Underbart med nytvättat

What a day! Jag är helt slut nu. Har hängt i tvättstugan mellan 16:00 och 22:00. 6 maskiner tvätt vart det, nu har vi kläder ett tag kan jag lova! Men jag märkte att vi har varit jädrans dåliga på att plocka undan urväxta kläder för ungarna..Jag menar, jag hittade kläder i storlek 50, barnen har 98/104 och 74/80. Inte undra på att vi har så grymt mycket kläder överallt, men inget att ha på oss. Jag har redan sorterat all tvätt och vikt den osv. Duktiga jag. Dessutom har vi nyss fixat en mac and cheese-gratäng så vi har matlåda ett tag. Bra bra. Men aaaj så ont det gör i rygg och nacke nu. Hänga tvätt osv är en sån syssla som sjukgymnasten sagt åt mig att undvika med min nacke. Men ibland måste man ju, när inte Fredrik har tillfälle att hjälpa. Tur jag har smärtstillande för såna här tillfällen, då ryggen och nacken värker så jävligt så jag inte vill annat än att ta livet av mig.

Måste bara berätta en rolig sak! När vi gick hem från dagis idag så hade polisen fartkontroll alldeles utanför oss. Emilia ville plocka blommor, dom växer precis där polisen stod. Vi stod där kanske 10 minuter, under den tiden åkte 6-7 stycken dit för fortkörning. Det är ganska mycket, tycker jag. Men iaf, nu till det roliga. Mitt i alltihopa så blir en av poliserna kissnödig. Han springer iväg en bit mot skogen, och ställer sig och pissar! Haha!! Hur var det nu, var det inte olagligt att kissa ute sådär? Undra om han gav sig själv böter..

Sista april imorgon, och jag ska på fest! Hör och häpna! Jag följer med bror min hem till mitt ex, som är hans kompis. På festen kommer även mitt ex kompis vara, som faktiskt också är mitt ex! Hahah!! Jag är ju faktiskt bra kompis med några av mina ex, inget konstigt med det tycker jag. Fredrik är faktiskt kompis med mina ex han med, hehe. Och jag har faktiskt kontakt med några av hans ex jag med! Nog snack om ex nu, det blir nog trevligt iaf! Men först blir det tacos med mamma! Myyys!

Nej, nu lär jag duscha av mig lite innan det är dags för sängen. Jag luktar apa just nu. Imorgon är det dagis. Idag lämnade jag Evelina själv på dagis 1 timme. Dom tyckte inte det var nån idé att jag stannade för hon brydde sig inte om mig alls! Imorgon ska jag lämna henne själv i 2 timmar. Går bra det här! Blir nog en kort inskolning, precis som jag trodde! Mammas duktiga tjej :-)

Förresten, om ni undrar varför det aldrig kommer några bilder så är det för att min mobil har pajjat! Så drygt, hade ju över 400 kort där...

Jävla räkningar

Nyss betalat räkningar. Det är ingen munter stämning här hemma just nu. Jag har inte fått pengar sedan i februari, så ni kan ju gissa hur bra ställt vi har det just nu. Fick den här månaden även fordonskatt, tv-licens, barnförsäkring, nya sommardäck  och en fet jävla elräkning á la 2500:- för att dom har gett oss för låga räkningar i några månader. Tack tack..Precis vad vi behövde..
På onsdag ringer min läkare, då ska jag få henne att fatta att hon måste skicka in de där kompletteringarna till FK nu, så att jag får mina pengar nån gång! Ska det vara så svårt! Skickar hon inte in dom före den 4:e maj så får jag inte ett öre, då är det för sent. Skitgrejer..

Nu ska jag handtvätta trosor åt ungen..Tvättmaskinen våran strejkar och det fanns ingen tvätt-tid i tvättstugan förrens på onsdag eftermiddag..Ja eller imorgon natt då 00:00-06:00. Nej tack till den tiden..
Gud vad roligt allt är nu för tiden, motgångar heeeela tiden..

Försökte sola

Så var första inskolningsdagen på dagis för Evelina avklarad! Gick jättebra! Inte för att jag förväntat mig nåt annat heller :-) Lite trist att bara vara där 1 timme de första 2 dagarna, men mjukstart behövs ju. Imorgon ska det tas med matsäck för då är det ju utflykt. Undra vad man ska stoppa för gott i ryggsäcken då? Frågade om det var nå fler barn som skulle skolas in snart, och en liten pojke skulle skolas in i maj nån gång. Får hon en alldeles jämngammal kompis där också :-)

Just nu ligger Evelina och sover och jag och Emilia är ute, hon i lekparken och jag på gården. Hade tänkt sola med det är ju så disigt på himlen så solen kommer ju aldrig igenom. Typiskt.
När Evelina vaknar blir det mellis och sen ska vi diska och plocka lite inne. Ikväll ska vi grilla här hemma med mamma och brorsan. Gott! Igår var vi ut till Järbo och grillade med Pia och Stefan med barn och vi fick massa över! Älskar grillat, men när jag var gravid så spydde jag bara av lukten. Så konstigt det kan bli! :-)

3 kockar, 2 smet

Jag har sagt det förr och jag säger det igen! Guuuud vilket härligt väder! Man blir ju alldeles lycklig! Tyvärr har dagen spenderats mestadels inne..Barnen sov ända till 09:30 idag! Så när vi klev upp så gjorde vi oss ordning och sen åkte vi till Årsunda, blev bjudna på lunch. Jag däckade med huvudvärk efteråt och låg ända tills vi åkte till deras bekanta som hade fått 50 lammungar nu! Jösses! Så söta var dom ^^ Emilia och Evelina klappade och kramades med dom små, Evelina älskade dom! Tog tag och gav dom bamsekramar. Hon var faktiskt riktigt försiktig, det var så sött att se. Emilia älskar djur hon med, men tycker dom är läskiga när dom låter, haha. Så varje gång fåren eller lammen bräkte så ryggade hon tillbaka. Och jag kan lova att det bräktes mycket där! Evelina brydde sig inte ett dugg. Blev fika efteråt, inne. Hallå..? Solen då? Aja, jag och Emilia smet ut och plockade vitsippor istället, det var enda gången idag jag var ute..
Hem till Sandviken sen och ner till Klaras. Vi skulle äta där med några bekanta. Vi var 7 vuxna och 3 barn. Tyvärr så hade ena kocken lyckats få nåt starkt medel över hela armarna så den andra kocken fick skjutsa henne till akuten när vi kom. Kvar blev en kock, självklart vart det rusning då. Kan lova dom fick fullt upp. Fredrik åkte dit och jobbade när barnen somnade här hemma, så han blir väl borta tills efter 01:00 inatt när dom stänger. Tyckte så synd om Johan..Men jag kan inte förstå varför kock nummer 2 var tvungen att åka hon också, för hon som skadade armarna hade lätt kunnat köra själv. Men, men..Så kan det gå.

