Så se på mig..!

Småkikar på Mellon, som vanligt på lördagar. Darin sjunger..Gillar inte honom..Hmm..Intresseflagg va? Var ju bara skitlåtar med den här gången. Tycker inte nån förtjänar plats i finalen. Faktiskt.

Ser på alla kommentarer att det faktiskt var ganska många som fick ihop alla 6 F:en på en gång. Haha, kanske bara min hjärna som är lite skum ^^

Igår hade vi en fartfylld dag. Klev upp runt 08 och gjorde oss iordning. Sen drog vi in till Gävle för att gå på det där hoppkuddeland eller vad det nu hette. Oj vad Emilia hade skoj! Fanns en jättehög hoppborgsmojäng där, som började med att man skulle klättra upp för ett nät flera meter upp och sen åkte kana ner på andra sidan. Det var riktigt högt tyckte jag, och mest stora barn. Självklart ville Emilia upp där så Fredrik frågade gubben som hade vakt där vad det var för åldersgräns. Bara barnet var över 3 år så fick dom prova, gärna med föräldrarna första gången. Så Fredri provade med henne en gång och sen sprang hon där själv. Inte ett dugg rädd var hon, och vilken fart! Gubben vart riktigt impad och berömde henne flera ggr för han tyckte hon var så duktig på att klättra. Klättrade fortare än många äldre barn till och med. Tror Emilia är lite som sin far, lite äventyrslysten sådär. Hon var iaf ganska svettig när vi åkte därifrån, hehe.
Åkte raka vägen till Årsunda och blev bjudna på lunch där. Sen gick vi ut och åkte lite skidor. Emilia var riktigt duktig även där, synd bara att hennes skidor var lite trasiga och släppte i spänningen flera ggr så hon tappade dom. Så typiskt, men hon var nöjd ändå. Jag och Fredrik fick också på oss skidor, men Fredrik gav upp fort för hans skidor hade samma problem som Emilias. Mina hade inge glid så det var tvärnit hela tiden. Hmm..Bestämde oss för att ta en tur på snöskotern istället. Mycket roligare! Åkte en bra bit längs skoterleden och nere vid Strandbaden. Men inte på isen, det tyckte vi var för läskigt ^^ Tillbaka till Fredriks föräldrar och fikade sen innan vi åkte hem och åt.
Jag skulle hem till Dennis och kolla på film och fnittra ikapp när barnen somnat men Evelina somnade aldrig så tillslut fick jag åka ändå och Fredrik fick offra sin ensamkväll, hähä. Han fick sitta uppe med Evelina tills klockan 00:30 :-P Skitunge, klart hon passar på när jag ska bort! Jag och Dennis hade iaf lika skoj som alltid! Kikade på två skräckfilmer, eller vad man nu ska kalla dom, haha! Den första hette nåt med April fool, kommer inte ihåg riktigt men jag antar att Dennis säkert kommer lägga in en kommentar om det :-P Den var lite för oblodig för att kallas skräckis tycker jag :-D Sen kikade vi på Black sheep och garvade som tusan! Haha en skräckfilm om genmanipulerade får! Hur kommer man ens på idén att göra nåt liknande? Kul hade vi iaf ^^ Bäääästard! *fnittrar för mig själv*

Imorse vaknade hela familjen på dåligt humör. Fredrik hade fått sova hela natten inne i Emilias säng så han hade ont i hela kroppen. Emilia och Evelina bara bråkade och jag orkade helt enkelt inte med. Blev tyvärr inget badhus då som vi planerat, men det kändes bara onödigt att stressa iväg dit när vi redan var på dåligt humör. Gjorde oss klara och käkade lunch så fixade Fredrik in Evelinas nya bilstol i bilen och så åkte vi till Ockelbomarknaden direkt istället. Blev lite handlat där, 10 strumpor åt Evelina, 10 strumpor åt Fredrik, 14 strumpor åt mig, 1 ballong åt Emilia och 5 munkar. Strumpor går alltid åt!

Hum hum..Jaa nu har jag väl inte direkt nåt mer att skriva..Eller joo det har jag men det blir så långt då plus att det mest är gnäll så jag håller tyst ^^

Skumt!

Haha snubblade över nåt kul när jag knappade omkring på nätet. Prova!

"Räkna alla ' F ' i följande text:

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS...

Får se om ni klarar av det. Jag gjorde det inte, haha! Sätter väl in några bilder här emellan så att ni inte kan fuska och se svaret på en gång :-P

Mamma har nyckelpigor i sin blomma..


Såna här vill jag ha, synd bara att jag inte kan sticka..

Jaa hur gick det för er? Hur många "F" fick ni ihop?

Rätt svar är 6! Gå tillbaka och läs igen och se om ni hittar alla 6 stycken!

Hittade ni dom?

Själv fick jag ihop det till endast 3 från början. Anledningen är tydligen att hjärnan inte ser ordet "of". Skumt, eller hur? ^^





Lunch på stan

Blev lunch på stan med Fredrik idag. Mysigt! Inte ofta vi kommer ut och äter tillsammans så. Evelina var ju med också, men hon är så snäll så henne märkte vi ju knappt av, haha! Och gud så mätt man är! Vi åt på Klaras, och dom ska tydligen stänga sin lunchservering nu. Jahaja, så kan det gå. Dom sålde ut frysta matlådor också, 7 stycken för 100:-. Riktigt billigt så det köpte vi. Bra att ha i frysen. När vi skulle åka därifrån så halkade Fredrik utanför där. Han gick med matlådorna i ena handen och andra handen i fickan, kliver självklart på den enda isfläcken som fanns där och pang rätt ner i backen. Slog i knät och armbågen så han kommer nog ha ganska ont där. Matlådorna klarade sig, haha. Tur det inte var Evelina han bar på.

Nu ska jag busa lite med Evelina sen ska vi hämta Emilia på dagis. Solen försvann ju också och där med mitt promenadhumör. Men en liten prommis blir det nog, måste iaf till affären och köpa hudkräm och gröt åt Evelina. Hihi, nu ligger Evelina under bordet och smyger på mig, fnittrar lite för sig själv. Så söt hon är ^^

Underbart!

Vilket härligt väder det är ute! Solen skiner och det är plusgradigt. Massa snö och det är bara så fiiint! Idag efter dagis så bara måste vi vara ute! Undra vad vi ska hitta på..Ta en prommis, ner på stan kanske. Köpa present åt Pia och Stefans lilla nyfödda. Leka lite i stadsparken. Låter väl inte helt fel. Får väl se vilket humör Emilia är på när jag hämtar henne. Orkar inte släpa med mig sur unge.

Inatt sov Evelina faktiskt ganska bra! Vaknade 00:30 tror jag det var, fick tutt sen somnade hon om på en gång. Sen vaknade hon strax efter 05, fick tutt och somnade om på en gång. Och sen ringde väckarklockan 07:00. Inte helt fel, mycket bättre än tidigare nätter! Kan det ha berott på gröten kanske? Ligger ute och sover nu en sväng, men självklart så kom traktorn för att ploga så vi får väl se om hon vaknar. Konstigt det där, dom har liksom redan plogat en gång idag och det har inte snöat efter det, så varför ploga nu? Hoppas hon sover iaf, så att jag nu efter att ha ätit frukost kan ta och ringa försäkringsbolaget utan att ha en skrikande unge bredvid.

Oh, Eminem på Mtv, då måste vi ju dregla lite! ^^ Höres senare!

Helt slut..

Jeeez, jag är helt sluuut! Har ju varit på vattengympa nu på kvällen, mellan 18 och 19. Så skönt, men jag blir helt slut efteråt! Känns skönt i kroppen, och ögonen är trötta..Hoppas Fredrik kommer ner från nattningen snart så att jag kan mysa lite med honom innan nattadags för mig. Lär bli en jobbig natt. Evelina kommer säkert vakna och jag kommer ju säkerligen ha ont. Men ikväll åt Evelina upp en hel portion gröt, det är första gången! Kanske hon klarar sig lite längre inatt, eller vaknar med magknip. You never know..

Fick idag reda på att Pia och Stefan har fått sin lilla bebis nu och Amelia har blivit storasyster åt en liten Olivia! Så roligt! Nu är jag jättenyfiken på hur underverket ser ut ^^ Men dom hör väl av sig när det passar med besök, tänker då inte komma första veckan iaf. Hihi, jag vill också vara gravid och föda barn igen ^^

Längtar tills på fredag jag, då ska jag nämligen hem till min darling Dennis och mysa på kvällen! Jag köper med godis, sen blir det film och snacka goja och kanske lite Mario kart! Wee!

Sjukhuset

Jahapp..Sjukskriven blev jag ju. 3-4 veckor till att börja med. Sen skulle läkaren kolla upp vilken röntgen som blev gjord när jag var inlagd på akuten, ifall att det skulle behöva röntgas mer. Och eventuellt blir det vuxenrehab också. Nu börjar jag känna mig handikappad på riktigt! Det här är inte kul! Fan också..Ont som tusan i nacken nu med, efter en inte allt för mild genomgång av fru läkare. Vill bara dra täcket över huvudet..

Urk på burk..

Fyyy sjutton vad jag är trött! Så less på att skriva det i nästan varje inlägg..Inatt har båda barnen krånglat. Jag gick och la mig 22:30, Evelina vaknade 00:30, sen vaknade hon 02:30, 03:00, 04:00, 04:30 vaknade Emilia och 05:00 vaknade båda två! Suck! Väckarklockan ringde 07:00, men den hade man ju slagit av i sömnen så man vaknade ju 08:30..Stress stress, alltid lika roligt..Bara att bita ihop och hoppas på en bättre natt inatt!

Har iaf gjort mig klar nu så att jag är fräsch när jag kommer till sjukhuset. Är iofs ett tag kvar tills jag ska gå, ska vara där 13:20. Ska bli intressant att höra vad läkaren har att säga. I värsta fall kommer jag väl hem sjukskriven. Så jävla less på att alltid ha ont nu, räckte liksom med lederna tyckte jag! Orkar inte ha ont i nacken och ryggen hela jävla livet också..Skulle vara kul att låta nån ta över min smärta för en dag, så att andra kan förstå hur jag har det varje dag. Det är nog ingen som kan förstå det, förrens de får känna av de själv. Jämt, jämt ha ont, vissa dagar på gränsen till outhärdligt. Humöret påverkas, ofta är man jävligt sur. Konstigt, man orkar inte låtsas må bra hur länge som helst. Sömnen påverkas. Det tar ca 1 timme för mig att somna, inget är bekvämt. När Evelina sover som hon gör så blir det tillsammans inte alls mycket sömn över för mig. Vill inte känna mig som nån zombie om dagarna längre, vill inte jämt vara på dåligt humör, inte orka. Jag vill må BRA! När jag har slutat amma kan jag iaf äntligen få börja medicinera. Men det verkar så avlägset, Evelina samarbetar ju inte för fem öre. Ska prata med BVC när vi ska dit den 6/3, få lite tips. Hoppas jag iaf. Men ofta får man inte många vettiga svar från BVC, tyvärr..Ibland verkar allt så hopplöst..

En positiv sak mitt i allt är iaf att Fredrik fick ta ut en föräldraledigdag på fredag, så vi får en extra dag att hitta på nåt skojj på! Blir hoppkuddeland då, sen blir det nog att kika lite på Ockelbomarknaden också. Sen blir det kanske badhuset och skoter på lördag. På söndag är det kalas hos Nea. Får se om vi kanske klämmer in nåt mer ^^ Skoj!

