Trött i ögat

Gäsp gäsp! Idag har vi då flängt runt hela dagen lång! Åkte in till Valbo och IKEA vid lunch, tänkte käka där. Tycker det är en ganska bra restaurang ändå, god mat och billigt, och det är typ enda stället förutom hemma som Emilia äter på =) Undra om det kanske beror på att hon vet att äter hon upp maten så får hon en glass efteråt? Hehe..Sprang igenom IKEA sen och plockade på oss sängkläder till spjälisen och Fredrik skulle absolut ha en pastakastrull.

Sen fick vi bråttom in till Gävle för att hinna in på Babyproffsen innan dom stängde. Där köptes ett skötbord och en schampoo-ring till Emilia. Verkligen irriterande att våran skrivare inte funkade så vi kunde skriva ut lilla kvittot och få en gratis babybox på samma gång, men shit happens.

När vi var klara på Babyproffsen åkte vi tillbaka till Valbo, haha! Jag och Emilia gick in på H&M och köpte en mössa åt henne och nya trosor åt mig. Fredrik gick in på Hobbex och köpte nya reservdelar till sin förbannade helikopter som han bara kraschar hela tiden. Medans Fredrik och Emilia hejjade på Fiffi och nån humla från nå barnprogram som var där så passade jag på att kolla skor. Hittade inget, ovanligt..Min storlek finns aldrig. Jämt slut på 37:or! Så måste man ju fika med, så det stod näst på tur. Emilia smällde i sig otroliga mängder som vanligt, undra vart allt tar vägen? Just ja köpte en tripptrapp-stol med ju! Eller ja en kopia då, finns billiga på Coop nu. Så nu har Emilia och bebis en varsin. Bara köksbordet som saknas då, letar som en tok fortfarande. Måste ha ett med plats för sex stolar. Jaja, iaf efter fikat åkte vi hem!

Väl hemma gjordes det iordning tacos och min mamma kom förbi och åt med oss. Nice! Sen spelades det Mora träsk för fulla muggar! Emilia är helt fast i Mora träsk, tyvärr..Jag och Fredrik börjar tröttna efter att den där skivan står på dygnet runt i stort sett.."Mamma jag vill lyssna musik och dansaaaaa".  Ja så möblerade vi om lite i hennes rum också innan läggdags. Nu sover hon sen strax efter 8 och Fredrik är borta. Vet inte riktigt vart han tog vägen, men jag trooor att han är hos sin bror =)

Godmorgon!

Eller kanske god lunch? =)

Emilia vaknade en gång inatt, somnade om ganska snabbt. Vi lät henne sova med nattlampan på, den som hon aldrig velat haft på annars för hon blitt störd utan lyset. Då gick det bra att sova vidare. Vi har kommit på att hon började sova dåligt samma dag som hennes gose-elefant försvann. Hon brukade ju sova med den på natten och på dagis, men i tisdags så försvann den på dagis och ingen har sett den sen dess. Antagligen så har någon annan unge fått den med sig hem så vi ska sätta upp en wanted-lapp på dagis på måndag, får se om någon lämnar in den.

Just nu står Fredrik i duschen, segobert. Tar hundra år för honom att vakna på morgonen. Emilia vaknade halv 9, men han öppnar inte ögonen förrens vid 11. Bara kliver upp och går ner och lägger sig på soffan och sover vidare. Jaja, nu duschar han iaf och vi ska snart åka in till Valbo och äta lunch och kolla lite på IKEA och så. Nice!

Så vare kväller

Jisses det svider i mina ögon..Jag skulle nog lätt kunna gå och lägga mig nu, men jag har lovat Fredrik en film. Han har fortfarande inte kommit ner från Emilias rum. Nu har han nattat henne i 1 timme..Suck..Knasiga unge och krångla med sömnen! Precis vad vi behöver nu dagarna innan syskon anländer, hehe..

Vi hade tänkt att äta tacos med min mamma idag, ha lite fredagsmys sådär. Brorsan åkte ju iväg till sin flickvän tidigare idag så vi tänkte hon skulle slippa vara ensam och äta. Men tji fick vi, för hon skulle dejta! =) Så jag lagade ordning lax, potatis, hollandaisesås och grönsaker istället. Var väldigt mumma det med!

Imorgon har vi tänkt åka till Valbo/Gävle och leta skötbord, sängkläder till spjälsängen, ev en till tripptrapp-stol och kanske om jag har tur, ett par skoooor! Jag vill ha något till mig själv förstår ni, för det är inte ofta man handlar åt sig själv som småbarnsförälder. Barnen går alltid först, det är självklart! Men nu när jag fått lite pengar från Göranssonska så kanske man iaf kan köpa sig ett par billiga skor. Sen Emilia föddes har jag blitt snål, lägger inte ut mer än 400:- på ett par skor och kläder köper jag på rea. Haha..

Woho!

Hämtade nyss in posten och fick ett väldigt trevligt brev från Göranssonska fonden där det stod att det idag satts in 4600:- på mitt konto! Tack och bock!

Dryga natt..

Åh, jag är så less på såna här jobbiga nätter nu..För det första så vaknar jag minst 2 ggr och måste upp och kissa. Hatar den delen av graviditeten..Sen så har Emilia hamnat i nån trevlig period då hon absolut måste vakna på natten och vara jätteledsen så man får sitta där inne med henne mitt i natten och vänta på att hon ska somna om. Inatt somnade hon inte om förrens efter ca 2 timmar eller nåt..Gah! Alltså med mina onda leder och mitt kissande så sover jag bara ca 3-4 timmar per natt, och när Emilia dessutom vaknar och håller en uppe då blir det inte mycket sömn inte..Så drygt! Var flera månader sedan jag sov en hel natt nu, det börjar ta på krafterna kan jag lova..För sedan ska man ju orka med skolarbete och hushållet med. Fredrik som jobbar i Falun är ju borta mestadels av dagen så det är ju jag som sköter det mesta med matlagning, disk, tvätt och städning..Blää!! Och inte lär det väl bli bättre sen när bebis är född heller, för alla vet ju att en nyfödd äter ganska ofta ändå, så man får ju räkna med att gå upp nån gång på natten. Emilia var dock en duktig bebis och sov hela nätter redan från början! Tack för det gumman =)

Jag gör ett nytt försök!

Tänkte jag skulle ge det här med blogg en chans till! Har ju försökt förr, funkade ett tag men vips så glömde jag bort att blogga och jag glömde alla användaruppgifter. Sååå, nytt försök alltså! Nu är det dock läggdags, så roligare inlägg får komma imorgon eller nåt! =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0