Lördag

Vaknade imorse vid 09:00. Fick lite sovmorgon, och tur var väl det då jag var uppe med båda ungarna inatt. Sov sista svängen inne med Emilia i hennes extremt sköna växasäng..Fredrik fixade frukost åt Emilia och jag fixade Evelinas gröt. Skitdrygt att mata Evelina för hon måste ha så lugnt runt sig när hon äter annars bara vänder hon bort huvudet och pysslar med allt annat än att äta.
Fredrik och Emilia har åkt ut till Årsunda för att pimpla och greja. Jag valde att stanna hemma då jag inte alls kände för att sitta ute på isen rakt upp och ner. Okej om det hade varit en skoter inblandad och lite grillning vid strandkanten, men bara sitta på isen vid ett hål och hoppas på fisk det är inte riktigt min grej. Får väl se när dom kommer hem sen.
Jag och Evelina tog en promenad. Hon somnade typ på en gång så det vart inte en så lång promenad. Skulle tagit med mig mp4-spelaren så kanske det blitt roligare. Nu ligger hon ute och sover, jag lyssnar på lite gamla musikvideos på youtube och snackar med Dennis på msn. Ikväll ska jag hem till honom och flumma! Längtar! Han ska hjälpa mig lite med bloggen också, lära mig vissa saker som jag visst är för dum för att fatta :-D Fast egentligen så är inte Dennis bäste person att fråga..För han och jag är i stort sett lika dumma! Ta bara det exemplet första gången jag var där på filmkväll, och vi inte lyckades öppna en läskflaska ens! Skulle kunna berätta mycket som vi varit med om under skoltiden, haha! Han och jag på franskalektionerna..Läraren bara suckade åt oss för vi aldrig fattade :-P Den läraren hatade verkligen mig..Kan iofs berott på att jag kallade henne jävla kärring när jag trodde hon inte var i närheten, men självklart kom hon i trappen precis då! Bra jobbat Angelica..

Måste, måste, måste få ordning här hemma! Blir så less varje gång jag kommer in i vardagsrummet och ser hur fan det ser ut..Hoppas Fredrik orkar fixa till lite senare idag. Bokhyllan som står i Evelinas blivande rum ska ner, så den ska tömmas och så först. Vill ju kunna bjuda hem folk utan att skämmas..Dessutom måste verkligen den där extra tv-bänken ner i förrådet, den kan ju inte stå mitt på vardagsrumsgolvet. Och Fredriks jäkla högtalare som står i hallen, den ska bort! Att han inte tog med den till Årsunda nu då, för det är dit den ska..Sen ska det säljas saker, syskonvagn, babysitter, hoppgunga, bebiskläder osv..Buhu..Jag kommer inte få fler bebisar..

Nej, kanske man ska skutta vidare. Skulle behöva duscha, men jag vet inte om jag kanske ska vänta med det tills Evelina vaknat..Eller det är ju faktiskt smidigare när hon sover, men det känns så oroligt när hon ligger ute..Tänk om hon vaknar..Eller tänk om nån tar henne!!

Vägrar sova

Dumma lilla Linis vägrar sova..Suck..Jag som tänkte gå och lägga mig tidigt för en gångs skull. Den ungen börjar bli lite farlig. Hon blir stor så snabbt! Hon har nu börjat med att stå själv utan stöd jämt, kan sätta sig ner igen också utan stöd. Springer omkring med lära-gå-vagnen. Försöker resa sig upp från sittande till stående utan stöd. Hon klättrar upp för trappen, hon klättrar upp i soffan, över ryggstödet på soffan, öppnar ugnsluckan heeela tiden..Jadu, jag säger då det..9 månader och helt tokig ^^

Idag har det inte hänt så mycket annars. Jag och Emilia skjutsade brorsan till tåget på eftermiddagen och passade på att handla efteråt. Sen bjöd vi mamma på mat här på kvällen, fläskfile med hemgjorda klyftpotatisar. Mumma! Ja det var väl allt, haha!

Imorgon blir det nog Årsunda. Pratades om skoter och pimpla. Jag är inte så sugen på att pimpla så jag kanske stannar hemma. Sen hoppas jag på att kunna åka och kolla film med Dennis på kvällen, men jag får ju aldrig nå svar från herr Larsson om det är okej att jag åker. Ja vi kör med tillåtelse, haha! Saknar min Dennis, mitt flum! Jag ska spöa dig i Mario Kart!

h



Vill flytta..

Åh jag vill flytta..Visst trivs jag väl rätt okej här, men jag vill ha hus! Helst här i Vallhov eller i Barrsätra. Enplansvilla, så man slipper dryga trappor. Västanbyn skulle funka med, men då måste det bytas dagis och det vill inte jag. Så det är sista valet. När jag får jobb sen då jävlar..Då blir det hus! Inge mer Sandvikenhus. Punkt..

Liten blir stor

Igår fick vi hem papper på att Evelina har fått dagisplats! Min lilla bebis..Samma dagis som Emilia, tur det! Hoppas på samma avdelning med, fyllde i det som önskemål på ansökan. Emilias dagisfröknar vill väldigt gärna ha Evelina också ^^ Iaf i april/maj får hon börja. Inte långt dit inte! Men precis som Emilia så får hon börja redan som 1-åring. Kanske inte det jag vill egentligen, men när Fredrik gärna vill ha sina dagar men inte kan ta ut hur som helst på grund av jobbet ja då får det bli så här. Jag får trösta mig med att det är lättare att skola in 1-åringar är 1½-åringar! Lilla Evelina blir så stooor! Dags för en till bebis kanske...? :-P

Annars har det inte hänt så mycket sen sist jag skrev. Jag håller på att röjer här hemma. Städar, gör om och till helgen kanske det till om med börjar bökas lite i rummet som ska bli Evelinas! Hoppas på att vi får ordning där fort. Annars så brukar ju våra projekt kunna dra ut på tiden, tss..
Funderar på att sälja syskonvagnen, det står just nu bara och tar plats i vardagsrummet. Skitdrygt med en så pass stor vagn som inte får plats i boden ju. Emilia har den senaste tiden använt ståbrädan. Går bra, men vet dock inte hur det går om man går längre sträckor, typ till öppna förskolan eller fram och tillbaka till stan. Måste ju vara jobbigt att stå rakt upp och ner också..Aja får se..Pengarna skulle behövas iaf..
Jaa Evelina har ju fått 2 tänder för ett tag sen med. Tror jag skrev lite här om det. Iaf så skaver det som tusan på vänstra tutten när hon ammar, så nu har jag skitont och jag sitter och spänner mig och grimaserar varje gång det ska matas. Fan, hatar tänder..Minns att det vart likadant när Emilia fick sina första tänder..Dessutom så bits Evelina..Inte skönt..Hon tar inte i allt hon kan, men hon biter iaf och det lilla hon tar i gör ont det med. Provade en sån där amningsnapp, men den fick henne bara att bita hårdare. Aja..Har iaf märkt att hon börjat intressera sig mer för mat nu. Sitter och drar i Fredriks tröja och skriker tills hon får smaka när vi sitter och äter. Haha, så gjorde hon inte förut. Så hon får äta med oss. Men hon blir nöjd fort, tycker inte att hon kan bli mätt på det lilla hon äter.

Nää nu vart det svårt att skriva. Fredrik sitter bredvid och pratar samtidigt och blir sur när jag inte svarar :-P

Lilla Evelina..Min bebis blir så stor!

Behöver verkligen inte detta..

Suck..Nu på kvällen började jag känna av halsen och näsan. Fan, inte en till förkylning..Räckte med de två jag hade under december..Med bihåleinflammation som satt i över 1 månad. Orka det igen, nej verkligen inte! Får hoppas det ger med sig, eller om det nu absolut måste bryta ut att det blir en snäll liten förkylning denna gång!

Fredrik pratade med våran granne nu ikväll. Han jobbar på bilverkstan där våran bil är på lagning. Tydligen så var själva stommen i bilen nästan helt av och var på väg upp genom golvet!! :-O Crazy..Den där smällen var nog mycket rejälare än jag själv minns den..Läskigt..Men med den infon så borde ju försäkringsbolaget fatta att det var en rejäl jävla smäll och att muppen måste kört mycket fortare än 50! Undra hur fort han körde egentligen jag..Han erkände ju fortkörning, men aldrig hur fort. Jag vill ha hem våran bil nu..Bettan..

