Stolta mamman!

Måste ju få skryta lite om min duktiga lilla tjej! Evelina har nu ikväll sagt både mamma och pappa! Hon testar olika kombinationer nu och har fått till mamma och pappa flera ggr. Hon tycker det är jätteroligt när hon märker att vi blir glada och säger ordet vi med, då säger hon det ännu mer. Man smälter ju! ^^ Sen försöker hon ställa sig på alla fyra också, men hon kan inte riktigt hålla sig uppe, och lite svårt är det att komma upp både på händer och knän. Oftast står rumpen rätt upp i vädret eller så är det bara överkroppen hon får upp. Duktig liten tjej, tänk..Snart kryper hon, sen går hon och sen börjar hon babbla..Det går så fort..Alldeles för fort..Min bebis <3

Emilia fick en liten påse godis nu på kvällen för att fira Halloween. Var ju till affären tidigare och där bjöds barnen på godis och leksak, så då köpte vi med oss lite hem med. Andra gången Emilia äter godis, och precis som första gången så tyckte hon inte om, haha! Chokladen åt hon upp iaf. Stora tjejen, hon är så smart den tjejen så det är inte sant..Förundras över henne varje dag! <3

Nu ska jag gå och sova lite, hoppas på att snön är borta imorgon. Fredrik ska på älgjakt, så vi får se vad tjejligan hittar på här hemma!

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Angelica, tack så mycket!



Nu kommer denna utmärkelse med några regler:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera minst 7 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Jag nominerar:


Cina
Jenny
Linda
Emma
Ida
Camilla
Stina



Det ligger kvar..!

Det var då inte roligt att kliva upp imorse och se hur det såg ut ute. Massa jäkla snö! Trodde då inte att snön skulle ligga kvar, men det gjorde den ju..Fan också..Jag vill verkligen inte ha snö..Det är ju fortfarande oktober, så tidigt brukar väl inte första snön komma nu för tiden..Eller? Jag tycker snön kan komma veckan före jul och försvinna veckan efter nyår. Mer behövs inte. Emilia vill ju såklart ut och åka pulka nu, men jag vill inte gå ut. Dels för att Evelina är jättesnorig och knappt har sovit inatt för hon varit så täppt, och dessutom så har vi inget regnskydd till vagnen. Skulle ju få ett med när vi köpte den, men det hittades aldrig på och vi har inte åkt iväg och köpt nåt nytt. Dumt kanske..

Nej usch, nu ska jag sätta mig och deppa vidare framför tv:n..Sörja sommaren..

Snö!?

Va fan i hela helvete..! Det snöar! Gud så jäkla less jag blir nu! Vill verkligen inte ha nå snö nu..Buhuhuhu..Jag hatar vintern ju..Inte för att jag tror att snön kommer att ligga kvar, och om den nu skulle göra det så blir det nog inte särskilt länge. Men ändå!
Plockade fram overaller, vinterskor, tjockvantar och tjockmössor åt ungarna idag och vinterjackan och vinterskor åt mig. Mössa har jag redan börjat använda. Har jädrans känsliga öron sedan jag förfrös öronen på nyårsafton för typ 6 år sedan. Sen dess får jag jätteont i öronen bara temperaturen hamnar under 10 plusgrader. Riktigt drygt..Där fick man för att man ville vara "tuff" och vara utan mössa på vintern!
Märkte iaf att de par vinterskor jag plockade fram nu inte alls var särskilt varma..Hade raggsockor i dom och jag frös ändå..Suck! Måste ta mina gamla vinterskor till skomakaren så han kan byta dragkedja på dom. Älskar dom skorna, enkla, sköna och passar till allt. Perfekt! Undra hur mycket det kostar att byta dragkedja egentligen..? Dom kan ju ta betalt, dom jäklarna..

Tog med ungarna ner på stan idag för att kika på Halloween-firandet. Inte var det mycket att se inte. Kallt och jäkligt bara. Emilia stod och dansade i krysset till musiken så folk stannade och skratta. Hehe..Älskar musik den ungen! Träffade på kusin Malin med familj där i vimlet så vi pratade en sväng. Nova hade fått sig en sån fin Halloween-sminkning, så vi tänkte att vi skulle gå och sminka Emilia med, men köerna var så långa så jag orkade verkligen inte. Såg även Linda och Linda med barn i vimlet, men jag kom inte åt att heja. Tror jag skymtade Jessica och Ludwig också. Så grymt irriterande att gå med vagn bland folk, för inte en jäkel visar nå hänsyn. Stannar mitt framför vagnen och vägrar flytta på sig, tränger sig före och knuffar på vagnen. Spö ska dom ha..
Fredrik kom ner efter jobbet men då drog vi hem på en gång för jag och ungarna hade tröttnat. Eller ja mest jag då ^^ Åkte hem och käkade och sen fixade vi lite Halloween-fika hemma istället. Tog fram chokladbollar och sockerkringlor från frysen och varm choklad till det. Mumma!

Nu sover båda ungarna och Fredrik spelar fotboll på X-boxet med Johan. Tror fan jag går och lägger mig jag med. Eftersom båda ungarna är snoriga så kan man om man har otur få kliva upp inatt då dom sover lite sämre då. Men förhoppningsvis sover dom som vanligt, då kanske man till och med vaknar utvilad imorgon! Eller så inte..Utvilad blir man väl inte förrens ungarna flyttat hemifrån! :-P

Gammal bild
Mina sötnosar myser tillsammans

Ständiga 11:or

Dryga förkylningar. Båda ungarna snorar, ständiga 11:or under deras näsor. Emilia är ju duktig och går och snyter sig själv när hon känner det behövs, men Evelina då stackarn. Tjockt snor så hon har så svårt att sova. Än så länge har det inte varit nå problem på natten, men på dagarna sover hon lite halvkasst. Vaknade tidigt imorse visserligen, 1 minut innan väckarklockan ringde. Gjorde ju inte så mycket om man säger så! Sen har hon fått nå spjunk och bajsar och spyr precis som en liten nyfödd också, dvs hela tiden. Nice..Jag som tyckte det var så skönt att slippa alla dessa spyor. Men det går väl över snart igen, inte lätt att vara förkyld ju när man är så liten. Emilia spydde ganska ofta som liten hon med när hon var förkyld och fick ner snoret i halsen. Läskigt ju! Dessutom är hon en riktig pissruska! Hon kan kissa en blöja sprängfylld på 30 minuter, medans Emilia som bebis kunde ha en blöja i 3-4 timmar och det var i stort sett snustorr. Hehe..Grymt trevlig läsning va? Kiss, bajs och spyor, i stort sett det enda dagarna fylls av som småbarnsförälder, haha!! :-D

Igår kväll efter maten åkte vi in till Valbo och köpte ett par höst/vinter-kängor åt Emilia. Behövdes verkligen nu när det börjar bli så kallt ute. Hon vart väldigt nöjd över att vi åkte in till Valbo bara för att köpa nåt åt henne. Billigt vart det också faktiskt, för just dom skorna vi bestämde oss för hade dom satt ner priset på nu. Ibland lär man ju ha tur.

Sitter och funderar lite på om man ska släpa sig ner på stan senare idag för att kika lite på Halloween-firandet där. Visst, inte så jäkla mycket att se men Emilia kanske tycker det är skoj att få ansiktet målat och titta på pumpor osv. Kan ju be Fredrik komma ner efter jobbet också så kan Emilia få åka bil hem med honom sen så hon får kvällsmat i någorlunda god tid.

Nää nu ropar Evelina på mig. Hon är skitsur. Snart dags att ge henne lunch-puréen också. Inte för att hon äter nå direkt, men skam den som ger sig!