Imorgon ska Fredrik iväg och fiska hela dagen. Får väl se vad jag och ungarna hittar på. Hoppas på strålande väder så jag kan sola lite medans Evelina sover. Emilia leker ju med alla andra barnen i lekparken utanför medans. Det är nice! 
Kanske det blir till att grilla på kvällen. Vi får se!

Jag ba rullar fram!

Åhh så bra humör jag är på just nu! Precis nu! Härligt väder hela dagen, Emilia har varit på bra humör, fast jag varit själv med ungarna hela dagen så har allt flytit på bra. Inga bråk och nattningen gick fint! Båda två sov redan när klockan var 19:45. Annars brukar dom ju somna mellan 20 och 21.
Vi har varit ute i stort sett hela dagen. Efter dagis så tog vi en liten promenad. Träffade på Linda och Nea och stod och pratade en stund. Trevligt trevligt! Vi bestämde oss för en lekdejt nån dag, i stadsparken kanske. Det blir kul! Gick vidare och plockade en stooor bukett vitsippor. Emilia är jätteduktig på att plocka, hon får med hela stjälken, eller pinnen som hon säger. Annars brukar det ju lätt bli bara själva blomman :-P
Sen gick vi in en sväng, åt lite mellis och diskade undan. Emilia ville hjälpa mig att städa så medans jag diskade med Evelina på höften så plockade hon undan i hela vardagsrummet. Jättefint vart det, såg ut som jag städat själv! Då vart jag impad! Hon som alltid kör med att hon inte kan städa :-P Så som belöning gick vi till affären och köpte glass!
På vägen dit går vi förbi en skog. Där har samlats ganska mycket vatten när snön smält bort. Nu mera är det bara en liiiten gyttjepöl kvar, och där har ett andpar bosatt sig! Lite dumt. Emilia tittade lite funderande på änderna, sen sa hon "Men mamma, där kan dom ju inte simma...". Haha!
När vi kom hem så satt moster utanför. Vi surrade lite och Evelina fick paket. Jättesöt klänning! Emilia ville gunga i lekparken medans, men hon hann inte gunga länge förrens en av grannpojkarna kom och ryckte i kedjorna så hon flög av. Då jäklar tog morsan ton och skrek åt ungen att ge fan i gungan, man kan ju inte rycka ifrån den på det där viset heller! Man får ju vänta på sin tur! Emilia grinade ju såklart för hon vart ju både rädd och ledsen. Pojken vart nog rädd han med när jag skrek åt honom och skämdes gjorde han också. Han hasplade ur sig ett förlåt, sen gick han in. Haha..Vet hut pojk!
Mitt i alltihopa kom ambulansen med världens fart. Funderade inte så mycket mer på det, men sen när moster åkte så ringde hon och sa att det var alldeles här utanför som det hänt en olycka. En tant på cykel som hade blivit påkörd av en bil i korsningen. Vet inte riktigt hur det gick, men moster sa att tanten pratade och så iaf. Usch..

Nu på kvällningen så har jag varit ute och åkt inlines i lite mer än 1 timme! Så kul och skönt, men jobbigt! Det känns i mina otränade ben kan jag säga! Läkaren säger att inlines är en ganska bra och skonsam träningsform för mig, och det är ju bra, jag älskar ju inlines! Så nu ska jag försöka vara duktig och åka en vända varannan kväll kanske! Nice! Så bara måste jag försöka få tag på ett simkort också, vill så gärna börja simma. Det är ju också bra och skonsamt mot kroppen. Synd det är så dyrt bara..

Nej, nu ska jag sminka av mig, visa mitt riktiga jag, haha..Sen blir det mysa med herr Larsson och sen sova. Imorgon blir det nog stadsparken efter lunch, om vädret är lika underbart som idag!

Arbetsförmedlingen

Imorse stod väckarklockan på 07:00. Upp och sköljde håret i handfatet, föna, körde snabbdusch dvs skvätta vatten under armarna (haha) och sminka mig. Sen fixa ungarna. Emilia vaknade precis som vanligt på förjävligt humör och ville inte alls lyssna. Så vi blev sena till dagis ändå! Fast vi gick upp en timme tidigare! Helt otroligt..Jag hade tid på arbetsförmedlingen klockan 10, kom från dagis halv 10 så jag fick gå med rask takt ner på stan. Kom fram precis till 10. För en gångs skull fick jag en trevlig arbetsförmedlare också. Eftersom jag är 50% sjukskriven och dessutom har reumatism sen tidigare så har jag inte samma krav på mig som en vanlig arbetssökande. Hon vart väldigt nöjd över att jag redan börjat söka jobb och högskola också. Annars brukar dom vara så negativa och sura där, men hon var riktigt trevlig, den där Åsa. Har inget mer inplanerat besök där förrens i augusti. Nice.
Efter det gick vi och hälsade på Dennis på hans jobb. Han diggade min lilla räka, Evelina alltså! :-) Tyckte hon var snäll och glad. Det är hon ju jämt i stort sett. Kanske det blir en Dennis junior där någon gång då :-P Och imorgon ska vi ha skräckfilmskväll igen! Längtar!
Kvart över 11 mötte jag Fredrik och hans arbetskompis på Klaras där vi åt lunch. God lax var det! Sen var det bara att traska hemåt, Evelina somnade i vagnen och sover fortfarande.
Om 35 minuter ska Emilia hämtas på dagis, hoppas hon är på bättre humör nu. Så jobbigt när hon bara grinar, skriker och gnäller hela dagar. Men det hör väl kanske till åldern. Den där underbara trotsåldern ni vet.

Klockan 17 kommer moster min förbi en sväng och grattar Evelina i efterskott. Hon kunde inte komma när vi hade kalas. Måste hinna diska och plocka undan lite före det, så hon inte tror hon kommit till en soptipp *fnissar*

Härligt väder ute, men jag önskar iaf en dag med regn, så man kan stanna inne med gott samvete och städa :-P Vill ju knappast vara inne när solen skiner!