Kotletterna jag lagade till ikväll vart förresten skitgoda! Och himla enkelt var det! Rekommenderar verkligen!

Ta ca 8-10 kotletter (vi tog dock 5). Smöra en ugnsform och lägg i kotletterna.
Blanda ihop 3 dl grädde, 5 dl creme fraiche, 3/4 dl soja och 2 tsk sambal oelek. Häll över kotletterna.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 1 h 15 minuter. Klart!


Hur enkelt som helst, och gott! Älskar kött!

Nu blir det sängen känner jag..Tröööött! Dagis imorgon och jag ska vända upp och ner på lägenheten i jakt på serviceboken!

Nerknölad i barnsäng

Godmorgon på er allihop! Sovit gott? Det har inte jag. Men det är ni ju ganska vana vid att läsa vid det här laget ^^ Inatt har båda barnen vaknat igen. Evelina vaknade 3 ggr, Emilia vaknade 2 ggr. En gång vaknade båda samtidigt så då fick jag väcka Fredrik så han kunde ta Emilia medans jag tog Evelina. Sen slutade det med att jag sov sista timmarna i Emilias säng med henne. Hon vaknade på en gång när jag försökte gå därifrån så tillslut gav jag upp. Straffet kom imorse, min rygg gör så förbannat ont! Växasäng är inte skön..Trångt med hård madrass..
Fick iväg Emilia till dagis imorse utan större krångel. Hon var ganska samarbetsvillig för en gångs skull! Vi kom till och med i tid, det är inte ofta, hahah! Brukar alltid vara typ 10 minuter sen :-P Men dom vet ju om på dagis att Evelina sover som en räka och att jag ofta har ont i lederna och sover dåligt pga det, så det gör dom inget att vi kommer lite sent. "Kom när ni kommer, låt det ta den tid det tar", säger dom. Evelina somnade i vagnen som alltid så hon ligger ute och sover. Ser så skönt ut, jag vill också ligga i en åkpåse och guppa runt i en vagn..Snacka lyx!
Efter dagis ska vi pallra oss till affären. Måste handla hem sånt som alltid går åt, mjölk och frukt, och lite ingredienser till kvällsmaten. Ska äta kotletter, nå grytliknande grejs man gör i ugnen med sambal olek. Skitgott är det! Har aldrig gjort det själv förut, men det skulle vara så enkelt så det går nog bra!

Nu ska jag ringa angående extrajobb! Får se om jag får tag på den som jag ska prata med, hoppas hoppas!




Varför...?!

Åh wow, internet funkar..Jäkla skiten funkar ju lite bäst den vill..*muttrar*

Igår åkte vi ut till Högbo vid lunch, tog med oss korv med bröd för att grilla i stugan där vid lekparken. Skitbra med stuga sådär nära pulkabacken ju, kan man gå in och värma sig och grilla lite mellan pulkaåken! Åkte massa pulka och tefat, Emilia hade skitkul! Evelina sov, ganska passande för då kunde vi åka allihopa! Fast Fredrik var visst för tung för pulkan, den gick sönder till slut..Emilia tyckte tefatet var roligast. Det gick ju tokfort och snurrade, så självklart var det roligast! :-) När vi började bli trötta och blöta åkte vi hem och hämtade ny overall åt Emilia och sen vidare till Årsunda för att åka skoter! Första gången för mig och Emilia. Det var ju skitkul! Vågade till och med köra lite själv, haha..Körde slut på all bensin, ops..Båda barnen somnade redan innan vi hunnit komma ut från Fredriks föräldrars gård, hehe..Tröttsamt att vara ute på språng en hel dag!
När vi kom hem och skulle värma lite mat i micron så sa det bara poff och så var den död. Så typiskt! När vi har som sämst ställt, då går allt sönder..Ringde Fredriks föräldrar och dom hade en extra micro som vi skulle få. Fick den redan samma kväll. Så idag när vi skulle värma i nya micron, så sa det poff igen så var även den trasig! Det är då så jäkla typiskt! Inget fel på kontakten heller, det kollade vi, så det är microna det var fel på. Suck! Men..Som tur är, så har Fredriks föräldrar ännu en micro stående som vi ska få låna tills vi har råd med en ny, haha! Ibland är det bra med prylsamlare i släkten! Men jag undrar ja, varför är det alltid så att när en sak börjar gå åt skogen, då bara rullar det på sen med fler saker. Alltid! Varför?

Idag har jag vart jävligt duktig! Har tagit tag i monstertvätten!! Vi har spart länge nu, hahah!! Bokade tvättstugan i 6 timmar, körde 6 maskiner tvätt där och 3 maskiner här hemma med bara handdukar. Fy fan vad tvätt!! Aldrig mer att vi ska spara så vi får så här mycket..Fy skäms på oss..Nu är allt torrt och inlagt på rätt ställe, vissa saker hänger kvar på torksträcket men det tar jag imorgon. Gick jättebra att tvätta allt själv också, fast jag var själv med båda barnen. Snabbt och smidigt! Skönt nu kan jag lova! Men det är nog dags att inse att vi har lite för mycket kläder, det är nog dags att rensa lite tror jag..Märkte att mycket av kläderna var urväxta barnkläder. Hittade kläder i storlek 50! Herregud det slutade Evelina använda när hon var 2 veckor.. :-P Mest barnkläder i tvätten faktiskt..Och handdukar! Och Fredriks tusen strumpor, hälften utan kompis..

Snö i massor

Oj vad snö det kom idag. Blåste ju massa tidigare med och så all snö på det, såg ut som värsta stormen utanför. Men riktigt så farligt var det nog inte egentligen. Men vi hade ju tänkt att åka till Kungsberget eller Högbo idag för att åka pulka och grilla. Vi struntade i det, åkte till Leklandet i Gävle istället! Alltid uppskattat av barnen! ^^ Tog massa kort, men har inte hunnit lägga över dem på datorn än. Kommer upp på bdb så fort som möjligt! Var riktigt mycket folk där idag, ett barnkalas och så massa andra. Men vi fick plats ändå :-P Planerade att träffa Pia, Stefan och deras dotter Amelia där, men Fredrik och Pia som babblade i telefon med varandra yrade till det totalt och missuppfattade varandra så dom kom aldrig, haha. Så kan det gå! Vi kom hem ganska sent, var där ända tills dom stängde 18:00. Gjorde blodpudding till kvällsmat, men Emilia ville inget ha. Mätt efter all fika antar jag! Men Evelina tyckte om ^^

Hoppas det inte snöar och blåser lika mycket imorgon, för då blir det Kungsberget eller Högbo då istället. Eller kanske Årsunda för att åka lite skoter och så. Jag har aldrig åkt skoter... ^^

Sen närmsta tiden som kommer så måste vi ta tag i lägenheten! Städa och möblera ordentligt, fixa Evelinas rum. Allt ska vara klart när rustgubbarna kommer. Ska fixa tid i tvättstugan också så vi får undan all jävla tvätt...Har ju tvättmaskin och torktumlare här men det går ju mycket fortare i tvättstugan. Usch..Jag hatar städning och allt där till..Och 2 ungar hjälper ju knappast till..

Let's dance

Vem hade trott att Blondinbella skulle åka ut redan nu? Inte jag iaf..Finns ju definitivt dom som borde åka ut före..! Fredrik vart sur och undrade hur dom kunde rösta ut den snyggaste av dom alla, haha..Karlar..!

