian så hon och jag delade på en vegetarisk pizza. Emilia gillade verkligen Lotta, försökte få med sig henne in på sitt rum hela tiden för att leka med dockor, så började hon gråta sen när hon skulle åka hem. Tufflan. Sen när jag slutat amma så ska jag åka till Stockholm en helg så ska jag och Lotta shoppa massa, äta gott och festa såklart! ^^
När ungarna somnat på kvällen så åkte jag hem till Dennis och kollade på skräckfilm. The grudge 2. Älskar skräckfilm! Hade jättetrevligt, smällde i oss en varsin skål med popcorn hihi..Dennis kör förresten med dipp till popcorn. Det hade jag då aldrig provat på förut, men var ju tvungen att prova nu. Nån annan som äter dipp till popcorn? :-P Så kan jag ju säga att vi hade världens problem med att få upp läskflaskan. Varken jag, Dennis eller hans mamma lyckades, så till slut fick vi leta hjälpmedel i verktygslådan. Haha!! Herregud..Ser fram emot nästa skräckfilmskväll!

Nu på morgonen så har jag och Emilia varit på barngympa som vanligt. Sitter och väntar på min kusin nu för vi ska på loppis en snabbis. Sen hem och äta lunch. Får vi se vad resten av dagen bjuder på. Hoppas att Malin och Alicia kommer förbi en sväng. Annars blir det kanske Årsunda, Fredrik vill sätta på vinterdäck på bilen.

Håhåjaja..

Trött!! Kan jag lova..Var uppe till halv 1 inatt för att fixa kaklet i köket..Pust..Äntligen klart nu iaf! När jag sen skulle gå upp och lägga mig, skittrött, ja då var Evelina vaken och vägrade somna om. Hon höll sig vaken till halv 6 imorse, då fick jag äntligen sova. Hoppas verkligen det bara var för inatt som hon krånglar så här, orkar inte med en till sån där period då hon håller sig vaken hela nätter..Fredrik skulle på älgjakt idag han med, men han stannade hemma och gick upp med Emilia så att jag kunde sova lite med Evelina nu på förmiddagen. Det tackar jag för!
Just nu är Fredrik iväg och köper sylt och grädde, så ska vi göra våfflor till lunch. Sen måste jag in i duschen, för vi ska få besök av Lotta idag! Fick sms igår att hon skulle till Sandviken, hon bor ju i Stockholm nu mera, och hon ville så gärna hälsa på och se barnen. Så självklart får hon komma förbi! Fick slänga om lite planer men förhoppningsvis går det bra ändå. Senare ska jag försöka få tag på Dennis, kolla om det blir för sent för film efter 8. Ja jag vet, det är lördag och 8 är inte särskilt sent, men ändå! Man vet aldrig! För mig med småbarn är 8 nästan sent iaf, haha!
Imorgon hoppas jag att Malin och Alicia kommer på besök. Skulle vara så roligt, tjejerna lekte så bra ihop sist vi träffades :-)

Nej, nu måste jag slänga ihop våffelsmeten! Tjing!

Skumt väder

Hua, tycker det varit riktigt skumt väder idag. Dimma heeeela dagen, lekat som ett vitt täcke över allting. När jag och ungarna gick ut på en promenad och lekte lite så mötte vi inte en endaste människa heller, allting var helt tyst. Inga bilar hördes, inga djur. Bara jag, ungarna och dimman. Fick man lite skumma känslor i kroppen. Nästan så jag väntade mig en drös zombies runt husknuten :-P
När vi kom in efter promenaden så bakade vi pepparkakor! Så jädrans gott! Med deg alltså :-P Nää men de färdiga kakorna blev ganska goda dom med, haha. Mitt i alltihopa så ringde telefonen, pappa. Orkade inte svara när jag hade så mycket på G och han blir alltid så långdragen i telefonen och upprepar samma saker typ tusen ggr. Tänkte jag skulle ringa upp honom när vi var klara. Strax efteråt ringde mobilen, Jessica stod det. Så jag svarade. "Heeeej väääl!", hör jag pappa säga i luren. Vafan! Snacka om att bli lurad av mobilen..Så jag blev fast med pappa i telefonen i en halvtimme ändå, med en otålig Emilia bredvid mig, ett väntade pepparkaksbak som vart väldigt försenat plus att jag hade ju kvällsmaten att fixa också. Suck..Fick äta 30 minuter senare idag, inte hela världen men ändå. Emilia hinner bli väldigt sur på de där 30 minuterna.