Trött på garderoben? Bra då byter vi!

Onsdag..Kommer inte ens ihåg sist jag bloggade, men det var nog inte så länge sedan. Har liksom tappat sugen lite.

Imorse efter att ha lämnat Emilia på dagis så gick jag och Evelina hem till Linda. Vi hade ju rensat garderoberna båda två och eftersom vi har samma storlek, så bytte vi helt enkelt kläder med varann! Roligt med lite "nya" grejer i garderoben, bra alternativ till shopping, när man inga pengar har! :-P Sen så kändes det bra att kunna "dumpa" av mina gamla kläder någonstans också, istället för att slänga dom eller låta dom ligga nere i förrådet flera år och bli förstörda. Kommer dom ju till användning hos Linda istället! Tror inte hon kunde ha alla plagg och skor, så det kommer väl tillbaka hit då..Så är det någon med storlek 34/36, XS-S eller 37 på skor som vill ha klädbytardag, så hojta, haha! :-P
Finns ju fortfarande lite grejer som jag faktiskt skulle behöva köpa..T.ex. en ny bh eller två. Har heeelt ändrat bh-storlek efter 2½ års ammande..Jag har inga boobs kvaaar! Buhu..Har mindre tuttar nu än när jag var 12 för fan..
Gympadojjor med högt skaft skulle också behövas, så att jag kan ha mina speciella iläggssulor i så jag slipper få så ont..Just nu är jag utan, för dom får inte plats i vanliga gympadojjor..Det är inte bra..

Idag var det sista vattengympan också..Lite trist, för det har verkligen varit skönt att träna. Nästa grupp startar inte förrens i höst! Men jag har plockat fram mina inlines så jag tänkte jag skulle försöka ge mig ut på några turer på kvällarna eller dagtid på helgen. Vore trevligt med sällskap! Ska ringa pappa också och kolla upp vad det kostar att köpa simkort genom Sandvik. Skulle behöva börja simma, läkarens rekommendationer, men det är ju så jävla dyrt! Får simma på stranden i sommar, fast då fryser jag väl ihjäl istället..Haha, gnäll gnäll..

Nej..Nu ska jag ta och mejla in en felanmälan på min förbannade mobil, som har pajjat helt huxflux efter endast 4 månader! Skitgrejer, bättre var det förr när man kunde ha en mobil, tappa den i backen huuur många ggr som helst, spilla ut halva spritdunken på den, tappa den i maten utan att det hände ett smack..Jaaa..Bättre var det förr!


Glädjande besked

Soligt ute idag, men jag tycker allt det är lite kallt..Blåser inte så jäkligt idag iaf.
Hade tänkt mig att jag och ungarna skulle gå till öppna förskolan här i Vallhov imorse. Eller barncafé som dom kallar det här. Dom har bara öppet på måndagar mellan 08:30 och 11:30. Lite synd, för det är ju nära och bra. Men iaf, vi vart grymt sena för Emilia höll på att dryga heeeela morgonen. Vi kom inte dit förrens 11..Stor idé att gå dit..Men jag tänkte att jag iaf ville kika på lokalerna, så man vet om det är nån idé att gå dit nå fler gånger! Lokalerna var iaf jättefina tyckte jag! Dom hade ju gympasal till och med! Så nästa måndag ska vi dit igen, efter inskolning för Evelina på dagis! Stora tjejen börjar ju dagis nästa måndag :-) Men det är ju bara en timme, så vi hinner nog till öppna också.

Pratade nyss med en fin vän och fick ett glädjande besked! Så glad för din skull vännen ^^ Nu längtar ju jag också!

Imorgon vid 10 kommer Linda hit och vi ska kolla igenom varandras kläder och skor, haha! Finfint med vänner med samma storlek, så man kan byta med varann när man tröttnat! Jag har ju massa kläder och skor som aldrig har använts också! Kom på i efterhand att det inte passade mig, smart som man är. Känns ju dumt att slänga det då och sälja på tradera det har jag inte ork till. Fattar mig inte på det ändå.

Just ja! Evelinas kalas gick iaf bra i helgen! Hon fick mycket pengar, precis som vi ville! Nu kan vi göra hennes rum fint! Hon fick även 2 presentkort på Fotobaren, så vi ska beställa tid där nån dag och knäppa lite 1-årskort! Så fick hon lite leksaker med. Hon hade en bra födelsedag, och hon var så trött på kvällen sen. Tårta och kakor har hon ätit, såklart! Det lär man ju få smaka, när man fyller år!

Om ett tag ska vi nog gå runt sjön med Pia och Stefan och deras barn. Nice! Komma ut och röra sig lite och njuta av solen i trevligt sällskap!

Bakar fortfarande

Ja här står man och bakar igen! Bakade ju brysselkex och kolakakor igår kväll. Idag under dagen så har jag fixat bullar, snickerskaka och blåbärsgrottor. Just nu står morotskakan i ugnen och jag håller på med chocolate chip cookiesarna. Sen slänger jag ihop banankladdkakan efter det. Blir nog sent, men så får det bli! Tårtan tar jag imorgon!
Hann iaf upp en sväng till Smultronbacken och joinade Linda och Linda på fest. Nykter såklart men det var trevligt att komma lite hemifrån! Var ju inte där så länge för dom skulle ju vidare ner på stan sen. Men jag hade trevligt! Fick skor av Linda och den andra Linda och jag har bestämt att vi ska ha en klädbytardag! Vi har ju samma storlek och båda två har kläder och skor som inte används. Då byter vi! Kul :-)

Nej, nu lär jag fortsätta med bakandet! Imorgon bitti klockan 09:26 var det exakt 1 år sedan Evelina föddes! Vad fort det har gått..Måste försöka slänga ihop en förlossningsberättelse också, har ju inte gjort det än. Tur man har journalerna hemma :-)

Snart sängen

Snart, alldeles snart, ska jag gå och lägga mig. Har sista plåten med brysselkex i ugnen nu, sen ska dom bara svalna och läggas i burk. Trött nu, har blivit lite kakor. Resten tar vi imorgon! :-)

Massa bakning

Idag har jag städat. Inte klar än men är en bra bit på vägen. Diska, dammsuga och moppa fick jag göra med Evelina på höften. Hon låg och sov men Sandvikenhus-snubbarna kom och väckte henne. Hon var skitsur..Så kan det gå!
Nu har jag nyss suttit och kollat igenom mina recept och funderat lite över vad som ska bakas inför kalaset i helgen. Bestämde mig tillslut för kolakakor, hallongrottor, chocolate chip cookies, brysselkex, snickerskaka, banankladdkaka, bullar och morotskaka! Puh..Kommer vara helt slut efter all bakning, men det är det värt! Blir ju säkert över också så att man kan frysa in och spara för framtida besök. Självklart bakar jag en tårta också. Sån kan man ju inte vara utan! Kan inte förstå att Evelina blir hela 1 år redan..Så fort tiden gått!

