Arg

Hade fått ett väldigt trevligt meddelande på msn imorse när jag vaknade. Från Fredrik. Han skrev att jag inte verkade bry mig om han fick prata med sina barn eller inte, eftersom han aldrig hörde nåt från mig. Men hallå, det är liksom inte så billigt att ringa till Brasilien! Hans samtal betalar ju Sandvik så det är väl bara för honom att ringa för sjutton! Dessutom är jag ute på msn flera ggr om dagen för att kolla om han är online då vi sagt att vi ska hålla kontakten där, men nej han är aldrig online. Dessutom är det en tidsskillnad på 5 timmar, så när jag har som mest tid att sitta vid datorn, nu på morgonen, då ligger dom fortfarande och sover där. Och på kvällen när han slutat jobba, då har vi gått och lagt oss. Där emellan jobbar han och har inte tid. Fan det är inte lätt! Men att han ska komma och säga att jag inte bryr mig, det gjorde mig fan arg! Klart som tusan jag bryr mig! Självklart vill jag att mina barn ska ha kontakt med sin pappa, det lär han väl fatta själv..Suck på karlar! Kokade i mig så jag skickade iväg ett argt meddelande tillbaka, för det första så var det ju inte jag som drog iväg och lämnade familjen ensam i över 1 månad..*muttra*

Heldag med kusin

Ohh jag är helt trött..Skulle lätt kunna gå och lägga mig nu! Men mina ungar tycker annat :-)

Idag efter lunch så kom brorsan hit med tvätt som han ville köra i våran torktumlare, för han skulle iväg till sin tjej och ville gärna ha lite ombyte med sig, hehe. Sen när det var fixat så körde jag en maskin tvätt och sen tog jag ungarna och drog till min kusin Malin med dottern Nova. Där bjöds det på blåbärspaj! Mums! Sen vart det ju bus för fulla muggar så klart! Emilia tjurade emellanåt som vanligt, enligt henne så äger ju hon varenda leksak i världen, haha! Men det gick riktigt bra och dom hade skoj! Skönt att kunna sitta i skuggan och prata med Malin medans. Evelina trivdes bra i famnen såklart och sov lugnt! Får se om jag och Malin tar ungarna med oss till Boulognern på fredag när Malin jobbar kortdag. Det blir nog roligt i så fall!

Nu ligger Evelina och leker i sitt babygym och Emilia tittar på Nicke Nyfiken. Själv försöker jag att andas ut mellan alla utbrott, haha!! :-D

Ockelbo marknad

Jag fick ingen med mig till marknaden, så jag tog helt enkelt båda ungarna och åkte själv! Det gick faktiskt riktigt bra, är stolt över Emilia som gick själv nästan hela tiden. Höll mig i handen eller i vagnen och gick så fint så! Några ggr fick jag bära henne samtidigt som jag drog vagnen. Det var svettigt! Men det var bara för att alla jävla kärringar är så förbannat idiotiska när det gäller marknad. Speciellt en kärring hade jag kunnat ge en käftsmäll! Jag var tvungen att stanna för att personen framför mig stannade så jag kom inte fram med vagnen. Då kommer kärringen och tränger sig framför, tar i allt hon kan och knuffar på vagnen så Evelina bara studsa där inne! Vilken jävla kärring alltså! Ofta man gör så! Lika dom som knuffar på Emilia, liksom en liten tjej på 2½ år. Normalt! Man blir då tokig..Köpte iaf två tröjor åt Emilia, ett par skor, strumpor och en ballong :-) Så åkte vi en karusell också! Träffade en dagiskompis till Emilia så hans mamma vaktade Evelina och vagnen medans :-)

Nej nu har jag en väldigt ledsen bebis här så nu blir det nog sängen och tutte :-)

Men dumma..

Usch, jag är så less på min hals nu! Eller ja det är väl kanske förkylningen jag är trött på. Hostar som en tok på morgonen innan man kommit igång ordentligt. River i halsen gör det då, men inte annars. Nästäppan börjar bli lite bättre iaf och Emilia har bara hostat en gång inatt. Skönt det då, både för henne och mig. Jag vaknar ju så fort jag hör minsta lilla från nåt av barnen. Fick förresten så jävla dåligt samvete igår kväll när det var nattadags. Läste saga för Emilia och sen vill ju hon ligga och kramas och hålla hand tills hon somnar. Men precis efter sagan så vaknade Evelina och var tokhungrig, skrek i panik som bara tokhungriga bebisar kan. Ni vet, riktigt sådär hjärtskärande. Så jag var tvungen att gå ner. Sa till Emilia att mamma ska bara ge Evelina lite mat så kommer jag upp till dig och kramas sen. Jaa sa Emilia och log mot mig. Sen när jag gick upp till henne igen, då hade hon redan somnat! Hon låg där ihopkrupen och kramade sin elefant och jag mådde så dåligt..Tårarna började rinna, bara för att jag låtit henne somna helt ensam..Visst, inte hela världen, barnen kommer ju somna själva förr eller senare. Man kan ju inte ligga och hålla handen hur många år som helst. Men jag tyckte det kändes riktigt jobbigt..Min lilla älskling..Så känslig man blir som mamma.. :-)