Öppna hela dagen

Igår vart det öppna förskolan hela dagen för mig. Lämnade Emilia på dagis vid 9:00 och tog sen en promenad runt i Barrsätra så Evelina fick sova lite och så öppnade ju inte Kanalens förrens 10 heller så. Kom dit prick 10 och det var inte direkt överraskande att jag och Evelina var dom enda där, haha. Men det droppade in folk med jämna mellanrum så vi var inte ensamma särskilt länge. Väldigt många där, roligt! Åt soppa och macka där precis som sist. Den här gången var det min tur att betala för mig och Jenny, då hon betalade sist ^^ Vi var kvar till halv 1 ungefär, då vart Evelina trött. Somnade väldigt fort i vagnen, efter sin vanliga lilla sång hon kör med innan hon somnar, hihi.
Vid 14:00 hämtade vi Emilia på dagis och gick direkt till öppna förskolan på sjukhuset. Dom har öppet på eftermiddagarna en dag i veckan. Där var vi dom enda. Lite trist för Emilias skull, men hon var nöjd ändå. Ritade lite och lekte massor i dockhuset. Blir nog ett sånt när hon fyller ^^ Så fikade vi lite, och medans vi fikade så var det nån bebis som började skrika inne på BVC som ligger alldeles bredvid. Emilia tittade upp från fikat och sa högt och tydligt, "mamma, det låter illa här". Ledaren Pia skrattade lite och sa att det var nog nån bebis som var lite ledsen inne hos doktorn. Emilia svarar "jaaa men min bebis är i alla fall snäll hon". Skitkaxig lät hon också, haha! Pia skrattade gott åt det. Synd att öppna på sjukhuset kommer att vara stängt nu i 3 veckor då dom ska flytta tillbaka till sina gamla lokaler på Smassens som vart vattenskadade i påskas.

Efter kvällsmaten skjutsade jag och Emilia brorsan till Valbo för att lämna tillbaka en laptop. Svängde förbi pappa på vägen hem för att hämta upp en laptop där. Pappa tyckte jag såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig i håret. Typiskt pappa, han är bäst på att få en att må dåligt gällande utseende.
När barnen hade somnat så drog jag hem till mamma och brorsan och rakade av brorsan håret. Igen! Känns som man rakar honom flera ggr i månaden..Sen spelade vi lite tv-spel och så snackade jag med mamma innan jag gick hem igen.

Idag har det inte hunnit hända så mycket mer än att jag lämnat Emilia på dagis och sen betalat nån räkning. Nu ska jag byta bajsblöja på Evelina, sen får vi se vad som händer!

Låt den rätte komma in

Nån som är sugen på bio? Vill så gärna se Låt den rätte komma in men Fredrik vill inte se den och brorsan vill inte se den. Oftast dom jag ser filmer med ju. Hojta gärna till om ni har lust att gå med mig! :-)

BVC & Öppna fsk

Blev lite sen till BVC imorse. Ovanligt, haha! Men det var bara nån minut så det var inte så farligt. Evelina väger nu 7430 gram och är 71 cm lång. Duktig räka, växer så bra ^^ Tog upp det här med smakportionerna, att det inte går så bra. Men precis som när det var Emilia som krånglade så fick man inte mycket till hjälp. Lite skratt och ett "vänta och se, hon växer som hon ska iaf". Ja men man kanske inte vill amma hela livet heller..? Det var liksom ganska jobbigt att amma Emilia i 1½ år, och att behöva amma lika länge igen, det lockar inte så värst kan jag säga. Men det löser sig nog.
Efter BVC-besöket så gick vi in på öppan förskolan som ligger alldeles bredvid. Första gången vi är där och första gången någonsin för Emilia. Men hon gick rätt in och och berättade för mig att här kunde hon minsann leka! Hon började med att måla lite med målarfärg. Kladdigt men roligt! Hon gjorde 2 stycken stoooora teckningar som ligger på tork nu tills nästa gång vi kommer. Sen lekte vi lite inne i ett rum fullt med bilar och en "lekpöl" för bebisar där Evelina fick sitta och leka. Sen hittade Emilia på ett dockhus så då pysslade vi lite där. Det tyckte hon var roligt! Kanske en framtida present..? :-) Efter dockhuset tog vi lite fika, macka och frukt. Te till mig. Emilia fick gurkvatten men det var inge gott sa hon. Evelina smaskade på majskrokar. Det går minsann i iaf! Kladdigt som tusan vart det. Blev ju som klister när det blandades med dreggel! Sen stängde öppna. Dom stänger redan klockan 12. Tycker det är väldigt tidigt faktiskt. Men, men. Emilia ville väldigt gärna gå dit fler gånger så det ska vi absolut göra! Dom har öppet en sväng på eftermiddagen en dag i veckan men jag kommer inte ihåg vilken dag bara. Sen så går vi nog dit på fredag, när det är sång. Emilia gillar ju sång och dans så det blir nog kul. Men redan imorgon blir det nog Kanalens öppna för mig och Evelina medans Emilia är på dagis.

Städar just nu. Eller ja precis nu har jag ju en liten paus som ni märker ^^ Evelina somnade så då vill jag inte röja som tusan. Har dammsugit och plockat massa i köket och vardagsrummet hittills. Kommit på att jag verkligen vill byta ut alla våra blommor för dom är verkligen inte vackra! Dom ser rent ut sagt förjävliga ut! Men jag får inte för Fredrik..Suck..Vadå fäst vid sina blommor?! Slänger in en bild på en blomma han vägrar slänga, så får ni se vad jag menar..


Nå, vad tycker ni? Finaste blomman ever va!


BVC snart

Måste verkligen göra mig i ordning snart..Ska vara på BVC klockan 10:00, och jag har ju ingen bil eftersom herr Larsson tar den till jobbet. Måste nog gå hemifrån senast halv 10. En timme dit, då ska jag hinna tvätta mig, sminka mig, käka frukost, Emilia ska käka frukost och hon ska göras i ordning, sen ska Evelina göras i ordning och så ska hon ammas. Tänk den tiden då man bara behövde kleta lite smink i fejset och sen dra ut, tog 20 minuter. Numera tar det alltid minst 1 timme, ofta med massa bråk och tjafs från Emilias sida :-P

Uppdaterar väl när vi kommit tillbaka från BVC! Ska bli väldigt intressant att se hur stor Evelina blitt, hon har ju alltid växt ca 3 cm varje gång vi varit där!

Vintertid

Såå, hur många har glömt ställa om klockan? :-P Inte jag iaf! Ställde om den redan igår kväll innan jag la mig, så det inte skulle bli så konstigt nu på morgonen. Fast alla klockor är inte ställda än, dom i köket står fortfarande på sommartid. Usch, snart är det november..Den enda som är bra med vintern är julen..För barnens skull kan jag önska mig lite snö också, men det räcker ju över julen, sen kan det bli sommar igen! :-D

Imorse var det barngympa som alltid på söndagar. Jobbigt som tusan att komma upp ur sängen, morgontrött som man är. Emilia hade lika roligt som vanligt. Hon vill inte att jag ska hjälpa henne där, kan själv säger hon, så får jag sitta på sidan och titta på. Schysst..Alla andra föräldrar får springa omkring med sina barn och ha roligt, men Emilia är tydligen för stor för att ha mamma med :-P Fast det är skönt att hon är så pass självsäker och vågar, hade tyckt det var jobbigare om hon satt klistrad runt mina ben och inte vågade göra något. Så var hon när hon var mindre. Tur det har vänt!

På tal om vintertid..Måste få tag på nya vinterkläder och sånt till Emilia..Hon behöver ny overall eller tvådelad i storlek 98/104, nya varma höstkängor i ca storlek 26-27, och självklart massa kläder i storlek 98/104. Hon växer så det knakar!! Nästan alla hennes kläder i storlek 92 är för små nu..Suck..Tur att Evelina ärver Emilias kläder iaf, så slipper man köpa nytt åt två ungar! Fast vi köper och får mycket begagnat också. Funkar lika bra och ofta är kläderna i jättefint skick också! :-)

Nu ska jag nog ta och börja lite smått med lunchen. Blir varma mackor idag. Enkelt och gott! Sen efter lunchen ska jag nog ta med mig Emilia på loppis! Tror det var den här helgen som det var loppis i lokalen här i området iaf..Visar sig väl ^^

Sov du lilla..

Åhh..Tänk att det ska ta sån tid att natta Emilia..30 minuter har Fredrik varit där uppe nu. Själv klättrar jag på väggarna för jag vill gå upp till brorsan och spela tv-spel, men Fredrik lär ju komma ner först så han kan ta Evelina. Om han nu låter mig gå vill säga, han var ganska trött. Men Evelina sover just nu så det hade ju passat skitbra. Ihh, somna nu då Emilia... :-P Var ett tag sen jag spelade guitar hero nu, så jag vill verkligen..!

Fredrik kom hem från älgjakten vid 17:00. Ingen älg hade det blivit idag. Både han och jag var skittrötta så det blidde fuskmat, kebab från Jensas. Eller babi som Emilia säger, haha! Förstår inte vad som är så svårt med att säga kebab :-D Fredrik slumrade i soffan efter maten. Han slumrade förresten till vid matbordet också, sittandes. Rolig karl..!