Förresten, the Stalker har gjort det igen. Gjort mig förbannad. Denna person är bara för mycket..

Nu ska jag ge min dotter saft, sen är det dags för kvällsmat och sen handla ingredienser. Sen börja baka!

Just ja, för er som undrar så fyller ju Evelina på lördag, men det spelar ingen roll om ni kommer på lördag eller söndag. Hon önskar sig inget speciellt. Kläder och leksaker har hon ju i överflöd efter Emilia..Det vi sagt till släkten är presentkort på IKEA så vi kan fylla hennes rum med lite fina möbler osv och ett presentkort på Fotobaren så vi kan ta 1-årskort. Men för er andra, vill ni köpa nåt så får ni helt enkelt använda er fantasi! Elakt va? :-P Det gör ju inget om ni köper nåt klädplagg eller nå leksak, haha, bara det att hon inte önskar sig nån särskild sak. Hajjar ni? :-)

What the f..?!?

Var några dagar sedan jag skrev nu. Känner inte för det helt enkelt. Men idag, alldeles precis nu, vart jag så förbannad så jag bara lär ventilera lite.

Snälla rara du, sluta nu. Det börjar bli jobbigt, jag känner mig jävligt förföljd. Det räcker! Ge upp! Ska man behöva sluta använda internet bara för att du tar efter allt jag skriver och gör?

Självklart tänker jag inte skriva några namn, men känner du igen dig så ta åt dig.

-*-*-*-*-                     

Var hem till Linda nu på kvällen. Bor ju nära och bra, uppe på Smultronbacken. Undra varför vi inte umgås mer egentligen..? Aja, var iaf upp dit nu på kvällen. Fick lite kläder efter hennes dotter åt Emilia. Hon skulle ner i förrådet till helgen också och kolla efter skor. Hon trodde sig ha några där. Helt underbart! Jättefina kläder verkligen. Vi är så tacksamma! Emilia kommer bli lycklig imorgon när hon ser påsen med alla kläder, hon älskar kläder och skor och berättar stolt på dagis om hennes kompisar som hon får kläder av :-)

Torsdag imorgon, inget inplanerat. Mycket som ska göras egentligen. Städas och baka inför helgens kalas när lilla Evelina fyller 1 år! Men jag skulle behöva ha Fredrik hemma så att han kan ta kidsen medans, för just nu hänger dom i ett varsitt ben så fort man försöker sig på att göra nåt. Då orkar då inte jag stå och baka massa kakor..Är det fint väder imorgon så kommer vi nog vara ute i lekparken här utanför efter dagis. Evelina tycker det är jättekul med lekpark och Emilia har lärt sig att gunga helt själv. Men ja vi får väl se helt enkelt, vad som händer och fötter!

På min moppe

Vilket härligt väder det har varit idag! I love it!

Fredrik kom hem 05:00 imorse, lyckades väcka Emilia. Så jag fick snällt gå in och lägga mig med henne. Just love that växasäng..Inte! Somnade om gjorde jag iaf, så jag vaknade där vid 08:00 när Evelina vaknade och ville ha frukost. Hon sov hela natten hon, duktiga stumpan! Tråkigt nog vaknade jag med huvudvärk och orkade knappt hålla ögonen öppna för jag hade så ont. Är det inte typiskt, bara för att Fredrik är bakis och sover liksom..Höll på att få spjunk där ett tag för barnen bara bråkade med varandra..Men jag överlevde!
Väckte Fredrik vid lunch. Vi körde lättlunch idag, mannagrynsgröt. Gottigt! Evelina fick puré.
Efter lunchen så tog jag en promenad med Evelina så hon skulle få sova lite. Hon var svårsövd, fast hon var så trött. Emilia stannade hemma och lekte med lera med Fredrik, men när Evelina somnat så följde hon med mig ut. Lekte i lekparken ett bra tag medans jag solade, så kom Ann-Sofie förbi en sväng så vi stod och surrade lite. Sen fick jag för mig att jag skulle rensa i buskarna utanför och göra fint, kratta bort alla gamla löv, fimpar och skit som låg där inne och sen sopa undan allt grus osv. Det blev jättefint och Emilia var så duktig på att hjälpa till. Men hon lyckades skära sig i fingret, för nån idiot hade haft sönder en flaska och kastat in i busken. Kan lova att jag vart svettig så det blev en dusch efteråt, luktade då inte godis!
När både jag och Fredrik hade duschat och gjort oss klara så tog vi bilen till Klaras för att äta hos Johan. Blidde grillspett och det var gott! Till efterätt vart det McDonalds glass, som vi tog med oss hem och åt. Fredrik och Emilia åkte moppe hem, vi hämtade den hos Johan på en gång. Fredrik tog ju den ner på stan igår men lämnade den hos Johan, fyllekörning ägnar vi oss inte åt!
Barnen somnade ovaggat båda två, skönt skönt. Jag och Fredrik mölade godis i soffan och jag försökte få ur honom när det där frieriet kommer så jag får mitt bröllop! Har ju varit förlovade i 5 år nu, egentligen ska man ju gifta sig inom 1 år efter förlovning! Tror inte Fredrik har fattat det :-P Kan inte fatta att vi faktiskt har varit tillsammans i 8 år..!
Sen tog jag iaf premiärturen på moppen! Jag har aldrig kört moppe förut, bara suttit bakpå. Men man kanske ska ha kört sin egen moppe..? Så Fredrik visade hur man gjorde och jag var ju skitnervös såklart. Men det gick finfint och var riktigt roligt! Men kallt..Så synd att jag inte fick en moppe när jag var 15, som jag ville..Brorsan vart erbjuden en, men inte jag..Hmpf..Får ta igen det nu istället! Längre fram i livet när ekonomin är bra, då ska jag ta motorcykelkort! Skulle ju ta det 2005, men då blev vi ju gravida istället :-)
På tal om graviditet..Just nu poppar det upp flera stycken i bekantskapskretsen som är gravida, och ta me fan jag är avundsjuk! Fredrik sa faktiskt igår att han skulle kunna tänka sig en till unge, för han tycker det har gått så bra nu på sistone med våra barn. Så det finns ju hopp! Men först ska det finnas jobb och gärna ett hus också. Vill inte ha en till tätis heller tror jag, för det är faktiskt ganska kämpigt när de äldre fortfarande är ganska små och inte förstår så mycket ännu, som till exempel att mamma måste amma ibland, att bebis måste få sova lite ifred, att bebis inte kan gå själv så mamma måste bära osv. Men det har ju gått bra ändå med Emilia tycker jag, men jag tror inte jag orkar det en gång till. Så blir det ett till barn, så blir det nog om iaf tidigast 3 år!

