Gott nytt år..

..eller nåt sånt..Bitterfittan här. Sitter precis som vanligt på nyårsafton hemma själv. Ja barnen är ju hemma såklart. Emilia sover, men hon är rädd för alla raketer så det tog tid att somna och det ska då bli intressant att se hur tolvslaget blir. Evelina vägrar sova, självklart när jag är ensam. Känner mig jäklans ensam. Endast en, EN person har bjudit med mig på någe ikväll, och det är Linda. Annars inte en enda som frågat vad jag ska göra eller om jag vill vara med på något. Visst att jag kanske inte kan vara med på allt, men det är ju alltid trevligt att få frågan iaf. Känner sig jäkligt bortglömd annars. På sista tiden har det faktiskt varit jäkligt dåligt med folk som hört av sig överhuvudtaget ändå. Ingen som skickar sms eller skriver en rad på nätet för att fråga hur det mås, eller som vill träffas. Jo förresten, Linda igen, skickade ett sms före jul och ville träffas för en fika nån dag. Det lär vi ta tag snart tjejen! Och självklart Dennis, min alldeles egna bög. Men alla andra då? Vart har ni tagit vägen? Vill inte alltid vara den som måste höra av mig, känns liksom inte så kul. Kanske är jag helt ute och cyklar nu, kanske är det den gigantiska bitterheten över att återigen fira nyår helt ensam som spökar. Vad vet jag. Bitter är jag iaf, jävligt bitter. *morr & mutter*

Annars då. Ja den jävla whiplash-skadan har hittills inte blitt bättre alls. Sover som en f*tta om nätterna pga det och bihålorna krånglar fortfarande. Hela jävla december har dom krånglat nu. Kan man aldrig få vara frisk? Nä just ja det var ju mig det handlade om..Bitter, jag? Nähä!

Gott nytt jävla år på er..

Mellandagsrea

Igår tog jag med mig brorsan och åkte in till Valbo för att kika på mellandagsrean. Brorsan skulle ha en present till sin tjej så vi började med det. Skulle in på Onoff och försökte hitta parkering i närheten, men nej då det slutade med att vi fick parkera på baksidan av själva köpis, längst ner mot skogen. Jippie. Promenad upp till Onoff, och fick stå i världens kö. Sammanlagd kötid, 1 timme!! Fy fan..1 timme bara för att få hjälp ute i butiken, sen skulle man stå i kö för att betala också. Vilken lycka. Slutade med att vi inte hann in i fler butiker, så jag fick inte kolla på någe kläder alls. Buhu..Men jag får väl åka in igen nån dag. Har man tur så är Fredrik på bra humör idag, så kanske vi kan åka in allihopa. Dumpa Fredrik och ungarna på ett fik så springer jag runt och shoppar kläder. Låter som en plan tycker jag!
På kvällen efter att barnen somnat vid 20:00 så skulle vi kolla på film, jag och karl'n. Som vanligt när vi ska kolla så strular allt så det tar hundra år innan filmen väl kommer igång, och jag hinner äta mig mätt på godis under tiden. Sen dröjde det typ 10 minuter efter att filmen börjat innan jag somnade, haha!! Roligt sällskap. Låg kvar och spoonade med Fredrik ett tag ändå och blundande istället för att gå till sängen.
Evelina vaknade 1 gång inatt, jobbigt för henne att sova när nosen är snorig. Men det går rätt bra ändå. Vaknar bara 1 gång även om hon snorar, men oftast så sover hon hela natten ändå. Men det är så skumt, för sover hon under dagen så somnar hon inte förrens framåt midnatt. Som t.ex en dag så sov hon 1 timme på förmiddagen och en halvtimme på eftermiddagen, då var hon uppe till 02:00 på natten sen! Konstigt tycker jag, då Emilia när hon går på dagis faktiskt sover 1 timme och hon somnar då som hon ska. Tycker ju att Evelina är lite liten för att sluta sova om dagen helt, och hon är ju faktiskt trött. Knepigt. Igår sov hon en halvtimme på hela dagen, då somnade hon som hon skulle iaf. Hmm..

Snabb sammanfattning

Hej å hå! Tänkte köra en liten snabb sammanfattning av våran jul. Måste ju ta tag i det här med bloggen igen, har ju varit ganska tyst från mig nu under jul.