Har tv:n på medans jag sitter här. Musikmaskinen eller vad programmet heter på 5:an. Riktigt dåligt program enligt mig. Magnus Carlsson är en av de tävlande ikväll, och jag måste bara säga att hans frisyr inte var särskilt snygg. Läste i tidningen förut att folk tyckte det såg ut som att han hade ett marsvin på huvudet, hehe..Lite väl taskigt kanske..

Ånej nu vaknade Evelina..Typiskt..

Dåligt humör

Argh, just nu är jag på världens sämsta humör..Emilia håller på att driva mig till vansinne! Tjat och gnäll, heeeeela tiden. Orka..Hon har tjatat ända sen imorse om att hon vill ha glass, men jag har sagt att ju mer hon tjatar så kommer hon absolut inte att gå nån glass. Till svar får man "men mamma jag tjatar inte nu, jag vill inte det....Men jag kan få en glass nu då!?". Såna här dagar vill man verkligen slänga ut en annons på Blocket..Gah! Hoppas Fredrik kommer hem från älgjakten snart så jag kan ta och gå upp till brorsan en sväng och spela tv-spel och vila huvudet från allt gnäll. Lär nog ta en huvudvärkstablett nu tror jag..Pust..

Get the party started

Ja då har man varit på sin första fest på 3½ år då! ^^ Gick hemifrån halv 8 och kom hem igen vid halv 11. Alldeles lagom. Jag hade iaf jättetrevligt, även fast en av grabbarna drev med mig för att jag drack saft :-P Men kan man inte dricka alkohol så kan man inte! Saknar ju inte alkoholen direkt heller så, det är ju sällskapet jag saknar.
Tack Linda & Linda för en trevlig kväll!

Just nu sitter jag och väntar på att min kära bebis ska bli trött så vi kan sova. Jag är iaf väldigt trött, gäsp gäsp..Fredrik ska på älgjakt imorgon så jag är ensam med kidsen, snark..Jag som hade hoppats på sovmorgon ^^


Så var det fredag igen

Veckorna bara rusar fram! Knappt man hinner med..Men det är skönt det med på ett vis, då är det ju snart jul.. ^^

Idag blir det iaf till att baka bröd. Skulle ju ha gjort det igår men när vi väl skulle sätta igång så märkte jag att jag glömt köpa bikarbonat. Typiskt..Sen när vi varit och handlat på kvällen då var det alldeles för sent för att baka. Men vi hade ju mycket att göra igår ändå, så det gör inte alls något att baket blir idag istället, för vi har ingenting inplanerat under eftermiddagen. Blåser ju tokmycket ute så man vill ju inte direkt gå ut heller..Hatar när det blåser sådär, speciellt på nätterna. Bara viner och knakar i hela huset..Irriterande när man som jag behöver knäpptyst för att somna.

Ikväll ska jag faktiskt på fest! Fast det blir nyktert så klart och jag går hem när gänget drar till krogen. Dessutom är det inte ens 5 minuters gångväg härifrån så skulle det skita sig här hemma så är jag ju hemma väldigt fort igen! Ska bli skönt att komma ut lite. Men..Eftersom jag inte har varit på fest eller krogen på 3½ år och nu endast har barnvänliga kläder, så är det liiite svårt att bestämma mig för nåt att ha på mig. Känns som det enda jag äger är vanliga t-shirtar, trista enfärgade..Men nåt ska man väl hitta på! Blir iaf som vanligt mina Lee-jeans, älskar dom och är så glad att jag kommer i mina älsklingar i storlek 26 igen ^^

Nu ska jag försöka slita Emilia från Mora träsk och käka lite mat. Har matlåda, så det går snabbt och enkelt! Skulle vilja ha matlåda från igår, då åt vi bruna bönor och fläsk, mums! Men det blidde inget över så det blir en matlåda från tidigare i veckan. Ikväll ska vi äta hemgjorda hamburgare! Mycket billigare än att dra förbi Donken, godare också. Synd vi inte har nå glass så man kunnat göra milkshake till också, hihi..Har inte ens nå läsk hemma..Men man kanske kan tvinga Fredrik att åka förbi Prix efter jobbet och köpa med sig lite julmust! Inte för att läsk är ett måste när man äter hamburgare, men nästan så :-P

Emilia sjunger
Emilia sjunger krokodil-sången för mormor


Ny frilla

Tjoho då var håret klippt! Jag är jättenöjd! Så här korthårig har jag aldrig varit faktiskt. Men det är bara skönt! Inget långt hår som åker in i munnen på Evelina när man ammar, som hamnar i skiten när man byter bajsblöja, som hamnar i maten när man äter osv. Ska försöka fixa kort så fort som möjligt, så ni får se! Ska bli intressant att se vad Fredrik säger, men antagligen kommer han bara gnälla över att jag slösat pengar :-P

Efter frissan så blev det en snabb promenad hem och så kom Jessica med Ludwig och Cina med Wilmer. Var ett bra tag sen nu som vi alla träffades samtidigt. Alltid lika trevligt att ha bebisdejt! Ungarna blir ju så stora! Och jag kan stolt meddela att den enda bebisen som inte spydde idag var Evelina :-D Så skönt att min kräkbebis börjar bli "normal", haha! Vi vuxna drack iaf kaffe och snackade skit, som vanligt tss, och ungarna lekte. Evelina var riktigt tyst idag, annars brukar ju hon babbla på för fullt. Hon vart väl blyg kanske, enda tjej som hon var ^^

Sitter och funderar på om jag ska ta och baka lite bröd idag. Fick ju ett recept av Camilla här i bloggen som jag tänkte prova på. Hoppas det blir smaskigt! Det är ju faktiskt riktigt roligt att baka, bara man får lite tid till det. Så blir det ju lite extra gott när man gjort det själv! Luktar underbart gör det också!


Tradera-torsk eller..?

Har aldrig tidigare hängt på Tradera, mer än den gången jag fick Jessica att buda hem lite bebiskläder åt mig i storlek 68, som fattades här hemma. Men idag när jag läste Idas blogg så såg jag att hon hade lagt ut massa snygga kläder där, så dår var jag ju tvungen att bli medlem så att jag också kunde buda lite! Hoppas på att jag vinner de plagg jag budat på, men med tanke på hur snygga kläderna var så blir det säkert nån som budar över. Men iaf, kikade runt lite till och hittade fler kläder att buda på, skoj ju! Men farligt..Kan ju lätt bli dyrt när man budar på massa billiga kläder..^^

Strax ska jag börja med kvällsmaten. Blir firre idag. Kommer inte ihåg vilken sorts firre vi tog fram..Var inte lax iaf, haha..Gillar inte att laga mat egentligen, tar för mycket tid ju..Bäst är jag på att laga vanlig husmanskost. Ju lättare att laga desto bättre. Typ stuvade makaroner, bruna bönor och fläsk. Haha det är inte så svårt att laga :-P Igår åt vi leverbiff, så jädrans gott! Skulle kunna äta ihjäl mig på det..

Måste förresten säga att guuuud så enkelt det är nu när Emilia går på toaletten! Slippa den där jädrans blöjan och allt kladd det innebär när nummer 2 görs. Och inga olyckor blir det heller, så stolt mamma är <3

...?...

Jag har verkligen inget att skriva idag..Inte än så länge iaf..Ska jag skriva massa meningslöst skit ändå, eller vänta tills det finns nåt att fylla sidan med?

Tar duschen så länge, så kanske nåt vettigt dyker upp i skallen! (not likely)

Nu är det jul..!

Sitter här och dricker julmust! Hur gott som helst! Men det känns ju som att det är liiite tidigt att börja med julgrejer redan nu..Är ju 2 månader kvar tills julafton..Fast julklappar började vi köpa redan i augusti tror jag ^^ På den fronten är det bra att vara ute i tid! Så slipper det bli så jäkla dyrt när man får ta allt på en och samma lön, och dessutom slipper man stressen. Men när man sitter så här och dricker julmust, ja då blir man nästan lite sugen på att plocka fram nån tomte och äta lite skinka..Så roligt med jul nu när man har barn! Kan man tokpynta och spendera massa pengar på julkappar, och se glädjen det skänker de små liven ^^ Evelina kommer väl iofs inte fatta så mycket av denna jul, men Emilia har redan börjat prata om att hon måste vara snäll så tomten kommer med julklappar åt henne, haha!