Nej, nu blir det nog sängen tror jag. Imorgon ska vi försöka oss på att fixa till framsidan. Rensa undan massa skit, sopa bort löv och grus, spola av med högtrycken, tvätta av utemöblerna och sen sitta och njuta av vårvädret! Lite sent kanske, de flesta andra verkar redan ha fixat sina uteplatser..Själva tog vi undan våran utegran idag, hahah!!
Godnatt!

Påsk med Buffy

Tralalaaa..Jag har lite småtråkigt..Barnen sover, Fredrik är påväg ut. Brorsan och hans flickvän snuskar..Mamma skulle iväg..De flesta andra verkar också vara upptagna med massa. Är det bara jag som sitter hemma själv och inte har ett dugg att göra..?

Efter maten idag så gick jag ut på promenad med Evelina och Fredrik tog Emilia på moppen och åkte en vända. Inte så kort vända heller, dom var ute i 2½ timme. Dom hade varit till Klaras krog för att hälsa på Johan men han jobbade inte idag, sen hem till Johans mamma för dom trodde han var där men det var han inte heller. Sen så hade dom åkt runt lite överallt, plockat tussilago och så. Emilia hade haft jättekul. Hon är en riktig motortjej hon! Älskar att åka fyrhjuling, skoter, moppe och hon har faktiskt fått åka lite på motorcykeln med, från våran gård till garaget, haha. Fredrik vill ju köpa en egen fyrhjuling åt henne och jag tror han är sugen på nån liten cross med. Både åt sig själv och henne. Tur vi inte har pengar till det!

Klockan 17:00 gick vi över till mamma och åt påskbord. Jättegott var det! Fick glass med färska bär till efterätt. Eller ja färska bär som blivit frysta och sen upptinade :-P Väldigt roligt hade vi vid bordet också. Vi har inte riktigt bra humor i våran familj, haha! Fredrik och Madde (brorsans tjej) satt som frågetecken ibland och visste inte riktigt om dom skulle skratta eller inte, hihi..

Läste på Aftonbladets hemsida att Sarah Michelle Gellar, som spelar Buffy för er som inte vet, ska bli mamma. Hon väntar sitt första barn. Kan det vara därför som det diskuteras att Buffy eventuellt ska bli mamma i filmen som ska komma? Ihh, ni anar inte vad jag längtar! Buffy the vampire slayer är den absolut bästa serien som någonsin gjorts! Hoppas James Marsters ska vara med som Spike också, så man får dregla lite :-P Läste nånstans på nätet att det kanske ska komma en Spike-film också. Det hoppas jag verkligen! <---- Det här måste vara väldigt ointressant att läsa för er som inte gillar Buffy the vampire slayer, haha..

Jahopp..Vad ska jag göra nu då..Tumtidum..

Fredrik är lite otaggad och vill inte riktigt åka iväg. Jag säger åt honom att dra nu då, så han inte blir så sen. Får till svar:
- Men tant, jag vill mycket hellre ligga här hemma med dig och bli gammal och fet..
Hahah!!

Skärtorsdagen

Idag har det inte hänt allt för mycket. Emilia har varit på dagis som vanligt. Evelina var jättetrött i förmiddags i och med att hon inte ville sova igår kväll. Satt med henne i knät i soffan, så vände hon sig om och la sig på mitt bröst och där somnade hon. Så himla mysigt! Somnade till en stund jag med. Så skönt att ligga där på soffan med hennes varma kropp mot min. Så sov hon ofta som nyfödd. Nu är hon stor, lilltjejen min. Nästa helg blir hon 1 år ^^
Fredrik fick sluta tidigt idag, han fick åka hem strax före 14:00 så han hämtade Emilia på dagis. Hon och jag gick och plockade påskris och pyntade det. Sen åkte vi och handlade. Vart lite blandat nyttigt och onyttigt. Fixade ordning ett påskägg åt Emilia. Hon får godis i sitt ägg i år.
Åt kvällsmat efter handlingen, så kom morfar förbi en snabbis. Han hade varit uppe hos mamma och hjälpt henne med byte av däck på bilen, då passade han på att kika in här också.
Jag har städat lite, plockat upp efter barnen. Dom är då världsbäst på att stöka till! Men det är väl så med barn antar jag :-)
Hade fullt schå att hålla Evelina vaken tillslut, så hon somnade bums när det var dags för välling. Emilia somnade snabbt hon med.
Nu är Johan här och hjälper Fredrik med moppen. Mycket pul med sånt här motoriskt. Bil, motorcykel och moppe..Men motorcykeln ska vi nog sälja. Den kostar bara pengar och vi åker nästan aldrig heller. Men samtidigt känns det så trist, för det är ju verkligen skitkul att åka och dom gånger vi åker så njuter man ju verkligen. Fredrik är en fartdåre, och jag älskar att sitta bakpå! Fort ska det gå! Gärna lite bakhjul också, hähä. Då känner man sig häftig *fnittrar* Men så häftigt är det väl inte att råka ut för en olycka, så egentligen borde man ju köra pensionärsstilen..

Nää nu ska jag nog ta och fylla på mina ostkrokar och snacka vidare på msn. Sen blir det nog att läsa lite i boken innan jag lägger mig.
Imorgonkväll är det påskbord hos mamma. Mums mums! Får väl se vad resten av dagen bjuder på!

GLAD PÅSK!