Semlor & böcker

Ska väl ta och kludda ner nån rad innan det är dags för sängen. Tidigt i säng, Evelina har börjat sova knepigt. Eller ja hon vaknar ofta då. Tänder, magen eller mardrömmar..Eller varför inte alltihopa? Verkar besvärad av munnen, ni vet sådär som det brukar bli när tänder är på G. Så har hon varit lite hård, eller ja inte hård men fastare än vanligt då, i magen och dessutom inte bajsat idag. Men samtidigt så verkar det som mardrömmar på sättet hon vaknar på. Emilia vaknar på samma sätt när hon drömmer. Så ja, vad beror det på, att hon vaknar lillstumpan? En blandning av alla 3 alternativ kanske.

Igår orkade jag inte skriva någe. Hände inget speciellt under dagen heller så jag hade inget intressant att skriva om. Vi var ute och lekte i en snöhög i 1 timme efter våra söva-Evelina-promenad. Nu vet jag hur du känner gällande dessa snöhögar Malin!! Sen städade vi resten av dagen. Städade, diskade och tvättade. Roligt va?

Idag har jag varit himla trött, så jag somnade på köksgolvet (!) när Emilia var på dagis och Evelina somnade en sväng på förmiddagen. Fredrik kom hem på lunchen och skrattade och knäppte kort, tack för det :-P Efter dagishämtning, som var en riktigt svettig historia, så gick vi ner på stan. In på bibblan och lämnade tillbaka en bok som antagligen är en bibblabok, fast det inte finns nån streckkod eller stämpelmojäng på den. Köpte present åt Nea som fyller år imorgon och som vi ska på kalas hos i helgen. Vidare till Maxi för att köpa en bok på bokrean, Bila med barn. Kommer nog bli jättebra den boken! Tips på barnaktiviteter i varje län, samt rastplatser med lekplats och kartor förstås! 39:-, som hittat! Det blir tyvärr enda boken som köps på bokrean i år. Snyft...Jag som älskar bokrea!! Brukar alltid bli typ 2 kassar minst annars..Men, men..I år säger plånboken nej. Bättre lycka nästa år! Köpte en korv åt Emilia också, och i kön träffade vi på Fredriks föräldrar. Dom verkade sakna barnen och tyckte vi skulle komma ut nån dag, så jag och Fredrik kunde åka skoter och dom ha barnen. Ja tack! :-) Sen sprang vi vidare hemåt, men först in på Prix och handla lite dasspapper, mjölk, ägg och frukt. Hem och göra mat, Emilia var skittrött och ville gå och sova efter maten. Då var klockan 7. Fredrik nattar ju henne i vanliga fall men eftersom hon ville sova tidigare idag så ville jag natta, då jag nästan aldrig får chansen annars för att dom vill sova samtidigt dom små. Mys! Ja sen nattades minstingen och jag och Fredrik svullade Marangoni-semla! Sån där groda ni vet! Mums! Kikade på Changeling till det. Bra film!

Nää nu blir det sängen! Imorgon ska jag till sjukhuset och kolla upp dumma whiplash-skadan, sen blir det vattengympa på kvällen. Mer är inte planerat. Höres då!

Orsk int

Nää..Jag orkar faktiskt inte..Trött och har ont i heeeeeela kroppen..Återkommer imorgon..

Ännu en helg

Faen så fort helgerna går! Trist ju..Inte för att det händer så mycket mer på helgerna än på vardagarna..Eller nu ljög jag förresten, vi har ju hittat på mycket skoj på helgerna hela familjen på sistone! Pulka, Lekland och sånt. Nästa helg är det barnkalas också, och så är det ju sportlovsvecka i veckan så Fredrik ska kolla med jobbet om det är lugnt där så han kan ta ut nån föräldradag, så vi kan göra lite sportlovsaktiviteter! Har tänkt på Hoppkuddelandet eller vad det hette, Järnvägsmuseet, badhuset och så blir det säkert skoter och pulka med! Såklart grillar vi också! Låter väl inte helt tokigt?

Igår träffade jag och barnen Linda och Hugo! Gick och mötte dom efter lunch så tog vi en promenad så Evelina fick sova lite. Hade massa girlie-talk medans! Sen gick vi hem till Linda och Hugo och där bjöds det på fika! Snickerstårta och en skitgod saft! Haha...Hallonsaft! Emilia och Hugo lekte jättebra tillsammans, så himla roligt ju! Evelina var mest överallt tror jag. Tur hon är söt så hon kommer undan med det! Fick ju en foundation av Linda med, men tyvärr så passade inte färgen mig upptäckte jag när jag provade den på kvällen efter att ha sminkat av mig dagens smink. Den var lite för mörk. Fasen också..Men jättesnäll tanke ju! Goa vänner man har ^^
Vi gick hem vid halv 5 tror jag. Var ju tvungen att börja tänka på maten. Emilia tyckte det var skitkul att hoppa runt i snön och göra snöänglar. Självklart, bara för att jag frös. Annars vill hon aldrig gå själv utan ska stå på brädan hela tiden. Väl hemma så ville hon inte ha mat heller. Hon hade ju ätit enorma mängder bulle hos Linda och Hugo, så inte så konstigt kanske ^^ Hon fick säga till när hon ville ha mat och klockan var nog närmare 7 när hon började bli hungrig. Strax därefter kom Fredrik hem från kryssningen också. Skönt, slapp jag natta båda barnen själv :-P
Evelina krånglade vid nattningen och Emilia blev sen i säng hon med, så klockan var nog kvart i 10 innan båda sov. Typiskt..Jag som ville kika lite på Mellon..Åkte iväg och köpte mat på Donken åt mig och Fredrik, El nacho grande, mums!

Idag har det inte hänt mycket alls. Fredrik och Emilia var på gympa imorse, jag och Evelina lekte hemma. Lunch efter det och jag tog en promenad med Evelina så hon somnade, ligger fortfarande och sover. Fredrik ligger och sover han med, jag sitter här och Emilia håller på att fixa frisyr på mig med hjälp av en soppslev (?). Skönt när det pillas med håret, så jag passar på att njuta! Skitsamma att jag alldeles före hade tvättat håret, och fönat och sprayat..Haha..

Ikväll efter maten ska vi hem till mamma och fika. Ska slänga ihop den där pajen senare som vi ska bjuda på. Längtar! Jaa, mycket mer än så lär det väl inte bli idag. Slappsöndag..

Förresten, massa snö ute! Och självklart har dom inte plogat här på Killingvägen! What the F!? Till och med uppe på Smultronbacken har dom ju plogat, men inte här..Hmpf..Ska man behöva sätta fast en plogmojäng fram på vagnen och sköta plogningen själv eller? Det har då verkligen blivit sämre här på Killingvägen sedan jag var liten..Men så fort jag har fått jobb, då jäklar ska det köpas hus! Så förhoppningsvis blir man inte kvar här på Killingen allt för länge!

Brist på rubrik

Idag har det varit en rätt så..intensiv dag. Fredrik åkte ju iväg på kryssning idag så jag har haft ungarna själv hela dagen. I stort sett.

Barnen vaknade 08. Blää tyckte jag som sovit dåligt inatt. Vad ovanligt va? Emilia gick in till Evelina och kröp ner i spjälsängen med henne, där satt dom sen och lekte snällt tillsammans i 45 minuter, så jag kunde blunda lite till. Tänk att ibland kan dom, sötnosarna! Gick ner för att fixa frukost och upptäcker Fredrik fortfarande sovandes. Men åhhh, har han sovit över! Så han fick bråttom in i duschen och fixa ordning allt, han skulle ju till Gävle för att åka med buss därifrån till båten. Slutade med att även jag fick stressa och göra mig klar, för att skjutsa honom till Gävle istället för att han skulle ta sig ner på stan och ta bussen. Stress, stress, denna underbara stress. Vilket fall som helst så gjorde det inte så mycket ändå sen, för när jag läste tidningen så såg jag att dom hade sänkt priset med 1000:- på bilstolar inne på Barnens hus, så jag och ungarna åkte dit och köpte en ny bilstol åt Evelina efter att ha lämnat Fredrik. Men jag hatar verkligen att köra i Gävle, jag hittar inte!! Körde vilse 3 ggr innan jag kom till Barnens hus, haha! Skönt med ny bilstol iaf, Evelina hade ju blitt lite för stor för den gamla. Svart och vindröd blev det, i stort sett likadan som Emilia har. Blir bra det! Nu vill jag ha hem Fredrik så han kan fixa in den i bilen, för det klarar inte jag av ^^ Mötte farmor utanför Barnens hus förresten, vi såg nog lika förvånade ut båda två :-P

Efter Gävle svängde vi in på Prix för att köpa tvättservetter, amningsinlägg och lite grejs till en äppelpaj. Blev aldrig av att jag gjorde nån sån idag, så jag får väl ta det imorgon eller på söndag kanske. Iaf, barnen skötte sig ganska bra inne på affären, för en gångs skull. Nää men dom brukar vara rätt snälla jämt när vi handlar ^^
Skynda hem och fixa mat till två skithungriga ungar. Skrik och grin, huvudvärk till mig. Emilia åt knappt nåt ändå sen.. Suck! Evelina fick puré, då maten jag och Emilia åt inte riktigt passade henne. Men hon är då inte förtjust i puré inte. Precis som Emilia, som aldrig åt puré, verkar hon tycka det är för slibbigt och äckligt. Klandrar dom inte, det är fan inte gott. Förutom vissa dessertpuréer då ^^

När vi ätit var Evelina trött, så vi klädde på oss och gick ut en sväng. Träffade på Wedde (mitt ex) och hans son så vi pratade med dom en sväng. Trevligt trevligt! Jag är kompis med många av mina ex, det verkar många tycka är konstigt..?
Aja, Evelina somnade iaf ganska fort i vagnen så jag och Emilia gick till kullarna här i Vallhov och åkte lite tefat. Skojjsigt, men hon tröttnade snabbt. Då gick vi hem och fikade. Tog det lugnt bara tills Evelina vaknade strax efter 16. Då gjorde vi oss klara och traskade över till mamma. Där bjöds det på tacos och vi fick äntligen träffa brorsans tjej! En jättetrevlig tjej var det! Fin och snäll verkar hon vara. Blir bra åt brorsan det ^^

Vi blev kvar hos mamma ända tills 20, då vi gick hem och jag nattade först Evelina medans Emilia tittade på barnprogram och sen nattade jag henne. Gick snabbt, tog typ 40 minuter sammanlagt. Inte illa!
Gick ner och satt mig vid datorn efter nattningen men då ville den inte starta. Ringde Fredrik men jag vette tusan vad som hände för först svarade han, lät lite smålullig, sen bröts det och nu går det inte att ringa honom mer. Jaha..Ringde brorsan, men han svarade inte. Så jag ringde Wedde! Bra att ha ett ex som är datanörd :-P Fixade sig till slut iaf, bra!! Hur skulle jag kunna överleva utan datorn?! ^^ Så nu sitter jag här, käkar godis, slösurfar och kikar på Alien vs Predator samtidigt. Blir nog sängen snart tror jag.

Imorgon efter lunch ska vi ut och promenera med Linda och Hugo! Sen skulle vi upp till henne och fika och prata strunt! Alltid trevligt! Sötnosen ska skänka fattig-Angie en foundation, om färgen passar mig. Gud så snällt! Kanske jag kan visa mig ute bland folk ett tag till då! :-D Vänner, det är bra att ha det!