Just nu sitter Fredrik och Johan och spelar fotboll på X-boxet, huuuuur tråkigt som helst. Båda ungarna sover, och jag har inte ett skvatt att göra..Funderar på att läsa lite i min bok, "Att älska som en porrstjärna" av Jenna Jameson. Älskar verklighetsbaserade böcker, nästan det enda jag läser nu för tiden. Nu kanske ni funderar varför inte jag går och lägger mig när Evelina för en gångs skull somnat tidigt. Ärligt talat har jag inget bra svar på det, haha! Var meningen att hon bara skulle sova ca 15 minuter som hon alltid brukar göra på kvällen, men eftersom Johan är här så somnade hon lite senare än vanligt, och ja då duger det visst att sova längre än 15 minuter..Ops..Jaja, det är väl tur det är dagis imorgon för Emilia iaf, så kan man passa på att vila lite medans hon är där ^^

Sötgrodan

Och håret..

..är kvar! Ringde från frissan imorse och sa att min frisör hade blivit sjuk. Suck! Så jäkla typiskt, men inte så mycket att göra åt. Fick en ny tid på torsdag halv 10, så jag slipper ju vänta så länge iaf. Hade ju blitt smått tokig om det var typ 1 månads väntetid eller nåt..Haha..

Mötte Jenny utanför badhuset vid 10 och vi gick till Kanalens öppna förskola. Första gången någonsin som jag varit på öppna! Med Emilia var jag för feg för att gå..Hade ju inte direkt nån kompis med bebis och jag vågade inte gå själv, blyg som jag är. Men nu har jag ju några kompisar med bebis så man lär ju prova! Vi var ca 8 stycken med bebisar där idag. Dom har tydligen bebisträff där varje tisdag mellan 10 och 15, då är det bara barn mellan 0 och 1 år som är där. Jättetrevligt var det! Evelina hamnade nog i chock, för hon var alldeles tyst och satt och tittade med stooora ögon. Vart kom alla ungar från typ :-P Jennys dotter Lilly är nog min idol iaf. Hon är inte ens 9 månader men är redan uppe och går. Har tagit första stegen helt själv utan stöd, och springer omkring obehindrat med lära-gå-vagnen. Så jädrans söt! Lilla miniplutt som är ute och går, hihi..Träffade på en annan bekant där med. Therese, tillhör Fredriks umgängeskrets. Hon var där med sin dotter Emma, som var 5½ månad gammal. Kul, första gången jag såg lilljäntan! Så käkade vi lunch där med, salsasoppa och macka. Helt okej. Kommer definitivt gå dit fler gånger! Måste bara komma över den där morgontröttheten ;-P Så ska jag väl försöka släpa mig iväg till öppna nån måndag eller fredag med när inte Emilia är på dagis, så att hon också får följa med och leka med alla barn. Blir ju lätt rastlös hemma.

Snart är det dags att traska iväg till dagis och hämta Emilia. Inga problem var det att lämna henne imorse heller, fast hon vart hemma och varit sjuk nu i 1 vecka. Hon brukar bli mammig då, men jag fick en puss och en kram sen skulle jag gå. Skönt när det är så, gör ju lite ont i mammahjärtat när det grinas vid lämning..

Nu ska jag ta och sätta mig och kryssa i lite julklappar åt ungarna i stora leksakskatalogen som kom med posten idag!

Men gäsp..!

Åh..Emilia vaknade 07:00..Annars brukar jag ju få väcka henne vid 08:00 när det är dagis..Jag hade verkligen velat sova den där extra timmen..Hatar mornar..Är verkligen ingen morgonmänniska! Såg dessutom att det var pissigt väder ute, då blir man ju ännu tröttare. Jag som kanske tänkte ta mig till Kanalens öppna förskola idag..Men jag har ju inget regnskydd till vagnen..Åh..Men jag måste ju ändå ner på stan sen för jag ska ju till frissan..Hoppas det hinner sluta regna under frukosten, hehe..

Nu måste jag fixa matsäck åt Emilia, dom har ju utflykt på dagis idag. Ska nog ta och göra en kopp varm choklad åt mig själv med, halsen gör lite ont på morgonen, drygt..

Våra planer

Vad roligt att några av er har lämnat en liten kommentar! Men ändå, det är ca 40 stycken varje dag som läser mina inlägg, borde ju kunnat vara fler som lämnat en liten rad.. Eller hur..? ^^ Haha, 40 stycken det är inte så jäkla mycket det inte, om man jämför med vissa andra! Men för att vara en helt okänd småbarnsmamma med rätt så ointressant liv så är det kanske inte så dåligt ändå! :-D

Fredrik har fått hem papper angående hur många föräldradagar han har kvar med Emilia. 110 stycken, ja och 44 lägstanivå då. Vi har diskuterat lite här hemma hur vi ska göra med dom dagarna. Funderar just nu på att göra som så att ta 30 utav de där dagarna så att Fredrik kan vara hemma varje fredag i 5 månader. Sen ska vi spara dagar från både Emilia och Evelina och dessutom spara massa pengar, så ska vi försöka tillbringa ca 1 månad i Thailand nästa vinter. Låter inte det jäkligt härligt så säg!? :-D Förstå att vara föräldraledig med varsitt barn i Thailand..Kommer man ju inte vilja åka hem igen ^^ Hoppas bara att vi får ihop pengar till det, skulle ju vara helt underbart!

Nu hoppas jag på att Fredrik kommer ner från nattningen snart så jag kan åka till Prix och köpa GODIS!!! Jaa jag är sockerberoende..Hade värsta abstinens igår..Jag var så sur, visste inte vart jag skulle ta vägen..Usch, hemskt egentligen..Men faktiskt, heller godis än cigaretter som Fredrik!

Vilka är ni?

Jag är ju nyfiken i en strut vet ni, så egentligen är det ju konstigt att jag inte frågat detta tidigare. Vilka är ni, kära läsare? Lämna några rader under kommentarer där ni berättar lite om er själva är ni gulliga! Då blir jag typ tokglad! ^^



Emilia på promenad med Leo
Emilia på promenad med Leo

Mina ögon..

Gud så det svider i mina ögon! Känns svullna också..Va fan..Kan ju inte klaga på sömnen heller direkt..Evelina somnade 23:00, vaknade 2 ggr och tuttade innan jag fick gå upp med Emilia vid halv 9. Så jag har ju sovit rätt så bra ändå. Dessutom låg jag på soffan och slappade medans Emilia tittade på barnprogram på morgonen. Men vet inte vad det kan vara annars jag..Kan ju vara förkylningen också iofs. Är ju frisk men snorig och så fortfarande, det kommer man ju nästan inte ifrån när man har barn på dagis. Brukar ju bli konstig i ögonen när jag är förkyld ibland. Inte ögoninflammation, utan bara svid.

Nu är klockan kvart över 1, men vi har inte ätit lunch än. Brukar ju äta vid 12, men Emilia ville inte ha mat då. Sa till henne att säga åt mig när hon vart hungrig och än har hon inte sagt nåt. Lär väl värma maten snart ändå, kan ju inte äta hur sent som helst. Skönt vi har matlåda sen igår, slipper man anstränga sig så mycket, hehe..Sen efter maten måste jag försöka duscha lite, har inte världens snyggaste frilla nu inte..På tal om frilla, imorgon ska jag klippa mig igen! :-P Kort kommer det blir, hihi..Har inte sagt nåt till Fredrik, får se om han märker nåt när han kommer hem. Jag har både klippt och färgat håret förut utan att han märkt nåt, haha, så jag tycker det är så roligt att inte berätta nåt för att sedan se hur lång tid det tar innan han märker :-D

Jag ser, jag ser!!

Haha nu funkar det! Nu ser jag min egen nya design! Vilken lycka! :-P Blev sur och tryckte F5 som Jenny föreslog, men det funkade inte och jag vart ännu surare och tryckte flera ggr, då funkade det ^^ Designen duger än så länge, men som sagt vill ju ha en mer privat sen. Men..Hjälp sökes!

Och dessutom upptäckte jag att fy faaan vad trist min blogg är, utan bilder!  Måste verkligen ta och fixa det där med kamera sen..

Emilia och Evelina på BB

Bjuder på en gammal bild så länge!

Emilia och en nyfödd Evelina på BB

Ger upp

Nu ger jag upp, jag får helt enkelt lita på er när ni säger att designen ser bra ut! Haha..Men jag vill ju naturligtvis ha en lite mer privat design sen, med egna bilder osv. Men sånt kan inte jag fixa till, då måste jag ha experthjälp. För dum för sånt jag!