Liten olycka

Naw lilla Linis har gjort illa sig..Eller ja egentligen var det mormor som gjorde illa henne. Inte på flit naturligtvis. Skulle klippa naglarna på henne, eller klorna kanske man ska säga. Och precis när hon skulle klippa så började hon vifta så det blidde ett litet jack i fingret. Inte alls stort, men gud så det blödde! Evelina brydde sig inte alls, skrattade åt oss när vi irrade omkring för att leta saker för att stoppa blodflödet och få på ett plåster på nåt vis och göra det oåtkomligt för henne. Hon kletade ju blodet överallt och ju mer hon sög på fingret ju mer blödde det. Förstår inte hur ett så litet sår kan blöda så mycket!! Fick på henne två plåster och kirurgtejp till slut iaf, och så vante på det så hon inte skulle slita av sig det, haha..Snyggt..Fredrik blidde alldeles hispig, han är sååå känslig. Emilia blev såklart orolig hon med då och när hon såg blodet. Var nog bara jag (för en gångs skull) och Evelina själv som var lugna. Tufflan. Skitsvårt att klippa naglar på småbarn ju! När Emilia var bebis så klippte jag henne i fingret för hon viftade också precis vid klippet. "Klipp när dom sover", säger alla men va fan mina ungar vaknar om jag börjar böka när dom sover..Behöver bara öppna sovrumsdörren så slår dom upp ögonen i stort sett.

Tacosen var underbart god iaf, som alltid! Men har ont i magen nu för jag vräkte i mig för mycket som vanligt..Ett jäkla under att vågen står på 50 kilo fast jag äter som jag gör..50 kilo på 171 cm, det är lite det..Hade jag haft pengar hade jag köpt hem sånt där pulver och druckit efter varje måltid..

Emilia börjar bli sjuk igen..Eller ja sjuk och sjuk. Snuvig är hon. Snuvig och suuuuur. Bara det stannar vid snuva så gör det väl inte så mycket.

Missade när Blondinbella dansade, fan då..Enda som jag egentligen vill se dansa. Hatar ju dessa program annars..Men gud så roligt det ser ut att dansa jive!! Jive och quickstep, det hade jag velat dansa ^^ Studsa runt som en tok!
Ihh nu dansar Hasse Aro, jag dööööör! Skäms ju..*blundar*

Fredag!

Äntligen fredag och heeeelg!

Sov som en räka inatt, big surprise liksom. Upp med kidsen vid 08:30. Käkade stor frukost med rostisar och varm choklad. Gjorde oss ordning och vid 10:30 gick vi ut på en promenad så Evelina skulle få sova lite. Passade på att leka i lekparken en sväng med. In och åt lunch och sen har vi bara slappat! Visade Emilia youtube och att man kan kolla på i stort sett vilken video som helst där, så gissa vad vi har gjort i ca 2 timmar! Hon fastnade totalt, och eftersom jag är så trött idag så orkade jag inte göra mycket annat heller, hehe..

Om 40 minuter ska vi springa upp till mamma. Morfar skulle komma dit och hälsa på, och då ville han att jag och kidsen skulle komma upp också. Sen äter vi tacos där! Kan det bli bättre? Kanske man kan få med sig broder till affären sen för att köpa lite helgsnask.. ^^ Är grymt sugen på att spela guitar hero också, men jag tvivlar på att han har tid med mig. Haha..

Hmm..Tyckte jag hade mycket att skriva men sen när jag satte mig så kommer jag inte på något..Kanske det beror på att Emilia just fick ett psykbryt så det går inte att tänka här hemma alls.. *s*

Evelina är ganska duktig på att gå med lära-gå-vagn
Skjutsa syrran är roligast!

Likheter

Det här är min mamma när hon gick i högstadiet. Ser ni några likheter mellan oss? Själv tycker jag att vi är grymt lika, bara frisyren som är annorlunda :-)



Nä fy fan!

Åh jag är så arg! Fredrik har pratat med Volvo idag, som håller på att laga våran bil. Vi skulle ju ha fått tillbaka den nästa vecka, men tydligen så är den så pass skadad så dom håller på och diskuterar med försäkringsbolaget nu om det ens är värt att laga den. Va fan! Kul! Har cirkus 30,000:- kvar att betala av på lånet, och vi fick ju pangpris på den där bilen för den lära bort snabbt, så den är värd nästan lika mycket idag som vi betalade -04. Bestämmer försäkringsbolaget sig för att det inte är värt att laga, ja då blir vi utan bil helt! Kommer absolut inte att få ut det som den egentligen är värd, utan mycket under och det lär väl gå till att betala av resten av lånet. Och nån ny bil lär vi ju inte ha råd att köpa! Jävla f*tta! Idiotjävel som kör för fort och krockar in i folk! Stor fet smäll till dig! Fan fan fan!!! Våran bil..Argh!!!!

Nu ska jag föra över lite kort, sen ska jag sova och muttra vidare..

Håll utkik!

Ska försöka få över lite kort från mobilen till datorn ikväll, så håll utkik! ^^



Dricker rävgift

Fy tusan..Alltså den där colan med jordgubbssmak, den är verkligen inte god..Men när det är det enda man har hemma, så vad gör man inte..Oavsett om det smakar rävgift!

Inatt var Evelina inte rolig. Hon vaknade vid 01:00 och var vaken ett bra tag. Tror jag fick gå och lägga mig igen vid 04:00. Gäääsp! Jag hade tid hos sjukgymnasten nu på morgonen men jag avbokade, känner mig sjuk när jag sovit så dåligt.

Hänt nåt kul sen sist jag skrev då. Nää inte direkt. Jag diskade och städade lite igår. Hem till mamma och spelade guitar hero med brorsan innan läggdags. Det är så himla roligt! Tänk om man hade haft det hemma, då hade barnen fått klara sig mycket själva, haha! :-P Så får man ju höra mycket bra låtar också, som man kanske inte hade hört annars! Till exempel Perfecte welle med Juli. Fattar inte ett ord av vad dom sjunger, men det låter bra iaf haha! Likaså Glados - Still alive. Så rolig låt! Hade så många låtar på hjärnan igår kväll som jag tänkte skriva upp och ladda ner, men nu kommer jag inte ihåg dom! Bra minne Angelica..Får ta och gå upp till brorsan nån dag och lyssna igenom låtarna ^^
Vad lyssnar ni på för musik? Har ni nån favoritlåt? Min favvo är Metallica - Nothing else matters!

Hmm..Händer annars idag då. Tror faktiskt att det blir mycket städa och skit idag med. Ser förjävligt ut här hemma som alltid, och Evelinas rum måste börja göras iordning snart. Dessutom ska det ju rustas på 3 ställen här hemma, då måste det vara rensat och snyggt! Ingen aning om när rusten blir av, men med så mycket prylar som vi har så måste rensningen börja i tid!

Gick inte att uppdatera imorse när jag skulle, så det här är ju skrivet för typ 5 timmar sedan! Inget intressant har dock hänt..

Huvudvärk av sömn

Inatt sov Evelina heeeela natten! Borde ju vakna utsövd, men nej då jag vaknar tröttare än någonsin och med huvudvärk. Hum..!?

Igår kväll vid 17:00 kom Fredrik hem med hyrbilen. En Skoda Fabia, krockskadad! Haha bra..Tyckte ju det skulle bli så skönt att slippa åka omkring och skämmas för krockad bil, så får man hyra en som också är krockad. Aja..Men jag får inte köra den! För då gäller inte försäkringen..Schysst..Jag som hade tänkt ta mig någonstans i helgen och hälsa på, men skit i det då. Blir nog iaf en tur till Kungsberg eller Högbo i helgen för att åka pulka och grilla korv. Blir nog kul det! Jag har till och med köpt ett tefat åt Emilia, och jag kan lova att jag ska åka jag med! Fick aldrig nå sånt när jag var liten så jag lär väl ta igen det nu då ^^

Lämnade Emilia hos mormor igår vid 18:30 för att vi skulle åka och storhandla. Lite lättare om man inte har henne med sig, allt tar liksom dubblet så lång tid då. Nog för att det tog lång tid ändå. Vi kom hem igen 20:30!! Var så grymt urplockat i affärerna så vi fick åka till flera ställen för att få med oss allt som vi behövde. Och inne på ICA Maxi fastnar man ju..Gamla kolleger som kommer fram och vill surra lite. Trevligt, men stressande! Fick iaf veta att det väntas smått igen hos en av gamla arbetskamraterna, kuuul! Folk ynglar av sig, och jag blir avis..Jaa jag tycker det är ganska kämpigt just nu med Evelinas sömn- och matkrångel, men jag vill ju faktiskt ändå ha en till liten bebis! ^^ Inte just precis nu dock!
Köpte nån ny cola med smak av jordgubb. Nyfiken som jag är så var jag ju tvungen att smaka. Men fy sjutton säger jag bara! Det smakade gift!! Hua..Riktigt dåligt blandad grogg typ..Häxblandning..Var inte riktigt cola, utan sån där billig kopia, såklart!