Idag hade jag ju gärna åkt till Ockelbomarknaden, men vädret är inte det bästa, och sen vet jag inte hur kul det är att åka själv med en bebis och en trotsig Emilia. Jag har ju fortfarande inte lärt mig hur man fäller ihop syskonvagnen heller, haha, så isåfall hade jag bara kunnat ta med enkelvagnen och då hade Emilia fått gå, lite kruxigt i trängseln där borta kanske. Äh, får se hur vi gör. Jag skulle ju faktiskt behöva nya strumpor, det köper jag alltid på marknaden! Eller Cityfesten. Brända mandlar är också ganska gott. Hm, undra om man kanske ska fråga brorsan om han vill följa med, så kan han hjälpa till att hålla koll på Emilia..Han ska ju ändå komma hit och få skallen rakad idag. Det tycker jag han kan ställa upp på, nu när hans kkära syster faktiskt är själv hemma med busungarna! Han är ju ändå deras morbror :-D Emilia gillar honom faktiskt, brukar fråga efter honom ibland. Men hon kan inte säga Andreas, utan säger typ Drajjas :-P Så roligt för typ alla ord som hon kan, vilket är väldigt många, hon pratar ju nästan som en vuxen, dom säger hon rent. Men Andreas som inte är särkilt svårt ändå, det kan hon inte säga. Men roligast är nog min mosters namn. Hon heter Åsa, men Emilia säger Åsna :-P

Undra om man ska passa på att tvätta av sig och sminka sig medans minstingen fortfarande sover..Så trist att sminka sig, men jag får fan inte ut utan smink! :-P Eller joo, till dagis brukar jag gå osminkad, men då drar jag på mig en keps, haha!

Skitjobb!

Är så sur nu! Pratade nyss med Fredrik och jobbet hans har förlängt hans Brasilien-vistelse med 1 vecka, så han kommer inte hem förrens till 1:a augusti! Fyy faaaan säger jag bara! Skitjobb..Visst 1 vecka kanske inte är så jävla mycket, men ändå..Jag blir så less..Hela jävla sommaren har ju nästan gått åt när han kommer hem ju, kul att börja planera semester och skit då..Just nu vill jag bara skita i allt och sitta hemma i lägenheten hela semestern också, orka bry mig..

Tidig morgon

Imorse vaknade Emilia 06:45. Hon brukar alltid sova till ca 9 annars. Surt..Jag som var såå trött och verkligen ville sova..Bara att masa sig upp och fixa frukost. Sen ville hon iaf sitta och titta på Nicke Nyfiken och Evelina sov fortfarande så jag kunde blunda lite på soffan. Skönt det då! Evelina vaknade ca 9:30 så nu ligger hon och leker i sitt babygym. Börjar gnussa sig i ögonen igen nu, sova snart igen kanske. Hon brukar vara rätt seg på morgonen :-)

Undra vad man ska hitta på idag då? Än så länge skiner solen men det blåser och det är massa moln på himlen så vi får väl se hur vädret ser ut om ett tag. Emilia verkar dessutom vara på halvtaskigt humör.

Nu ringde visst brorsan också och ville ha hämtning i Valbo senare. Lär väl ställa upp på det då! Han skulle shoppa järnet för sin första lön :-)

Helt slut..

Åhh jag säger då det..Åk aldrig till Högbo själv med en trotsig 2½-åring och ett spädbarn..Jag är då helt slut! Emilia lyssnade inte på mycket jag sa utan sprang runt överallt på samma gång och dessutom gnällde hon typ heeela tiden. "Mamma jag vill gunga! Mamma jag vill gunga! Maaaammaaaa, jag viiiiiill gunga! Mamma jag vill inte gunga juuu!". Kul unge! Så samtidigt ska man hålla bebisen i vagnen nöjd. Dessutom så passade Emilia på att bajsa mitt upp i alltihopa. När man sen skulle ta sig hem så tog det hela 30 minuter att gå över en gräsmatta för Emilia skulle dra vagnen själv. Hon blev flyförbannad så fort jag bara tittade på vagnen. Jaja, jag lät henne hållas vi hade ändå inte bråttom. Men det är då tur att mamma bjuder på mat ikväll för jag hade aldrig orkat laga själv :-)

Shopoholic

Jaa jag erkänner..Jag är en shopoholic! Fick för ca 1 vecka sen hem ett paket från H&M med typ 14 plagg. Nyss satt jag och beställde hem lite fler plagg..Ohh, busiga jag! Men det är ju så kuuul att shoppa! Det enda jag har problem med att handla är skor, för det finns nästan aldrig några skor som passar mina fötter bra. Trist, för jag älskar skor! Skulle gärna köpa lite jeans också eftersom jag inte kommer i mina gamla än, men det känns så dumt att köpa nya dyra jeans som jag sen kanske bara kommer att kunna ha i nån månad..Så mycket pengar har jag liksom inte! Ingen läsare som har några jeans eller andra byxor som bara ligger och dammar som man kan få köpa för en billig penning? Haha! :-D

Gäsp..

Idag vaknade Emilia innan väckarklockan..Gäsp gäsp! Snart ska vi till dagis iaf. Får se hur många ungar det är där idag då! Många som är hemma och är förkylda nu, 2 gick hem igår. Vi snorar på vi med, och jag är ju hes. Men vi är pigga ändå! Fast det är bra jävla drygt att torka snor!

Dag 2

Shit, den här tiden kommer nog gå ganska sakta..Iaf om vädret ska vara så här förbaskat dåligt..Man kan ju bara sitta inne i stort sett, inte kul!

Idag har Emilia varit på dagis iaf. Dom hade utflykt till stadsparken. Emilia älskar den lekparken där så hon hade haft riktigt skoj såklart! Efter att jag hämtat henne så gick vi hem och åt mellis och sen bakade vi bananmuffins. Gott som tusan tyckte jag men inte Emilia. Jädra unge och inte uppskatta vårat hembak :-D Sen har hon lekt lite ute på gården själv medans jag plockade lite här inne. Så har vi byggt pussel och läst lite innan läggdags. Hon skäller på mig hela tiden när vi leker tillsammans för hon tycker inte att jag gör som hon säger, haha! "Nejje mamma!! Du får ta den sen sa jag ju!!". Så låter det typ hela tiden, roliga unge. Så mestadels av tiden sitter jag bara bredvid och tittar på med andra ord, haha..