Just det, måste ju skryta om Evelina lite också! Hon går jättemycket nu! Reser sig upp, tar några steg, ramlar och så upp igen på en gång. Hon ger sig inte! Duktig tjej! Tänk att jag fått två så duktiga tjejer, som inte alls vill vara bebis länge utan upp och gå redan vid 10 månaders ålder! Och Emilia, hon är ju så smart hon! På dagis berömmer dom henne nästan varje dag för dom tycker hon är så tidig med mycket. Hon beter sig mer som hon skulle vara 4-5 år och inte 3, och ibland håller hon diskussioner precis som en 6-åring säger dom! Det ni! Undra vem hon fått den smartheten ifrån ja! Mig såklart, haha! :-P Men det är faktiskt ganska jobbigt med en sån tidig tjej också, det blir väldigt intensivt. Tror Malin håller med mig, för Emilia och Alicia verkar vara ganska lika. Eller vad säger du Malin? ^^ Men såklart är man ju grymt stolt!

Oj, vad långt det blev..Orkade nån läsa..? ^^

Duktiga Evelina

Evelina har gått ganska mycket idag helt själv utan stöd. Som mest fick hon till 7 steg på raken! Duktigt va? :-) Snart går hon nog helt och hållet! Stor "bebis" jag har ^^



Hosta from hell

Jag tror jag har hostat ur mig mina lungor. Hatar verkligen hosta! Vaknade vid 01 inatt och hade världens hostattack, blev alldeles tårögd och spyfärdig. Uff..

Inatt sov förresten Evelina riktigt bra! Somnade strax efter 20:00, vaknade vid 03 och ville ha lite tutt sen somnade hon om på en gång. Sen hostade hon lite vid 05 men vaknade hon då så somnade hon om själv för jag behövde då inte kliva upp iaf. Skönt! Fler såna här nätter vill vi ha!
Evelina är förresten livsfarlig! Imorse när jag skulle hjälpa Emilia att gå på toa, så satt Evelina på köksgolvet och lekte. Så hör man plötsligt hur hon blir riktigt lycklig. Går in i köket och tittar vad hon håller på med. Då har ungen klättrat upp på köksstolen och är halvvägs uppe på köksbordet!! Va!? Vilken unge..

Ohh..Nu kom Evelina krypandes här med stinkande blöja..Ska väl ta hand om det, återkommer senare!

Vattengympa

Nu på kvällen har jag då haft min första vattengympa. Och guuuud så härligt det var! Jag längtar till nästa onsdag då jag får åka dit igen! Allt var så skönt, vattentemperaturen, att få röra på sig, bara koppla bort tankarna och träna! Min kropp behövde verkligen detta. Men precis som vanligt efter ett vattengympapass, så har jag mycket ondare i kroppen nu efteråt. Men så är det ju. Härligt ändå!

Sitter just nu och väntar på att Fredrik ska komma ner från nattningen av Emilia. Antagligen har han somnat med henne. Måste väl gå upp och peta på honom snart. Vi ska kolla på film, eller ja nu börjar klockan bli mycket så det kanske inte blir ikväll. Har köpt lite gotta iaf, var halva priset på massor på ICA i Bj. Haha!

Förresten, jag och Emilia bakade ju tekakor idag. Dom blev skitgoda! Köpte mer mjöl idag så vi kanske bakar mer imorgon. Har ju ett jästpaket kvar! Det dumma är att det börjar ta slut med plats i frysen..Hähä..Har ju bröd så vi klarar oss ett tag iaf! Behöver ni frukost nån dag så kom förbi och käka vettja! Haha..

Nää nu ska jag kila upp och peta liv i Fredrik, sen ta en piss-alvedon och ett glas cola till gottan!

Oh, just ja! Fredrik ska på kryssning i helgen, åker på fredag morgon och kommer hem på lördag kväll. Nån som har lust att hitta på nåt på lördagen? Var ett tag sen jag träffade alla mina vänner nu, så skulle det ju faktiskt vara roligt att träffa Veronica nån dag med! Nya kontakter är alltid roligt! Hojta om ni har tid och lust folket!

Simsalabim..

..så är snoret borta! Man kan ju hoppas iaf..Hur många förkylningar har vi haft denna vinter egentligen? Typ 3-4 st bara sen i december. Irriterande. Just nu snyter jag ut i stort sett bara blod. Är det bra? Nu får det bli vår! Faktiskt..

Evelina somnade sent igår. Strax efter midnatt, jippie..Men sen sov hon iaf till kvart i 7. Gick ner med henne för jag tyckte det inte var nån idé att försöka få henne att somna om igen när väckarklockan ändå skulle ringa om ett tag. Men hon somnade i min famn så vi la omkull oss i soffan och slumrade lite tillsammans. Så mysigt med en varm liten bebis på bröstet. Fast hon är ju inte så liten längre, men ändå ^^
Emilia vaknade på samma dåliga humör idag som igår. Beter sig som en tonåring med pms. Herregud..Hur blir det då sen när hon faktiskt kommer upp i tonåren? Vill jag nog inte ens tänka på, haha..Kom iväg till dagis utan att bråka idag iaf. Skönt det. Evelina somnade om i vagnen på vägen hem så hon ligger utanför och sussar. Ska nog slänga omkull mig på soffan jag med. Vänta på att HC ska ringa upp. "Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig". Sen får man sitta och vänta i stort sett hela dagen på att dom ska ringa. Har man tur ringer dom, har man otur så har dom glömt bort en.

Ikväll är det dags för mitt första pass vattengympa på sjukhuset. Ska bli skönt. Röra lite på sig, bada. Så skönt vatten på badhuset! Sen bara det att få komma hemifrån i ca 2 timmar och bara vara själv, det ska bli skönt! Slippa barnskrik för en liten stund. Då kan man komma hem med nya krafter sen. Lovely!

Vet ni vad jag är sugen på att göra? Antar att de flesta av er har sett Pinks musikvideo So what. Är iaf grymt sugen på att klippa mig precis som hon. Så grymt snygg i den videon! Men jag vet inte om jag skulle passa i det..För det första så är jag ju så grymt smal, och med en så kort frippa så kanske det bara framhävs hur smal jag egentligen är..Det vill jag ju inte..Fast iofs med långt rakt hår som jag alltid haft annars så framhävs det faktiskt också..Hmm..Vad tycker ni, ska jag spara ut håret igen eller klippa? Iofs, klipper jag kort måste det ju underhållas ganska ofta. Det har vi ju inte råd med! Antar det blir att spara ut ändå..Suck..

Nää, soffläge nu!

Paus tack..

Idag vill jag verkligen bara trycka på pausknappen..Ingen bra dag med andra ord. Evelina var vaken inatt mellan 01 och 03. Då var det bara att gå in till Emilia istället som självklart också skulle vakna. Fick ligga inne i hennes säng till klockan 07. Då fick jag äntligen lägga mig i min säng..I hela 45 minuter, sen ringde väckarklockan..Emilia var ju såklart inte alls pigg imorse, inte jag heller för den delen. Men hon sov iaf så länge jag låg i hennes säng..Iaf..Blev ett himla bråk mellan henne och mig imorse. Hon lyssnade inte för 5 öre och bara jävlades. Tillslut tappade jag tålamodet och röt i åt henne. I efterhand kan jag känna att jag tog i lite för mycket, men jag orkade bara inte just då. Nacken värker och lederna värker, en ny inflammation på G i vänstra knät. Ingen sömn på det och en trotsig 3-åring..Det är ingen bra kombination. Var sena iväg till dagis och självklart bajsade Evelina precis när vi ska gå. Rann igenom både body och byxor så bara till att tvätta av henne och byta kläder. Var då väldigt sena till dagis så klart. Emilia fortfarande ledsen för att jag vart arg på henne.
Evelina somnade vid 11 och jag började hosta som en idiot. Hostade tills jag spydde. Då la jag mig på soffan och ville bara dö. Fredrik kom hem och fixade lunch iaf. Skönt, slapp jag. La mig på soffan igen efter och självklart slumrade jag till och höll på att sova över dagishämtning. Stressa igen och självklart så kissade Evelina ner sig när jag skulle byta blöja. Inte min dag idag..Emilia ville inte följa med hem från dagis heller, så klart..
Just nu bråkar ungarna med varann, båda är på dåligt humör. Underbart..Jag är så trött..I både kropp och själ..Måste verkligen se till att ringa HC så jag får komma dit och kolla upp den här förbannade whiplashen..Det här går inte längre!

Nej usch vad neggo jag känner mig idag..Hoppas det vänder snart..Ikväll ska jag iaf se på en dokumentär om kvinnor som väljer att föda barn hemma utan smärtstillande och barnmorska. Kan bli intressant. Själv skulle jag aldrig vilja vara utan utbildad personal, tänk om nåt går fel?! Hemska tanke. Smärtstillande däremot, det ville jag vara utan båda ggr men nää så stark var jag visst inte ^^ Åhh..Tänk att få vara gravid igen..Så mysigt ju..Men jag skulle aldrig orka med ett till barn just nu, när mina leder och min nacke är som dom är..Men om ca 4 år kanske, då skulle jag vilja ha en till liten bebis. Få vara gravid och föda, fan vad häftigt!

Är jag en dålig mamma om jag sätter mig och tröstäter glass utan att bjuda barnen..? :-P

Smärta

Aj fan..Jag har bränt mig! Jag och Emilia håller på att baka småfranska nu medans Evelina sover. Men Emilia är på pissigt humör och jag blir skitstressad. Så mitt i stressen så ska jag luta mig mot diskbänken, men lutar mig visst mot spisen istället och sätter handen rakt på plattan jag använde alldeles före! AJ!  Aja, så kan det gå..

Som sagt, Emilia är på pissigt humör idag. Har varit ända sen hon vaknade och det lär väl fortsätta resten av dagen också. Grin, gnäll och skrik. Wonderful..I love to have småbarn! :-P Vi har inte gjort många knop här hemma hittills. Tagit det lugnt. När humöret är som det är så orkar inte jag hit på nå. Fredrik kom hem på lunchen och åt med oss. Emilia åt igenting. Skit i det då..Unge! Hon som aldrig krånglar med maten annars..Nu tycker jag den här matvägrar-perioden får gå över!
Nu har jag ställt in första plåten med småfranska i ugnen. Ska bli spännande att se vad detta blir! Hoppas det blir gott. Hembakat bröd är ju godast! Ska googla efter lite fler recept sen, tekakor kanske.

Förresten, hittade ett par fräna skor idag som jag såå gärna vill ha! Ett par rosa gympapjucks med högt skaft! Precis som jag måste ha! Högt skaft alltså. Annars får jag inte plats med mina iläggssulor. Kostade endast 149:- också, som hittat! Synd bara att ekonomin inte ens tillåter det..Buhu..Kanske man ska ta och skaffa sig en sån där pengaskramlare och gå ut och ställa sig..Skänk en slant till fattig bitterf*tta! :-P

Knepig känsla..

Ugh..Hela dagen har jag gått runt med en knepig känsla i kroppen..Ögonen har svidit och huvudet känns tungt. Känns som jag inte sovit på en vecka. Den här tunga känslan, det är samma känsla som jag fick i kroppen av mina smärtstillande som jag åt mot ledsmärtan förut. Har ju inte ätit såna nu, även om jag velat, pga att jag ammar. Men jobbig känsla är det iaf. Undra vad det beror på? Trodde det skulle gå över efter lite frukost, men snart är det läggdags och det har inte ens minskat under dagen..