Fredrik har haft en riktig otursdag idag. Gick ju som sagt ner till förrådet med lite grejor, och vi drog ner kartonger med en sån där liten ölvagn man brukar köpa till ölen man köper på kryssningar ni vet. När vi skulle gå tillbaka hem ville Emilia sitta och åka på den där tomma ölvagnen, Fredrik drog. Emilia hade skitkul, ända tills Fredrik tappade taget och vagn och unge for ner i asfalten, Emilia med huvudet först. Blev mycket tårar där kan jag lova. Men det gick bra, en liten bula vart det dock. Sen vid andra vändan skulle han bära ner en kartong med två tavlor uppe på. Självklart tappar han den ena tavlan högst upp i stentrappan så den flög ända vägen ner. Inte mycket kvar av den tavlan. Så kan det gå! Tyckte det var säkrast att jag stod för maten sen, annars hade han väl eldat upp köket..
Efter maten kom mamma förbi en sväng med motionscykeln jag fått. Skulle ha tagit hit den för länge sedan egentligen, men det har helt enkelt inte blitt av förren nu. Så nu på kvällskvisten har jag cyklat 15 minuter, lite mjukstart sådär. Skönt med samtidigt jobbigt. Känns i skinkorna, haha!

Läggdags för Emilia nu och hon och Fredrik bråkar som vanligt. Lyckades väcka Evelina som låg och sov så sött..Där rök min lugna stund..Trotsålder är för härligt, mycket fajter..Pust..!

Men va i..

Åh spelar ingen roll vad jag gör, jag ser ändå inte den nya designen på min blogg..Skitgrejjer..Vet jag ju inte om det blidde snyggt eller inte ju..Buhu..I-landsproblem!

Finns mycket som skulle behöva göras här hemma..Har lite grejer som ska ner i förrådet..Bara Evelina vaknar så kan vi ju traska ner hela familjen. Sen måste det dammsugas och grejas, men det tar jag nog imorgon. Fredrik tjatar om att hans brallor måste tvättas. Inte så att han kan göra det själv inte. Sen så måste det ju plockas lite här och där, precis som vanligt.

Fan också, snoken slutar inte rinna..Måste snyta mig, inte för att det hjälper. Hatar förkylningar..! Ska nog ta en chocolate chip cookie och hoppas på att det hjälper :-P

Syns det..?

Alltså, syns det att jag bytt design på min blogg? För när jag går in på den själv så är det den gamla designen som kommer upp..Fast jag har krånglat och bytt, sparat flera ggr..

Tidig morgon idag. Barngympa klockan 9. Var en annan ledare idag, och hon var mycket bättre! Varför kan vi inte ha henne varje gång för..Dom byggde upp en bana som barn och förälder sprang tillsammans bredvid varann, det var riktigt roligt. Emilia gillade delen där hon fick sätta ett hopprep på mig och jag fick vara häst :-P Men jag tror inte Fredrik fick i henne så mycket frukost imorse för gud så grinig hon vart mot slutet och det höll i sig tills vi kom hem och fått lite frukt i magen.

Igår följde jag och Emilia med mamma till min moster på kalas. Min kusin Madelene fyllde 18. Eller ja hon fyller nästa helg men då är hon i Turkiet. Det bjöds på tacopaj och broccolipaj först. Broccolipajen var skitgod! Sån ska jag nog ta och laga till nån helg. Sen blev det tårta. Emilia åt inte mycket alls, hon fick ju fatet med all frukt som blev över efter tårtdekorationen. Fruktfia! Tur hon hellre äter frukt än tårta och kakor ^^

Ny design

Vilken dag! Jag är verkligen genomsvettig nu. Har rensat och städat hela övervåningen, alldeles själv. Fick nå ryck på eftermiddagen, så trött på att det alltid ser förjävligt ut där uppe. Fredrik fick underhålla ungarna medans och jag röjde och röjde och röjde. Nu ser det riktigt bra ut, med tanke på hur det såg ut från början! Så nöjd så! Städade Emilias rum också, för efter att jag skickat in henne för att städa själv såg det tusen ggr värre ut än från början. Men imorgon kommer det säkerligen se likadant ut igen..Tvättat två maskiner tvätt också, bytt sängkläder i ungarnas sängar. Snart ska jag duscha, för jag luktar då inte godis nu inte.. ^^

Är verkligen jättesugen på att fixa en egen design på bloggen, men jag har absolut ingen aning om hur man gör! Finns det nåt snille som har lust att hjälpa..?

Lilla bebis..

Lillgumsan är så varm..Stackars lilla bebisen min. Men hon är ganska pigg ändå fast hon har feber. Men hon har ju inte sovit så bra. Hon somnade om vid 07 imorse, men vaknade typ hela tiden. Så till slut fick hon ligga med mig i sängen. Hon kurade upp sig allt hon kunde mot mig, sen sov hon gott. Stumpan..Vaknade nu strax efter 13:00. Nu när alla andra är så gott som friska, då ska hon bli sjuk. Fredrik är väl sjukast annars. Hoppas han kryar på sig under helgen så han kan jobba på måndag igen. Har inte råd att ha honom hemma inte!

Godmorgon...?

Lite väl tidigt för att kliva upp tycker jag, men Evelina tyckte vi skulle gå upp en sväng så då lär vi väl göra det då..Blir nog inte så långvarigt, hon verkar så trött redan så. Men just nu bajsar hon så ska vänta ut det först, sen byta den såklart och sen får vi väl se om hon är sugen på att sova lite till. Hon har förresten feber nu. Kollade innan hon skulle sova för då var hon himla varm. 39 grader hade hon då. Snufflan, tänk att hon inte klarade sig från skiten..Jag sitter just nu och dricker honungsvatten för halsen är alldeles torr och öm..Måste förresten försöka slänga in en bild på Evelina snart, hon ser så annorlunda ut nu mot för sista bilden jag kan tänkas ha visat er. Borta är hennes mörkbruna hår och ut har det växt en liten väldigt blond kalufs, precis som på storasyster. Jag trodde verkligen att dom skulle bli mörka, med tanke på hur mörka dom var när dom föddes..Men det är ju inte säkert att dom kommer förbli blonda heller. Min lillebror var jätteblond när han var liten, men det är han då inte nu kan jag säga.

Slängde nyss ett öga på termometern, nollgradigt..Burr! Hatar kyla..

Skrämmande

Okej, att mina leder är kassa det vet jag redan och har vetat i typ 10 år. Men jag har ändå inte haft några sådär jättesvåra problem i vardagen. Jag klarar av att städa, även om det gör grymt ont, jag klarar av att ta hand om ungarna, även om jag måste säga nej till vissa saker. Men idag har jag fått be om hjälp med att både öppna en mjölkförpackning och en burk vaniljsocker. Det känns...Inte okej! Ska jag inte klara av att öppna saker och ting nu heller? Då kommer man ju känna sig ännu mer handikappad. Hatar detta..Jag är bara 24 år..Inte 84..

Ingen feber för min del idag. Emilia har varit sisådär. Inte direkt feber, men hon har inte varit att leka med inte! Vilket humör! Det nämde jag ju redan imorse..Usch, såna här dagar är så jobbiga..

Nu ska jag och karl'n min dricka lite varm choklad och äta lite mackor, vänta på att Evelina ska bli trött så vi får sova lite. På tal om Evelina, hon känns lite varm..Feber kanske..? Roligt värre!

Gääsp

Tröttis idag, men det är ju inget ovanligt..Evelina somnade iaf vid 23:00 igår kväll, men sen vaknade hon 4-5 ggr inatt för att tutta. Är det inte det ena så är det det andra. Men det går ju åt rätt håll iaf, hon är ju inte uppe till 04-05 på nätterna längre! Fast man kanske inte ska ropa hej för tidigt, bara 2 nätter nu som hon somnat lite tidigare. Så regnade det inatt med, regnar fortfarande för den delen, och det känner mina jäkla leder av på en gång så dom gör ju såklart skitont, så jag hade så svårt att somna inatt också. Vred och vände på mig hur länge som helst. Så huvudvärk på det nu då för att man sovit som en kråka. Emilia verkar dessutom ha vaknat på alldeles fel sida för hon är inte rolig just nu. Hon grinar, gnäller och gör illas. Satt och sparkade på mig och när jag sa till att det gjorde ont vart hon jättearg och började grina och sen sparkas ännu mer. Rolig unge. Förhoppningsvis så vänder väl hennes humör senare, annars går jag hellre ut och sätter mig i regnet idag :-P

Fan vad dålig jag är på bilder egentligen..Borde ha en egen kamera nästan, eftersom det aldrig blir av att använda våran gemensamma. Fredrik som har den mest och alla bilder läggs på hans dator som jag sen inte alls har tillgång till..Men har ju inte direkt råd att köpa ännu en kamera..Hm..