Pratade med Fredrik i telefon idag en snabbis. Svindyrt att ringa så man hinner ju bara byta nåt ord. Det var iaf värre där nere än han hade trott. Livsfarligt att gå ut på gatorna typ. Man blir rånad för ingenting i stort sett och folk blir till och med kidnappade!  Bildörrarna måste alltid vara låsta när man åker bil annars blir man rånad. Så dom går inte ut så mycket med andra ord. Kul!

Dag 1

Jaa, då var första dagen ensam avklarad! Jag är redo för sängen!!

Vi har inte gjort så jättemycket idag. Städade på förmiddagen, sen tog vi en promenad efter lunchen. Handlade lite sen hem och bakade paj. Emilia tyckte inte om, rabarber var suuurt tyckte hon :-)  Fixade kvällsmat åt mamma och bror och sen kom moster, kusin Madde och hennes kille en snabbis. Jaa sen var det läggdags! Tänkte kolla nätet en sväng bara innan det blir pyjamas på mig och Evelina. Imorgon är det iaf dagis, då får man lite tid att andas, haha!

Brasilien

Om ca 2 timmar åker Fredrik till Brasilien och jobbar i 1 månad. Det vart klart i torsdags. Allt är kaos här hemma just nu. Blääää!! Känns inte alls kul att bli ensam hemma i 1 månad med två ungar, en i värsta trotsen och ett spädbarn. Det är massor med jobb det! Dessutom är jag sjuk, feber, ont i halsen och snorig. Kuuul! Vill redan bara gå och dö typ. Så blir det väldigt tyst från mig här i bloggen så är det helt enkelt så att jag inte har tid att sitta vid datorn!

Midsommar

Ja då var det midsommarafton då. För mig är det ingen speciell dag egentligen, men det är det för Fredrik. Vi var iaf upp till mamma och brorsas vid lunch och åt silltårta och en riktigt maffig chokladtårta till efterrätt! Mumma! Lirade lite guitar hero med brorsan också, så roligt ju!
På eftermiddagen åkte vi ut till Johans stuga för att grilla lite. Emilia tyckte det var riktigt roligt att åka båt, "kör fort!", sa hon. Hehe..Så grillade vi och sen tillbringade jag och Emilia resten av tiden i skogen lekandes medans Fredrik drack cider och spelade kubb med de andra som var där. Vid halv 8 åkte vi hem och då skulle de andra starta supandet på allvar. Jag tycker inte om att ha ungarna med mig när det dricks alkohol, men alla respekterade det och väntade med den mesta alkoholen tills vi åkt. Tack för det iaf!

Jaa, nu blir det väl bara till att plocka undan lite här hemma och ta det lugnt innan det blir sängen. Evelina har sovit sen vi åkte till stugan vid 4 så hon lär väl knappast sova bra inatt..Suck..Just ja, jag har ju feber och ont i halsen med, så natten blir säkert riktigt skitkul!

Trevlig midsommar på er!

Vart ska jag börja?

Åh, jag har mycket jag har tänkt jag skulle skriva om, får se om jag ens kommer ihåg hälften!

Igår kväll var jag och Jessica på bio, The happening. Det var vi och en till där, haha! Filmen var rätt okej. Stundvis ganska seg och det var lite för många frågetecken när filmen var slut. Men det var roligt och skönt att komma ut lite iaf, få lite barnledigt. Det behövs med jämna mellanrum, för att samla lite nya krafter! : - )

Alldeles innan kvällsmaten igår så ringde min far. "Hej, jag tänkte bara höra om ni kommer hit imorgon eller inte?". Ehh, va?, blev mitt svar. Vad händer då? Tydligen så skulle dom ha kalas för hans sambos son och självklart hade dom glömt att dom hade glömt bort att bjuda oss och ringer då i sista sekunden alltså för att fråga om vi kommer eller inte. Förklarade för pappa att vi inte hade hört någonting om nåt kalas varvid pappa svarar lite yrt. Så typiskt pappa, inte alls första gången dom glömmer bjuda oss och ringer så här i sista minuten. Han tyckte också att det var för sent att komma förbi efter att Fredrik slutat jobbet, så han sa att han skulle komma och hämta mig och ungarna eftersom jag inte har nån bil. När jag protesterade eftersom jag inte skulle ha nån bilstol till Emilia då så tyckte han att det behövdes väl inte den korta biten till Forsbacka! Men jo tjena! Som att jag tänker låta min 2-åring åka utan bilstol, no way! Då tyckte pappa att jag var fjollig..Mm, tyck det du..Ringde till Fredrik och krånglade med honom så jag fick ha våran bil till slut. Tur det då. Så idag innan lunch måste jag ner på stan och tokleta present i sista sekunden. Kuuul..

Pappa ringde även upp en stund senare på kvällen. Han hade då fått ett samtal av min farmor, som låg på sjukhus! Hon hade tuppat av när hon och Veine var ute på något så hon var inlagd nu och dom hade tagit en massa prover. Usch, hoppas det inte är nåt allvarligt..Får väl se om han har hört något mer idag när vi åker dit.

Jaa, jag glömde nog mer än hälften jag skulle skriva om..Haha! Det var då mer än bara det här iaf, men jag kommer inte på nå mer nu. Så typiskt!