Överlycklig!!

Woho!! Det står i tidningen idag att det kanske kommer en ny Buffy-film!! Vilken jävla lycka :-D

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article4859839.ab

Vad göra med jeans?

Okej då, jag skriver lite innan läggdags. Får se om jag får ihop något vettigt..? ^^

Var på vattengympa nu på kvällen, mellan 18:00 och 19:00. Idag var det så skönt, för vi var bara halva gruppen. Resten hade tagit påsklov. När vi är full grupp är det lite trångt i bassängen och man blir lätt nerstänkt och man kan inte alla gånger ta ut rörelserna ordentligt. Men idag var det bara att ösa på och det var så härligt! Tänk om det kunde vara så varje gång..Men nu är det ju bara två gånger kvar. Hoppas på att få hamna i en ny grupp sen.

Sitter och funderar lite..Jag har två par jeans som jag skulle vilja sy om. Sy in litegrann i låren och sen göra om dom från utsvängda till stuprör. Men vart kan man fixa det? Finns det nåt ställe här i Sandviken? Och vad skulle det kosta? Dom sitter ju inte så bra just nu och jag vill inte ha dom utsvängda, men det känns ju dumt att slänga dom. Fast det kanske är svindyrt att sy om..Men är det någon som vet, så lämna en kommentar!

Evelina vill inte sova. Vi har varit upp flera gånger men nej, hon vill inte. Fått henne att somna om några ggr men man hinner inte ens ner för trappen innan hon vaknar igen.Lite irriterande är det ju, jag är trött och har ont i kroppen efter vattengympan. Helst skulle jag vilja krypa upp i sängen och läsa lite i Stieg Larssons Män som hatar kvinnor som jag lånat av brorsan. Har lånat alla 3 böcker av honom, han säger dom är bra. Den sista boken läste han ut på 6 timmar eller vad han sa. Både han och jag har läshuvud. Älskar böcker, helst ska det vara verklighetsbaserade eller så deckare/thriller.

Sprang förresten på en bra blogg för er som är sminkintresserade. http://sussiessaga.blogg.se
Tjejen är jätteduktig med smink, och så fort jag får råd ska jag köpa mig samma sminkpalett som hon använder, så att man kan go a little bit crazy nån gång och mixtra lite ^^ Inte för att jag kanske skulle gå ut i värsta gröna eller blåa ögonskuggan, men det är häftigt iaf!

Shame on me

Fyy på Angelica. Nu var det ett tag sen jag skrev något. Varför..? Jaa, jag har helt enkelt inte kännt att jag haft nåt att skriva ner, har inte haft lust. Bloggtorka. What ever..Har inte tid att skriva nu heller, egentligen. Jag måste koncentrera mig på kvällsmaten. Den ska vara klar om 9 minuter för att jag ska hinna äta innan vattengympan. Mm..Skriver kanske ikväll, kanske inte. Vi får se helt enkelt.

Kram på er

Vårmarknad

Imorse fick vi sova länge, barnen vaknade 09:30. Precis som igår vart det för många timmars sömn så jag hade huvudvärk när jag vaknade. Skit också. Men idag gick det över ganska snabbt iaf.
Vi klev upp och åt frukost och gjorde oss ordning, sen gick vi ner på stan för att kika på vårmarknaden och luncha med Pia med familj. Vi åt på Monroe's. Brukar inte äta där så ofta, tror det var andra gången nu bara. Maten var väl sådär. Jag fick hålla i lilla Olivia när jag hade ätit klart, så att Pia och dom också skulle få äta. 6 veckor gammal, ihh! Bebissjuk eller vad!?
Efter maten så fick Emilia och Amelia åka lite karusell. Fanns bara 3 karuseller, varav 2 som dom kunde åka. Emilia vart skitsur när hon inte fick åka den 3:e, men man var tvungen att vara minst 140 cm lång för att åka den. Saknades lite på längden med andra ord :-P
När vi gick till Sibylla för att köpa nåt att dricka fick vi höra att McDonald's-skylten hade ramlat ner över en bil, så nyfikna som vi var gick vi dit för att kolla. Men skylten hade inte alls ramlat ner, utan hängde kvar där den skulle. Nån mutter saknades dock, så den kanske var påväg ner. Vad vet jag.
Tog en repa genom marknaden innan vi gick hem igen. Klockan gick ju skitsnabbt så plötsligt var det ju nästan dags för kvällsmat. Fredrik fick spel när vi kom hem och var på så dåligt humör. Tröttsamt..Efter kvällsmaten var han iaf på lite bättre humör igen. Usch, blir så jobbigt att vara fast under samma tak som någon som är på så dåligt humör.
Barnen somnade ju ovaggat idag med, dom har sovit i 1 timme nu. Fredrik sover han med, han som skulle ut idag egentligen. Men orkar man inte så orkar man inte. Undra vad jag ska hitta på då. Trist att sitta vaken helt själv ju..Ska nog öppna en Smirnoff ice iaf tror jag, smutta lite på. Önska att man satt på sin altan i sitt nyköpta hus, haha..På tal om hus, Pia och Stefan vill att vi ska köpa deras grannars hus som är till salu, Pia har det som sitt projekt nu, att få dit oss! Haha :-)