Dagen före julafton var jag och Fredrik uppe till 02:00 och fixade det sista med julmat och julgodis. Klev upp på julafton och kände att förkylningen var på väg tillbaka..Jippie..Så nu är vi sjuka igen. Men iaf. Barnen fick öppna morgonpaket. Sen började vi göra oss ordning och städa det sista. Fredriks föräldrar och bror kom vid lunch och vi bjöd på tomtegröt och skinkmacka. Barnen fick öppna julklapparna från dom på en gång. Jag och Fredrik hade också varit snälla och fick ett varsitt kuvert. Man tackar! Dom åkte igen vid 14:00 och då kom mamma förbi och vi började förbereda lite med maten. Vid 15:00 började ju Kalle Anka och då kom brorsan hit också. Han kollade på Kalle med Emilia medans jag och mamma fixade maten. Fredrik vet jag inte vart han tog vägen, men han hjälpte inte till med maten iaf och han tittade inte på Kalle. Haha bra minne man har..Efter Kalle så åt vi. Mums med julmat! Knölade i sig till bristningsgränsen. Efter maten så skulle mamma gå hem med lite matvaror, dvs byta om till tomtedräkt! Haha..Emilia vart jätteimpad, wow tomten kom faktiskt! Men mamma, jag och brorsan kunde knappt hålla oss för skratt! Mamma fick vända sig bort flera ggr och fnissa och jag och brorsan satt i soffan och fnissade som tusan. Herregud..Evelina sov sig igenom hela alltihopa, hon vaknade precis när tomten gick. Barnen fick massa julklappar och tänk, jag hade varit snäll nog för att få några julklappar jag med! Nya skor, en dyr hudkräm, pengar och en ny mobil! Det ni! Nu slipper jag skämmas! :-D Sony Ericsons nya kameramobil fick jag, C905. Ni vet, den med 8,1 megapixels kamera *skryt* Fick den av ungarna, fast jag och Fredrik sagt att vi inte skulle köpa nåt åt varandra för våra pengar. Fredrik vart ju utan pga den överenskommelsen, men han får väl köpa nåt nice på rean istället då. Efter julklappsutdelning var det fika. Knölade i sig till bristningsgränsen även här. Sen var det ju bara sova kvar då.
På juldagen åkte vi till min farmor för att fira med pappa, farbror och kusiner. Vi vart sena för Emilia vart åksjuk. Suck..Riktigt drygt att åka bil med åksjukt barn. Kom fram till slut iaf och farmor har världens godaste julbord! Äta, äta, äta! Sen var det julkappsutdelning här med. Ungarna fick ännu mer julklappar, och även jag! Mer pengar, alltid bra! Fika efter julklappsutdelningen. Synd att efterrättsbordet blitt mindre med åren hemma hos farmor, det har alltid varit riktigt maffigt. Jag som älskar efterrätter :-D Ja sen började folket åka hemåt. Men vi var kvar ett tag till, Fredrik skulle hjälpa farmors karl med datorn. Farmor ska förresten lära mig sticka! Har velat lära mig sticka raggsockor ett tag nu, går åt nå jäkligt mycket såna här hemma. När vi skulle åka hem så skulle Fredrik prova en ny snabb väg hem. Farmor bor mitt ute i skogen, närmsta granne ser man inte ens. Så det är mycket skogsvägar. Fredrik satte på gps:en och vi körde. Gick ju inte så bra, vi körde vilse. Gps:en visade in oss på en väg som var avstängd sedan länge. Haha..Så vi yrade omkring i skogen där ett tag. Men vi kom hem tillslut. Fredrik gick ut på kvällen och jag sov.
Tänker inte ge mig på att försöka skriva allt ungarna fick, för det var så mycket så jag vette tusan om jag ens kommer ihåg hälften. Men bland annat kläder, pengar, dockvagn, dockor, spel, ritblock, målarlåda, lera m.m, m.m, m.m.
Igår var vi bara hemma och segade. Fredrik var ju bakis och låg och sov till 15:00. Kuligt värre. Gick hem till mamma på kvällen och åt rester. Sen gick jag hem till dit igen efter barnen somnat och spelade guitar hero med brorsan.

Idag är det tänkt att vi ska försöka ta oss in till Valbo. Vette tusan om jag orkar trängas där inne, men man lär väl göra ett försök iaf. Jag vill handla kläder! :-D

Ja sen är det ju nyårsafton snart. Vad ska ni kära läsare göra då? Själv har vi inga planer än, men det blir väl säkert som vanligt. Fredrik går ut och festar, jag stannar hemma med barnen.

Ja jag lever!

Vi har överlevt julen här hemma, har bara inte haft tid till att blogga. Vi har haft fullt upp med förberedelser, besök och så har vi varit borta. Har inte tid att blogga nu heller, men tänkte att jag lär ju lämna ett litet spår så ni vet att jag lever iaf :-)

Godmorgon!

Godmorgon på er allesammans! Gissa vem som har fått sova hela natten? Hihi..Duktiga Evelina somnade 19:00 och sov ända till 06:00 utan att vakna en endaste gång! Så skönt! Det här med att inte sova i samma rum is da shit :-P I väntan på att datarummet är omgjort till Evelinas rum, så har vi släpat ut min madrass i hallen uppe. Jaa jag vet, lite muppigt men det är det fan värt! Jag får sova! Efter jul och nyår får vi ta tag och fixa Evelinas rum, oavsett vad Fredrik säger. Kommer ju bli underbart!

Bihålorna mina krånglar som fan fortfarande och det är inte kul. Blir som en riktigt jobbig huvudvärk som sitter runt ögonen och öronen, över kinderna och ut i tänderna. Känns som tänderna ska trilla ut vilken sekund som helst. Inte okej..Hoppas det går över innan julafton. Pga att jag ammar kan jag ju inte få den medicinen man brukar få heller, så det är bara att vänta ut skiten.

Idag får vi barnbidrag, nice! Ska, beroende på vädret, ta oss ner på stan och fixa de sista julklapparna. Eller ja Evelinas julklappar kanske vi tar i helgen. Får se vad vi hittar. Vet vad som ska köpas till de andra två iaf, pappas sambo och hennes son. Kanske får med mig brorsan och då lunchar vi nog på Jensas. Får jag inte med mig honom kanske det alltid finns nån annan som vill haka på!
Sen i helgen ska jag försöka att fixa allt julgodis. Har lite att göra. Har tänkt prova på att göra pepparkakskolor, bananfudge, fruktkola, marknadsnougat, polkabräck, mintkyssar, änglagott och kanderade äpplen. Ja vi är gottegrisar i våran familj! Mycket av de där var inte alls svårt att göra, och det ska ju faktiskt räcka över hela jul och nyår. Men känner jag oss rätt är det slut redan innan annandagen :-P

F A N

Jag blir så less..Evelina är duktig tjej och har sovit sen 20:00, utan att vakna (jippie!!!) men gissa vem som inte kan sova då? Jo jag! Nacken och ryggen gör så förbannat ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen..Buhu, jag som har fått världens chans här att sova ut..Så typiskt..Undra vad jag gjort för ont här i livet egentligen..? Jag har iaf låtit Evelina ligga själv och sova, alltså jag har inte vistats i samma rum överhuvudtaget. Och då har hon alltså inte vaknat. Måste ju verkligen vara så att vi stör varandra nåt enormt när vi sover i samma rum. Så ut med ungen och ge henne eget rum! Punkt slut!
Fredrik ligger och snarkar som en idiot och det stör mig nå grönjävligt. Finns det nå värre än att försöka sova med en som toksnarkar? Svar nej. Jag skulle kunna vrida nacken av honom, kväva honom med en kudde, krossa kulorna vad fan som helst bara han håller tyst...! Hade det inte varit för ungarna så hade jag använt öronproppar, men gör jag det så hör jag ju inte om dom vaknar. Och det är ju dumt.
Åh jösses, varför kunde jag inte ha fått sova ut nu för?