Glömde en sak!

Evelina blir ju faktiskt 2 månader idag! Min stora räka! ^^



Stress stress

Vilken morgon! Sov över imorse efter en natt med för lite sömn. Evelina somnade vid 01, hann sova nästan 3 timmar innan Emilia vaknade och var ledsen. Satt uppe med henne nästan 1 timme. Hann precis krypa ner i sängen innan Evelina vaknade igen. Upp och byta blöja och amma, sen fick jag äntligen sova lite igen. Och då sov jag kan jag lova! Sov över 1 timme. Stressa som en idiot här hemma. Självklart går allt fel. Emilia ville inte äta frukost. Stress-sminkning som ser kletig ut. Sätter mig på dass, då springer Emilia iväg och gömmer toapapperet. Happ, där var man strandad på toa tills Emilia behagade komma tillbaka med papperet, som hennes docka tydligen skulle ha. Sen vägrade hon klä på sig. Ville inte borsta håret så borsten hade hon naturligtvis också gömt, med samma anledning som papperet, den skulle dockan ha. Hallen var full med grejer, leksaker och skor som inte stod på sin plats så jag kom inte ut med vagnen. Gah! Nu började jag få panik..! Kom till dagis klockan 10, 1 timme sena. Klockan 10 skulle jag egentligen ha varit på bvc, så jag fick springa dit med vagnen sen. Kom ca 20 minuter för sent. Bvc-tanten skrattade, tack för den. Evelina växer på jättebra, kurvorna pekar rakt upp! Nu väger hon 5380 gram och är 60 cm lång. Visade upp sin bästa sida gjorde hon med, dvs hon slängde ur sig spyor. "Nämen oooj!", sa bvc-tanten. Blev nog lite paff över hur mycket hon faktiskt spyr. Hon slänger ju ur sig spyorna, riktiga fontäner. Men hon går ju upp i vikt som hon ska så..Tur det iaf!

Blidde på lite bättre humör igår efter att ha kollat posten. Hade fått 3 paket! 1 paket till Evelina, 3 stycken dreggel bandanas. Riktigt fina! Sen had ejag fått 1 paket från H&M och 1 paket från Skopunkten. Sammanlagt fick jag 14 par kläder och 3 par skor! För strax över 1000-lappen! Riktigt bra pris tycker jag!

Igår kväll var jag hem till brorsan och spelade guitar hero! Riktigt skoj! Börjar bli skapligt duktig nu med, om jag får säga det själv! Klarar mig riktigt bra på medium *stolt* Skulle gärna ha spelet hemma själv..Men allra helst hade jag ju naturligtvis velat kunna spela riktig gitarr! : - )

Ikväll ska jag och Jessica på bio! Wee!! Ska bli så skönt!! Vi ska se "The happening". Hoppas den är riktigt bra : - )

Bitterf*tta

Ja det är precis vad jag är idag. Så jävla sur..Efter förra veckans bebisdejt så bestämde vi att vi skulle träffas den här veckan med. Inga problem sa Fredrik, jag skulle få ha bilen. Sent igår kväll säger han att han tänker ta bilen iaf, så jag får snällt stanna hemma idag! Snällt! Det är ju knappast dåligt väder idag heller, så det hade ju inte varit några problem att ta motorcykeln alls! Jag blir så jävla arg..Jag kommer ut ca 1 gång i veckan i ca 2-3 timmar för att träffa kompisar, våra bebisdejter alltså. Men inte ens det kan man få åka iväg på! Fredrik drar ju fan jämt ut på saker! Men det är visst tydligen så att jag ska hålla mig hemma med ungarna jämt och aldrig träffa kompisar eller roa mig. Bitterf*tta, kan jag lova! Fräste en och annan sak åt karl'n igår kväll, imorse var han snäll som en lamm. Sket jag i, jag svarade knappt. Orka vara trevlig när man är så besviken..

Sovmorgon

Idag fick jag och ungarna sovmorgon. Evelina vaknade 10:30 och då hade inte Emilia vaknat än!! Jösses..Så länge har inte Emilia sovit sen hon var bebis : - )

Dryg dag ändå, Emilia är på störhumör och lyssnar inte för fem öre. Jag har huvudvärk och dessutom regnar det ute. Roligt värre.

Ikväll ska vi till Valbo och köpa en till sektion till staketet och så blir det IKEA för kvällsmat och lite shopping. Måste ha lite småkraffs, som alltid! Sen efter det hoppas jag på att få hälsa på hemma hos mamma, för att få träffa brorsans flickvän som är på besök, hihi! Så nyfiken ju!

Jädra fotboll..

Finns det nåt värre en denna dryga fotboll som går på tv nu? Fy farao säger jag bara..Suck..

Men lilla bebis..

Det var tänkt att Evelina skulle få bada..Men självklart så somnar hon! Hon som aldrig brukar somna för natten före midnatt annars..Okej ibland somnar hon vid 23:00, men absolut inte före det! Suck..Jaja, hon får bada imorgon då. Hoppas på bättre väder imorgon med så man kan vara ute och leka. Blir ju knäpp av att sitta inne ju!! Annars får jag väl ta mina ungar och slänga in dom i bilen och hälsa på nån : - D

Åska

Ohh så härligt med lite åska! Tycker det är så mysigt! Men det tycker nog inte alla de som tar studenten idag, hahah!! Men så går det när man tar studenten på fredagen den 13:e! Jag tog också studenten fredagen den 13:e, 2003, och då regnade och åskade det med. Kanske att det är anledningen till mitt dåliga humör idag? Just dagens datum..Men nää, det tror jag inte. Emilia blev inte så värst jätteglad när jag stängde av tv och dvd mitt i Nicke Nyfiken, men det kändes säkrast när åskan var alldeles ovanför oss. Fönsterrutorna skallrade. Emilia brydde sig inte så mycket, frågade vad det var som lät. Jag förklarade att det var åska, och sen vid varje muller kom hon fram och förklarade för mig att det var oscar, haha!