Tussilago

Vilket härligt väder det har varit idag! Älskar vår, mår så mycket bättre när man får lite sol på sig.
Vaknade imorse och mådde inte allt för bra dock. Evelina sov hela natten så jag fick sova många timmar. Det är jag inte van vid, så jag hade världens huvudvärk när jag vaknade. Segade mig ner och fixade frukost åt barnen, sen la jag ut stora duntäcket på golvet och placerade mig där medans barnen lekte bredvid. Så låg jag i 2 timmar innan jag klarade av att resa mig utan att avlida. Barnen verkade förstå att jag inte mådde bra, för dom var helt underbara och lekte jättebra tillsammans bredvid mig. Inge bråk alls.
Strax efter 10:00 klädde vi på oss och gick iväg till affären för att köpa lite barnmat åt Evelina. Gick och njöt hela vägen och Emilia gick helt själv. Hon brukar ju stå på brädan annars, när det är dåligt väder, haha. Efter vägen hittade vi tussilago också! Vilket härligt vårtecken! Plockade några och tog kort, bildbevis behövs!
När vi kom hem ville Emilia vara ute på gården och leka, så jag gick in och matade Evelina och åt själv medans, sen värmde jag på hennes mat så fick hon komma in och äta och sen ut igen. Jag vagnade Evelina till sömns sen lekte jag lite med Emilia i lekparken utanför och passade också på att sitta och sola när hon ville leka själv. Evelina sov 2 timmar och vi var ute hela tiden och njöt!
14:40 gick vi in och strax därefter fick jag sån där huvudvärk igen. Jaha, bara att slänga sig ner på duntäcket på golvet igen. Barnen lekte även denna gång snällt bredvid. Blev liggandes 2 timmar till. Kände mig som sämsta mamman ever, men man kan inte må bra jämt.
Fredrik kom hem från jobbet vid 17:20 och jag skulle tina köttfärs i micron för vi skulle upp till mamma och äta tacos. Mitt huvud var inte helt hundra efter huvudvärken, vet inte riktigt vad jag tänkte på men istället för att ställa in micron på defrost satte jag på full effekt...Efter 8:30 minuter i micron på full effekt så var det en näst intill färdig köttfärsklump i en pöl av vatten och flott som låg där i. Bra. Bara att ta fram en ny köttfärsförpackning. Sen bad Fredrik mig att fylla på kattmaten innan vi gick så jag gick ut i boden och hämtade in kattmaten, gick in för att ge det till katten men hamnade istället i köket och var påväg att hälla ut allt i slasken..?! Aja..
Var iaf jättetrevligt hos mamma som vanligt och underbart gott med tacos, som vanligt! Mamma hade tagit hem en gammal barntapetkatalog från jobbet som skulle slängas så att Emilia kunde få sitta och klippa ur figurer och så från den. Hon älskar att klippa. Jag vart så sugen på att göra om Emilias rum när jag såg alla fina tapeter! Har ju en burk med färg hemma som är till hennes rum, men man ska ju ha tid också..Skulle ju vara fint med en fondvägg med typ My little pony eller nåt, eller en snygg bård, men det får bli sen när ekonomin ser annorlunda ut.
Båda ungarna somnade relativt ovaggat nu ikväll, dessvärre gjorde Fredrik det också. Så här sitter jag själv och har inget att göra. Trist så trist.
Imorgon blir det nog ner på vårmarknaden hela familjen, hoppas på att få träffa Pia med familj också, kanske ta en fika eller så! Hoppas verkligen det blir lika fint väder också!

Litet skrapsår

Plockade fram min tunna vårjacka innan vi gick iväg till dagis. Vinterjackan är för varm att ha på sig nu och skinnjackan vill jag inte ha när jag ska vara ute och leka med barnen. Dessutom tycker jag inte riktigt att den passar på mig när jag är osminkad, haha.
Satte på Evelina riktiga skor istället för tossorna, tänkte att hon skulle få gå lite själv för första gången ute. Nu är det ju nästan inge snö kvar på marken så det är ju lätt för henne att gå. Emilia tyckte det skulle bli jättekul att se Evelina gå själv hem från dagis, så det var inga problem alls att få med henne hem.
Tog ett tag innan Evelina fick in snitsen på det där med att gå med klumpiga skor på fötterna, men tillslut gick det riktigt fort fram! Slutade ju såklart med att hon snubblade och fick ett liiiiitet skrapsår på ena handen. Knappt synligt och hon grinade typ 2 sekunder sen upp igen. Värre vart det med Emilia. Hon vart helt förstörd, grinade och sa åt mig att sätta henne i vagnen så att hon inte kunde ramla mer och att vi måste skynda oss hem och sätta på plåster. Gumman då. Kul att se att hon bryr sig så mycket om sin lillasyster och att hon blir orolig för henne, men det var väl kanske lite väl överdrivet att grina så mycket över nåt så litet *fniss*
Evelina gick halva vägen hem, sen fick hon ligga ner för hon skulle ju sova också. Men hon var ju riktigt duktig!
Stor jäkla spark i ändan på alla som inte plockar upp hundskiten efter sina hundar dock! Man får ju kryssa fram mellan alla skithögar och hur kul är det egentligen att skrubba skorna rena varje gång man vart ute för att barnen klivit i skiten? Evelina lyckades ju självklart hinna med att stoppa vantarna i en skithög också, jättetrevligt. Nästa gång jag ser någon som inte plockar upp hundskiten, då ska jag fan plocka upp högen och följa efter personen hem och placera skiten utanför ytterdörren deras.

Jag har nyss tvättat klädseln till Evelinas gamla bilbarnstol. Ska slänga ut en annons på Blocket, hoppas på att få den såld. Ska försöka hinna med att tvätta klädseln till syskonvagnen i helgen och slänga ut en annons på den med. Sen ska det även slängas ut annons på babysitter, hoppgunga, stol-på-bord, blöjhink, bärsele, kläder och nån grej till. Kommer inte ihåg vad mer det var, men det var en hel del grejer iaf. Nåt lär man väl få sålt. Så ska vi även sälja vårat bar-bord med 6 stolar.

Liiite ljusare

Känns lite bättre idag. Har varit till läkaren också. Han kunde inte göra så mycket, ändra en annan läkares sjukintyg kunde han inte göra, så jag fick telefontid med idiot-läkaren den 9:e, så får jag ta det med henne då. Han sjukskrev mig fram till dess iaf, så får vi se hur det blir sen.
Ont i magen, tog en kopp kaffe för att vakna till. Det gillades inte av magen. Inte vart jag pigg heller.
Väntar på att Fredrik ska komma hem och äta lunch nu, får se vad det blir för gott. Evelina sover ute i vagnen men hon vaknar nog snart. Jag skulle behöva duscha, men det får vänta ett tag. Vill inte riskera att hon vaknar mitt i duschen så att jag inte hör henne.

Oj så tomt det vart i mitt huvud nu. Haha nää jag ger upp, kommer ändå inte skriva nåt intressant, får återkomma senare.