Blondinbella

Jag har följt Blondinbellas blogg ett tag nu, tycker den är lite smårolig. Och idag tipsade hon om ett par väldigt snygga skor på sin webshop bellme.se. Ett par Reebok Freestyle Hi, fanns i tre färger. Själv skulle jag väldigt gärna vilja ha de rosa! Fatta vad tufft, rosa skor :-P 399:- kostar dom på bellme. Så himla sugen på att klicka hem dom, men ekonomin just nu säger nej med stort N. Taskigt läge, men sånt är livet..Synd att alla redan hunnit köpa julklappar åt mig, annars hade detta vart perfa. Undra vad Fredrik skulle säga om jag kom med ett par rosa skor..Haha..Han hade nog inte visat sig ute med mig ^^ Fast det kanske är ett plus det med? Hahaha..

Emilia vaknade med kletiga ögon idag igen. Suck. Men det kletar inget på dagen iaf. Tur det. Äckligt ju. Men jag hade ju hoppats på att hon skulle få gå till dagis imorgon..Flickstackarn som aldrig får vara ute och leka nu mera..Deppig mamma med sömnbrist kan inte vara roligt.

Idag måste jag försöka ta mig till affären. Köpa frimärken. Glömde skicka de förbenade julkorten igår, som visst var sista dagen. Aja, jag skickar dom idag, så får dom komma fram när dom kommer. Tror inte det är nån panik faktiskt, dom kommer nog fram i tid ändå.

Evelina börjar förresten bli farlig. Hon har ju börjat sätta sig upp själv nu från liggande och nu har hon även börjat resa sig upp mot saker. Unge..Dags att ta fram störtkrukan åt henne. Har ju en sån efter Emilia, en liten tyghjälm så dom inte ska slå huvudet så jäkligt. Haha, skitfult men praktiskt!

Ångrat mig..

Okej..Det gick inte så bra att hålla sig härifrån..Haha..

Evelina har iaf sovit 6½ timme nu, fast hon har vaknat 3 ggr under den tiden för att tutta..Suck. Nu sitter hon med pappa Fredrik och tittar på Prison Break. Själv ska jag strax fixa lite vörtbröd och chai te. Hungrig som en gnu på nätterna ju. Kan ju vara för att Evelina tuttar som en tok då.
Har varit till BVC med Evelina idag och där tyckte dom jag blivit väldigt smal. Nähä..Det menar ni inte..Har ju som sagt gått ner 5 kilo på bara nån vecka nu när Evelina krånglat. Dom tyckte vi skulle prova med att låta henne sova i eget rum, för antagligen så stör vi varandra för mycket när vi sover. Så nu har inte Fredrik så mycket att säga till om, om det där datarummet som han säger han ska ha men aldrig är i. Nu blir det Evelinas rum, punkt slut. Sen tyckte hon jag skulle sluta amma. Jo tack, lättare sagt än gjort. Hon tyckte jag skulle gå hemifrån när det var matdags för Evelina, då kanske hon skulle ta puré och välling bättre. För många bebisar känner på sig när mamma och tutte är hemma och vägrar då äta annat. Så då provar vi det då. Idag fick hon iaf äta fiskbullar med oss. Älskar fiskbullar och Evelina åt faktiskt också. Hon gapade så duktigt så, men sen vart hon trött och orkade knappt hålla huvudet uppe..Hehe..Ska nog börja med det istället, ge henne av våran mat och skita i puréerna man köper färdiga i affären.
Sen på eftermiddagen så har jag varit iväg till sjukgymnasten med. Gick väl bra, eller nåt. Har iaf en whiplash-skada. Jippie..Men hon sa att det är ganska ovanligt att få bestående men, endast ca 5 % får det. Så det är väl bara att hoppas då, men med min tur så är väl jag en av de där 5%:en. Fick veta att jag ska undvika att bära saker i stort sett (väldigt lätt när man är mammaledig med bebis, vart ju inte sjukskriven..), skulle inte hänga tvätt och tvätta fönster, dom rörelserna var inte bra, skulle inte hålla på med rörelser ovanför huvudet i stort sett. Skulle inte sitta så mycket framför datorn (hahahahahaha!!!!) för man har tydligen en lite konstig hållning då. Ja så sa hon lite mer men jag kommer inte ihåg allt just nu, har det på papper. Mycket värme skulle jag ha iaf, vetekudde på nacken och gärna heta bad och duschar. Absolut ingen massage! Så jaa..Så ser det ut. Fick en ny tid den 30:e december och har det inte börjat bli det minsta bättre då så skulle jag få hjälp därifrån för då hjälpte tydligen inte det lilla hjälp-programmet jag fick med mig hem. Tar iaf ca 2 månader innan man blir bra, om man blir det. Så time will tell.

Nu blir det te och macka!

Bloggpaus

Suck..Emilia vaknade nyss med helt igenkletade ögon..Ögoninflammation..! Va fan..Det som är så smittsamt också. Får väl se hur många av oss som blir smittade. Sist Emilia hade det vart vi alla smittade. Då låg Evelina fortfarande i magen. Skulle inte förvåna mig om vi ligger sjuka på julafton. Så som livet har tett sig den senaste tiden, då allt bara går åt skogen, ja då skulle det ju liksom inte förvåna mig. Fredrik blir hemma från jobbet iaf så att jag kan åka till BVC med Evelina och sen till sjukgymnasten för att kolla upp mina krockskador. Kan ju inte ta med Emilia någonstans. Så sista veckan på dagis innan jullovet får inte Emilia gå. Alla hennes julpyssel får ligga på dagis utan att bli färdiga..Skit..Fan vad det krävs så lite för att jag ska sjunka djupare i denna depp..Hatar livet just nu..Dumma dumma liv..

Just på grund av allt trista gnäll som är det enda det står om i bloggen just nu, så har jag bestämt mig för att ta en bloggpaus. Orkar inte med detta..Sitta och skriva och det enda som skrivs är negativt jävla gnäll. Får väl se när jag tar upp bloggandet igen. Så hej då på ett tag..

Men åhhh!