Baka baka liten kaka

Puh, nu har jag bakat Sophys Chocolate chip cookies så jag är alldeles svettig! Vart riktigt bra, goda kakor ju! Vilken tur att man kan sno smaskiga recept lite här och där bland andras bloggar ^^
Har ni något riktigt smaskigt recept ni vill rekommendera så hör gärna av er! Samlar lite på recept nu, har man barn så är det ju nästan ett måste att baka, haha!
Funderar på om jag ska börja baka eget bröd istället för att köpa, men jag har aldrig i hela mitt liv bakat nån limpa eller liknande, så jag har inte nåt recept som jag vet är bra. Tips tack! ^^
Som vanligt när jag bakar något så tycker inte Emilia om, haha! Men det gör inte mig nåt, blir det ju desto mer åt mig och Fredrik, moahaha! Fast just nu kan det ju ha att göra med att hon är sjuk med. Orkar inte mycket nu inte. Just nu ligger hon och sover med huvudet i mitt knä här i soffan. Snufflan min..

Så himla mysigt..Vi har ju en lekpark alldeles här utanför. Inte mycket att hurra för men ändå. Finns även bord och bänkar. Medans jag bakade så var det två stycken mammor där med sina 4 barn. Ungarna lekte medans mammorna satt och fikade vid bordet i solskenet. Såg så mysigt ut. Såna små utflykter skulle jag också vilja göra. Men undra om det är bökigt att amma ute nu när det börjar bli kallt...?

Typiskt..

Evelina somnade strax före midnatt och vaknade till för att äta vid 04:30. Höll precis på att somna om när hon såklart bajsar! Hon vart ju klarvaken när jag var tvungen att byta bajsblöjan. Aja, så kan det gå! Fick sova lite iaf. Fredrik ligger uppe i Emilias säng och sover med henne. Hon vaknade strax efter att Evelina somnat så han gick upp till henne och han ligger då kvar än. Mysigt att sova med henne ju..Saknade det lite med Emilia..Ville ju samsova med henne som bebis, men hon hatade det. Vaknade varje timme och skrek. Så fort vi la henne i spjälsängen för att få sova själv om nätterna, då var hon 5 dagar gammal, då började hon sova hela nätterna. Så tydligen ville hon inte sova med mig :-P

Nattpasset

Jaaa då har nattpasset börjat då..Emilia och Fredrik ligger och sover. Båda två har feber och mår inte alls bra. Emilia har redan vaknat en gång. Får väl se hur många gånger till hon tänker vakna under natten. Har sagt till Fredrik att han får ta Emilia under natten, jag kan ju inte vara uppe med båda ungarna själv. Eller kan och kan, jag orkar inte. Min feber verkar gå neråt iaf, skönt det. Släpade mig till och med iväg till affären för att köpa mjölk, frukt och tvättlappar. Osminkad och jävlig, det ni! Kändes som varenda en i hela affären stirrade på mig. Hua, jag utan smink är ingen vacker syn! Köpte även lite ingredienser så att jag ska kunna baka Sophys Chocolate chip cookies med Emilia sen när hon mår lite bättre.

Fick ju som sagt inte några frågor direkt under min frågestund, haha! Bara Cina som undrade om mitt piercingsmycke. Cina, jag har två smycken, 9 mm och 7 mm, vilket vill du ha?

Nu vill jag bli frisk, så man kan få vara människa igen! Få lite ork till att städa, baka och leka med ungarna..Sen skulle det ju vara ganska trevligt att få träffa lite folk också..Börjar bli fetingless på denna lägenhet nu!

Får väl se om jag kluddar mer senare inatt eller om lillskiten bestämmer sig för att sova litegranna inatt för en gångs skull!

Frågestund..?

Haha det var tydligen inte så många som hade frågor till mig! :-D

Frågestund

Jippie nu är Fredrik och Emilia också riktigt dåliga. Så roligt! Evelina är än så länge frisk, men skitsur.
Kommer inte på nåt vettigt att skriva, så jag tänkte köra med en sån där frågestund som jag sett andra bloggare göra X antal ggr. Så är det något ni vill veta, släng in en fråga under kommentarer så svarar jag senare ikväll!

Bryter ihop!!!

Det här funkar fan inte längre! Jag bryter ihop snart! Hur sjutton ska man göra för att få ungjäveln att sova!? Inatt har hon sovit mellan 02:00 och 04:30. Nu vill hon absolut inte sova mer. Hon sover ju för sjutton inget på dagarna heller. Hon kan sova ca 30 minuter åt gången, vilket hon gör kanske 3 ggr per dag. Det är ju inte alls mycket! Sitter med henne i helt nersläckta rum, har henne liggandes i sängen. Allt för att göra det tråkigt, men nej då, hon har lika roligt för det. Hon kan sitta och gnussa sig i ögonen och gäspa för fullt, så ammar jag henne och hon somnar vid tutten. När tutten tas bort, ja då vaknar hon igen hur pigg som helst! Det här funkar fan inte längre! Jag mår så jävla dåligt efter så lång tid utan sömn, har ingen matlust längre och vill knappt ta i ungen och absolut inte amma henne...Känns piss, men sömnbrist är fan den värsta tortyren man kan utsättas för. Imorgon ska jag ringa bvc och prata med dom, fråga vad sjutton man ska göra. Har jag tur kanske dom till och med vill adoptera ungen!?! Varför i hela jävla världen bestämde vi oss för en till unge för?!?!

Hoppas självklart ni fattar att jag naturligtvis älskar barnen över allt annat, men just nu är allt jävligt jobbigt och jag vill inget annat än att dö så jag får sova nån jävla gång!

Hus..?

Sitter och kikar på hus, nu igen. För hundrasjuttioelfte gången typ! Men jag vill verkligen ha ett hus! Det värsta är väl att vi inte får nåt bra lån, om nåt överhuvudtaget, så länge som jag är mammaledig/pluggar/ej fast anställd. Skulle vara perfekt om man fick hyra ett hus. Och idag mina vänner, då hittade jag ett hus, med en liiiiten möjlighet att få hyra det! Nämligen min mosters gamla hus, hennes föredetta som äger det nu. Han försöker att sälja det, men med nuvarande börskris och så, så är det svårsålt. Han har hyrt ut det förut, men just nu så har en mäklare hand om det och han har fram tills december på sig att få det sålt. Bad min kusin att hälsa honom att får han det inte sålt, så finns här några som är sugna på att hyra ett tag fram över :-D Nu ska man väl inte hoppas på för mycket, men jag är ju alltid sån, minsta lilla lilla lilla möjlighet och jag börjar drömma stort, haha! Huset ligger iaf i Västanbyn. får väl se hur det går, hoppas kan man ju alltid göra.

Sjukt trött på att inte vara frisk nu. Jag har inte tid eller ork att vara sjuk med 2 småbarn att ta hand om. Fredrik har den där jävla älgjakten nu med tydligen, så den ska han iväg på imorgon. Om han nu inte sjukskriver sig han med. Känner sig inte riktigt hundra. Vem gör det i den här familjen just nu? I år hoppas jag då verkligen att vi inte får nå älgkött iaf. Har ju kvar massa i våran frys, i mammas frys och i Fredriks morfars frys sen förra året. Hinner ju inte äta upp skiten! Börjar ju tröttna på det, är liksom inte riktigt gott längre..

Annars så sitter jag här och deppar över mitt icke existerande sociala liv. Jag vill ut! Ut och träffa vänner, äta gott och snacka skit..Därför är det ju också lite extra deprimerande när min lillskit inte verkar vara så intresserad av puré och så, och dessutom vägrar nappflaska..Man blir ganska låst när det enda som funkar är amning..Linda försöker få med mig på fest den 24:e, då den andra Linda fyller år. Förfesten är typ bara 5 minuter från mig, så dit kan man ju gå utan problem. Sen skulle dom ut i Gävle, och det blir ju lite värre då..Men en förfest lär man väl kunna gå på, och alkohol är väl inget måste..Eller hur låter det Linda? Duger det? ^^

Dumma sjukdom..

Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte! Jag hatar att vara sjuk..Det är så irriterande att vara förkyld..Svettas som en gris..Näsan alldeles igentäppt eller så vill den inte sluta rinna..Halsen rosslar..Och en trevlig huvudvärk på det..Ungarna är inte på bästa humör dom heller. Emilia gnäller heeeela tiden, "mammaaaaaaa, jag vill haaaaaa nåt....", Evelina bara grin-gnäller ingenting duger. Varför ska det alltid vara så när man är trött och sjuk själv? 50 minuter kvar sen slutar Fredrik jobba..Äntligen..
Just nu åker Evelina runt i sin gåstol och försöker plocka saker från vardagsrumsbordet. Hon har blitt riktigt duktig på att ta sig fram i den nu. Desto sämre går det med den där jävla puréen. Hatar allt som har med smakportioner att göra..Hon har börjat precis som Emilia, dvs hulka och spy när hon får skiten i munnen..Jippie säger jag bara..Ska hon hålla på och krångla lika länge som Emilia gjorde, så jag får amma i 1½ år till, då tar jag nog livet av mig. Det orkar jag verkligen inte med en gång till!!
Dags för alvedon igen känns det som..Och lite nässpray..Suck..



Fan då..

Evelina somnade 05:00 imorse..Kul liv..Upp klockan 08:00 för att ta Emilia till barngympan..Helt död..Kom hem för 20 minuter sedan..Upptäckte då att Emilia fått feber under tiden vi varit där..Fan fan fan..Orkar verkligen inte detta..Kanske man kan få Fredrik att stanna hemma från jobbet, vård av tant?

Psykbryt!

Jag bryter nog ihop snart, allvarligt talat..Klockan är 02:30, jag sitter här med en bebis som vägrar sova som vanligt nu för tiden. Dessutom har jag blitt värre i förkylningen och febern är tillbaka..Och om 4½ timme, ja då ringer väckarklockan för det är dags att gå upp och göra oss i ordning för barngympa..Buhu!! Och jag lovar att imorgon kommer Fredrik också vara sjuk, så då blir det inge vila där heller inte..Allvarligt talat, hur länge står man ut med sömnbrist? Kan lova att jag många ggr har funderat på att hoppa ut genom fönstret, dunka huvudet blodigt i väggen, slita av mig allt hår m.m..Fredrik är lika trött han..Han var hemma sjuk i veckan men var ändå uppe på nätterna och hjälpte mig med Evelina som vägrade sova. Jag tycker verkligen sååååå synd om mig själv just nu...

Myskväll

Idag har jag och Fredrik haft myskväll. Ordnade barnvakt och sen åkte vi iväg och käkade på restaurang tillsammans. Det var väldigt länge sedan vi kom iväg och gjorde något själva, utan barn. Mysigt var det, och gott! Är ju viktigt sånt med, att få lite egentid tillsammans ^^

Sitter just nu själv hemma, Fredrik är på fest. Blir väl Björn Rosenström antar jag som för många andra. Brorsan och hans tjej ska dit dom med. Hon är här och hälsar på nu så nu har jag träffat henne för första gången med! Så nyfiken jag har varit :-P Mamma skulle också ut och festa, men hon skulle till Mulligans.

Usch, känner mig febrig igen..Och täppt i näsan och ont i halsen till och från under dagarna. Fredrik känner likadant. Blir vi väl sjuka snart igen..Roligt värre..Så länge barnen håller sig friska iaf så går det väl an.

Just ja, jag har förresten tagit ur min piercing i läppen nu. Den ville inte läka ordentligt och sen började den bli inflammerad. Den satt liksom snett, så staven och kulan skavde på ett ställe och där blev det som en blåsa, och så varade det. Funkar ju inte att ha det så inte..Så då fick den ryka. Kommer inte ta om den heller, var ju nästan finare utan :-P

Ensam...

Varför känner jag mig så jäkla ensam jämt för? Känns som det bara är jag och barnen oftast..Fredrik måste ju jobba såklart. Annars är vårat förhållande väldigt bra just nu, vi beter oss nästan lite nykärt och skrattar nästan hela tiden tillsammans. Härligt! Men det är när han är på jobbet som jag känner mig så ensam..Som J skrev tidigare, man har aldrig känt sig så ensam som efter man fick barn..På kompisfronten alltså..Oftast sitter jag här hemma själv med ungarna, eller är ute och går själv med ungarna..På helgerna när folk är ute och umgås, då sitter jag här själv..Eller så med Fredrik framför tv:n. På det viset har livet blitt ganska trist..Men, men..Sånt man får räkna med kanske...?

Ursäkta mig..

Blir inte så mycket uppdaterat här just nu...Men efter ca 1 vecka med en bebis som inte somnar förrens 03-04 på natten, ja då har man inte så mycket ork..Är såååå trött!!

Öhhh...

Vilken dryg dag..Hatar att må så här..Alltid ha huvudvärk, alltid vara trött..Söta lilla Evelina har bestämt sig för att trötta ut sin mamma rejält..Hon håller sig vaken till nån gång mellan 01:00 och 03:00, sen hinner hon vakna 1-2 ggr innan det är dags att gå upp med Emilia vid 08:00-09:00. Kuuuul! Dessutom har jag ju feber nu, fy fasiken..Hoppas jag mår bättre på torsdag, då fyller ju Nova 3 år och vi ska dit på kalas. Äta tårta ^^

Imorgon ska Emilia vara utan blöja på dagis för första gången. Nu har hon ju vart blöjfri här hemma ett tag, så nu tyckte vi och dagis det var dags att prova. Fredrik lämnade henne på dagis imorse och då frågade han om hon var äldst där nu. Då hade dom svarat att nej det är hon inte, men ändå så är hon det för hon är så duktig för sin ålder! *skryt* Förlåt, kunde inte låta bli.. ^^

Nää fy fan, nu ska jag slänga mig i soffan och glo vidare på tv..Svettas som en gris..

Åhh..

Jag har fått feber..Orka! Finns mycket jag skulle skriva egentligen, men jag orkar inte tänka och formulera..Så därför får det bli en sån där dryg lista som alla bloggare verkar köra med just nu..


1. Vad heter du? Angelica
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Ingen aning, men antagligen inte Angelica iaf
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Ingen aning, ska kolla upp det..Vill jag gärna veta själv också ju!
4. Vilket stjärntecken är du? Jungfru
5. Vilken årgång är du? 84:a
6. Vart bor du? Sandviken
7. Bott utomlands? Nej
8. Flyttat antal gånger?  7 gånger
9. Vart skulle du vilja bo? En enplansvilla antingen i Vallhov eller Barrsätra.
10. Vilken skolklass? Jaa..Har ju gått 1 år på lärarlinjen på HiG, men funderar på att hoppa av
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Yngre

UTSEENDE
1. Hur lång är du?
171 cm
2. Hur mycket väger du? 54 kg
3. Hårfärg och frisyr? Cendrefärgat till axlarna..Tid hos frissan den 21:a, då blir det kort!
4. Ögonfärg? Blå
5. Mest nöjd med? Ehh..Pass!
6. Minst nöjd med? Det mesta
7. Skostorlek? 37
8. Glasögon? Nej
9. Gar du några piercingar/tatueringar? Piercing i tungan och överläppen, tatuering i svanken och ankeln..Fler på G.

FAVORITER
1. Filmer? Pirates-filmerna, skräckisar
2. Låtar? Metallica-Nothing else matters absolut bäst, annars mycket Manson, Misfits, Christina Aguilera, Eminem
3. Årstider? Sommar
4. Mat/dryck? Kyckling, ris och currysås, tacos
5. Djur? Katt
6. Färg? Mörkt
7. Parfym? Isadoras Moonlight musk
8. Tv-program? CSI
9. Ämne i skolan? Inget
10. Sysselsättning? Sova

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? En svart skinnjacka
2. Vad använder du just nu för skor? Puma-gympisar och bruna prommisar
3. Favoritfärg på kläder? Mörkt
4. Favoritmaterial på kläder? Bomull
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Fler jeans och rockiga tröjor
6. Favoritaffärer? HM, Gina, Wear it
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Olika..Ibland inget alls, ibland över 1000:-
8. Favoritmärke? Öh..Lee på jeans iaf..
9. Vad har du för byxstorlek? 26 på jeans..34/36 annars
10. Vad har du för tröjstorlek? 34/36..XS/S


BLANDAT
1. Vad heter din morfar?
Lars
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu?  Inget
b) Jobbväska just nu? Har ingen
c) Handväska eller liknande just nu? Plånbok, nycklar hem och till bil, mobil, papper, penna, lypsyl, tuggummi
3. Vad är du beroende av? Familjen och socker
4. Vilket land kommer du i från? Sverige
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Lypsyls nya
6. Vad tror du på? Mig själv
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Är kristen men absolut inte troende
8. Vad köpte du senast? Godis
9. Har du nåt husdjur? Katt
10. Var bor du? Vallhov, Sandviken

Vilken jävla dag..