Min himmel är mörk

Klockan är egentligen alldeles för mycket för mig, men jag orkar inte gå och lägga mig. Har alldeles för mycket tankar i huvudet just nu. Undrar hur kunde det här egentligen hända? Vad har man gjort för ont? Trodde ju att allt höll på att lösa sig, så blir man påkörd och sen efter det så bara skiter sig allt. Livet är bra skumt. Tjänar ju inget till att man sitter och grubblar hela tiden och deppar ner sig totalt heller, men det är svårt att låta bli. Det allra svåraste är att hålla god min inför barnen. Vill inte att barnen ska se att mamma inte mår bra. Har känt flera gånger idag att snart brister det, mitt tålamod är väldigt kort just nu. Men jag pratade lite med mamma nu på kvällen, och hon lyckas alltid få mig på bättre humör. Mamma är en sån där positiv människa, som alltid ser lösningar på allt. Hon håller mitt humör uppe, hon stöttar mig och hon får mig att må bra. Tänk om man kunde få flytta hem till mamma igen, få bli den där lilla flickan och sitta i mammas knä och kramas, bara för en liten stund. Men jag nöjer mig med näst bästa, tacos hos mamma på fredag ^^  Bara att komma hem till mamma och bli ompysslad en stund, det känns härligt.
Imorgon blir det läkaren, hoppas på positiva besked. Annars blir det tungt. Men som mamma säger, allt löser sig till slut. Det här är bara tillfälligt. Fredrik tar det dock hårdare än vad jag gör, det här med ekonomin och allt. Visst det är grymt jobbigt att hamna i skiten pga att vissa inte kan sköta sig jobb, men allt löser sig ju till slut. Det kan från och med nu bara bli bättre. Jag har lite av mammas positiva i mig. Värre är det med Fredrik. Han är en väldigt negativ person och han tar allt väldigt hårt och förstorar upp allt tusen ggr. Han är känslig och stressar upp sig så lätt. Det kan inte vara lätt att vara Fredrik. Ser på honom att han inte mår bra, men jag vet inte vad jag ska göra. Säger jag att allt kommer lösa sig blir han bara sur. Älskade Fredrik..Så när det är mig allt gäller, när det är min sjukskrivning och min läkare som krånglar, då känns det som att det är lite mitt fel att han mår dåligt också.
Jobbig dag idag..Så fint väder ute men på min himmel finns just nu bara massa mörka regntunga moln..
Ska ta och försöka sova lite nu ändå. Måste ju orka upp till dagis och läkare imorgon.

Förklaring

Ska väl försöka förklara lite enkelt varför jag är så arg och ledsen idag.
Fick ett samtal från  Försäkringskassan tidigare, som hade lite frågor angående läkarintyget som min läkare skickat in. Enligt dom så var det inte mycket som stämde på det där intyget. Nähä?!, tyckte jag.
  1. Läkaren hade skrivit att jag pga whiplash-skadan och reumatismen inte kunde klara mitt nuvarande jobb. Försäkringskassan undrade vilket jobb hon menade. För grejen är ju den att jag inte har nåt jobb, jag är arbetslös. Vilket jag sa till läkaren flera gånger. Jag är arbetslös och klarar inte av att jobba, jag kan då inte stå till arbetsmarknades förfogande, vilket krävs för att få stämpla. Det förstod läkaren sa hon, och sjukskrev mig. Sen skriver hon något helt annat än det jag sagt på intyget! Självklart börjar Försäkringskassan fundera!
  2. Läkaren har på intyget bara skrivit att jag pga whiplash-skadan och reumatismen sover dåligt och att jag är dagtrött. Enbart detta är inte skäl till sjukskrivning säger Försäkringskassan. Jag sa till läkaren att jag har ont hela dagar, hela tiden, det går inte en sekund utan smärta. Utöver detta så sover jag även dåligt. Men då har läkaren BARA skrivit att jag sover dåligt! 
Det var även något mer som inte stämde riktigt enligt Försäkringskassan. Jag förstår att Försäkringskassan funderar, vad jag inte förstår är vad denna läkare håller på med. Lyssnade hon överhuvudtaget på vad jag sa, eller jävlas hon bara?! För när jag var där, då förstod hon så bra så och höll med mig i allt jag sa och tyckte absolut att jag skulle vara sjukskriven, men varför i hela friden skriver man då ett sjukintyg som innehåller en massa fel och bara en massa ludd?! Hon skickade till och med en remiss till Vuxenrehab dit jag ska få komma och få hjälp. När jag förklarade för Försäkringskassan att det hon skrivit inte var det jag sagt till henne så tyckte dom inte att det lät helt trovärdigt. Men va fan det är ju sanningen! Dom skulle försöka få tag på läkaren och höra med henne vad hon har att säga och risken finns att jag blir helt utan sjukersättning. Ja det är ju jävligt roligt! Här sitter man med 2 barn att försörja, vi har fått skrapa ihop varje litet öre vi har för att få ihop till hyran och räkningarna men nå mat har vi inte råd med. Tack så mycket idiot-läkare! Hoppas verkligen att det här löser sig så att jag får mina pengar, annars vet jag inte hur vi ska lösa det här.
Kan ju öven säga att det här är inte första gången som den här läkaren ställer till det för oss. När jag för ett tag sen skickade in papper till mitt försäkringsbolag där mamma haft mig försäkrad hela mitt liv, för att få pengar eftersom jag fått en obotlig sjukdom, ja då skickade läkaren in ett intyg som i stort sett friskförklarade mig! Enligt det intyget så hade jag inga problem och smärtan jag kände, den kände jag egentligen inte. Så jag fick inga pengar. Sen nån månad efter så skickade hon remiss till reumatologen för att jag skulle få hjälp med alla problem som jag har, för sjuk det var jag ju sa hon. Jaha!?
Det känns som hon bara jävlas, gör allt för att förstöra. Har försökt byta läkare men det fanns ingen annan tillgänglig så jag fick inte byta. Idag ringde jag och sa att nu får det fan vara nog, jag ska träffa en annan läkare! Efter mycket suck, pust och stön i luren så fick jag en akuttid imorgon hos en annan läkare, ska bli intressant att höra vad denna har att säga. Är det meningen att det ska få gå till på det här viset?! Har även fått veta att en annan i min bekantskapskrets har haft problem med denna läkare, då hon friskförklarade även denna person, som efter byte av läkare till och med fick en operation och hjälpmedel för resten av sitt liv, för det var det som krävdes egentligen. Vilken jäkla läkare! Jag blir så arg! Satt här hemma och bara kokade av ilska, hela jag skakade och tårarna brände i ögonen. Känner mig dåligt deppig nu..

Va fan!

Nu är jag så jävla arg och ledsen så jag vet inte vart jag ska ta vägen..Orkar inte skriva just nu..Får se om jag skriver senare..Fan säger jag bara..FAN!!!!

RSS 2.0