Snart är Fredrik på väg hem och jag och brorsan ska åka och handla. Tacos hos mamma ikväll, mumma! Så måste jag ju naturligtvis ha godis för helgen! Blir nog chips..Kanske..

Nää nu har jag jobb att göra, Evelina har fyllt en blöja..Roligt värre, eller hur? : - )

Ugg..

Idag är ingen bra dag..Vaknade och hade ont i hela kroppen..Skittrött efter för lite sömn..Huvudvärk..Alltså jäkligt dåligt humör. Fredrik hade sovit över så hans irrande här hemma halvt skällandes på mig för saker han slarvat bort gjorde mig tokig. Emilia vaknade också på dåligt humör och hennes pipande gnäll kan ju få en att dunka huvudet i väggen efter ett tag. Nu är hon ute på gården och cyklar på trehjulingen med dockorna, Evelina sover och jag försöker bara att koppla av. Lättare sagt än gjort..Var 3:e minut ropar Emilia, "Mamma kom och hjäääälp". Så går man ut och det enda hon vill ha hjälp med är typ att ta bort en liten fluga, vända på styret eller nåt sånt..Suck! Hoppas det blir bättre efter lunch, med lite mat i magen.
Inte vart det bättre av att inte fick mina kläder jag beställt från H&M den här veckan heller..Nu får jag ju vänta ända tills nästa vecka! Men åhhh...!!

Blötdjur

Vi gick ner på stan idag efter dagis. Träffade kusin, kusin och Nova på Lindex, sen gick vi till bibblan och lånade lite böcker. Emilia ville ha massa Totte och Ludde, och några Pettson! En hel kasse blidde det. Sen köpte vi en varsin glass och traskade till stadsparken för att leka lite. Hann inte vara där särskilt länge innan det började regna. Kul! Inget regnskydd till vagnen har man heller..Knölade ner ungarna i vagnen, upp med suffletter och sen halvspringa hem. Det tar ca 20-30 minuter att komma hem. Jag var dåligt trött och blöt när vi äntligen kom tillbaka..Emilia gillar inte regn alls, hon kröp ihop under suffletten och gnällde, "Mamma, det här är inge kuuul..". Haha! Väl hemma läste vi några böcker medans jag ammade Evelina. Sen fick Emilia läsa lite för Evelina medans jag fixade mat och diskade. Men Evelina var tråkig och somnade så Emilia började leka med dockor istället :-)
Lite roligt, jag och Emilia satt och lekte med Barbie en dag här. Jag har spart alla mina Barbies, My little ponies och dockor för att kunna ge ungarna. Iaf, vi satt där och jag försökte klä på några Barbies, men varje docka jag tog slet Emilia ifrån mig och sa att neej den skulle hon ha. Jaha, tänkte jag och tog en annan men hon fortsatte slita dom ifrån mig. Tillslut frågade jag om inte mamma också kunde få ha en docka. Då plockar hon fram en utan huvud och slänger till mig. "Här mamma här har du..". Schysst unge! :-D

Imorgon är det fredag, inge dagis alltså! Får se vad vi hittar på då!

Bilder

Äntligen så har jag fått över lite bilder till min dator! Har nyss lagt upp från förlossningen på bilddagboken!
http://ang1e.bilddagboken.se

Babydejt

Idag har jag och räkan varit på babydejt hemma hos Jessica. Samma folk som sist, när vi var här hemma. Alltså Jessica och bebis Ludwig, Cina och bebis Wilmer och så jag med räkan! Jättetrevligt att komma hemifrån lite och få träffa andra med bebis, och speciellt roligt är det ju eftersom det bara skiljer ca 3 veckor mellan våra 3 bebisar :-) Räkan visade upp sin absolut bästa sida och spydde som en tok, spya efter spya. Hela räkan, halva mig och lite på deras soffa. Suck! Funderar på om jag ska skriva upp varje gång hon spyr under ett dygn, så ni får se. Det är inte lite kan jag lova! Men det var iaf jättetrevligt att träffas tjejer! Ser fram emot våran träff nästa vecka!

Nu ska jag åka och handla. Är såå godissugen så jag bara måste köpa nåt litet fast vi sagt att vi bara ska köpa på helgerna. Så måste vi ha mjölk med. Köpte 3 1½-liters igår, dom är slut idag. Helt sjukt!

Blåsväder

Värst vad det har blåst idag! Var ju nästan rädd att peruken skulle blåsa av när vi var ute ^^

Emilia började ju 15-timmars på dagis idag istället för heltid, så nu är hon ledig måndag och fredag och gå 9-14 de andra dagarna. Snacka om att man har panik över vad man ska hitta på med henne de dagar hon är hemma! Jag har så dålig fantasi och de flesta jag känner jobbar eller pluggar ju om dagarna så vi har ju inte direkt nån att hälsa på heller..Jessica är ju mammaledig med och Emilia och Isac är ju jämngamla så där kanske vi kan hälsa på lite, men då gäller det att jag har bilen då de bor i Kungsgården. Vette tusan om jag vill ge mig på en busstur med två ungar själv...? Annars om det är någon som har lust att träffas nån dag för barnvagspromenad eller en lekstund i nån lekpark så hojta ^^