Fy sjutton! Aldrig mer en sån här dag tack! Började ju fint redan igår kväll, då Evelina vägrade somna. Hon somnade 02:30, skitkul! Sen vaknade hon igen 03:30, jippie! Somnade om relativt snabbt, vaknade igen 08:00 och somnade om ganska snabbt igen. 09:30 kommer Emilia upp och väcker oss då Fredrik har somnat i soffan och Emilia behöver hjälp att kissa. Kuuul! Jag var så jävla trött så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Gick ner och skällde på Fredrik i ren frustration..Sen somnade Evelina en sväng igen och jag var inte sen på att somna jag heller. Vaknade vid 14:00, hehe..Då började helvetet rejält! Emilia har ända sedan dess bara grinat, gnällt, slagits och skrikigt. Fy faaaaaan! Så skönt att hon äntligen sover..Hoppas morgondagen är mycket mycket bättre, annars bryter jag ihop..

Barngympa 09:00 imorgon, gäsp! Men det uppskattas av Emilia, så självklart man släpar sig upp mitt i natten för att göra sig i ordning..Jaa 07:00 är mitt i natten enligt mig :-P

Sjukhuset igen

Fredag, och jag har spenderat lite över en timme på Gävles sjukhus igen. 3:e gången på bara några veckor jag åkt in dit nu, drygt ju..Men behövligt! Idag var det sjukgymnasten som skulle få ett besök av mig. Gick igenom alla leder och böjde, klämde och sträckte. Slutade med att jag åkte hem med 2 recept på fysisk aktivitet. Bassängträning på Sandvikens sjukhus 1 gång i veckan och styrketräning på Balkefors 1-2 ggr i veckan. Så tyckte hon även att jag skulle börja simma, vilket jag redan bestämt mig för att göra. Blir mycket träning det! Sen skulle hon även skicka en remiss till ortopeden som ska göra avtryck av mina fötter och göra fotbäddar/ilägg för tydligen så har fötterna blitt konstiga så jag går helt fel vilket påverkar fotleder, knän och höfter det med. Inte bra..Men skönt att det går att göra nåt åt iaf! Men när man får massa såna här hjälpmedel, då känner man sig ju ännu mer handikappad..
Efter sjukhuset åkte vi hem till mamma för att äta mat. Mamma hade ju hand om ungarna medans jag var på sjukhuset. Ja sen har det inte blitt så mycket mer idag. Ska hem till mamma en sväng igen snart och raka skallen på brorsan. Jaa och på tal om ny frilla så har jag beställt tid hos frissan igen för att klippa mig ännu kortare! Haha! Skulle inte behöva betala fullpris iaf ^^ Spännande! Så korthårig som jag kommer att bli har jag nog aldrig varit..Förutom som nyfödd då, och redan då hade jag faktiskt väldigt mycket hår! :-D Har ju alltid haft långt hår, som längst ner till rumpan. Jobbigt att sköta långt hår faktiskt..Går åt mycket schampoo och balsam.

Sen bara måste jag skryta lite om mina barn med! Vi har ju länge försökt få Emilia blöjfri men hon har inte varit särskilt intresserad av idén. Men nu, nu så går det riktigt bra! Hon kan vara utan blöja flera timmar och går och kissar helt själv, sätter sig på toan och till och med torkar sig själv. Och de senaste 4 gångerna hon varit bajsnödig så har hon även bajsat på toaletten, något som hon tidigare vägrat. Kanske det äntligen börjar släppa, kanske kan hon vara helt utan blöja snart! Guuuud så skönt! Hon är så duktig så, min stora Emilia! ^^
Och lilla räkan då, hon har fått börja lite med gröt på kvällarna. Det går sådär. Bättre än vad det gjorde med Emilia, men inte fullt så bra som jag hade hoppats. Vi har gett henne gröt nu i lite mer än 1 vecka, men fortfarande så äter hon inte ens en halv smakportion. En halv smakportion motsvarar en matsked, så det är inte mycket som går i. Men hon spyr inte iaf, som Emilia gjorde. Släpper väl förhoppningsvis snart. Ska väl få prova på potatis vilken dag som helst, får se hur det går!

Över för denna gång

Jaa då var kalasfirandet över för denna gång! Som jag skrev i förra bloggen så fyllde ju brorsan år igår. Hela 21 år ^^ Firade hemma hos mamma igår. Det var jag, Fredrik och ungarna, och så Wedde och Matte. För er som inte vet, så är Wedde och Matte mina ex, båda två! Haha..Wedde var min första pojkvän. Vi träffades när jag var 14 och höll ihop i 1½ år. Matte är Weddes kompis och vi vart tillsammans nån månad innan jag och Fredrik träffades. Numera är dom två brorsans bästa kompisar, haha! Så det kan bli ^^ Iaf så mölades det massa tårta, mamma hade gjort en skitgod tårta! Jag lovar, jag åt nog typ halva tårtan själv. Fick ju med mig biten som inte åts upp hem, så den smaskade jag på innan läggdags ^^
Idag så skulle pappa och farmor komma hit och fira brorsan. Pappa ville inte hålla i firandet hemma hos sig så det fick bli här. Han skulle iaf köpa med sig glasstårta, brorsan tycker inte om vanlig tårta. Men han hade köpt prinsesstårta och Swarzwaldtårta ändå, så brorsan åt inget. Hade sagt till honom att Fredrik jobbar till 5 och då ska vi äta, sen kunde dom komma. 10 i 5 kom pappa..Bra att han lyssnar..Så vi hann inte äta förrens efter dom åkt vid 7. Brorsan hade önskat sig boxerkallingar, men pappa hade köpt vanliga såna där gubbkallingar. Fy fan vad vi garvade! Så fult :-P

Nu ska jag byta blöja och amma, sen blir det mys i soffan!

Nämen oj då..

Var det så länge sedan jag skrev nåt? Såg nu att det var typ 3-4 dagar sen. Jenny var på mig igår och tyckte jag skulle blogga lite, hihi..Får väl göra det då! :-)

Vad har vi gjort sen sist då? Hum..*tänka tänka tänka*

I måndags så var vi ute typ hela dagen. Gick hemifrån vid lunch och kom hem vid halv 7 på kvällen. Vi gick ner på stan och handlade lite. Köpte nya grejer till hemmet. Tycker sånt är roligt jag! Köpte gardiner till köket och vardagsrummet, vart skitsnyggt! Så nöjd! Handlar alltid gardiner på DollarStore. Billigt ju! 50:- kostar det för 2 stycken panellängder, kan inte bli bättre! Dessutom är dom ofta riktigt snygga faktiskt. Synd bara att tapeterna i vardagsrummet är så jävla fula så dom förstör allt, men jaja..Efter nyår ska det rustas!!! Köpte jag mer då..En duk till vardagsrumsbordet. Sen hittade jag på en massa tallrikar och glas som jag ville ha, men inte en chans att jag skulle få hem det på vagnen så vi gick och hälsade på Fredrik på hans jobb, och berättade att han skulle få med sig en massa tallrikar och glas i bilen hem ^^ Köpte 24 nya tallrikar, stora, små och djupa. Så 8 nya kaffemuggar (haha skrev kaffemuppar först) och 9 nya glas. När vi kom hem sen blidde det till att plocka bort allt gammalt fult och in med det nya! Nöjd där med! Ja så köpte vi massa serveringstallrikar och skålar till tacos, så vi bjöd över mamma och brorsan på tacos för att inviga allt på en gång :-)

I tisdags, igår alltså, då kom Jessica, Isac och Ludwig förbi. Käkade lite mellis med dom och sen lekte ungarna och kärringarna drack kaffe ^^ Trevligt trevligt som vanligt! Känns som jag träffar mina kompisar alldeles för sällan..?

Idag fyller lillebror år! Grattis på födelsedagen Andreas! Vi ska dit och äta tårta efter maten. Längtar som en tok, för jag älskar tårta! Skulle kunna äta en hel alldeles själv ^^ Sen ska jag få med mig mammas träningscykel hem! Roligt! Kan man börja träna upp sina kassa leder och muskler. Ska bli skönt! Ska även köpa mig ett simkort och börja simma 1-2 ggr i veckan. Nån som har lust att simma med mig? Alltid roligare och lättare när man är 2. Dock blir det kvällssimning. Typ vid 18:00. Lite svårt att ha en bebis och en trots-Emilia med sig ^^

Nej nu börjar klockan springa iväg. Dags att börja med maten! Blir fläskfilé, nån fin rutig barbeque pommes och bea! Mums mums!

RSS 2.0