Alldeles efter att jag skrivit sista inlägget så somnade Evelina om. Men tror ni inte att Emilia vaknade då istället!? Så jäkla typiskt..Så inte har man fått sova nå mer för det inte..Nu har Evelina hunnit vakna igen också..Jävla skit..Vem sjutton kom på det här med barn? Det var väl en onödig uppfinning..Iaf när det inte funkar som det ska..*muttra*

Nattpasset igen

Ja då sitter man här som vanligt. Nattpasset, finns det nå drygare. När ska det här vända då? Har försökt vända tillbaka dygnet för Evelina nu ett tag, men det går sådär. Idag sov hon iaf ganska bra här på kvällen. Hon somnade 19:00 och sov ända till 01:00. Så där fick man ju lite sömn. Alltid något. På tisdag ska vi iaf till BVC, så ska prata med dom där och se vad dom tycker. Kan ju inte fortsätta så här iaf.
Ärligt talat så känns det nästan som att hela julen har blitt förstörd på grund av detta. Jag såg så mycket fram emot julen, få baka och pyssla och göra fint här hemma. Kan ju säga att det ser förjävligt ut här hemma, men ingen orkar ta tag i det. Lussebullarna är inte bakade och julgodiset är inte heller gjort. Pysslet kommer inte bli av det heller. Och jag har absolut ingen aning om hur vi ska orka fixa allt inför själva julafton, då vi ska vara här. Suck..Jag vill ha en unge som sover ordentligt!
Annars har jag en himla huvudvärk, har haft sen olyckan. Dessutom nacken och ryggen på det. Sen bihålorna och mina vanliga ledproblem. Vilken lycka. Livet måste verkligen gilla mig..

Idag har vi iaf släpat oss iväg till Högbo julmarknad. Var riktigt mysigt där. Gick runt och kikade lite och käkade korv och drack glögg. Emilia gillade när Lucia kom och sjöng, det tyckte hon var så fint så! Tänkte vi skulle ta en tur med häst och vagn där också, men dom som stod i kö hade stått och väntat i 1 timme, och vi som hade hamnat sist i kö kunde ju vänta oss lika lång väntetid. Så det blev inget av det. Åkte hem och åt tomtegröt istället. Sen var det läggdags.

Måndag imorgon, inget planerat. Ingen idé att planera nåt ändå, när man ändå inte får sova. Orkar ju inte med nåt. Så det får väl bli som det blir om dagarna. Tycker synd om Emilia, som aldrig får komma ut och göra nåt. Hade ju velat vara ute och åka pulka nu när det är så mycket snö. Men jaja..

Så typiskt..

Evelina var så duktig och sov mellan 22 och 01, sen somnade hon igen vid strax efter 03. Självklart så fick hon världens hostattack så hon vaknade! Så nu sitter vi här igen och har suttit här i ca 1 timme..Suck! Typiskt att hon skulle bli pigg också då..Aja, inte mycket att göra åt..Bara gilla läget..

Måste förresten berätta att Evelina har börjat sätta sig upp själv nu, hela tiden. Och hon har fått upp en himla fart när hon krålar på golvet. Själv hoppas jag på att hon inte börjar krypa förrens julgranen är bortplockad, haha..Annars får den väl aldrig vara ifred.
Så kan jag väl passa på att berätta om Emilias hyss idag med. Hon hämtade en pall, klättrade upp vid köksbänken och hämtade en sax, och satte sig och klippte sönder sina byxor. Jädra unge, ett av de få mjukisbrallor hon kunde ha fortfarande då hon växt ur de mesta..Vart livat här hemma då kan jag säga. Pappa Fredrik var inte glad. Inte jag heller för den delen men jag satt och ammade Evelina så jag kunde inte göra så mycket. Men hon visste att hon gjort fel, för innan vi upptäckte vad hon gjort så sprang hon upp på sitt rum och gömde sig. Jag säger då det..

Lusselelle

Idag är det Lucia, men här hemma har det inte märkts faktiskt. Inte sett en endaste Lucia. Inte för att det gör mig nåt, men ändå.

Jag fick sova ut inatt, Fredrik har tagit Evelina själv hela natten. Skööönt! Kände mig iofs inte ett dugg piggare efter en hel natts sömn, men det är väl för att man ligger så mycket efter.
På eftermiddagen tog jag med min brorsan in till Valbo för att handla lite julklappar, så nu är mamma och pappa klara. Hjälpte även brorsan med att köpa nya jeans och en skjorta. Vilka problem säger jag bara! Förstår då inte hur han skulle kunnat handla nåt själv, haha! Han hade ingen aning om storlek, och när han provade så kunde han inte avgöra om det satt bra eller inte. Tur att jag följde med säger jag ^^ Sen köpte han nya strumpor och kallingar också, så nu har han lite nytt att ha på sig när han åker till tjejen sin över nyår, hehe..
Går faktiskt ganska bra att köra bil efter olyckan. Blir lite nervös bara när det kommer liknande situationer som den då vi krockade. Har fortfarande ont i ryggen och nacken..Så grymt irriterande..Väldigt less på att ständigt ha ont. På tisdag ska jag till sjukgymnasten iaf.
På tal om smärta. Har fortfarande ont i örat, hela högra sidan faktiskt. Men jag tror det har att göra med bihålorna. Hade ju bihåleinflammation förra vintern och nu börjar det göra ont på samma ställen som då, plus där vid örat. Så det är säkert bihålorna som spökar.

Imorgon är det sista gången på barngympan och på eftermiddagen ska vi nog åka iväg på Högbo julmarknad. Hoppas vi är pigga och glada hela familjen, något som är ganska ovanligt här hemma nu för tiden tyvärr..

Öroninflammation...?

Hur känns det när man har öroninflammation? Jag har aldrig haft det, så jag har ingen aning. Vaknade iaf vid 04 inatt (Evelina vaknade då) och hela högra sidan av huvudet runt örat känns helt igentäppt. Har lock för örat och det värker och tjuter i örat. Lite öm när jag trycker där. Är det öroninflammation då, eller början till? Hoppas inte, behöver inge mer sjukdomar och skit här hemma. Räcker med hosta och snor i massor.