Nu vaknade visst Evelina. Vilken osis :-P

Tröttast i kommun

Gääääsp! Jag är så trött..*gnussa ögat*

Igår natt så sov Evelina si sådär..Vaknade ca 5-6 gånger under natten, fick tutta och vyssja mer än jag fick sova.
Upp på morgonen och gjorde mig själv och ungar redo, sen traskade vi iväg till öppna förskolan. Emilia gjorde pärlhalsband och tyckte det var så roligt. Fikade lite sen gick vi därifrån. Så drygt att dom stänger 12, vi som inte är så morgonpigga hinner ju knappt dit innan det stängs.
Stannade iaf i en lekpark på vägen och lekte lite. Emilia fick sån fart i rutshckanan att hon flög vidare på backen och kanade en bra bit, det tyckte hon var skitkul!
Förbi Sandvikenhus huvudkontor och lämnade in rustpapperet, sen till affären och handlade lite. Hem och fixade sen lunch, städade Emilias rum, lagade kvällsmat.
Fixade en hyrbil gjorde vi med, då våran är på verkstad nu i ca 1½ vecka. Frågade Johan om vi kunde låna en av hans, han har 2, men det ville han inte ställa upp på. Ringde Fredriks bror som lånar en av deras föräldrars bilar och frågade om vi kunde turas om med den, men det gick inte heller för sig..Hmpf, han som inte jobbar eller någonting, sitter bara hemma om dagarna och har bilen endast för att åka till Mjölkbaren en gång om dagen för att köpa en matlåda! Jaja..Fick låna 4000:- av lillebror iaf så vi kunde hämta ut bilen, sen idag kommer Fredriks föräldrar hit och så får vi låna av dom istället. Får iaf tillbaka 1/3 från försäkringsbolaget. Men ändå!
Nog om det. Emilia har numera lilltv:n och dvd:n inne på sitt rum. Stolt tjej! Ska springa upp och plocka undan lite leksaker som inte används där nu medans hon är på dagis. Ligger bara och skräpar. Får hon lite mer lekyta!

Inatt vaknade förresten båda ungarna, roligt..Jävla traktor som plogade parkeringen 01:00, körde på samma ställe heeeela tiden så det flög gnistror om skopan, lät förjävligt!  Därav dagens trötthet..

Måste duscha, luktar inte godis nu inte. Skulle väl behöva åka och handla senare ikväll, undra om mamma orkar ha ungarna en sväng..Eller iaf Emilia, hon är odrägligast i affären, haha..

Nä gud vilket hoppande det vart i texten..Fast det märker kanske inte ni, men jag har hoppat fram och tillbaka och skrivit lite här och var, känns som jag inte har nån koll alls på vad jag har och inte har skrivit.. ^^

Förändringar

Det är dags för förändringar här hemma. Det har gått för långt. Nu är det dags att börja må bra! Vi har inte mått bra här hemma nån av oss på ett tag. Men nu är det dags! Så från och med nu så kommer det tillbringas lite mindre tid framför datorn för min del. Så länge det finns ett vaket barn här hemma så kommer jag inte att sitta här. Alltså kommer jag endast finnas här på kvällen när barnen somnat, när Evelina sover och Emilia är på dagis osv. Ja ni fattar. Familjen är trots allt viktigast, vi har haft det jobbigt men vi har fattat nu. Vi har lärt oss vår läxa. Vi har haft ett familjeråd och kommit fram till en massa bra saker. Det blir nog bra det här! Nu ska vi må bra!

Emilia & Evelina, ni är mitt allt, det bästa jag har!  Förlåt för att jag på senaste tiden inte alls varit den mamma jag önskat jag varit..Jag älskar er över allt annat!

Fredrik, du är den jag vill leva mitt liv med! Förlåt för att jag så ofta är sur och snäser åt dig, för att jag många gånger letar fel fast det inte finns några. Jag älskar dig!


Ingen bra dag

Linda och Nea fick förhinder och kunde inte följa med till lekparken..Fick inte tag på nån annan heller så jag gick själv med ungarna men Emilia var på så dåligt humör för att hon inte fick nån att leka med så hon gnällde och skrek hela tiden. Till slut tog mitt tålamod slut och vi gick hem, till en karl som också är på dåligt humör..Bara Evelina som är på någorlunda bra humör idag..Hatar såna här dagar då allt går fel..Suck!

Ge mig en pizza någon så jag kan tröstäta...!

Barngympa

Söndag idag och Emilias barngympa har börjat igen. Klev upp 08:00 imorse då Evelina vaknade. Emilia vaknade strax efteråt. Hon var på rätt bra humör ända fram tills morgontrötta Fredrik fräste åt henne, och sen dess har hon typ bara grinat och gnällt. Hon ville inte ha frukost, hon ville inte åka på gympa, jag gick för fort, hon ville inte göra sakerna på gympan men vart sur när det slutade osv. Suck..Såna dagar är så underbara. Nu börjar hon bli på lite bättre humör iaf, tack och lov!

Just nu sitter vi och väntar på att Evelina ska vakna så hon kan få lite lunch. Sen ska vi fixa till vagnen, pumpa däcken och ta bort liggdelen. Evelina ska få prova på att sitta framåt. Läskigt tycker mamman :-P Sen ska vi träffa Linda och Nea, blir en sväng till stadsparken och leka lite tror jag! Hm, lär nog packa ner något att äta också..Kanske ska värma lite choklad och ta med i termos, nån macka och frukt. Lite saft också kanske. Blir nog bra det! Medans vi är ute ska Fredrik städa. Är det sagt iaf, sen om han gör det är ju en annan sak :-P

Lördagen till ända

Så har lördagen nästan tagit slut. Vad fort det gick. Har väl inte hänt så överdrivet mycket idagt. Var som sagt till affären en sväng. Knölade ner Evelina i vagnen, har ju fortfarande liggdelen åt henne för sittdelen går bara att ha framåt och jag tycker hon är för liten för att sitta framåt än..Enligt BVC ska barn inte sitta framåt förrens vid 2 år..Men Evelina får inte plats i liggdelen länge till..Så antingen får jag sätta henne framåt, eller ta enkelvagnen där sittdelen kan vara vänd mot mig och så får Emilia använda ståbrädan, men det blir nog ett jäkla liv då. Säger jämt att hon ska sitta i vagnen när vi har enkelvagnen..Iaf, knölade ner Evelina i liggdelen och gick till Björksätra för att handla. Tänkte att Evelina skulle sova lite i vagnen, men hon somnade inte förrens vi var i stort sett hemma igen så hon fick stå utanför och sova en liten sväng.
När vi kom hem så hade även Fredrik och Emilia kommit hem från Årsunda. Emilia hade somnat i bilen så hon var på strålande humör. Inte..Hon skrek och grinade och det var då inte mycket som dög inte. Stumpan min. Vart lite gladare när hon vaknat till lite.
Vi började laga mat, wokat! Kyckling, grönsaker och nudlar. Så gott! Bjöd över mamma, brorsan var borta. Jag åt två stora portioner ^^ Sen dracks det lite kaffe och sen var det läggdags. När ungarna somnat så åkte jag och brorsan till affären, igen. Klart man ställer upp om brorsan vill ha skjuts. Jag köpte chips för jag vart så sugen på det, men efter typ 5 chips så vart det äckligt..Eller köpte jag chipsen första gången jag var på affären..? Haha kommer inte ihåg :-P
Evelina har hunnit vakna en gång och tuttat redan. Förstår inte, hur mycket får den ungen i sig? Hon äter 220 ml välling innan hon somnar, direkt efteråt vill hon ha tutt, 1-3 timmar efter det vaknar hon och vill ha tutt igen, sen vaknar hon iaf 1 gång till innan morgonen och vill ha tutt. Tycker ju hon borde vara mätt hela natten, men nej då. Hmm..