Nu håller Fredrik på att natta Emilia och när han kommer ner så ska jag dra upp till brorsan och spela tv-spel! Gamla hederliga Super Nintendo! Finns absolut inget bättre spel än det! Har massvis med spel till, men letar och köper ständigt nya! ^^

Läggdags

Gäsp gäsp, snart dags att sova. Idag har det väl inte hänt så mycket. Dagarna ser ganska lika ut. Lämnade Emilia på dagis 9, hem och la mig och vilade. Evelina sov ända till halv 12, skööönt! Hela natten dessutom, utan att amma! Snacka om sprängfyllda tuttar, hihi..Käkade lunch med Fredrik, väldigt nyttigt, McDonald's! Provade på waffel fries, riktigt gott! Sen hämtade jag och Evelina Emilia på dagis vid 14, tog en promenad och var ute och lekte i lekparker i 1½ timme. Evelina sov så jag kunde ägna mig helt åt Emilia. Det gillades! Sen kom vi hem och Evelina sov vidare så vi gick upp på Emilias rum och lekte med dockor. Emilia tar alla dockor själv, har jag tur lämnar hon en utan ben och huvud åt mig..Kul.. :-P Sen käkade vi kvällsmat, klädde på oss och gick till affären hela familjen. Köpte pepparkaksdeg, hihi. Så imorgon ska nog jag och Emilia baka lite tror jag. Lite tidigt kanske, men va fan! Fast det värsta är väl att degen är nog godare än de färdiga kakorna ^^ Sen gick vi hem och Fredrik nattade Emilia. Johan kom förbi och han och Fredrik sitter och spelar fotboll på X-boxet. Trist!! Mamma kom iaf förbi så jag fick någon att prata med jag med. Men nu har hon gått hem och jag ska ta och käka nån frukt och sen tvätta av mig lite och sova!

Godnatt!

Me&i

Har nyligen skickat in en ansökan om att få vara värdinna för ett Me&i-party. En säljare skulle kontakta mig inom kort, så får vi väl se. Någon som vill komma då om jag är värdinna för ett sånt party? Kika in på deras hemsida om ni inte vet riktigt vad det är för något! http://meandi.se/ Skitsamma om ni inte känner mig så jädrans bra, jag bits inte! :-P

Hände väl inte så mycket mer idag efter att ha hämtat Emilia på dagis. Vi tog en promenad, väldigt skönt! Saknade lite promenadsällskap bara. Emilia var inte så pratsugen och Evelina sov. Inte för att hon svarar heller då ^^ Bara slappade när vi kom hem, sen lagade jag korvstroganoff till middag. Fredrik och Emilia lekte på hennes rum efter maten medans jag gjorde chokladbollar, så fikade vi lite. Sen slängde jag henne i badkaret! Där satt vi och plaskade i nästan 40 minuter. Nu sover hon och Evelina sitter här bredvid och surar. Hehe..Fredrik och jag har tänkt titta på en film, får se vad det blir.

Öppna med Jessica

Jag och Evelina har nyss kommit hem nu, har varit på öppna förskolan med Jessica och Ludwig. Dom kom hit och hämtade oss efter lite krångel från min sida. Hade lite beslutsångest efter en halvt sömnlös natt. Men jag bestämde mig för att åka, orkade inte sitta hemma själv. Fullproppat med folk på öppna som vanligt. Tycker det är lite synd faktiskt, för många av mammorna där är lite..Jaa jag vet inte, men dom håller ihop så tätt ett gäng där och dom hejar knappt på nån annan. Stroppigt liksom. Men men, jag hade iaf trevligt, och soppa fick man i sig också.

Nu ska jag byta bajsblöja på en galen Evelina, sen amma henne och så iväg och hämta Emilia på dagis. Funderar på om vi ska ta en promenad eller nåt. Orkar inte sitta inne, så är det ju fint väder med! :-)

Va fan..!

Åh vad less jag blir..Evelina vaknade 04:30 och vägrar somna om..! Skittrött är jag, och hon bara sitter och skrattar och pratar..Suck! Lovar hon kommer bli trött lagom tills väckarklockan ringer. Huvudvärk får jag på en gång också. Skit då!

Oj då..

Jösses vad klockan sprungit iväg! Vad har jag gjort idag egentligen? Tänkte jag skulle fixa lite lunch nu, men ser att klockan är halv 2, dvs dags att hämta Emilia på dagis! Så dumt, blidde jag visst utan mat..Får ta fram lite mackor ur frysen när vi kommer hem så kan vi äta mackor och varm choklad ^^
Jessica och Ludwig ska komma och hälsa på också. Dom kommer nån gång efter 14:00. Varnade henne för hur det ser ut här hemma, haha! Tänk att det alltid är stökigt! Fast det är väl mest barngrejer som ligger överallt, leksaker och sånt. Ja Fredrik har ju en jädra massa "leksaker" han med som ligger och skräpar överallt, hehe..