Idag stoppade jag iaf ner ungarna i vagnen efter lunch med en förhoppning att få Emilia att sova. Det funkade väldigt bra. Naturligtvis så körde hon ju med det vanliga "jag vill inte sova, låt mig leka", men efter några minuter så sov hon sött. Värsta stilen med, skulle haft kameran då. Jag traskade iaf in på Lidl för jag hade tänkt köpa mig en iskaffe, men det var slut så klart. Hittade en film med Nicke Nyfiken iaf till Emilia. Hon älskar Nicke, får nästan alltid läsa en av de böckerna som godnatt-saga. Efter det styrde jag mot pensionärsstigen. Så härligt att gå där. Emilia vaknade efter halva vägen och tyckte vi skulle gå hem, haha. Hon tyckte iaf att det var riktigt roligt att kuta som en idiot efter stigarna, så när vi kom ut till asfalten igen så ville hon sitta i vagnen. Gick förbi mammas jobb och köpte en burk färg till badrumstaket på Vikingavägen och Emilia tiggde åt sig två ballonger och en glass. Lycka! Nu började klockan bli mycket så vi gick till Prix och köpte lite kött och grejs till kvällsmaten. Utanför affären fick Emilia för sig att smaka på ballongerna så hon pulade in dom i munnen när jag tittade bort, vilket resulterade i att hon spydde. Det gör hon nog inte om. "Mamma jag mådde lite illa, stoppade ballongerna i munnen..", berättade hon lite tyst för mig. Sen pratade hon om det hela kvällen. Var ju tur hon spydde iaf, så att hon inte satt ballongerna i halsen. Hon har aldrig varit så att hon stoppat saker i munnen annars, inte ens som nyfiken 1-åring. Men nu så..Ungar..!
Gjorde en gryta med strimlat kött och svampsås och ris till kvällsmat. Vart riktigt gott faktiskt. Jag som inte tycker om svamp, haha..Gjorde dubbel "sats", det skulle alltså ha räckt till ca 8 personer, men vi åt så jäkligt så det blidde bara en liiten matlåda kvar. Jag som hade räknat med att få några matlådor över. Så kan det gå!

Nu är Fredrik och målar taket på Vikingavägen och ungarna sover. Jag är grymt jäkla sugen på något, vad som helst, men vi har ingenting gott hemma är äta. Och suget blir ju självklart värre när man vet att man inte kan ta sig hemifrån för att handla också..Skit..

Vaaaaarmt!

Guud, tänk att man är då aldrig nöjd..Detta väder! Värmen gör mig tokig! Gah! Går ju inte att göra någonting utan att bli alldeles dyngsur av svett. Och räkan tycker inte att det är sådär jätteroligt heller, stackarn..

Trots värmen så har jag städat som en tok idag. Fixade korsdrag och satte på takfläkten för fullt. Inte för att det hjälpte speciellt mycket men ändå. Nu ser det iaf lite trevligare ut här hemma. Men den där förbannade tvätthögen blir ju aldrig mindre, hur mycket man än tvättar. Så är det att ha småbarn!

Fredrik var bakis idag och låg till kl.14:00 ca. Ingen städhjälp där alltså. Sen åkte han iväg och köpte en högtryckstvätt och tvättade av hela framsidan. Emilia hjälpte till och släpade självklart in en massa gräs och leriga fotspår på mitt nystädade golv. Tack tack :-P

Nej nu lär jag ta mig nåt att dricka, sen ska räkan sövas. Natti natti!

Mitt öga svider

Men det är ju inget ovanligt, eller hur? Räkan ville ju inte sova så bra inatt eftersom hon sov så mycket igår under dagen. Var upp med henne 3 ggr, och satt uppe ca 2 timmar varje gång. Dessutom spydde hon ner sig varje gång med så jag fick bada och byta kläder på henne. Rolig unge..Fredrik var ju ut igår, eller ja de var ett gäng som satt och söp och spelade kort, så han kom ju hem imorse nån gång. Han har verkligen problem med det här att komma hem i tid så man är någorlunda pigg dagen efter. Vi har ju fortfarande två barn att ta hand om liksom. Han kom upp till lunchen iaf, efter mycket tjat. Åt lite och nu har han gått upp med Emilia med förhoppningen att få henne att sova lite middag så att han också kan sova. Jag hör hur Emilia leker så jag antar att han har somnat och hon sitter bredvid och leker själv. Typiskt.

Idag har jag tänkt få det lite städat här hemma. Fredrik kommer väl inte orka göra något som vanligt dagen efter. Och det ser ju faktiskt för jävligt ut här hemma så. Men nu ropar räkan efter tutte så jag ska väl amma henne! :-)

Håhå jaja..

Jösses så trött jag är..Har varit ute hela dagen och det tar på krafterna. Åkte ut till Högbo och matade djuren, lekte i lekparken, badade och käkade glass. Jättekul! Fast Emilia var inte så förtjust i gässen, hon vart livrädd när dom "pratade". Dom låter ju ganska högt liksom. "Mamma dom skriker", skrek och och började gråta. Haha..Och hemsk som jag är började jag ju naturligtvis att skratta. Elakt va? Men ibland kan man bara inte hålla sig för skratt när barnen kläcker ur sig någontins som faktiskt låter roligt, även fast det inte passar sig med skratt just då. Men så är det :-) Kaninerna gillade hon iaf. Och hon tyckte det var riktigt roligt att mata änderna. Dom där stackars änderna lär ju ha fått limpa för resten av veckan nu iaf! Lekparken hade dom fixat till lite, men den var väl inte så mycket roligare än sist ändå. Eller ja för Emilia var det ju roligt, men jag tyckte inte det var så mycket förändring..Liksom..Bada var det bara Emilia som gjorde. Var ju en hel del som badade men jag är för feg. Har blitt sån himla badkruka på senare år. Antar jag blitt vuxen :-D Evelina sov sig igenom alltihopa. Rolig unge :-)
Skjutsade Johan till Gävle på kvällen och då passade vi på att äta på MAX. Så gott! Men milkshaken smakade typ rök. Inte bra. Just nu håller Fredrik på att natta Emilia, men vi får väl se vem som somnar först. Antagligen Fredrik!