Fick med mig Fredrik och ungarna till affären iaf. Även om det vart många sura miner från Fredrik till att börja med. Men bara vi kom ut så vart han på bra humör och var till och med på att ta en längre väg hem! Oj då :-P Sen lagade vi mat, lekte med barnen, jag diskade och sen nattning. Gick fort på kvällen..
Just nu har jag ont i hela kroppen och vill helst av allt bara slänga i mig en hel burk smärtstillande och krypa ner i sängen..Men ammande morsa som man är så är det bara att gilla läget!

Måndag imorgon och inget dagis. Har inget inplanerat så vi får väl se vad dagen kommer att bjuda på! Tror det blir till att baka lite matbröd faktiskt. Fredrik köpte 3 paket jäst till baket inför Emilias kalas, men han köpte fel! Köpte till matbröd..Så jag lär väl baka lite sånt då :-P Blir säkert bra..Blir nog småfranska imorgon tror jag. Så blir det väl nån promenad som vanligt också. Städa kanske..Som vanligt! Urk..

Nej nu ska jag skicka iväg ett litet gulligull-mejl till Dennis! Ha det!

Bored now..

Just nu har jag väldigt tråkigt. Evelina kryper omkring och leker, Emilia tittar på film och Fredrik sover. Jag vill hitta på nåt!

Tidigare idag åkte iag jag, Fredrik och Emilia iväg till Gävle för att gå på bio. Mamma hade Evelina medans. Emilia tjatade hela vägen in, "vart är bion då?". Haha..Köpte festis, popcorn och en varsin chokladbit. Emilia tyckte inte om popcorn. Sällan hon inte tycker om sånt som man "ska" tycka om :-P Filmen vi såg hette "Familjen Dingel med flera". Tyckte inte den var särskilt bra, Emilia var inte heller särskilt road. Inte dom andra barnen i salongen heller verkade det som. Aja, alla barnfilmer kan ju inte vara bra! Kul att komma iväg på nåt iaf, och det var faktiskt lite skönt att få lite Emilia-tid. Behövs ibland!

Undra om jag ska försöka få med mig hela familjen ut på en liten promenad. Måste ändå till affären och handla grädde och creme fraiche till middagen. Ska göra sån där kotlettmojs vi gjorde för ett tag sen, så gott! Men Fredrik hatar, verkligen hatar promenader, så vi får väl se hur det går med den saken.
Ikväll kanske man ska försöka övertyga brorsan om att spela lite guitar hero. Känner ett sug efter det nu, haha..Sen behövde tydligen han raka skallen med, kan man ju passa på samtidigt. Han måste ju fixa till sig lite, för nästa helg kommer ju hans flickvän hit! Hihi, ska bli spännande att träffa henne, hon är äldre än mig :-P

Mellon

Jaa..Vad ska man säga? Jag hade ju tyckt att Amy Diamond och Heat skulle direkt till final, och Måns och Lili & Sussie till andra chansen. Men det blir ju aldrig som man själv tycker när det gäller Mellon. Utav alla bidrag tyckte jag att Amy Diamond var bäst. Heat hör väl kanske inte direkt hemma här, men jag gillar ju lite rockigare låtar. Först gillade jag inte alls Lili & Sussies låt heller, men när man hört alla så var dom faktiskt bland de bästa. Tur att inte den där Lasse gick vidare iaf!

Jaa annars då. Blir väl inte så mycket mer ikväll tror jag. Slappa lite här, sen sängen ganska snart. Imorgon ska vi nog på bio, jag, Fredrik och Emilia! Mamma ska nog vara barnvakt åt Evelina, om hon inte är för bakis, hahah! Då blir det Fredriks föräldrar som får rycka ut. Blir nog kul med bio, första gången för Emilia. Blir "Familjen Dingel" inne i Gävle, den var från 3 år och ca 40 minuter lång. Alldeles lagom för så små barn. Äta lite popcorn och mysa! Har man tur kanske man kan få sig ite MAX-mat efteråt ^^
Senare på dagen så skulle jag väldigt gärna vilja åka lite skoter. Får väl se om man kanske har lite tur där med. Hade ju vart underbart med skoter om vädret är lika fint som det var idag! Grilla lite nånstans kanske. Myys!

Alla hjärtans dag

Oj vilken fartfylld dag! Sov ganska länge idag ändå, vaknade väl nån gång mellan 9 och 10. Vid lunch åkte vi ut till Högbo för att grilla och åka pulka. Fick ingen med oss, lite trist, men det vart ju lite sista minuter så förstår ju att folk hade andra planer redan :-) Blir ju säkert fler fina vinterdagar innan våren kommer!
Började med att grilla i stugan när vi kom fram. Vår lunch ju! De flesta satt utomhus och grillade i finvädret, så vi fick sätta oss inne. Men det gjorde inte så mycket, förutom att det var lite småjobbigt att det rökte in så det sved i ögonen. Sen begav vi oss ut till pulkabacken! Evelina somnade i vagnen, precis som planerat, hehe..Var mycket folk i backen idag, många vuxna också! Tror fan det var fler vuxna än barn som åkte! Roligt att se! Häftigast var dock ett gäng killar i 20-30-årsåldern som hade mixtrat ihop en egen bob som var så stor så att 3 fullvuxna karlar fick plats, med backspegel och allt! Haha!
Våran pulka gick ju sönder förra gången, men vi hade den med nu iaf och åkte lite. Men gav upp den snabbt. Så det blev mest tefat, men det är ju roligast! Till nästa år ska vi köpa bob och sån där madrass. Se upp i backen!

Vi kom hem strax efter 16:00. Slappade lite i soffan, alla var halvt döda, man blir ju så trött efter en dag ute! Sen åkte Fredrik iväg och köpte fuskmat. Donken till mig och Verona till honom. Emilia fick plocka lite vad hon ville av det hon tycker om.
Efter maten stoppade jag barnen i badkaret och där satt dom ett bra tag och plaskade, och sen var det helt plötsligt nattadags! Så nu sover båda små och jag och Fredrik sitter här och gluttar på Mellon. Heat har varit bäst hittills.

Nää nu måste jag vara lite mer social, kanske återkommer efter mellon!

Rubrik här då

Jag skulle verkligen behöva gå en kurs för att komma på bra rubriker..Det är verkligen det svåraste med hela det här bloggandet..Komma på en bra rubrik..Man ska ju lyckas locka läsare med sin rubrik, och det kan jag då lova att det har nog inte jag gjort nån gång ^^

Snart är dagen till ända och jag har klarat mig helt och hållet från olyckor. Iofs så har vi ju inte gjort så mycket idag, så jag har väl kanske inte utsatt mig för så många risker, hähä.
Tog en snabb promenad efter lunch. Skönt väder att vara ute och gå i faktiskt. Mysigt med all snö med, men jag längtar faktiskt efter våren nu. Evelina somnade i vagnen precis som planerat så jag och Emilia gick in för att baka och städa lite. Hann knappt börja innan det plingade på dörren och min morfar kom. Han ville lämna lite pengar åt Emilia i sen födelsedagspresent. Han stannade bara ca 10 minuter, så vi fortsatte snabbt med vårat bak. Den här gången jäste bullarna precis som dom skulle! Stoooora och fina vart dom! Goda med! Evelina vaknade mitt i men Emilia var duktig barnvakt och lekte med henne så jag kunde avsluta baket. Så roligt nu ju när barnen börjar leka mer och mer tillsammans. Eller ja man kan väl inte direkt säga att Evelina leker med, utan mer bredvid. Hon är ju för liten än för att leka med. Hon poar ju med sitt bredvid.
Fredrik kom hem efter jobbet ändå, för mötet hade blivit flyttat. Nice! Vi fixade tacos och bjöd över mamma och brorsan, men bara mamma kom. Brorsan kände sig lite krasslig. Så himla gott med tacos, som alltid! Men jag får alltid ont i magen efteråt. Tror det är tacokryddan som gör det. Och colan..Har märkt på sistone att jag får ont i magen, alldeles under revbenen, på en gång efter att ha druckit cola. Taskigt läge..Cola är ju gott ju..
Jaa nu sover barnen också och Fredrik ska strax åka iväg till Johans jobb och hänga lite. Haha..Träffar ju Johan så sällan nu mera så han får väl passa på att hänga i baren där när det finns lite tid över. Vad jag ska göra det vet jag inte..Skulle så gärna vilja kika lite på Buffy, men nu mera är ju dvd-spelaren i Emilias rum..Fan också..

Bite me! Please..?

Kanske är han en av världens snyggaste, Spike i Buffy the vampire slayer! Stort plus att han även kan sjunga och spela gitarr! Ett minus är ju dock att han är lika gammal som min pappa..Hmm..Syns inte iaf..Hur som helst, Spike får bita mig vilken dag som helst! ^^


Fredag den 13:e

Okej, hur många kommer att gå omkring skitskraja hela dagen för att nåt ska hända? Inte jag iaf! Har aldrig hänt mig nåt just för att det skulle vara fredagen den 13:e, så varför idag? ^^

Sovit som en räka inatt. Evelina vaknade vid 04, somnade om på en gång. Då vaknade Emilia. Somnade också om riktigt fort. Men inte jag! Hade sån jävla hosta så jag somnade nog inte om förrens nån gång efter 07..Då var det ju nästan dags att kliva upp..Så irriterande. Fast jag borde ju vara van vid att sova som en räka vid det här laget.
Fredrik jobbar idag. Blir borta hela dagen dessutom då det är personalmöte och mat och sprit efter det. Suck! Kunde inte jag ha fått bli riktigt frisk först innan dom drar till med sånt skit? Tänker dom aldrig på personalens sambos? :-P Får väl se om vi äter med mamma eller inte. Ska ringa lite senare, när hon kommer hem på lunch kanske. Eller så fixar jag och brorsan ihop nån liten surprise-middag!

Undra vad vi ska hitta på under dagen annars då? Var ju ganska kallt ute med..Men en promenad blir det iaf. Kanske vi bakar lite bullar. Diska ska göras också. Plocka lite från golven och dammsuga kanske. Tvätta skulle behövas det med. Gud så roligt det låter. Hatar såna dagar, men det är skönt efteråt, när allt är fint.

Haha måste förresten berätta om knäpp-Larsson. Vi handlade ju på Lidl igår och köpte bl.a. toapapper. Så när han kom ut från toa så frågade jag honom om Lidl-papperet fick godkänt. Larsson skiner upp som en sol, med ett leende från öra till öra och svarar:
-Värsta lyx, det är ju mycket mjukare än vårat vanliga papper! Det är ju 4-skikts! Känn på det, KÄNN PÅ DET!
Haha, ja det är ju tur karl'n blir lycklig för så lite :-P

Förresten så har ju filmen "Fredagen den 13:e" biopremiär idag, remaken alltså!  Vem vill se? Jag, kan jag lova!

von Lidl

Snart är det dags för sängen, men tänkte klottra ner nån rad om dagen först.