Fredag idag, igen. Känns som det nyss var det. Fort går det, bara typ 1½ vecka kvar till julafton! Idag så har iaf jag bilen, krockade Bettan. Jag och ungarna ska åka med mamma in till Valbo för att köpa julklapp åt mig! Hihi..Ska få ett par skor, eller ja stövlar då, så det måste provas en massa! Kuligt! Hoppas jag orkar, men får ta mig i kragen och försöka överleva dagen. Det gäller ju en julklapp! ^^
Sen klockan 16:00 har jag tvätt-tid, fram till 22 ikväll. Roligt värre, men fan ett ont måste. Efter flera veckor av icke-ork på grund av dålig sömn så har vi samlat på oss alldeles för mycket tvätt. Inte bra..

Nu börjar Emilia bli sur här. Gud sicket humör den tjejen har..Alldeles nyss vart hon sur för att vi inte hade nå äpplen hemma, bara banan. Då går hela världen under liksom..Ungar..

Vikten

Vågen är inte min vän just nu..Eller egentligen så är det väl min egna kropp som inte är min vän just nu..Vägde mig hemma hos mamma, och sen Evelina började krångla med sömnen så har jag gått ner 5 kilo. 5 jävla kilo!!! Det är alldeles för mycket på min redan underviktiga kropp..Så var man nere på 10 kilos undervikt igen då..Jävla skit..Kläderna sitter förjävligt, och jag gillar absolut inte det jag ser i spegeln..Snart tänker jag inte visa mig ute mer, så är det bara..Skäms ju för fan..Ser ut som en jävla tändsticka..Fan, fan, fan..!!

1 timme

Just precis, 1 timme är så mycket mer Evelina sov inatt. Mellan 03 och 04. Jag hann aldrig somna då, fan det tar ju nästan 1 timme för mig att somna överhuvudtaget jämt. Gäääääsp! Kanske man hinner sova lite nu på förmiddagen medans Emilia är på dagis. Om man har tur..

På rätt väg

Verkar som att det är på rätt väg med Evelinas sömn iaf. Sov mellan 19:30 och 23:30 idag, alltid nåt. Väntar på att hon ska bli trött nu igen, så vi får sova lite till.
Det jobbiga är, att när jag väl får sova så har jag jättesvårt att somna. Gör så ont i ryggen och nacken då. Är ju fan typiskt..Skulle inte förvåna mig om jag får permanenta besvär efter den där jävla krocken. Med min tur så! Har inte fått tag på sjukgymnasten än heller. Vill ju dit så fort som möjligt..Alltså, tänk om jag får dessa besvär med rygg och nacke för all framtid, plus mina reumatiska besvär. Vad har jag för chans att få ett jobb då? Fan också..Och jag som skulle börja extrajobba nu också..Blir så less..

Längtar efter barnbidraget nu så man kan ge sig ut och handla de sista julklapparna. Gärna nåt att ha på sig på julafton också. Vill handla nån fin klänning åt flickorna med att ha på sig, gärna likadan. Hur sött skulle inte det bli? ^^ Får väl se vad Fredrik tycker om den planen, antagligen blir jag nerröstad. Hatar att inte ha pengar..*muttra*

Mitt i natten

Precis som vanligt nu för tiden, så sitter jag uppe med Evelina. Nu är hon inte sjuk längre iaf så hon sover bättre, men hon har helt vänt på dygnet. Dumma förkylning att ställa till det. Hon somnar inte förrens vid 7 på morgonen ungefär. Pust..Idag har jag inte låtit henne sova mycket under dagen, så vi får väl se om hon kanske somnar lite tidigare idag. Så får hon sova mindre under dagen imorgon igen, så kanske det går tillbaka lite till normala sovtider. Orka ha det så här liksom..

Ont i ryggen och nacken fortfarande..Ganska stel. På akuten sa dom ju att jag skulle ringa så fort jag märkte att smärtan vart värre än den var inne på akuten, så jag ringde igår kväll, fick komma till familjeläkarjouren. Öm och stel i hela nacken och längst hela ryggraden. Alla muskler har fått sig en rejäl översträckning i och med snärten, och möjligtvis om jag har väldig otur så är det en whiplash-skada. Det kunde läkaren inte svara på, utan hon bad mig kontakta sjukgymnasten så skulle hon/han i sin tur kanske kunna svara på det. Så det är väl bara att vänta på en tid där då. Förhoppningsvis får man en "akuttid" så man slipper vänta allt för länge. Spenderade hela dagen igår med att ringa runt till alla försäkringsbolag. För bilen, för mig och för Emilia. Gud som man blir omkring-skickad när man ringer till såna där ställen! "Ja vänta ett tag så ska jag koppla dig till den och den", vet inte hur många ggr jag fick höra det..Jaa..Annars är det väl bara att knapra alvedon och ta sig igenom dagen. Värker hela tiden och jag känner mig som en gammal kärring..Hoppas för sjutton att jag får en fet summa pengar på kontot om jag får bestående värk! Räcker liksom med reumatismen annars..*muttrar*

Nån som kan tipsa mig om bra och billiga leggings förresten? Vill ju gärna köpa mig några stycken, men när jag letade sist så lyckades jag inte hitta ett enda par..?!