Imorgon börjar förresten Emilias gympa igen! Klockan 10 den här gången, tack för det! Blir kul för henne. Sen efter lunch ska vi nog träffa Linda och Nea och leka lite! Förhoppningsvis så kan Fredrik få tummen ur och städa lite här hemma medans!

Grattis!

Dumma blogg, har inte fungerat för mig förrens nu..Grattis!

Gud så konstigt det var att sova inatt..Konstig stämning hemma, en annorlunda tystnad..Saknar min Emilia, det är så tyst utan henne. Undra när dom kommer hem..? ^^

Jag och Evelina tog sovmorgon imorse, skönt! Just nu ligger hon och sover igen och jag har passat på att ta en het dusch. Så skönt, var så himla frusen. När hon vaknar ska vi äta sen lunch, sen ska vi ta oss till affären. Skönt med en promenad.

Jag har verkligen inte mycket att skriva just nu..Får nog återkomma senare idag ^^

Sova borta

Imorse stod väckarklockan på 08:00 fast det inte var dagisdag. Vi skulle ju till öppna förskolan med Jenny och hennes barn! :-) Blev lite less när jag såg att termometern visade -12. Kallt ju! Ungarna ville inte samarbeta nå vidare heller innan vi skulle iväg, så jag var svettig redan innan vi kommit utanför dörren. Att vagnens hjul börjar få dåligt med luft gjorde inte saken bättre heller. Jennys vagn hade också dåligt med luft, så vi gick och pustade och stånkade båda två. Missade dock barnsången, dom slutade sjunga precis när vi kom in. Men vi hade roligt ändå, såklart! Fikade lite och lekte massa. Men det är rätt så skumt..Alla gör saker samtidigt där på öppna, fikar en så fikar alla, byter en blöja så byter alla, går en hem så går alla. Hmm..Aja..Ska nog dit på måndag igen, dom skulle göra pärlhalsband då och sånt gillar Emilia. Men jag precis som Jenny kommer nog inte gå dit allför ofta, så länge det är vinter iaf. Så jävla långt att gå! Så synd att en familjecentral inte alls ligger centralt. Tar 40 minuter för oss att komma fram. Verkligen synd att dom inte har nån öppna här i Vallhov. Lokal finns ju. Aja..

När Fredrik slutat jobba så tog han med sig Emilia ut till Årsunda och dom ska sova över där. Första gången Emilia sover någon annanstans än hemma! Min lilla gumma..Därför Fredrik sover där med henne. Hoppas det går bra. Hon har aldrig velat sova nån annanstans förut, inte ens velat att nån annan än jag och Fredrik ska natta henne. Imorgon ska dom nog åka snöskoter, eller var det fyrhjuling? Aja, oavsett vilket så kommer Emilia ha skitkul, hon älskar sånt!

Evelina somnade lite senare än vanligt idag, vid 22:00. Har redan hunnit vakna en gång men hon somnade om på en gång efter lite tutt. Så nu ska nog jag också gå och sova lite, är så trött!

Ungarna har förresten kommit på en jätterolig lek här hemma! Emilia sätter sig i lära-gå-vagnen och Evelina går runt och skjutsar henne. Ser så sött ut och båda skrattar som tokar! Tog lite kort, kommer upp sen! Lilla Evelina börjar bli så stor..

Full fart

Håhå jaja! Idag har det varit full fart! Väckte Evelina vid lunch och gav henne puré. Hon gillade inte fisk :-P Lekte lite här hemma innan det var dags att hämta Emilia på dagis. Hem och käkade mellis. Fast det var mest jag som åt, smällde i mig 6 rostade mackor! Sen kom Fredrik hem från jobbet helt plötsligt, skulle jobba hemifrån, så jag la Evelina för att sova här hemma sen gick vi upp till Linda och Nea och där var även Linda och Hugo :-) Fikade och snackade om allt möjligt och barnen lekte. Dom hade jättekul och dom gick så bra ihop! Nu lär vi se till att träffas oftare ^^
Klockan sprang iväg och vi gick hem för att laga kvällsmat och väcka Evelina som fortfarande sov. Sen fick båda barnen duscha och jaa sen var det läggdags! Är så trött nu jag med, så jag blir nog inte uppe länge till.
Imorgon ska vi träffa Jenny, Noah och Lilly och gå till öppna förskolan på barnsång! Blir nog skoj! :-)

Bonjour!

Ny dag igen och jag är trött, precis som vanligt. Evelina sover ju på nätterna iaf, men vaknar 1-3 ggr för att tutta eller bara för att..Liksom..Då får man vyssja i typ 10 minuter. Mycket bättre än att vara uppe med henne i 3 timmar i sträck, men drygt att få sömnen sönderhackad. Men hon är väl kanske inne i nån tillväxtperiod, så hon måste äta mer under natten. För på dagen äter hon ju mer än förr. Just nu ligger hon ute i vagnen och sover och jag sitter och lyssnar på Britney Spears på Mtv, haha..Gillar hennes nya låtar. Några av de gamla med, okej jag erkänner.. ^^
Idag kommer Fredrik hem på lunchen och äter med mig. Rester, haha! Lyxigt värre ju! Undra vad man ska fixa för kvällsmat sen då..Hatar att laga mat..Sämst fantasi, kommer aldrig på vad jag ska göra så det blir ofta makaroner och korv i ren panik, haha!

Idag efter dagis så kanske vi ska träffa Linda och Linda och deras barn Nea och Hugo. Ska väl slänga iväg ett sms om ett tag och kolla hur det blir. Sen måste vi verkligen ta tag i vårat hem! Ser förjävligt ut här hemma efter om-möbleringen. 3 möbler som vi inte längre ska ha kvar här inne, och dom står och skräpar mitt på golvet just nu och tar plats så man kan knappt röra sig..Suck! Fredrik ska få hjälp av brorsan att bära ner det i källaren sen. Och så måste jag göra en rejäl rensning bland leksakerna! Fy vad saker som inte ens används det ligger framme nu! Får ju nästan tuppjuck..

Pain!

Åh fy fan vad ont jag har i fingret nu..Förbannade inflammation..Gör så apont de första dagarna efter kortisonspruta...Värker ner i hela handen, och jag kan knappt använda fingret..Buhu..Ska nog gå och ta mig ett par alvedon och hoppas på att det hjälper. Borde det ju göra, med tanke på att alla läkare verkar älska alvedon och har det som lösning på allt..

Jag upptäckte ett litet misstag idag. Jag skulle ju till sjukgymnasten den här veckan. Imorgon står det i min almenacka. Idag såg jag på lilla lappen från sjukgymnasten att det var igår jag skulle vart där..Fan då..Så nu sitter jag och väntar på att deras telefontid ska börja så jag kan ringa och prata med dom..Jävla onödigt att dra på sig en räkning sådär, men så kan det gå!

Inatt vaknade Evelina förresten 3 ggr, men somnade om på en gång. Drygt bara att kliva upp varje gång, något upphackad sömn. Trött som en gnu imorse när väckarklockan ringde. Just nu ligger hon ute i vagnen och sover, jag skulle vilja lägga mig på soffan och blunda lite jag med men jag vågar inte när hon sover ute. Så jag får snällt hålla ögonen öppna!

Evelina övar lite karate inne på Leklandet

Första dagen på dagis

Nu är jullovet slut och Emilia började på dagis igen, efter 4 veckor hemma! Puh, kan lova att det behövdes, få leka av sig rejält! Hon var inte allt för sugen på att följa med hem när jag skulle hämta henne :-) Fröken Petra hade saknat henne massor så hon fick stå ut med mycket pussar och kramar idag. Dessutom hade hon samlat ihop en påse med dataspel som hon hittat på hemma som Emilia fick! Så himla snällt! Emilia har tjatat ett tag om att få fippla på en dator nämligen :-P

Vi tog en promenad efter dagis, hämtade upp brorsan så han fick promenera med oss till affären. Köpte puré åt Evelina. Sen hem och ta det lugnt 1 timme, sen var det dags att åka till Gävle och hämta Fredrik på jobbet och vidare till Barnens hus. Kikade efter ny bilstol åt Evelina men hittade ingen. Så vi åkte hem igen ganska fort och gjorde plättar! Det gillas av alla i familjen, till och med Evelina pillade i sig 2 plättar :-P

Nu sover Evelina, efter en flaska välling och tutt. Emilia däremot vill inte sova. Typiskt, jag som ska upp till brorsan..Törs inte gå heller utan att kolla med Fredrik att det är okej först, men jag kan ju inte gå upp och störa nattningen. Och går jag utan att säga till, så somnar Fredrik och kommer inte märka om Evelina vaknar igen. Möööp..!