Medans Emilia var på dagis gjordes inget speciellt. Lekte med Evelina i stort sett. Fredrik hämtade Emilia på dagis. Inte ofta han får chansen att se dagis, så det kan ju vara lite kul. Eller nåt. Emilia kom hem med ett jättefint hjärta som hon gjort på dagis, så det hänger i fönstret nu.
Vi käkade lite mellis och sen åkte vi iväg för att handla. Brukar handla lite på Lidl ibland då vi vet att det finns många varor där som är lika bra men billigare än på andra ställen, och idag blev det en Lidl-dag. Handlade rätt mycket där faktiskt. Det mesta på våran inköpslista fanns, resten köpte vi på Willys. Precis när vi kom till kön och skulle börja plocka upp våra varor vart Fredrik svimfärdig. Alldeles kritvit i ansiktet. Barnen märkte att nåt var konstigt så dom började ju såklart skrika båda två. Vadå stressmoment? Fredrik lyckades hålla sig på benen iaf, och vi satt ett tag i bilen och drack juice och åt chokladbit innan vi åkte till Willys. Men där sprang jag in själv. Köpte det som fattades, och så hittade jag på billig köttfärs och kotletter. Köttfärsen kostade 39,90:- kilot. Stod en tant där och plockade på sig flera förpackningar, tror hon hade 7 i famnen när jag kom fram. Hon klev åt sidan så att jag också kunde ta nån förpackning. Tog 3, sen gick jag. Då gick hon fram igen och plockade på sig nån till förpackning! Vart inte många kvar i den hyllan inte. Snacka om att hamstra köttfärs..! Men man borde kanske passa på?
Sen åkte vi hem och gjorde mat. Eller jag gjorde mat och Fredrik underhöll barnen. Så är det alltid. Jag som blev tillsammans med en kock just för att slippa laga mat, vad gick fel? :-P Men jag har faktiskt blivit riktigt duktig på att laga mat, om jag får säga det själv! Lagade aldrig nåt själv innan jag fick barn! Vi provade ett nytt recept idag, på morotspannkaka. Gott som tusan var det!
Ja sen var det bara nattning av barn kvar. Ungarna somnade ganska fort, jag stack upp till mamma och släpade med mig brorsan till affären, igen! Glömde lite grejer. Hittade på sockervadd på burk, med banansmak! Mums!! Den tog slut väldigt fort..Synd.. ^^

Nu måste jag nog sova ser jag på klockan. Evelina vaknar väl snart och vill ha lite tutt förstår jag. Imorgon ska nog Fredrik jobba iaf, han känner sig lite piggare. Dessutom har han kontorsmöte, med gratis mat och sprit. Hmm..Har vi tur så får kanske jag och ungarna gå upp till mamma och äta, så hjälper hon till med nattningen sen. Svårt med två barn som ska nattas samtidigt, och som tar minst 20 minuter på sig att somna och de kräver båda två i stort sett total tystnad. Hmm..Då är det tur att mamma bor granne!

Nää, sängen var det! Godnatt på er!

Bad day

Imorse sov vi över, så vi blev ca 30 minuter sena till dagis. Inget ovanligt nu för tiden. Men alltid lika pinsamt..Suck..Blev ju såklart stressigt och jävligt på morgonen då, och förkyld är man och inte ett dugg pigg..Fredrik är ju också hemma sjuk så vi hjälptes åt med ungarna. Evelina somnade inte som hon brukar på förmiddagen heller, så nu sitter vi här trötta, sjuka och lättirriterade, vilket naturligtvis resulterar i massa tjafs. Orka. Förhoppningsvis så blir det bättre under dagen, annars går jag och lägger mig..

Måste släpa oss till affären idag, trots sjukdomar. Massa som måste handlas hem. Funderar på att gå alla 4 så får vi en promenad i friska luften samtidigt. Kan ju aldrig skada. Skönt att röra lite på sig och andas lite annat än instängd sjukdomsluft.

På lördag är det ju förresten Alla hjärtans dag. Då har jag och Fredrik varit förlovade i 5 år. Det går undan! I sommar har vi varit tillsammans i 8 år också. Åren springer verkligen iväg. Får väl hoppas att vi är friskare till lördagen så att man kanske kan fira lite, gå ut och äta eller gå på bio. Eller som vi diskuterade tidigare, ta en lite längre skotertur och grilla och mysa i skogen eller vid sjön. Bara vi kommer iväg lite själva, jag och Fredrik, så blir det nog bra. Behövs ju ibland det med!
Vad ska ni göra på Alla hjärtans dag?

Undra om man kanske ska ta och hoppa in i duschen och tvätta bort lite lort och baciller. Känner mig inte som fräschaste i kommun nu inte. Sen måste jag ringa HC och be om en tid för att träffa läkare och diskutera lite angående sjukskrivning. Min nacke blir inte bättre, och nu på sistone har det till och med blitt lite sämre. Det kan inte vara bra, inte med tanke på att sjukgymnasten sa att jag skulle vara frisk efter 2 månader..Efter 2 månader är jag då alltså lite sämre..Jag blir så less..Hur sjutton ska man kunna börja jobba då?! Fan fan fan..Måste verkligen ha ett jobb så att pengarna börjar rulla in..Fredrik vill att vi flyttar annars, till en 3:a! Herregud, vi som knappt får plats i en 4:a som dessutom är radhuslägenhet..Vad göra..

Förlossningsberättelse

Sorry för att det inte blev något bloggande igår, mitt internet dog huxflux på förmiddagen. Typiskt. Sen åkte både jag och Fredrik på feber också, mindre kul. HAde 39 grader igår kväll, men är liiiite piggare idag. Ungarna är fortfarande friska iaf!

Igår var det ju iaf Emilias födelsedag! Hela 3 år, tiden har gått fort! Tänkte slänga in förlossningsberättelsen jag skrev efteråt här, så får ni läsa om hur det gick till när stora älsklingen föddes!

Torsdagen den 9:e februari startade det hela. Jag hade haft förvärkar i ca en vecka och var grymt less på det. Sa till Fredrik att nu tar vi och provar om sex verkligen kan starta det hela! Det sägs ju att det är nåt ämne i sperman som startar allt, men jag trodde att det mest var snack. Vi bökade oss igenom det hela, inte lätt med jättekula kan jag lova. Mindre än en timme senare satte värkarna igång på allvar. Jösses, det funkade ju!!

Ringde till förlossningen vid 23:00 och berättade att jag hade värkar, och att det var ca 5 minuter emellan. Dom sa att jag kunde vänta hemma ett tag till och höra av mig igen senare. Fick tipset att duscha lite och försöka sova. Duschade en sväng, men gav upp fort, vart ju bara svettig. Tyckte inte att värkarna var så hemska ändå, kändes som mensvärk. Eftersom jag har så himla stark mensvärk så var det inte så stor skillnad. Men sova var ju bara att glömma.

Ringde in till förlossningen igen vid 05:00 ca. Då började jag bli trött. Hade fortfarande ca 5 minuter mellan värkarna och på förlossningen tyckte dom att det fortfarande var lite oregelbundet, men jag fick komma in när jag ville så kunde dom ge mig nåt att sova på så jag fick vila ut. Fredrik hade ju så klart gått och lagt sig redan vid midnatt, så jag gick in och väckte honom och sa att nu vill jag åka in, för nu är jag så trött. Tog bb-väskan och släpade oss ut till bilen. Jobbigt!! Kom till Forsbacka då vi kom på att vi glömt journalen hemma, fan också! Vi vände om och hämtade den och så fort in till förlossningen igen.

Kom fram vid 05:50 och nattbm satte ctg och kollade hur öppen jag var. Hon var så grymt hårdhänt och det gjorde så jäkla ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen!! Den där undersökningen gjorde ondare än hela jäkla förlossningen ju..Fredrik sa att han aldrig hade sett mig ha så ont nån gång. Var iaf öppen 3 cm. Suck tänkte jag, bara 3 cm på 7 timmar. Detta kommer ta tid..

Vid 06:30 har jag etablerade värkar. 07:00 ber jag om lavemang. Blivit tipsad om detta och känner att det är lika bra. Det blir ju sånt tryck när krystvärkarna börjar och har man då inte tömt sig så jaa..Jag tänkte då INTE skita ner någon barnmorska! =)

Jag är väldigt trött och bm säger åt mig att det är lika bra att ta ryggmärgsbedövningen så att jag får vila lite, annars kommer jag inte orka. Jag ville inte alls ha nån EDA från början, men när hon lovar mig vila så går jag med på detta.

Dom sätter dropp vid 08:00 och vid 08:45 går jag upp och kissar. Inte det lättaste med alla sladdar och sånt. 09:30 kommer narkosläkaren och lägger EDA. Jag var skitskraj, tycker verkligen inte om nålar och sånt, och visst hade jag hört skräckhistorier om detta. Men ärligt talat, jag kände inte så mycket..Häftigt när smärtan försvinner. Jag känner ju att nåt händer, men inte det minsta ont gör det. Dom kommer in och kollar till mig vid 10:30 och EDA funkar fint. Får lite nyponsoppa med glass, mums! Har ju inte ätit mer än 1 macka sen kvällsmaten på torsdagen.

Vid 11:00 får jag värkstimulerande för att värkarna har blivit svagare. Brukar bli så av EDA. Går och kissar igen, suck. Sen känner jag att jag vill vila, äntligen ska jag kanske få sova lite som bm lovade!! Men nej då, får till svar att nu när du fått EDA så kan du inte vila, du måste vara uppe och röra på dig då!! Så spring lite i korridorerna här ute du. Va sjutton tänkte jag. Jag gick ju med på EDA för att få vila, vad är nu detta?? Ingen vila alltså, var bara att börja lunka runt i korridorerna..Gäsp..

Vid 13:15 ska en barnmorskestuderande titta hur mycket jag öppnat mig. Tänker genast på första undersökningen och får panik. Vill inte, och berättar för bm och studenten hur jag känner. Dom lovar att vara försiktiga, och denna undersökning går så mycket bättre. Tack och lov! Är öppen 4 cm, vad sakta det går!! Hinnblåsan buktar också.

Går och kissar igen vid 15:00 och tar nåt varv i korridoren efter det. Känner att det börjar trycka på mer neråt nu, så vid 15:30 görs en till undersökning. Jag är öppen 9 cm, woho! Äntligen händer det nåt! Vattnet har inte gått ännu, så dom spräcker hinnorna. Fostervattnet är utan anmärkning. Kände inte ens att det rann nåt vatten. Dom sätter hjässelektrod på bebis huvud, för att bättre hålla koll på värkar och hjärtljud. Får en näringsdryck, är hungrig ju..

Vid 16:10 är jag öppen 10 cm, men får inte börja krysta för att det finns en liiiten kant framtill fortfarande. Jaha, tänkte jag, vad ska jag göra då?? Det trycker ju på! Får lägga mig på sidan med ett ben i benstöd. Har ju lustgas då, men jag gillade inte den riktigt. Tyckte inte att det hjälpte så mycket, det smakade mest pyton. Fredrik provade också, och han sög i sig massa men tyckte det var värdelöst. Sen några sekunder senare så säger han att ohhh, vad det snurrar! Hehe, lite fördröjd verkan. Tyckte det var svårt att tajma det så det verkade precis när man hade en värk, oftast så började det verka efter halva värken. Men jaja.. =)

En timme senare, vid 17:10, får jag äntligen börja krysta. Jösses vilket jobb!! Nu hjälper inte EDA heller. Fredrik försöker stötta så mycket han kan, han var faktiskt riktigt duktig under förlossningen! Han var så chockad över att jag inte svor nåt åt honom heller, hehe =P Det är studenten som förlöser mig, och hon behöver lite hjälp av ordinarie bm, vilket gör att jag blir nervös. Kändes inte så kul att ligga där när hon bad om hjälp titt som tätt. Blir också nervös över att hjärtljuden sjunker så mycket under krystvärkarna, och ibland verkar dom försvinna helt. Men bm lugnar och säger att det inte är någon fara. Det blir så dels för att det så klart är jobbigt för bebis med, och för att hjässelektroden kan tappa kontakten lite medans man krystar. Okej, jag får väl tro henne då.