Igår var det ju nationaldagen också. Ingenting som vi firar faktiskt. Fredrik hjälpte brorsan sin att flytta och sen kom dom hit och fikade tillsammans med Fredriks föräldrar. Medans dom flyttade så var jag och barnen hemma och badade på gården. Sen på kvällen grillade vi med mamma och brorsan. Släpade med mig brorsan till affären sen. Måste ju handla mitt godis inför helgen :-)

Hmm..Nu vart det heltomt i hjärnan.. :-)

Efterkontroll

Idag har jag varit på efterkontroll. Allt såg bra ut, inga problem där inte. Skönt att ha det gjort. Nu är det bara att vänta tills man slutat amma innan man ska träffa barnmorskan nästa gång, för att fixa preventivmedel. För min del står det mellan p-spruta och p-stav. Någon läsare som har något av dem och kan ge lite positivt/negativt?

Emilia var inte glad på mig när jag kom för att hämta henne på dagis. Hon var riktigt flyförbannad faktiskt. Gallskrek och grinade, ville att jag skulle gå därifrån. Så glad man blir då..All den där uppståndelsen för att hon skulle gunga, jag kom tydligen och störde..Iaf när jag äntligen fick med mig henne därifrån så gick vi ner på stan och käkade glass med Cina. "Min Cina", sa Emilia flera ggr, och jag vet inte hur många ggr hon frågade efter henne sen hon åkt hem. Gillar Cina tror jag ^^ Vi gick och satte oss på en bänk mitt i stan sen, Emilia ville titta på folk. Visst, inte mig emot för jag var trött i benen. Då kom pappa Fredrik glidandes på motorcykeln helt plötsligt. Han hade åkt tidigare från jobbet idag och passat på att ta en tur på "moppen" när han såg att inte vi var hemma. Gick in en snabbis på systemet för Fredrik ville ha dricka med sig hem, som lära lastas på vagnen. Sen hamnade vi i stadsparken en sväng för Emilia ville gunga innan vi åkte och köpte mat. Jag ammade Evelina medans. Sen bröt helvetet ut, för Emilia ville absolut inte åka hem. Hon skrek, grinade och sparkades. Jösses..Den ungen kan trotsa..Hon åt lite mat och sen hamnade hon i badkaret för hon var så lortig. Blir ett bad varje kväll nu när man är ute varje dag. Sen skulle hon ju absolut inte sova heller så då började helvetet igen. Hon fick sova utan godnattsaga idag.

Nu är Fredrik och tränar med Johan. Får väl se när han kommer. Han säger han ska träna ca 40 minuter, men sist var han borta över 2 timmar. Tror han har lite problem med klockan..

Min stackars kropp..

Jösses..Idag har jag då rört på mig så det räcker för resten av veckan..Gick hemifrån halv 11 och kom hem 4.

Gick jättebra på bvc. Räkan är nu 59 cm lång och väger 5 kilo. 7 veckor på fredag och redan så stor, hihi..Barnläkaren tyckte hon var så fin så, och inte nå skrik alls under undersökningarna. Duktig räka! Bad honom kolla huvudet på henne då det är lite snett. Vet inte om jag skrivit det förr med räkan föddes med lite snett huvud då hon legat konstigt i magen. La sig ju med huvudet neråt 3½ månad innan hon föddes och låg likadant hela tiden och väldigt trångt. Nu syns det knappt att huvudet är snett, men jag bad läkaren titta iaf, för jag misstänkte att hennes muskler och sånt kunde vara lite kortare på ena sidan. Och jag hade rätt. Hon var lite kort på ena sidan, men det var ingen fara alls sa han. Hon hade full rörlighet och det där korta kommer att försvinna. Vi kan hjälpa henne genom att träna upp musklerna och så försöka få henne att ligga så mycket som möjligt med huvudet åt andra hållet. Min snea räka! :-) Så stark i benen och nacken är hon med. Älskar att stå upp och titta sig omkring, blir skitsur om man lägger henne ner. Hehe..

Emilias tandläkarbesök gick också jättebra! Hon gapade så fint så och tandläkaren tyckte hon hade jättefina tänder och ett fint bett. Alla tänder hade hon fått med men det visste jag ju. Hon trodde inte på mig först för hon tyckte det var för tidigt. Jaa Emilia verkar ju vara tidig med det mesta hon..Haha! Hon fick en tandborste med sig hem och hon var så stolt så! Och jag kan lova att jag var dyngsur av svett när vi äntligen kom fram. Som jag stressat, och denna värme på det!