Imorgon har vi inget planerat. Dagis för Emilia mellan 9 och 14. Får väl se vad vi hittar på!


Här skulle det sitta en fin bild men tydligen så går det inte att ladda upp några bilder nu..Suck..!

Spruta tagen

Jahopp, då var kortisonsprutan tagen då, så nu är jag väldigt stel och öm och kan i stort sett bara använda en hand. Kul..Läkaren bad mig sluta amma så jag kan börja medicinera, det här går liksom inte längre. Så fort kortisonet går ur kroppen kommer nya inflammationer på en gång..Ska prata med BVC hur jag ska göra, då Evelina inte är så värst samarbetsvillig..Men idag har hon faktiskt inte ammat nåt än, utan ätit gröt och puré. Inga mängder, men tillräckligt för att inte vilja ha tutt efteråt, för jag har erbjudit henne. Men fram tills amningen är helt avslutad så blir det sprutor, sen blir det medicinering 2 ggr per dag och provtagningar var 14:e dag..Nice..

Nu, bajsblöja!

Öppna med Jenny och Lilly

Inatt sov Evelina riktigt bra! Vaknade en gång inatt och jag fick vyssja i ca 40 minuter innan hon somnade om, men det är ju en klar förbättring mot tidigare nätter då det tagit ca 3 timmar minst!

När vi vaknade imorse vid 9 så hade jag fått ett sms från Jenny som undrade om jag och ungarna ville följa med henne och lilla Lilly till öppna förskolan. Upp och käkade frukost och gjorde oss klar sen gick vi och mötte dom och tog sällskap till Smassens öppna förskola. Jättetrevligt och ungarna hade roligt! Gratis fika fick vi också ^^ Fast vi betalar väl igen en annan gång, hehe. Tog lite kort också, men har inte fört över dom till datorn än. På fredag ska vi tillbaka till Smassens, då är det barnsång! Blir nog roligt, då har vi alla våra 4 barn med oss :-)

När Fredrik slutade jobbet så åkte vi och handlade lite. Tacos stod på menyn ikväll eftersom vi hade lite tortillas och sånt kvar sen sist. Mumma med tacos! Evelina pickade i sig lite majs hon, hihi. Hon har förresten ätit gröt till frukost idag, och lite spaghetti till lunch. Duktig tjej! Gröt innan hon somnade också, fast den gröten är så konstig..Blir himla lös så den är mer som välling.

Nää nu ska jag nog läsa lite i boken jag började med igår. Hittade massa tonårsskräckisar hos Fredriks föräldrar som jag läste när jag var "liten", så jag tog hem dom allihopa och ska läsa dom igen. Wahlströms ungdomsböcker, haha..

Jippie..

Nyss vaknade Evelina och har bestämt sig för att vara vaken..Underbart...Vad är fel? Varför sover hon inte? Spelar ingen roll vad man gör..Kanske ska tacka ja till den där psykologen som BVC erbjöd ändå..För nu börjar det bli bra jobbigt för huvudet..

Vad har vi gjort?

Haha! Jaa vad har vi gett oss in på! Imorse klev vi upp, gjorde frukost och sen började vi möblera om i vardagsrummet! Vi hade tänkt oss att ha det på ett vis, men det funkade inte. Våran jävla soffan är för stoooor! Så vi fick tänka om. Är lite halvfärdigt just nu, men det ser väl rätt okej ut ändå! Imorgon kommer vi att möblera vidare och även ta köket. Sen kommer vi att öppna upp dörren mellan köket och vardagsrummet. Blir nog bra tillslut! Kul med lite nytt ^^ Fick även ta oss en sväng till Årsunda för att hämta hem våran andra tv-bänk, för den vi har här hemma just nu var för stor, den med..Suck! Eller kanske är det lägenheten som är för liten...? Ge mig ett hus tack!

Let's dance

Hihi..Åhhh jag kan verkligen inte titta på såna här program! Jag skäms faktiskt, skäms för dom stackrarna som inte kan dansa..Haha..Det värsta jag sett är iaf när jag var hemma hos mamma en gång och hon tittade, och så var det Lasse Brandeby som dansade. Herregud säger jag bara!! Nej, jag har väldigt svårt för dessa program, ofta måste jag fort ta upp fjärrkontrollen och byta kanal. Men nu har jag sett Blondinbella iaf, det var ju det jag var ute efter. Hon lät inte alls som jag hade föreställt mig, hon lät mycket yngre. Så duktig var hon inte på att dansa heller, satt och tänkte för mig själv "sträck på dig då för faaan". Haha..Undra hur en själv skulle se ut på dansgolvet? Tur man aldrig kommer få reda på det! Jag kan knappt dansa på krogen, då måste jag vara rätt så full först, hähä..
Hoppas Fredrik kan komma ner från nattningen snart, så vi kan börja möla godis!!

Förresten, jag klippte Emilia här på kvällen, hela håret och luggen. För att vara första gången jag klipper hela håret så är jag nöjd. Luggen har jag ju klippt förr. Faktiskt inte så lätt att klippa en snart 3-åring. Det där med att sitta still, det är inte små barns starkaste sida. Blev lite kortare än jag först tänkt just för att hon inte satt still. Precis när jag började klippa så vred hon på huvudet så det vart väldigt snett, haha..Så det var bara att klippa lite kortare så det blev rakt. Tänker ändå be mamma kika på det och få ett godkännande där. Fredrik hatar frisyren som de flesta barn har, dvs rak lugg och så rakt avklippt på resten med. Tänk er Suri Cruise. Men faktiskt är det ganska svårt att ha nån annan frisyr på småbarn, jag har försökt men det går inte. Tänker ju inte direkt börja med massa hårspray och skit redan nu på henne :-P

Öh va...?

Åh herregud..Idag känner jag mig..Helt mongo..Typ..Evelina var ju vaken inatt, hon somnade om vid 04:30. Fredrik gick upp med båda ungarna vid 09:00 och jag gick in och la mig i Emilias säng och sov. Fredrik kom in och väckte mig senare, då var klockan 14:00! Jösses..Så nu är jag helknasig i huvudet..Huvudvärk..Och ögonen spretar åt alla håll känns det som..Utan lunch vart jag med, så det blidde nån tekaka och te för mig bara. Kan lugnt säga att idag kommer det inte hända mycket!!
Skulle behövas städa här hemma, precis som alltid. Men nu är det verkligen, verkligen dags att städa. Ser rent ut sagt förjävligt ut här hemma. Värsta berg med disk, alla soppåsar är överfulla, leksaker över heeeeela golven m.m..Kattlådan måste bytas med, den luktar pyton. Fick dessutom köpa en annan sorts kattsand den här gången, så det ska ju bli intressant att se om kattkräket vill gå på lådan överhuvudtaget. Värsta kräsna katten..Vilken sand som helst duger inte, och gillar han det inte ja då sätter han sig helt enkelt bredvid lådan och gör på golvet istället. Fräscht..Haha fast ibland kan det bli rätt så roligt också, som t.ex den gången Fredrik skulle in på toa nyvaken och allt, och halkar i kattskiten! Jaa jag vet jag har kanske sämst humor men sånt kan få mig att garva så tårarna sprutar :-P Därför jag och brorsan har så roligt ihop, vi har lika dålig humor båda två. Han och jag kan sitta och asgarva åt sånt som ingen annan fattar. Hihi..Tycker han kan ta och komma hem från Göteborg nu så jag får leka lite med lillebror, skratta lite ^^

Ikväll börjar Let's dance. Ett program som jag aldrig har följt tidigare. Jag tycker alla såna där program är så trista..Körslaget, Stjärnor på is och allt vad det nu är. Men nu ska ju BlondinBella vara med i Let's dance och jag följer ju hennes blogg så jag måste nog kika lite ikväll, så jag får se hur hon är, inte bara genom hennes ord. Men det är nog första och sista gången jag tittar, klarar bara inte av såna program.