Mitt i allt säger bm att hon ser lite hår och frågar om jag vill känna på huvudet. Neeej grymtar jag fram, jag är upptagen! =P


17:47 kikar hon äntligen ut iaf, min älskade bebis!! Hon skriker genast och får apgar 9-10-10. Fråga inte vad det betyder, för det vet jag inte själv =P Både Fredrik och jag gråter, men tro det eller ej, Fredrik gråter faktiskt mer =) Han klipper navelsträngen och jag frågar vad det är för kön, och dom lyfter upp bebis så vi kan kika. En liten tjej! Jag sa ju det, det visste jag hela tiden, sa jag. Alla skrattar.

17:57 är det dags för moderkakan att komma ut. Dom drar i navelsträngen och trycker på magen. Krävs inte så mycket för att den ska komma ut. Den är hel och fin och bm visar upp den. Fin va säger hon. Ehh, visst..Knäppte kort på den iaf, haha! Frågar om jag spruckit nåt, tyckte det kändes som hela underlivet var utplånat. Ena blygdläppen var helt av och en bristning på insidan, så några stygn vart det. Fast dom släppte typ på en gång, och inte sydde dom på nytt heller så det fick läka bäst det ville. Snyggt! =) Dom sa iaf att det var ganska vanligt att blygdläppar gick av, och sydde man så brukade det iaf spricka upp igen vid andra förlossingen om det inte sprack upp tidigare, så det var ju skitsamma egentligen. Fredrik får sätta på blöja och kläder på lilla Emilia medans jag försöker hämta mig lite. Är trött, hungrig och har fått lite ont i halsen av allt grymtande och så vart jag täppt i näsan också.

När dom lyfter upp Emilia från min mage för att klä på henne så märker vi att hon har meckat på mig, dvs första bajset. Tack gullunge =P Men jag njuter av allt, min älskade bebis är äntligen här!!
Emilia läggs till bröstet och hon suger fint från första början. Jag är så lycklig!!
Älskade Emilia, 3596 gram och 51 cm lång.

Bilder från förlossningen finns, och lite film med. Kul att ha kvar och kunna titta tillbaka på!

BB var fullt när vi låg där, så vi fick dela rum med ett annat par. Dom sov hela tiden, och båda snarkade. Varken jag eller Fredrik kunde sova, så vi ville åka hem redan dagen efter men fick inte just för att det var fullt och dom kände att dom inte kunde ge informationen till alla så effektivt som dom ville, så vi fick stanna tills på söndagen. Det var såååå skönt att komma hem! Kan säga att dom där dumma lamporna dom har ovanför skötborden var väldigt jobbiga också, så varma. Jag vart svimfärdig vid varje blöjbyte så bm fick be mig sitta ner och dricka vatten, hehe =P

Att vara gravid och föda är det mysigaste och häftigaste jag någonsing vart med om, och jag längtar tills det är dags för nästa bebis!! =)



Ny vecka, nya tag

Måndag idag. Måndagar är alltid tråkiga tycker jag. Känns som en evighet till helgen, men det går ganska fort ändå som tur är!

Idag slöade vi på förmiddagen. Tittade på barnprogram och ungarna lekte lite. Jag var trött och försökte hålla mig i soffan, haha..Gjorde blodpudding till lunch, och det gillade Evelina. Åt till och med mer än Emilia tror jag. Bra det. Efter lunchen blev det en promenad så att Evelina skulle få sova lite. Väldigt fint väder ute! Men liiite jobbigt med sol mot snö, man blir så jädrans bländad. Blev lite klagomål från Emilia där ett tag. "Mamma, det är ljuuuuust!". Medans Evelina sov ute i vagnen så passade jag på att duscha och göra mig i ordning. Sen kom Cina förbi och grattade Emilia. Karl och barn hade hon lämnat hemma. Emilia fick modellera med en sån där ehh..Vad sjutton heter det? Aja, en sån där mackapär som man klämmer ut leran igenom så blir det olika mönster. Fattar ni? :-P Väldigt uppskattat! Cina fick sitta och hjälpa henne hela tiden, hähä. Vi drack kaffe och pladdrade, som kärringar alltid gör ^^ Trevligt var det iaf! Hoppas på att få till en bebisdejt snart också, var ett tag sen nu.
När Cina åkt hem så tog vi en promenad igen. Till Prix för att köpa frimärke och posta ett brev. Sen hem, Emilia fick dra Evelina lite i pulka, och sen in och fixa maten. Emilia hade beställt spaghetti och köttfärssås så det fick det bli! Emilia och Fredrik älskar det, men jag är sååå trött på det! Evelina åt rätt bra hon med.
Efter maten stoppade jag båda barnen i badkaret. Faktiskt första gången dom två fått bada tillsammans i badkaret, Evelina har alltid badat i baljan annars. Men nu är hon ju så stor och stadig när hon sitter så det går ju jättebra att ha henne i badkaret. Kul hade dom kan jag lova! Och blött blev det..
Båda två somnade vid 20, men Evelina har hunnit vakna en gång efter det och velat ha mer tutt. Jag och Fredrik kikade lite på Familjen Annorlunda, och Fredrik konstaterade att vi kanske inte har det så jobbigt med två barn ändå, haha!!

Nu på kvällen så har både jag och Fredrik börjat känna av näsa och hals. Va fan..Orkar inte med en till förkylning! Suck..
Kikat lite på hus har vi gjort också. Helst vill vi ju gärna bo i villa här i Vallhov eller i Barrsätra, men har även börjat fundera lite på Östanå. Ett hus finns det där nu som kom ut idag. Såg ganska bra ut gjorde det också. 850 000:-. Tänk så priserna kan skilja så mycket på så litet avstånd..Hade det legat i Barrsätra hade nog priset varit närmare 2 mille. Men ge mig ett jobb nån då så att vi kan köpa oss ett hus..Det hade varit guld.. ^^

Oh, nu kom mamma förbi med två kassar kläder åt Emilia från Alva! Skoj! Kläderna efter henne är alltid i så bra skick, många ggr ser dom oanvända ut, och ingenting vill dom ha för kläderna heller. Helt otroligt. Så tacksam för kläderna vi får från dom, och Emilia tycker det är så roligt. "Åh, den här har jag fått av Alva..!" En vinteroverall och allt var det med..Perfekt!

Nää nu blir det nog sängen tror jag. Imorgon fyller Emilia då 3 år! Tänk vad fort tiden har gått! Helt otroligt..Min stora tjej!

Kalas 2 avklarat!

Sen söndagkväll och en mycket trött mamma..Kalas nummer 2 är avklarat, men än är det inte klart.
Fick ett sms imorse att Cina m. fam. inte kunde komma. Där sjönk mitt humör på en gång. Fan att jag ska ta allt så himla hårt nu för tiden, men antagligen hänger det ihop med att jag redan känner mig lite låg. Minsta lilla motgång och jag vill bara gå och lägga mig. Skita i allt. Cina och dom kommer nån gång sen istället, vet inte när dock.
Sen så har ju inte Fredriks föräldrar kommit än heller, så dom är också kvar. Hade ju faktiskt varit skönt att ha den där kalasbiten avklarad snart, för det tar faktiskt på krafterna att ordna kalas!
Emilia var jättenöjd efter dagen iaf. Malin och Nova kom först och av dom fick hon en Lilla Sjöjungfrun-Barbie. Emilia och Nova försvann upp på hennes rum på en gång och lekte med lera och tittade på Pippi, så vi vuxna kunde fika lite i lugn och ro till en början. Evelina sov ute i vagnen.
Lite senare kom pappa med sambon Petra och hennes son Simon. Av dom fick Emilia en sparkcykel, skydd till den, en docka och ett spel. Så mycket grejer! Spelet var ett sånt där spel där man ska få grodor att hoppa i en hink. Vet ni vad jag menar? Jag var skitduktig på det! Fick i nästan alla mina, medans min pappa däremot bara fick i en :-P
Pappa m. fam. blev kvar ganska länge, så när dom åkt blev det fuskmat från Verona. Fredrik älskar ju deras pizzor efter att ha jobbat där i flera år. Jag gillar dom däremot inte alls, så det blev kycklingsallad för min del. Emilia är väldigt duktig med fuskmat hon måste jag säga, hon tycker inte om! Varken hamburgare, pizza eller kebab. Ganska bra faktiskt, det är ju inte nyttigt. Lika läsk och godis, det tycker hon inte heller om. Kanske är det nå fel på mitt barn..? :-P Ser iaf till att ha matlåda hemma åt henne, fast idag ville hon äta sallad med mig. Riktigt duktig på att äta också, med tanke på hur dåligt hon ätit de senaste dagarna. Hatar såna här vägra-mat-perioder. Alla barn har dom nån gång, men har man en matglad unge från början blir man nästan orolig när dom helt plötsligt inte vill ha mer än 2 tuggor.

Måndag imorgon, fan vad trist. Inget inplanerat heller. Får väl se vad som hittas på. Jag längtar efter att få gå och spana i affärer, jag vill shoppa! Hatar pengar..Eller iaf bristen på dem..Har inte ens råd att tanka mobiljäveln, och jag verkligen hatar att inte kunna svara på sms jag får! Hoppas inte folk tror jag är en stram bitterfitta bara..Jag är bara pank..

Evelina har förresten tagit lite fler steg helt själv nu! Så duktig hon är ^^ Är nog inte så långt kvar tills hon går helt och hållet nu inte. Stora tjejen!

Kalas 1 avklarat!

Puh, snaaart får jag gå och lägga mig, ska bli så skönt! Idag har vi som sagt haft kalas nummer 1. Blev ett väldigt litet kalas, då folk är som dom är och inte ens hör av sig eller kommer. T.ex pappa skulle höra av sig om när han skulle komma. Han hörde aldrig av sig så jag ringde upp. "Men jag sa ju att vi skulle komma på söndag..", fick man till svar. Jo tjena..Fredriks föräldrar blev ju sjuka, sa dom iaf. Men när Fredrik ringde dom idag för att fråga nåt, ja då var dom tydligen och fiskade! Fan vad taskigt..Det gick ju tydligen bra..Sen var det andra som inte kom, och även såna som inte ens hörde av sig överhuvudtaget. Blir förbannad på sånt, och jag mådde riktigt dåligt för Emilias skull. Tur att hon är för liten för att förstå. Men tänk om hon hade förstått, förstå hur hon då skulle känna det när hon fyller år och så kommer ingen?!? Mamma och min farmor kom iaf idag, så det blev lite paket och tårta ändå. Och älsklingen var så glad över det så! Hon fick utav mamma en film med Pippi Långstrump som hon önskat sig och en tröja och ett par byxor. Av min farmor fick hon kastruller och sånt till sin leksaksspis och pengar.
Imorgon kommer Cina och Wilmer. Vet inte om Magnus följer med också. Så kommer pappa, antagligen har han sambon och hennes son med sig. Kanske, men bara kanske, kommer kusin Malin med Nova också. Får väl se om nån mer hör av sig utan dem jag frågat, men hör jag inget ja då vet jag ju hur jag ska behandla folk sen också..
För man behandlar väl andra så som man själv vill bli behandlad, eller?