Efter tandläkaren gick vi och köpte jordgubbar som vi tog med oss till stadsparken där vi lekte lite. Emilia matade fåglar med majskrokar men vart skitsur när dom äntligen vågade sig på att smaka, hihi. Efter stadsparken gick vi till Prix och köpte med oss lite som vi skulle ta med till dagisfesten på kvällen. Festen var jättemysig och barnen var så duktiga på att sjunga! Vi låg på en filt och mumsade matsäck och hade så trevligt så :-)

Just nu känner jag mig väldigt död i kroppen och vill bara sova, men frågan är ju när räkan tycker det är natt. Just nu sover hon, men kikar upp med jämna mellanrum och vill ha tutte och uppmärksamhet. Gud så skönt det ska bli när man kommit ifrån bebistiden sen och båda ungarna sover hela nätter! :-P

Stressig dag

Puh, idag kommer det att bli jobbigt..Klockan 11:15 ska vi vara på BVC för räkan ska vägas, mätas och träffa läkaren. Klockan 12:00 ska Emilia hämtas på dagis för klockan 12:45 har hon sin första tid hos tandläkaren. Eftersom jag inte har någon bil så får jag gå, eller ja det blir väl snarare springa! Usch, jag har verkligen inte sett fram emot den här dagen..Dessutom så väckte Fredrik Emilia imorse när han klev upp, smidig som ett kylskåp och smällde och så. 1½ timmes mindre sömn, grejt..Får se hur glada vi kommer att vara på varandra ikväll då, sömnbrist och stress är inte bra.

Just ja, ikväll är det sommarfest på dagis också. Måste köpa med mig matsäck för det blir picknick, men jag har absolut ingen aning om vad jag ska köpa..Noll fantasi..Jaja, nåt kul hittar jag väl på!

Brist på rubrik

Igår åkte ju jag och räkan in till Valbo. Fick mig 2 par shorts och 2 par såna där långa som slutar under knäna. Skönt med nya sommarkläder! (Känns som jag skrivit detta redan..?) Svårt att veta vilken storlek man skulle ta till provrummet, fick typ ta flera av varje plagg. Personalen var förstående dock när jag kom där med hela famnen full!

Efter dagis igår gick vi ju ner till stadsparken för att kolla cirkusdjuren och det var väldigt populärt! Emilia tyckte det var riktigt roligt. Hon vågade sig på att klappa en åsna och en sån där pytteliten häst. Jättestolt vart hon :-) När vi kom hem berättade hon stolt för pappa att hon hade sett kanel! Haha..Vet inte hur många ggr jag sa att det hette kamel, hon fortsatte säga kanel!

Idag var Jessica och Cina här med sina bebisar Ludwig och Wilmer. Trevligt med lite besök. Ludwig och Wilmer är lika gamla som Evelina, skiljer bara typ 2-3 veckor. Det är roligt! Och Ludwigs storebror Isac är ju lika gammal som Emilia. Det planerade vi bra, jag och Jessica :-D Mycket bebissnack blidde det ju och tiden flög iväg! Önskar så att jag hade egen bil också så att jag hade kunnat åka till dom och hälsa på om dagarna. Dom bor båda två i Kungsgården. Lite långt att gå med vagn, haha..

Håller tummarna för att min dator ska sluta bete sig skumt så att jag får över lite kort som jag kan lägga ut. Just nu går det inte alls bra för datorn hinner dö innan överföringen startas..Suck!

Det är varmt!

Härligt med sommar, men med en liten bebis blir denna värme lite jobbig. Bebis får ju inte vara i solen för det första och sen svettas lillgumman som en tok! Hon tycker det är så varmt. Bara blöja på henne men hon blir blöt av svett ändå. Stackarn! Inte lätt att vara liten inte! Hon fick bada lite igår mitt på dagen och det tyckte hon då var skönt! Sen somnade hon gott på en filt i det svalaste hörnet i vardagsrummet med takfläkten på litegrann.

Igår hann vi med litegranna här hemma. Emilia vaknade halv 6 på morgonen, trevligt värre, och Fredrik väckte mig för han tyckte jag skulle ta henne och försöka få henne att somna om. Tack för den..Visst somnade hon om men det gjorde inte jag..Så vid 9 gick vi iaf upp allihopa och åt frukost. Sen gjorde jag mig iordning och tog med Emilia till Valbo. Vi skulle in på Toys 'R' us och köpa en rutschkana. Men när vi kom dit hade dom inte öppnat än så vi gick in på Coop och köpte vindruvor och käkade medans. Väl inne i leksaksaffären fick Emilia välja storlek på rutschkanan själv. - Jättestooor!!, sa hon och pekade på den största. Hehe, självklart! När vi gick till kassan fick hon syn på en ballong och började genast gnälla om att hon hellre ville ha en ballong och inte nån dum rutschkana. Tacksamt :-P Skiten vägde 20 kilo och jag fick ensam släpa den ut till bilen och lasta in den. Det ni! Kan lova jag var sjöblöt sen..Hem och äta mat och sen försöka få ihop rutschin. Det gick väl..bra..Haha! Fredrik var inte så duktig på det. Grannen kom förbi och garvade som fan över att han hade såna problem att få ihop nåt som bestod av 3 delar!! :-D Emilia badade i sin pool medans, det var uppskattat i denna värme. Sen åktes det en hel del rutschkana också innan hon gav upp och kom in till mig och Evelina som inte klarade av att vara ute. Pappa Fredrik fixade staketet medans. Bara en sektion kvar nu sen är det klart och vi kan slänga ut gräsfrön. Nice!

Just nu sitter jag och väntar på att Evelina ska vakna så vi kan göra oss klar och åka till Valbo. Måste köpa mig nåt par shorts och så. Inte kul när man inte kommer i sina sommarkläder pga graviditetsfläsk så man måste gå med byxor. Det blir vaaaarmt!

I eftermiddag när jag hämtat Emilia på dagis så ska vi nog gå ner på stan och kolla på alla cirkusdjur! Emilia är nog för liten för att uppskatta en cirkusföreställning än men djuren kan vi ju alltid titta på :-)

RSS 2.0