Bilolycka

Fy fan vilken dag..På väg hem ifrån barngympan imorse så var jag och Emilia med om en bilolycka. Vi var alldeles utanför här, skulle svänga in på våran parkering. Får möte så jag måste stanna innan jag kan svänga in. Kollar i backspegeln, ser att det kommer en bil bakom i världens fart. Kollar fram, ser att jag absolut inte kommer att hinna in på parkeringen. Kollar backspegeln igen, ser att jaha snart smäller det. Hann inte ens säga nåt till Emilia innan det small. En jäkla smäll vart det, lät som fan och ja hela bilen flög ju framåt. Emilia börjar stortjuta, hon vart ju livrädd. Båda bilarna stannar mitt i vägen, tvärs över båda körfälten. Ser att killen som körde på oss är på väg ut ur bilen, men jag tänker att här kan vi ju inte stå. Var ju snorhalt ute och man vill ju inte riskera att fler kommer och kör på oss, så jag kör in på sidan och då gör killen likadant. Känner mig riktigt förbannad och tänker innan jag hoppar ur att nu jävlar ska killen få sig en rejäl utskällning, vad fan håller han på med? Hoppar ur bilen, springer runt till Emilia och kollar så hon är okej. Hon har inte ont nånstans utan är bara rädd så jag tar ut henne. Då kommer tårarna och chocken tar över.
Ett par som var ute och gick kommer springandes då dom såg att vi krockade. Tanten tar Emilia medans jag hoppar in i bilen och tar fram telefonen. Försöker ringa Fredrik men han låg hemma och sov så han vaknade ju inte såklart. Ringer mamma som kommer på en gång. Hon får ta Emilia och sen springa hem och väcka Fredrik. Under tiden kommer 2 ambulanser, 2 brandbilar och polisen. Dom undersöker mig och beslutar att spänna fast mig på en ryggbräda med nackkrage då jag har ont i nacken och upp i hela huvudet. Fredrik kommer med Emilia som blir undersökt, men hon är helt okej. Hon blir såklart ledsen när ambulansen åker iväg med mig.
Ingen hit att åka ambulans..Ligga ner och åka bil..Jag som blir åksjuk i vanliga fall..Dom försöker sätta dropp på mig men pga av chock så kommer dom inte åt nån ådra. Kommer in till akuten, dom lyckas sätta dropp. Kollar blodtryck som är lite lågt. Blir undersökt. Blir tal om att klippa upp kläderna, men dom såg nog skräcken i min blick så dom beslutade att försiktigt försöka ta av mig kläderna istället. Tack för det, ingen hit att få sönderklippta kläder, även fast det egentligen spelar mindre roll efter en olycka. När dom håller på och tar av mig kläderna där så kommer jag på att fan vi var sena till gympan imorse, jag hann inte duscha, bara slet på mig gårdagens kläder..Helskotta, ligger man halvnaken på akuten bland okända människor med svettiga armhålor och gårdagens trosor..Hoppas jag inte luktar allt för mycket tänker jag, men dom har nog varit med om värre.
Dom undersöker mig, och huvudet, nacken och ryggen gör ont så jag måste upp på röntgen. Dom plockar av mig alla smycken. Piercingen i tungan gav dom problem för den satt så hårt. Sen fick jag ligga i ett väntrum, fastspänd på den där hårda brädan. Huvudet känns som ett stort jäkla blåmärke och det gör ont ända ner i ansiktet. Ryggen värker. Önskar mig en Hästens-säng istället..Så får man ligga där och stirra i taket. Väntetid till röntgen. Ligger bredvid en gubbe med bröstsmärtor. Lyssnar lite på vad som sägs till honom, måste ju sysselsätta mig med nåt för att inte tänka så mycket jobbiga tankar. Tydligen var det ingen fara med honom, han hade fått inflammation i musklerna som går över bröstet. Tur för honom.
Sen får jag komma till röntgen. Faktiskt ganska läskigt att åka in i den där tunneln och röntgas. Fick lite smått panik där, men lyckades andas lugnt. Sen tillbaka för att ligga och vänta på svaren. Fortfarande fastspänd på den där brädan blir jag jättekissis, kan inte hålla mig länge till känner jag så jag ringer efter sköterska. Dom säger att svaren dröjer lite till så jag ska få kissa i nån konstig kopp med påse som dom använder när man ligger ner och måste kissa. Kul..Så sköterskan står där och håller den, men jag kunde inte kissa. Spelade ingen roll att jag var så kissis så det gjorde ont, i den situationen gick det inte. Som tur var så kom röntgensvaren strax efter och dom såg bra ut, så jag fick spännas loss och prova resa mig. Det gick bra så jag bad om att få kissa på en gång. Skönare att kissa har det nog aldrig varit! Jäkla dropp som pumpade mig full.
Fick massa piller mot smärtan, en mix av alvedon och ipren. Sen kom läkaren och undersökte mig igen, berättade att jag hade fått en rejäl bula i bakhuvudet och att jag antagligen kommer ha ont i huvudet ett tag. Skulle höra av mig igen om smärtan blev värre än den redan var, då skulle jag komma tillbaka till akuten. Sen fick jag åka hem. Ringde Fredrik som kom och hämtade mig tillsammans med Emilia.
Våran bil går fortfarande att köra, men kofångaren där bak måste ju bytas. Sen sa Fredrik att den var lite svårstartad också. Bilen som körde på oss var mer mos, intryckt där fram. Killen som körde har erkänt för polisen att han körde för fort, dessutom utan bälte. Han slog i huvudet i rutan eller ratten och var rejält groggy, men han klarade sig bra ändå. Han var mer orolig för oss. Han fick böter av polisen på sjukhuset.
Fy fan, så jäkla läskigt..Bara sitta där i bilen och veta att snart smäller det och inte kunna göra ett smack. Och jag vart ju livrädd eftersom jag hade Emilia med mig. Hon har frågat några gånger under dagen om jag gjorde illa mig, om doktorn hjälpte mamma och om polisen pratade med killen som körde på oss. Sen berättade Fredrik att när dom körde in till Gävle för att hämta mig så sa hon varje gång Fredrik stannade och det kom en bil bakom att han var tvungen att skynda sig att köra för att hon trodde dom skulle bli påkörda. Stumpan min. Hon måste ju ha blivit riktigt livrädd stackarn. Hon såg ju allt också, eftersom hon sitter i baksätet bakvänd.
Just nu så har jag fortfarande huvudvärk och ryggen gör ont. Faktiskt ondare nu är tidigare, det har liksom spritt sig. Pratat med Håkan som varit med om en bilolycka också, och wiplash syns tydligen inte på röntgen och kan visa sig efter några dagar. Så det är väl bara att vänta och se. Får väl se hur jag känner mig imorgon, om jag måste ringa sjukhuset igen.
Usch!!! Det här vill jag absolut inte vara med om igen..!! Stora testet kommer väl när man ska köra bil själv igen. Just nu känns det inte så läskigt, men när jag väl sitter där bakom ratten kanske det kommer...Så skönt att det gick rätt så bra ändå, och att Emilia klarade sig helt! Puh..Nu måste jag leta reda på lite smärtstillande, för mitt huvud och min rygg mår inte så bra just nu..