Lördag imorgon, och på måndag är det dags att börja jobba igen för Fredrik och på tisdag börjar dagis igen. ÄNTLIGEN! Visst, det är skönt att vara hemma hela familjen ibland, men 4 veckor utan att det egentligen har hänt nåt, mer än på själva julafton och annandagen, ja då går man lätt varandra på nerverna. Emilia har ju nästan fått spjunk på att bara vara hemma, understimulerad till tusen. Och äntligen tillbaka till lite rutiner! Nu när vi är friska allihopa också, ja då kanske Evelina börjar sova lite bättre med när man faktiskt måste släpa sig upp på morgonen och så. Då kan man ju liksom inte ligga och sova fram till lunch. Ska försöka ta tag i det här med att gå till öppna förskolan igen också, så Evelina får träffa lite andra barn och jag tror det var på tisdagar då hinner vi ner en sväng på eftermiddagen också så Emilia får följa med. Måste komma hemifrån ibland, träffa lite folk och barnen får leka av sig. Sweet.



Mitt i natta

Evelina vaknade 02 och ville inte sova mer, big surprise. Vad är det för fel på ungen egentligen? Suck..Hon somnade 22, jag passade på att slänga mig i sängen på en gång då, för jag visste ju att hon antagligen skulle vakna, så lite sömn fick man iaf...

Stack upp till Lindorna vid 16 ca idag och vi satt i soffan och kollade på tv och surrade. Skönt att komma hemifrån lite och andas. Förstår inte, bor ju så nära men ändå träffas vi så sällan. Så dumt! Hade iaf väldigt trevligt idag ^^ Lindas katt Bebis var hur mysig som helst, skulle upp i famnen och gosa. Så vill min kisse aldrig göra! Försökte nu på kvällen, men så fort jag lyfte upp honom i knät så åkte klorna ut och så stack han. Jaja, får väl gå upp till Linda och mysa med Bebis ibland då :-P

Öhh..rubrik..?

Det här med bra rubrik, det är fan svårt!

Snart har hela dagen gått, och inte ett smack har hänt hittills. Skjutsade brorsan till tåget vid lunch, fick 100:- för besväret. Som egentligen inte var något besvär ju, så bra betalt tycker jag för den korta sträckan ner till resecentrum :-)
Sitter just nu och väntar på att Lindorna ska höra av sig, så jag kan traska iväg upp dit. Men tiden börjar springa iväg, snart är det ju dags för kvällsmat och då måste jag vara hemma igen ju. Mat måste man ha i magen!

Moster ringde idag vid lunch också. Hon har fixat en tid åt mig på sjukhuset för nya kortisonsprutor. Så på tisdag ska jag in till Gävle och få det fixat. Skönt, men samtidigt inte. Det gör ju ont..Men sen blir det ju förhoppningsvis bättre! Har ju frikort nu med, så det kostar inget heller. Har varit mycket spring på sjukan nu på sistone, så jag fick frikort ganska snabbt.

Tum ti tum..Gud så uttråkad jag är nu..

Bilddagboken

Massor av nya kort finnes på bilddagboken för er intresserade! :-) http://ang1e.bilddagboken.se

Evelina har börjat vägra sova på nätterna igen. Vilken lycka..Typ 3-4 natten nu som hon inte vill. Undra ja om det kan ha att göra med tänderna..? Ena tanden har ju kommit upp, men den andra har ju fortfarande inte spruckit igenom. Kanske det som spökar. Eller så är det bara nåt drygt jävla tjafs som måste gås igenom för att hon verkligen ska fatta sina rutiner. Oavsett vilket så är det jävlas drygt. BVC-tanten pratar om att börja gå hos psykolog. Alltså jag och Fredrik..Hur ska det kunna hjälpa Evelina att sova?


Galna unge..!
Crazy kid

Kort

Nu har jag fått lite hjälp av Fredrik med att föra över korten från mobilen till datorn. Kan ju säga att det inte var så bara det inte. Krångligt som tusan, inte ens Fredrik mindes hur man gjorde! Får väl se hur lång tid det tar innan man lärt sig detta..Korten kommer väl upp på bilddagboken sen, och naturligtvis här med men kanske inte alla då utan bara utvalda ^^

Bebisdejt

Idag har jag och ungarna varit iväg på bebisdejt hemma hos Cina och Wilmer. Jessica kom dit med sina söner Isac och Ludwig också. Trevligt trevligt! Var väldigt länge sedan vi träffades allihopa, över 1 månad sedan. Det är ju så roligt att våra ungar är jämngamla allihopa! Emilia var inte på världens bästa humör precis, utan grinade titt som tätt för ingenting och skulle klänga på mig. Hör väl till åldern, Jessica sa Isac kunde vara likadan. Skönt att höra, att det inte bara är min unge som är värsta surkart ^^ Var en väldig ljudnivå kan jag säga, när 5 barn leker tillsammans med massa leksaker som allihopa låter illa, spelar olika musiktrudelutter osv. Tinnitus nästa ungefär. Hoppas vi träffas snart igen!

Evelina drack nästan 200 ml välling igår innan läggdags. Duktig tjej! Tänkte att nu sover hon väl bra inatt, för hon måste ju blitt riktigt mätt! Men nej då, hon ammade mer än vanligt! Hum..Sen spökade tänderna lite inatt, hon vaknade och var så ledsen vid 23:30, arg på munnen. Sen var hon vaken till nästan 04:00. Jippie. Emilia vaknade före 08:00, ännu mer jippie.

Dags att natta ungar nu. Eller vi är lite sena, dom skulle legat nu egentligen. Sen ska jag hem till mamma och klippa håret på brorsan, som åker till sin tjej imorgon igen och då vill vara fin. Hihi..
Imorgon då ska jag nog upp till Linda och umgås med henne och Linda, två Lindor! Utan barn såklart! Andas lite. Skulle gärna vilja till Valbo och shoppa lite och sola lite solarium. Får se hur dagen slutar!

Hjälp...?

Attans..Jag vill föra över bilder från min mobil till datorn..Men jag vet inte hur man gör..Haha..Oteknisk kan jag lova! Nån som vet..? Var ju Fredrik som fixade det sist..Han skulle förklara, sa typ "sätt i sladden i mobilen och andra änden i datorn. Tryck där och där och gör så, sen är det klart". Hmm..Jag fattar ändå inte..Vet inte ens vilken sladd som ska användas, hahahaha!! Kanske bäst att vänta tills Fredrik kommit hem igen..Så att jag inte lyckas göra nå dumt!

Tack & bock!

Vad trevligt att jag fick svar på mina välling-frågor! Trodde dock inte att man kunde ge ersättning vid 8 månader, för när Emilia var 8 månader och jag hade fundering om ersättning så sa dom på BVC att hon var för stor för ersättning då och att jag skulle ge välling. Hmm..Hoppas hon börjar äta puré och sånt snart med, så man kan sluta amma om ett tag. Men välling på kvällen ska vi nog börja med iaf. Gärna gröt på morgonen. Ska nog ta mig till affären senare idag och handla lite välling iaf. Gröt och puré finnes hemma redan. Bara att fortsätta försöka, nån gång måste hon ju inse att hon inte blir mätt på bara tutt.
Evelina sov förresten som en räka inatt. Hon somnade inte förrens vid midnatt cirkus, sen vaknade hon typ 03:30 och hostade så hemskt så jag fick sitta uppe med henne i 1 timme innan hon kunde somna om. Jag har ju så svårt att somna, ligger typ 1 timme innan jag äntligen somnar, så det blev inte mycket sömn då båda barnen vaknade 08:30 sen. Tvingade i mig 2 koppar kaffe på morgonen för att vakna till, inte för att det hjälpte.

Åh urk, min nacke mår inte bra idag. Jäkla skit..Har suttit ett tag med vetekudden, skönt med värme ju. Men så fort värmen försvinner så blir det ju lika illa igen. Mamma har iaf pratat med moster som ska fixa tid åt mig på sjukhuset så jag får komma in och få nya kortisonsprutor i mina inflammerade leder. Bra med en moster som jobbar där, som kan fixa tider åt en så fort det behövs. Nu när man äntligen fått remiss dit vill säga!

