Välling

Jag har lite funderingar angående välling. Är ju idiot på området då mina ungar faktiskt vägrat välling, fram tills nu. Evelina har både igår kväll och nu ikväll klunkat i sig 100 ml välling. För oss är det jävligt mycket, då hon inte ens tagit nappflaska förr och som mest bara tagit ett zip och sen spottat och fräst. Nu har det gått riktigt bra! Hur mycket är normal vällingmängd för en 8-månaders? Hur mycket borde hon äta liksom? Och hur ofta kan man ge välling under en dag? Kan man byta ut amningen helt mot välling istället? Som nu helammar jag ju fortfarande för hon får inte alls i sig tillräckligt med puré eller gröt för att kunna byta ut nån måltid. Men skulle jag kunna byta ut alla amningar mot välling istället, eller blir det way to much? Är för tillfälligt ganska trött på amning, har ju sammanlagt ammat lite mer än 2 år. Det har tagit hårt på min kropp. Långt kvar till nästa BVC-besök också, nån gång i februari tror jag det var. Ringa är ingen idé, får aldrig tag i nån på det viset. Hm, kan ju alltid prova och se om man får någe svar genom att kludda lite här :-)

Nu på kvällen har Evelina sprungit omkring här med lära-gå-vagnen. Så söt, och hon blir så stolt övet att hon kan! Tufflan, blir stor så fort..Undra om hon tänker göra som Emilia, lära sig krypa sen börja gå på en gång efter ca 1 månad..Emilia började krypa vid 9 månader. Kröp aldrig riktigt bra utan ställde sig upp och började gå helt själv vid 10 månader. Evelina började krypa nu vid 8 månader. Kryper inte så jättebra, det är lite hackigt, men precis som Emilia så ställde hon sig upp och började gå efter möbler och dylikt på en gång efter. Känns som att det är liiiite tidigt, med en ca 9 månaders som springer runt här hemma..

Nattningen här hemma gick ganska smärtfritt ändå, själv som man var. Det löser sig ju alltid på någe vis, med mycket eller lite krångel iofs. Idag med lite krångel, kanske det blir mycket krångel imorgon istället. Hoppas inte. Puh..Min kropp värker..

Snorig Linis i gåstolen
Snorig liten Linis

Kommentarer
Postat av: stina

Hejsan! Du kan inte byta ut alla amningstillfällen mot välling, men jag ger Matilda välling morgon och kväll och då får hon 180ml vatten och 5 msk vällingpulver,det är en portion, det blir ungefär 220ml. Men om du är less på att amma så kan du prova att ge henne ersättning dom andra måltiderna,Matilda tog ju inte heller välling eller ersättning förr, men sen började hon ta välling och sen så tyckte hon om ersättning helt plötsligt oxå =)Typ välling morgon och kväll, och sen ersättning resten.. Lycka till =)

2009-01-06 @ 11:07:49
URL: http://stonies.blogg.se/
Postat av: madde

man ska bara ge en bebis välling MAX 3 gånger per dag.. lycka till..

2009-01-06 @ 11:13:47
URL: http://densvartasvalan.bloggagratis,se
Postat av: Emma

Idun åt nog 200ml vatten + 5 msk pulver varje portion hon åt vid 8 månader.



Prova byta ut frukost och kvällsmålet först, du kan ju ge ersättning/amma på dagen (så hon inte blir hård i magen, stor chans när hon inte är van md välling). Sen kan du lägga till ett mål på dagen efter ett tag :)

Nät Idun åt hon nog ca 5 flaskor på ett dygn. Dom gånger hon vägrade barnmaten.

2009-01-06 @ 11:59:09
URL: http://emmajohanss0n.blogg.se/
Postat av: Emma

Fast är inte säker på exakt hur mycket hon åt när hon var 8 mån. Minnet är bra men kort ;)

2009-01-06 @ 12:00:45
URL: http://emmajohanss0n.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0