Lever jag...?

Ja det är ju frågan..Känner mig då mer död än levande iaf..
Inatt sov Evelina 45 minuter. Jippie..Så sammanlagt de senaste 3 nätterna har jag sovit 1½ timme. Kan inte den här jädrans förkylningen gå över snart så att man kan börja få fason på hennes sovvanor? Vill ju inte hålla henne vaken hur mycket som helst under dagen när man vet att hon nu är sjuk också..Nu har dessutom min hals börjat göra lite ont och näsan börjat tjockna. Skulle väl bara fattas att jag också blir sjuk. Fredrik har ju redan blitt sjuk, men han jobbar ändå. Vi har inte råd med annat. Idag ska han dessutom iväg på julbord. Lyllos honom..Men jag tar kidsen med mig och går hem till mamma istället och äter tacos. Lika fint det!
Men iaf, det här med Evelinas sovvanor, igen då..Många som sagt till mig att låta Fredrik ta henne så att jag ska få sova en hel natt. Åter igen, det går inte för Evelina precis som Emilia vägrar allt annat än tutte. Lite svårt för Fredrik att fixa amningen, faktiskt. Många som sagt att Fredrik kan väl ta henne efter tuttningen och försöka vyssja, vagna, bära what ever tills hon somnar. Vi har provat. Antingen så skriker hon tills hon blir hysterisk och spyr = inte bra. Eller så somnar hon men vaknar så fort Fredrik lämnar henne. Slår aldrig fel. Så många ggr vi provat, och det har inte ens gått lite framåt. Älskade ungar, varför ska ni vara så extremt jobbiga för..? Fredrik gör vad han kan, men tyvärr så räcker inte det. Det hjälper inte särskilt mycket faktiskt. Hade han haft ett par tuttar sprängfyllda med mjölk, ja då jävlar hade han kunnat hjälpa. Men just nu kan han inte göra mycket mer än att ta henne när hon är nöjd, vilket oftast är mitt i natten då han lär sova för att orka upp till jobbet.
Men, alla barn har ju dryga perioder. Evelinas period verkar vara lite extrem, men det lär väl ta slut nån gång också? Hon kan ju inte hålla på så här jämt. Dessutom har hon ju sovit skapligt tidigare. Så det är väl bara att stå ut helt enkelt.
Kan lova att det blir långt indragen veckopeng för detta..Känner mig inte mänsklig längre. Hemmet förfaller för jag orkar inte städa, diska, tvätta. Orkar inte vara social särskilt länge till heller. Det tar fan på krafterna att träffa folk och vara trevlig. Men samtidigt så är det så välbehövligt! Som igår t.ex när jag och Dennis hyrde film. Det var precis vad jag behövde! Träffa någon lika flummig som mig, sitta och skratta flera timmar. Vi är på samma nivå. Dessutom hade han Nintendo 64 med Mario Kart. Finns det nå bättre terapi? Sen att den jäkeln inte lät mig vinna, det är ju en annan sak, haha..
Såå, om jag nu skulle försvinna ett tag, inte skriva nåt i bloggen, inte svara på msn, sms eller mejl, så vet ni varför. Jag orkar helt enkelt inte. Så får ni tycka vad ni vill om det. Finns ju alltid folk som tar saker på fel sätt. Hoppas bara detta går över innan jul..Har ju massor att göra inför julafton. Handla julklappar, julmat, baka, städa, göra julgodis, julpyssel m.m. Men, precis som allt annat just nu, så står det på paus. Inget att göra åt saken. Bara gilla läget..

Gäsp..

Jag hade rätt. Denna natt vart precis lika rolig som föregående. Fast inatt fick jag iaf sova mellan 00:30 och 02:00. Alltid nåt. Hungrig som tusan är jag också. Men jag orkar inte göra ordning nåt. Får vänta tills det är dags att äta frukost med Emilia. Fast iofs, en banan kanske jag kan knöla i mig..
Åhh skit också..Längtan efter sängen alltså, ni kan inte förstå..Såna här nätter som gör att man undrar varför man i hela fridens namn skaffade barn för..Man hade det ju rätt soft innan alltså, sova huuuuur länge som helst..Mmm..Gäsp..

Roliga natten

Natten till idag var inte att leka med. Evelina sov mellan 00:40 och 03:00 ungefär, men då var Emilia vaken istället. Drömde mardrömmar hela natten hon, stackarn. När hon väl vart tyst, ja då vaknade Evelina med feber och kunde absolut inte somna om, så jag var vaken med henne tills det var dags att gå upp med Emilia till dagis. Med andra ord, jag har inte sovit 5 minuter ens inatt. Att jag ens orkat dagen är ett under, men man orkar ju det man måste på nåt konstigt vis. Man kan ju inte bara strunta i barnen liksom. Evelina har fortfarande feber, snorig som tusan och hostar. Stackarn..Har på känn att det inte blir en rolig inatt heller. Men man vet ju aldrig, man kan ju överraskas.
Emilia hade inte sovit på dagis idag heller, fast hon sov som en räka inatt. Trodde hon skulle vara astrött, men tydligen inte. Städade lite här hemma efter dagis, det behövdes verkligen. Köket såg ut som ett bombnedslag. Men efter kvällsmaten så såg det typ likadant ut igen, haha..Åkte och handlade lite nödvändigheter efter maten och sen var det visst läggdags för Emilia. Dagen har ju gått ganska fort ändå.
Köpte förresten 2 nya téer på affären, chai te och rabarber/grädde.  Det senare var skitgott, min nya favorit! Får perioder då jag dricker mycket té, fast jag får ont i magen av det. Kan bara inte låta bli ^^ Till téet åt vi vörtlimpa. Absolut godaste limpan som finns! Jag smällde i mig 7-8 skivor, ops.. ^^

Imorgon kväll ska jag till Dennis och kolla på skräckfilm igen! Vi ska hyra Stephen King's The mist. Ser fram emot det, vi hade så grymt kul sist! Flumma och möla godis, hihi..Fram tills jag ska dit blir det fortsätta att städa och tvätta lite. Hoppas Evelina är piggare imorgon, och att ingen annan blir sjuk. Då får jag spjunk..Speciellt om jag blir sjuk. Eller ännu värre, om Fredrik blir sjuk! Han blir som 5 sjuka ungar när han är sjuk, haha..!