Kikar lite på Melodifestivalen samtidigt som jag knappar på datorn. Som vanligt mycket skit, men gillade Alcazar. Men jag orkar nog inte hänga med i alla delfinaler, utan kommer nog inte att engagera mig nå värst förrens stora finalen. Caroline af Ugglas låter ju som skit iaf, det är en sak som är säker..

Skryyyt

Just ja, glömde ju bort att skryta om min underbara lilla Evelina! Hon har nämligen tagit sina första små stapplande steg, helt utan stöd! 2 stycken väldigt vingliga och ryckiga steg, och mamma är sååå stolt! ^^ Snart knatar hon nog omkring precis som storasyster, och skapar oreda! Inte ens 10 månader gammal..Lilla tufflan.. ^^


Snart läggdags

Snart är fredagen över, vad fort det gick! Jag har städat hela eftermiddagen, ser rätt okej ut nu faktiskt. Fredriks saker kvar, dvs bära saker till bilen som ska till Årsunda osv. För tungt för mig.
Käkade tacos hemma hos mamma idag. Mums mums! Till efterrätt vart det jordgubbar och glass! Hur gott var det inte med jordgubbar då?! Sommarkänsla..Mmm..

Vi fick förresten tillbaka våran bil idag! Men, det är nåt skumt med det hela. För det första så saknas det massa bensin, för det andra så tar bromsarna nästan inte alls och för det tredje så rasslar det i hela bilen när man gasar. Ehh, bra att man får tillbaka en bil med fel som inte var från början?! Dessutom så hade dom inte ens gjort servicen heller, som vi också hade bokat tid för. Bra Gösta Samuelssons bil, BRA!! Kan lova vi ska ringa och fråga vad sjutton dom hållt på med på måndag..Men huvudsaken är ju att vi fått bilen tillbaka iaf! Den gick att laga!

Imorgon blir det lite kalas. Tyvärr så har Fredriks föräldrar blitt sjuka så dom kan inte komma. Pappa har inte ens hört av sig och meddelat när han kommer. Mamma och farmor kommer iaf. Sen kommer väl nån på söndag med. Men kom på idag att vi har fan glömt bort tårtan, hahah..Får åka till Maxi imorgon på en gång och handla grejen och slänga ihop den. Mamma jobbar ju iaf till 13:00 så hon kommer på eftermiddagen nån gång och farmor skulle nog komma till 16:00 eller nåt sånt. Nästa år hoppas jag på att vi har lite bättre med pengar så vi kan anordna ett riktigt barnkalas för hennes kompisar också, typ hyra Leklandet eller nåt. Ville ju göra det redan i år men det sket sig ju.

Ihh, vad gottasugen jag vart nu..Kanske ska rota lite i skafferiet och kylen..Ta nån nybakad kaka, allt kommer ju säkerligen inte gå åt..Sen vet jag att det vart lite kvar av chokladen också, en halv sån där stor chokladkaka. Om nu inte Fredrik käkat upp allt! Men då får han spö :-P Sen blir det nog sängen!

Hah!

Jag slog honom! Tänkte på David Boreanaz men han trodde det var någon helt annan som jag inte ens hört talas om! Hähä! Intressesmurfen antecknar va?? :-D

Lättroad

Fy sjutton så lättroad jag är! Hittade en sida där en "ande" ska gissa vilken man tänker på genom att ställa massa frågor. Hittills har han haft rätt varje gång, oavsett vem jag tänker på. Jag ska lyckas lura honom! :-P
http://nanok.com/aki/ <--- Tryck där om ni vill prova!

Hittills idag har det inte hänt så mycket. Jag har flyttat över lite böcker till den andra bokhyllan, så har vi ätit och varit ute på promenad i snövädret. Nu ligger Evelina ute och sover, jag sitter här och Emilia sitter bredvid och klipper i papper och bombaderar mig med tusen frågor. Nice..

Känner mig låg idag, allt är urk. Hur ska jag hitta kraft till att ha kalas i helgen..?


Deprimerad...?

Ja det känns fan som att jag är på väg att halka in i en depression..Inget känns roligt längre, mår dåligt över så mycket just nu. Mycket har med vikt, utseende och livskvalite att göra. Usch..Känns som att man går runt och försöker få alla att tro att man mår någorlunda, när jag egentligen mår så mycket sämre. Usch, måste ta tag i det här nu! Men vart fan börjar man?

Trött...jag..?

Kan jag lova att jag är. Men det är ju inget ovanligt. Fick spendera sista delen av natten i Emilias säng igen och Evelina vaknade ju massa, som ni vet sen sist. Irriterande, jag skulle gärna vilja sova en hel natt jag med nån gång..!

Gick rätt skapligt att lämna Emilia på dagis idag. Lite sena, som vanligt. Vi var i tid ända tills vi skulle gå utanför dörren, då bajsade Evelina så det var bara in och byta blöja. Typiskt..! Fröken Petra hade tagit fram Pippi Långstrump sånger som dom skulle sjunga när vi kom, så Emilia vart eld och lågor och sprang in fort som tusan. Jag fick inte ens en puss..! Det är ovanligt ^^ Jag slappade medans Emilia var på dagis, Evelina sov ju så då passar man på.
Efter dagis..Ja vad gjorde vi då..Vi tog en liten promenad så Evelina skulle få somna. Evelina brukar ligga utanför i vagnen när vi går och hämtar Emilia, men de senaste dagarna så har jag hållt henne vaken så att hon kan följa med in och bekanta sig lite med fröknar och barn, tills dess att hon ska börja. Inte så dumt tänkt tycker jag :-P
Ja vi tog iaf en promenad. Vart inte så lång då Evelina somnade rätt så fort. Jag och Emilia gick in och fikade lite, på miniatyrbullarna vi bakade tidigare och chocolate chip cookies. Sen lekte hon med leklera och jag satt bredvid vid datorn. Kom ett gäng snorvalpar här utanför som sprang omkring och plingade på folks dörrar och sen stack därifrån, och dom var på våran dörr med så till slut vaknade Evelina. Jävla muppar..Hade jag inte haft barnen hemma hade jag stuckit efter..
Fixade till spaghettilåda till middag och efter maten så fixade vi bokhyllan. Jaa mer har det inte blivit..
Evelina vägrar sova, övertrött eller nåt sånt skit. Så hon åker omkring i gåstolen och rajar lägenheten. Hmm..Jag som hade hoppats få gå och lägga mig väldigt tidigt idag. Bättre lycka nästa gång! :-)

Idag har jag förresten förbannat ont i kroppen..Ryggen känns som den ska gå av på mitten, nacken värker så pass så det känns som att huvudet ska trilla av och handlederna värker och är svaga. Har fått använda mig av orteserna idag..Suck..Då vet ju jag att jag har en jobbig natt framför mig..Ska bli så skönt sen när Evelina äntligen låter mig sluta amma, så jag kan börja medicinera!

In the middle of the night..

Barnen somnade lugnt och fint vid 20:00, nice! Slösurfade och pratade med både mamma och pappa i telefonen. Tar tid att prata med min far, han är ju lite som han är. Upprepar mycket och har alltid rätt, även när han har fel..
Johan kom hit och spelade tv-spel med Fredrik så jag satte mig och läste lite i en bok jag påbörjade för ett bra tag sen men som jag glömt bort lite, "Att älska som en porrstjärna" av Jenna Jameson. Ganska intressant, faktiskt. Föga förvånande så är det en av få böcker som faktiskt Fredrik också "läst" (han körde med ljudbok). Undra vad det kan bero på jag? Men vilket liv den tjejen levt. När jag gick i högstadiet så var det förresten 2 tjejer i min parallellklass som ville bli porrstjärnor. Lite udda karriärsval kanske.
Iaf, vid 22:45 åkte jag och hämtade lillebror vid tåget, då han kom från sin tjej i Göteborg. Svängde in på Donken och käkade innan vi åkte hem. Kära broder bjöd! Blev en El nacho grande för min del och det var tametusan den godaste burgare jag ätit tror jag! En av mina ex kom in och handlade käk också, och det är väl typiskt att man träffar på ett ex när man ser som jävligast ut. Typ osminkad, ovårdat hår inknölat under mössa..Haha..Man vill ju vara skitsnygg när man träffar på ett ex, lite som "pilutta dig titta vad du gick miste om!" :-P När jag kom hem igen så hade Evelina vaknat och Fredrik tagit ner henne. Typiskt, hon blir pigg på en gång då vilket hon även blev nu så hon har fortfarande inte somnat om. Kul. Skickade upp Fredrik med henne så får han bråka lite. En envis liten tjej det där. Undra vad dom håller på med, smäller i väggarna. Hmm..Kanske ska gå upp och kolla till dom..?


En varm säng tack..

Gäääsp! Jaha, inte fick man sova nå bra inatt heller. Har nog sammanlagt sovit ca 2 timmar bara. Evelina krånglade som tusan inatt och självklart vaknade Emilia med. Gah! Sov mellan 04 och 06, sen slumrade jag några minuter innan väckarklockan ringde vid 07:45. Så typiskt, när man precis börjar glida in i värsta sköna sömnen, då ringer klockan..Undra när det ska börja vända, när man ska få sova ut? Antagligen när barnen flyttat hemifrån..Positiv? Kan jag lova! ^^

Happ..Händer idag då. Not much. Bakning efter dagis är det ju tänkt, sen måste det verkligen städas! Men Fredrik har fortfarande inte pratat med sin far om våran bokhylla som vi ska ta ner i vardagsrummet. Ena hyllplan har ju trillat ner för skiten som ska hålla de uppe har gått sönder. Bra skit, inte direkt. Är väl nå Jysk-grejer, deras möbler brukar ju gå sönder efter några få veckor. Iaf den andra bokhyllan vi har som är likadan gick ju sönder på samma sätt och det fixade Fredrik pappa, så nu behöver vi samma hjälp igen. Vill ju få upp skiten så vi kan få lite ordning här nere. Den andra bokhyllan är liksom överfull. Åh..Jag har ingen ork till att städa, men ska vi ha kalas i helgen så måste vi ju..Kanske man ska ta och fixa loppis istället och sälja all skit som Fredrik släpat hem som bara står? Förstår inte vad han ska med alla grejer till, hälften används ju knappt.."Det ser bra ut i bokhyllan", är ett svar man får ofta. Suck..Prylgalning..

Ingen som har ett jobb att ge mig? Jag vill börja LEVA! Kunna köpa lite nya kläder, nytt smink, klippa mig, hitta på roliga saker med barnen, resa, uppdatera hemmet osv. Känns inge kul att gå omkring i kläder man köpte medans man fortfarande gick i gymnasiet, alltså runt 2002..Och smink behövs för att dölja min fula nuna, jag är ju en sån där tönt som knappt går till brevlådan utan smink. Inte många av mina vänner som sett mig helt utan smink inte! Och håret..Det ska vi inte ens prata om..Och stackars barn som alltid får höra "vi har inga pengar till det nu". JAG VILL INTE VARA FATTIG!

Men låt mig vara..