Ett kort litet inlägg, nu måste jag amma Evelina, byta blöja och klä på oss och gå till dagis! Tjing!

Dagiskort

Ih, dagiskort idag! Emilia var så fin, så fin när jag lämnade henne. Får väl se hur hon ser ut sen när det är dags att knäppa korten, haha! Hon skulle ju absolut ha toffsar, så vi får väl se om dom sitter kvar överhuvudtaget :-P Älskar dagiskort, synd att vi inte får hem dom redan imorgon :-D

Min älskling <3

Utkast: Söndag och ...

Söndag och helgen är snart slut. Inte har vi gjort något tillsammans som familj denna helg heller. Suck..Dumma älgjakt, och dumma bakfulla Fredrik..Han ligger fortfarande och sover..!
Jag och Emilia var iaf på barngympa imorse klockan 09:00. Hon hade lika roligt som vanligt, själv får jag ju nöja mig med att kolla på i stort sett. Hon vill inte ha mig med :-P Efter gympan följde vi med Malin och Nova till Donken och fikade. Ungarna lekte och jag och Malin snackade skit ^^ Hem och fixade mat efter det, spaghetti och köttfärssås. Ingen favorit för min del, men Fredrik och Emilia älskar det. Sen åkte jag och Emilia iväg med Malin och Nova på loppis en snabbis. Emilia fick 3 böcker. Ja sen har vi bara suttit här hemma och degat..Jag har tvättat en maskin kläder..Ja så har jag provat ut kläder som Emilia ska ha på dagiskortet imorgon. Upptäckte på en gång att ungen i stort sett har vuxit ur hela sin garderob!! Panik! Fredrik sa att jag fick köpa ett par byxor. Ett par!! Det räcker ju jävligt långt..Måste rensa ur hela skiten så får han se hur lite kläder hon har egentligen..Hittade iaf ett par jeans och en blus som hon kunde ha någorlunda, det får duga.
Ingen bloggläsare som har tjejkläder i storlek 98-104 som dom vill bli av med??

Nu har jag försökt få Fredrik att hjälpa till med kvällsmaten i över en timme. Han sover och sover. Tror jag blir tokig..Vägrar göra allt själv när vi är hemma båda två. Varför ska han få ligga på soffan hela dagen medans jag tar hand om allt? Ja se karlar..Spö ska dom ha! :-P

Våran lördag

Snart är denna lördag över också. Dagar och veckor går så himla fort! Man vaknar, äter, umgås och sen sover man igen. Dagarna ser likadana ut hela tiden också, kanske det som är det värsta..Tiden går så himla fort, men man gör egentligen inte ett skit.

Idag har Fredrik varit på älgjakt. Ingen älg idag heller så det blir jakt nästa helg också. Suck..
Jag och ungarna var bara inne på förmiddagen. Enkel lunch vart det med. Gjorde köttbullar och makaroner, men vi åt bara köttbullarna. Varför då? Jo, medans makaronerna kokade så bytte jag blöja på Evelina. När vi sedan satt oss för att äta så tyckte jag att makaronerna smakade helvete. Frågade Emilia om hon gjort något med dom. "Jaaa!", svarade hon lyckligt. "Jag har saltat och pepprat!". Mycket riktigt, halva saltkaret var tomt..! Haha, jäkla unge..
Efter maten gjorde vi oss ordning och gick ut. Träffade på Ann-Sofie och tvillingarna ute så vi stod och pratade med dom ett tag. Ungarna sprang runt och lekte lite. Sen tog vi en promenad och gick förbi Lidl för att köpa billiga sovblöjor åt Emilia och billig frukt. Emilia blev lite småhungrig där så vi köpte oss en varsin smoothie också. Älskar såna! Emilia fick i sig halva sin, sen slocknade hon i vagnen. Så det vart en väldigt lugn och skön promenad hem för mig, med två sovande barn. Kom hem samtidigt som Fredrik vid 16:00. Slappade i soffan i ca 1 timme innan vi åkte iväg till Klaras för att köpa med oss tacotallrik hem. Här hemma älskar vi tacos! Idag var vi bara för slöa för att fixa det själva, haha..
När vi ätit klart kom mamma förbi och klippte håret på Emilia inför dagiskorten på måndag. Fredrik sprang över till grannen och hjälpte honom med datorn.
Nu har Emilia somnat för natten och Evelina vaknade precis och kommer nog hålla sig vaken till iaf 23:00. Fredrik ska göra sig redo för att åka och spela kort och dricka lite alkohol. Själv blir jag nog sittandes här med godisskålen och julmust ^^ Barngympa imorgon klockan 09:00..Gäsp..

RSS 2.0