Evelinas sömnproblem

Många som kommenterade angående Evelinas sömn, så istället för att svara var och en så svarar jag alla här.

Nej Evelina sover inte mycket om dagarna. Emilia sov mycket mer på dagarna, och sov ändå hela nätter. Evelina kan t.ex sova ca 2-3 ggr under en dag, då ca 30 minuter åt gången. Vissa dagar kan hon sova ca 2 timmar, men vanligast är 30 minuter.

Fredrik brukar hjälpa till på nätterna ibland, sitta uppe med henne fast han ska upp och jobba dagen efter. Men kruxet är ju att hon ammas, och vägrar flaska och allt annat som hör bebisar till. Bara tutten som gäller. Så oavsett så måste jag ju upp och mata henne när hon blir hungrig, så nån hel natts sömn kommer det inte bli för mig förrens hon slutar amma.

Jag ger upp..

Okej, jag ger upp. Ger upp hoppet om att någonsin få sova ordentligt..Vad är det för fel på ungen egentligen?! Inatt, eller ja snarare imorse, så somnade Evelina 06:10!!! Det här funkar fan inte, varför vill hon inte sova för? Spelar ingen roll om jag väcker henne när Emilia ska upp till dagis heller, hon somnar ändå lika sent på natten sen. Jag börjar ju bli dåligt körd i skallen. Har inte sovit en hel natt på över 1 år nu. Först var man gravid och var tvungen att gå upp och kissa hundra ggr på en natt, och nu en sovvägrandes bebis. Det längsta jag sovit i ett sträck, kan det vara typ 4 timmar eller nåt sånt. Jag är ständigt trött nu för tiden, huvudvärk i stort sett varje dag och efter all amning så har jag rasat i vikt. Och sömnbristen har gjort att jag dessutom tappat matlusten nu, så de senaste veckan så blir jag typ inte ens hungrig. Det här kan bara sluta fel känns det som..Ringde BVC idag, tänkte höra om man kunde få nå trevliga tips på hur man ska göra med Evelinas sömn och hennes ovilja till mat, men där hade dom inte tid att prata. Får snällt vänta tills jag blir kallad till BVC på kontroll. Vilket förresten var ca 1½ månad sen nu, ska vi inte få komma dit snart? Fan jag orkar knappt med att leva längre, sitter i stort sett bara i soffan som en zombie. Tycker så synd om Emilia, orkar ju aldrig hitta på nåt med henne. Sömnbrist är fan värsta tortyren som finns! Så finns det så trevligt folk som sitter och klagar över att deras unge somnar så sent, typ vid 21:00, och sen måste dom upp och amma kanske 1 gång på natten innan ungen vaknar vid en 10:00 på morgonen. Fan hade Evelina haft dom sovvanorna hade jag vart överlycklig! *muttra*

Sitter och tittar på Britney Spears på MTV. Tydligen så fyller hon år så dom kör bara hennes låtar nu. Gillar hennes senare låtar, typ allt efter hennes breakdown. Några före också, men dom första låtarna hon kom med är inte så mycket min smak. Tänk att man sett henne live, haha..

Nä man kanske ska ta och lägga sig på soffan och blunda lite, innan det är dags att göra sig klar. Duscha och så. Sen dra till dagis vid halv 2 på föräldrafika. Efter det in till Gävle sjukhus. Kuuul..Ska bli jädrans intressant att se hur det går att vara på sjukhuset med 2 barn, med all väntan och sånt som det innebär..Puh..!

Kliar i shoppingfingrarna

Åg gud vad jag vill shoppa! Jag vill ha leggings, tunikor, tröjor, jeans (svarta och mörka denim), svarta stövlar med kilklack, fejk-Uggs m.m. Dessutom massa smink och hudkrämer! Varför har jag inte råd fööööör? Hatar fattigmanstider..Nästan så jag på allvar funderar att gå och gräva i en Jaba-container..Bara för att få lite nytt i garderoben..Jag vill shoppa!!

Snart läggdags för Emilia. Ska väl kika på sista avsnittet av Färjan och störas av den extremt irriterande bartendern Håkan. Gud vad jag skulle vilja slänga honom överbord..Sen efter det blir det CSI. Näst bästa serien ever! :-) (Bäst är ju Buffy såklart!) Vet inte om vi har nå kul att knapra på till det..Clementinerna är uppätna, vilket har resulterat i magont hos både mig och Emilia. Vi har nog ätit lite fööör mycket..Hm, tror nog det finns en påse cheddarpopcorn gömda i skafferiet. Det får duga.

Just ja, skrev jag det i förra inlägget, att dagiskorten kom idag? Vilket minne jag har, haha..Emilia blev iaf jättefin!! Och vilken jädrans skillnad från förra årets dagiskort! Ska försöka få in båda korten här så ska ni få se! :-)

Huvudvärken hänger fortfarande kvar, vilken envis jävel. Ska pallra mig in i köket och knapra lite piller nu. Alvedon, superpillret som enligt sjukvårdsrådgivningen ska hjälpa mot allt..Hjälper inte ens mot en vanlig huvudvärk ju! Lovar att ringer man och säger att man nyss blitt skjuten eller nåt, då blir man säkert ordinerad alvedon och lite vila eller nåt sånt dumt..

Skallebank

Dryga skalle..Har haft huvudvärk sen nån gång i natt. Vägrar gå över. Kan bero lite på att jag sovit som en räka inatt. Evelina somnade vid 02 som vanligt, sen vaknade Emilia inatt också och var vaken flera timmar, bara grinade. Fick inte fram vad som var fel heller. Hon bara grinade helt enkelt. Ville inte att man skulle ligga där inne med henne men man fick inte gå heller. Kul då! Så det har med andra ord varit en väldigt händelselös dag idag!
Evelina är snorig och hostar hon nu också. Inte så konstigt så många ggr som Emilia hostat henne rakt i ansiktet. Schysst syrra.

Nä för guds skull..Nu får denna dag ta slut!

RSS 2.0