För tillfället är jag väldigt trött på en person. Blir så grymt irriterad på hur denna beter sig, men jag är för snäll för att säga något. Hur ska man bete sig? Dennis tycker jag ska säga till, men jag kan inte. Jag vill ju inte göra någon ledsen och personen i fråga menar ju inget ont. Men ändå, för mig känns det jobbigt..Ibland tycker man ju att det borde förstås ändå, när det är så självklart. Skitsak egentligen kanske. Men, men..

Blev inge chocolate chip cookies ikväll. Mamma kom förbi precis när vi skulle börja så vi fikade och pratade med henne istället. Så bakar jag och Emilia imorgon efter dagis!
Ska strax klippa håret på Fredrik, sen blir det sängen. Sitter nu och smaskar på snickerskaka som vi bakade förut. Mumma, men man blir äcklad efter en för stor bit..Haha..Känns som jag har fått nå dille på bakning nu, för jag får nya bakidéer varje dag! Tänk om man hade mycket pengar och en stor tom frys, då hade jag kunnat baka precis allt som jag vill..

På tal om pengar..Jag måste klippa mitt hår, men har inte en krona alls till det! Hur löser man det då? Jag menar nu när jag har kort frisyr så måste den ju underhållas lite oftare än min långhåriga frilla..Ca var 7:e vecka, annars ser det ovårdat ut. Går liksom inte att göra nåt med den, ser bara tattigt ut. Fan också..Man skulle känna någon som var frisör, som kunde klippa en på fritiden..Suck..Har ju tre val..Antingen göra en Britney, väldigt lättskött frisyr..Eller spara ut det och stå ut med att se ut som fan i håret ett tag, så kan mamma klippa sen. Måste ju iofs stanna inne medans, så ingen ser hur fan man ser ut..Eller så börjar jag panta burkar eller nåt och försöker spara ihop till en klippning..Medans kommer ju iofs håret att växa vilt och jag kommer ändå få stanna inne..Typiskt..

Goda nyheter

Har lite goda nyheter! Fredrik har pratat med Volvo och det går att laga våran bil och har vi tur får vi hem den redan på fredag! Weee! Gamla Bettan!! Eller ja gammal är hon ju egentligen inte, "född" -03 om jag minns rätt :-P Så skönt! Kan man pusta ut litegranna!

Jag och Emilia har bakat en snickerskaka här på eftermiddagen. Sugen på att smaka, men jag håller mig tills ikväll så Fredrik också får smaka. Hihi..Sen ska det bakas chocolate chip cookies ikväll med. Hittar hela tiden på fler saker att baka..Typiskt mig..Kanske inte kan baka allt ^^ Frågade förresten Emilia idag vad hon ville ha i present. Till svar fick jag:
  • Glass
  • En film med Pippi Långstrump
  • En film med Bamse
  • En hund
  • En moppe (!!!)
Hoppas ingen köper de två sista sakerna, haha! Unge, kan väl iaf vänta tills hon blir 15 innan hon börjar tjata om moppe :-P Sen har hon ju sagt att hon ska ha en snöskoter också, men inte i present utan det ska hon ha bara ändå. Prylgalen much? Vem kan hon ha fått det av? Ja inte sjutton är det av mig iaf ;-P

Oj nu springer klockan iväg igen. Dags att börja kolla upp lite inför kvällsmaten. Har inte bestämt mig för nån mat än..Suck..Samma problem varje kväll. Dålig fantasi. Ska nog prova det här med matlista igen som förr. Men det är ju drygt det med på sitt sätt, tycker ju jag då. Hatar att känna mig låst till saker, hähä..Så ska jag hinna iväg till Jernvallen och betala min vattengympa också. 600:- som försvinner..Gah! Men har man fått recept på sjukgymnastik så lär man väl följa skiten..Men hade man inte kunnat få gå på sjukhuset så att högkostnadskortet hade gällt..?

Sea of love

..have you ever really seen the rain fall? Have you ever really touched the blue blue sky? Have you ever really seen a falling star? Hear me cry tonight! Don't you never let me go, don't you ever let it show. I will cry in the sea of love..

Sitter och lyssnar på musik på youtube. Gamla godingar som man lyssnade på när man bodde i Bj, festmusik! Gud så mycket minnen! Vad hade man inte gjort för att få uppleva en riktigt fet Bj-fest igen? :-P Så mycket kul man haft..Men man skulle nog inte orka med att festa nu som man gjorde i sin ungdom. Då var det ju fest fredag och lördag varje helg. Puh! Nu har jag ju inte festat på snart 4 år heller, så skulle jag sniffa på kapsylen till en cider nu så hade jag väl blitt full på det! Billigt och bra iofs ^^

Sov över imorse. Ovanligt. Men Evelina vaknade 3 ggr och Emilia vaknade 1 gång så som många andra nätter nu på sistone så fick jag spendera sista delen av natten i hennes säng. Förstår inte vad hon håller på med. Efter att ha sovit själv i sin säng sen hon var nyfödd, varför börja krångla som 3-åring då för? Det är väl onödigt..Jobbigt för mamman om inte annat. Fast iofs kanske det beror på att hon är förkyld. Blir ju ganska igentäppt i näsan när hon ligger ner. Får hoppas på det.
Kom iaf till dagis 30 minuter sent, ops. Men dom är ju van, då dom vet att minstingen krånglar på nätterna. Gick rätt smidigt imorse ändå, inte nå ovanligt mycket krångel från Emilias sida. Evelina ligger ute och sover i vagnen och jag har kunnat äta frukost och läsa morgontidningen i lugn och ro. Härligt! Hatar att stressa i mig frukost, då hoppar jag den hellre.
Sitter nu som sagt och lyssnar på musik på youtube och snackar med Wedde på msn. Funderar på om man kanske ska ta och hoppa in i duschen nu medans Evelina sover, så man kan duscha i lugn och ro. Njuta lite av det heta vattnet. Så får det bli!

Bulljävlar

Jag och Emilia bestämde oss för att baka lite bullar efter kvällsmaten. Hon fyller ju 3 år den 10:e så det måste ju börja bakas! Men det blir en ny sats senare i veckan, för det blev bara kattskit av det vi gjorde idag. Dom vägrade jäsa!! Så det blev bullar á la Nils Karlsson Pyssling..Skitgrejer..Måste ha blitt för varmt så jästen dog, fast jag hade sån där termometermojäng så det skulle bli rätt temperatur. Så kan det gå! Ska även baka chocolate chip cookies, chokladbollar, mums mums och ehh..Ja det var nåt mer jag hade tänkt mig. Och självklart tårta!! Kul att baka ju, men roligare att äta! Kalas blir det i helgen, för hon fyller ju på tisdag nästa vecka och då hinns det inte med nå kalas. Känner ni att ni vill komma förbi, så var så goda! :-P

Annars idag så har jag kört 3 tvättmaskiner här hemma. Diskat en diskmaskin och lite för hand som inte fick plats i maskinen. Blir väl till att städa hela veckan inför kalaset nu antar jag. Ungar och karl är bra på att stöka! Kanske, men bara kanske, hjälper jag till lite jag med.

På onsdag kommer brorsan hem från tjejen sin igen! Woho! Tomt utan lillebror i huset bredvid ^^ Han ville hyra film och käka massa godis när han kommit hem, självklart ska vi göra det! Fast vi är ganska bra på att lyckas hyra dåliga filmer, värsta dåliga skräckfilmer som typ ett gäng skolungdomar verkar ha slängt ihop under vårlovet eller nåt. Fast vi har kul åt det! :-D Har ni nå bra tips på skräckfilm så hojta! Dennis lär väl ha en hel hög antar jag, eller? ;-P


Nähä!

Blev inge tvättstuga, smart-Larsson har tagit med sig tvättstugenyckeln till jobbet! Ja där gör den ju mycket nytta..Så irriterande, har man gått och bokat tid i tvättstugan 1 vecka före så man får en skaplig tid och på den där veckan hinner man ju samla på sig en del tvätt. Jaja, är väl bara att tvätta lite här hemma och hoppas på att man får en ny tid ganska snart och inte om 1 vecka igen..Då svämmar tvättkorgen över, det orkas inte med. När vi får mycket pengar sen, typ när vi vinner på lotto eller nåt sånt (iofs vann vi på lotto i helgen, men det vart bara 250:-, haha) då ska vi köpa ny tvättmaskin. Den ska vara skitstor så man får inte mycket tvätt och så ska den FUNKA! Den vi har nu funkar ju inte som den ska..Läker vatten, går inte att fixa, och så kan man inte ha i sköljmedel från början för den häller ut det på nå konstigt vis så man måste först köra tvättmaskinen klart och sen vrida tillbaka till sköljningen och ha i sköljmedel då. Drygt..

Hade tänkt ta en promenad till Jernvallen idag för att betala vattengympan jag fått på recept hos Sandvikens gymnastikförening. Men, smart-Larsson har varit framme här med och inte lagt ur alla Evelinas ytterkläder ur bilen, så dom har han också med till jobbet. Suck! Blir till att hålla sig inne idag..När solen skiner och allt!! Morr..

Vad tyckte ni om Dennis musik då förresten? Visst är han duktig?! Faktiskt svårt att fatta att det är min kompis som har gjort låten och som sjunger! Min kompis är popstjärna! :-D

Va..?

Hmm..Vart är alla kommentarer..? Typ, borta..? När jag loggar in syns inte en enda kommentar!

Nu tvättstugan, tillbaka senare!

Helgen över..

Åh så trist, helgen redan slut. Går ju så fort!

Igår var jag ju som sagt hem till Dennis på kvällen. Evelina ville inte somna när jag nattade henne, så hon var vaken med Fredrik när jag åkte så skulle han försöka natta henne. När jag kom hem 00:30 så hade han fortfarande inte fått henne att somna. Haha..Jag och Dennis kollade på "The Hatchet" och åt popcorn och babblade samtidigt. Sen spelade vi "Mario kart". Skitskoj! Jag vann flest gånger, höhö! Jag är helt enkelt bäst på tv-spel! ^^ Vi har så himla kul ihop han och jag, ser redan fram emot nästa gång vi ska träffas!

Idag var jag och Emilia iväg på barngympa på morgonen. Emilia lika sur som vanligt nu för tiden när det är gympa. Nästa termin får hon nog inte gå, när det inte uppskattas. Inte så roligt att betala massa pengar för nåt som hon inte ens vill göra.
Efter lunchen så packade vi matsäck och åkte ut till Järbo för att möta upp Pia, Stefan och Amelia. Sen åkte vi till Kungsberget och åkte pulka och grillade korv! Hade riktigt trevligt, men det vart väldigt kallt så vi var inte där så länge. Emilia grinade så hemskt sista minuterna för hon frös så mycket stackarn. Men vi hade roligt fram tills vi frös ihjäl iaf! Pia är rolig hon :-D Om ca 4 veckor ska hon föda barn också! Höggravid i pulkabacken, precis som jag förra året! Fast jag åkte ju pulka då också, det gjorde inte hon. Men vi hade roligt åt hennes stånkande ankgång uppför pulkabacken, bara väntade på att vattnet skulle gå typ! Och dom är så snälla, vi ska få låna en bilbarnstol åt Evelina av dom tills det här med alla försäkringspengarna har löst sig! För så länge vi ligger ute med pengarna själva så har vi inte råd att köpa ny stol, och Evelina behöver verkligen en ny. Så snällt av dom!

Nää nu ska jag gå upp och väcka Fredrik som verkar ha somnat uppe med Emilia under nattningen! Som vanligt! Bjuder på en video med min älskade Dennis som avslutning! Älskar denna låt!


RSS 2.0