Hos farmor på annandagen
Snygga miner vi gör, jag och dotra

Välling

Jag har lite funderingar angående välling. Är ju idiot på området då mina ungar faktiskt vägrat välling, fram tills nu. Evelina har både igår kväll och nu ikväll klunkat i sig 100 ml välling. För oss är det jävligt mycket, då hon inte ens tagit nappflaska förr och som mest bara tagit ett zip och sen spottat och fräst. Nu har det gått riktigt bra! Hur mycket är normal vällingmängd för en 8-månaders? Hur mycket borde hon äta liksom? Och hur ofta kan man ge välling under en dag? Kan man byta ut amningen helt mot välling istället? Som nu helammar jag ju fortfarande för hon får inte alls i sig tillräckligt med puré eller gröt för att kunna byta ut nån måltid. Men skulle jag kunna byta ut alla amningar mot välling istället, eller blir det way to much? Är för tillfälligt ganska trött på amning, har ju sammanlagt ammat lite mer än 2 år. Det har tagit hårt på min kropp. Långt kvar till nästa BVC-besök också, nån gång i februari tror jag det var. Ringa är ingen idé, får aldrig tag i nån på det viset. Hm, kan ju alltid prova och se om man får någe svar genom att kludda lite här :-)

Nu på kvällen har Evelina sprungit omkring här med lära-gå-vagnen. Så söt, och hon blir så stolt övet att hon kan! Tufflan, blir stor så fort..Undra om hon tänker göra som Emilia, lära sig krypa sen börja gå på en gång efter ca 1 månad..Emilia började krypa vid 9 månader. Kröp aldrig riktigt bra utan ställde sig upp och började gå helt själv vid 10 månader. Evelina började krypa nu vid 8 månader. Kryper inte så jättebra, det är lite hackigt, men precis som Emilia så ställde hon sig upp och började gå efter möbler och dylikt på en gång efter. Känns som att det är liiiite tidigt, med en ca 9 månaders som springer runt här hemma..

Nattningen här hemma gick ganska smärtfritt ändå, själv som man var. Det löser sig ju alltid på någe vis, med mycket eller lite krångel iofs. Idag med lite krångel, kanske det blir mycket krångel imorgon istället. Hoppas inte. Puh..Min kropp värker..

Snorig Linis i gåstolen
Snorig liten Linis

Lite bilder

Har lagt upp lite bilder från min mobil på bilddagboken om ni vill kika!

http://ang1e.bilddagboken.se

Lite blandade bilder. Nån kanske hamnar här med sen. Kuligt med en mobil som tar så pass bra kort ju!

Sur

Idag är jag sur. Neggo som fan, men det har jag rätt till nu tycker jag. Anledningen är att herr Larsson har dragit iväg på en förbannad jävla 48-timmars kryssning. Fattar inte hur han kan ta ut föräldraledigt för att vara hemma med familjen och sen dra iväg på supa-kryssning. Det går ju liksom inte ihop för fem öre. Han frågade mig om det var okej att åka, jag sa naturligtvis vad jag tyckte. Dagen efter kommer han och säger att han tackat ja till att följa med eftersom att jag sagt att det var okej. Öhh!?!? Snacka om att höra det man vill höra. Så ja idag är jag sur. Jag har flera inflammerade leder just nu så jag måste in till sjukhuset för fler kortisonsprutor, vilket då innebär att jag just nu har ont i hela kroppen. Plus whiplash-skadan på det. Känns jättebra att vara ensam hemma med barnen då. Nattningen ikväll kommer ju bli himla intressant också. Mina barn är svårnattade. Emilia kräver en saga och sen ligga och hålla hand i 30 minuter. Skitdrygt och helt tyst måste det vara annars kan hon inte somna. Det innebär att jag inte kan ha Evelina med mig in i hennes rum vid nattning. Vart gör jag av henne? Om jag inte har sån tur att hon somnar först då vill säga, men det tvivlar jag på. Evelina kräver amning och tystnad och hennes nattning tar ca 15 minuter. Förhoppningsvis så kan Emilia sitta själv framför tv:n dom minuterna om det blir så att Evelina somnar först. Men oftast så ska hon följa med in i sovrummet, bara för att jävlas. Det är det som är så kul med trotsåldern.  Aja, nog om negativt nu..

Tänkte jag ska skriva lite positivt också! Lilla Evelina börjar bli riktigt duktig nu. Har stått upp helt själv utan stöd flera ggr lite längre stunder och så har hon gått själv när hon hållt i sig i gåstolen eller möbler. Plockade fram lära-gå-vagnen igår men det rullar lite för fort för att hon ska hinna med. Går ju att skruva åt hjulen så att den ska rulla saktare men då står hon och lyfter den istället. Haha..Jaja duktig är hon iaf tycker jag. Så har hon börjat få två tänder. Märks på hennes humör för hon är ganska sur. Så nu är det vasst i munnen, blir det kul att amma :-P

Nää nu ska jag ta och mata Evelina, sen blir det mat till mig och Emilia.

Badhuset

Idag har jag och Emilia spenderat eftermiddagen på badhuset. Vi har haft jättekul! Och Emilia är så duktig på att simma nu! Hon har ju såna där flytkuddar på armarna och så simmar hon omkring. Simmade över hela barnbassängen helt själv. Det tycker jag är ganska duktigt för att inte ens vara 3 år. Vi badade, fikade och badade massa mer. Vid 16:00 gick vi mot duscharna, då märkte jag att Emilia började bli ganska mör och mamma och brorsan skulle ju komma till oss och äta tacos vid 17:30 så. Emilia var så snäll hela tiden och lyssnade på vad man sa för ovanligheternas skull. Riktigt härligt med en mamma/Emilia-dag! Och tacosen var underbart gott! Äter så man nästan spricker..

Nu sover båda barnen och Fredrik också antar jag. Får väl se om han vaknar till liv eller om jag måste upp och peta på honom. Han somnar ju jämt när han nattar Emilia. Kanske det blir en film för oss, annars blir det väl sängen tidigt.

Nästäppa

Det här skrev jag tidigare idag, men sen slutade internet att funka så det vart aldrig publicerat. Så publicerar det nu, plus nån rad längst ner som jag lägger till nu!

Men fy farao vad less jag är på att vara förkyld..Över en månad nu. Försvinn, försvinn, försvinn!

Undra om pappa kommer förbi nåt idag nu då. Har inte hört något av honom. Skulle ju vara typiskt honom att komma utan att höra av sig först. Oanmält besök är ingen större hit. Faktiskt.
Annars idag så är det väl städning på schemat, som alltid. Finns ju precis alltid något att plocka med. Det tar aldrig slut. Tänk så skönt sen när ungarna blitt så pass stora så man kan muta dom till att göra lite sysslor, städa sitt rum, plocka ur diskmaskinen, moahahah! Fast städa sitt rum, det ska dom nog fan göra ändå, utan muta. Det är ju deras rum, liksom. På tal om städning så vill jag verkligen städa undan all jul nu. Bort med tomtar, gran och ljusstakar. Nu är jag trött på det. Men Fredrik ville ha det framme till nästa helg iaf. Hallå? Nej, bort med det nu i helgen säger jag.
Just ja, idag kommer lillebror hem! Han är nere i Göteborg och hälsar på en tjej. Ny flickvän eller inte vet jag inte, men lite puttinuttiga är dom iaf så man vet ju aldrig. Men varför bli tillsammans med någon så långt bort? Det måste ju typ vara skitdrygt. Dom har träffats på nätet, precis som med hans förra tjej. Kära broder lever genom datan! Iaf så var det första gången dom träffades nu, när han åkte dit för att fira nyår. Strongt gjort, skulle jag själv aldrig våga. Hon hade köpt oxfilé för 500:- att bjuda på, jisses. Och brorsan då, köpte en kamera i julklapp åt henne. En tjej han aldrig träffat! Galenskap..Men svävar man på små rosa moln så funkar väl inte hjärnan alltid så vettigt..Haha..

Nån skrev till mig att passa på att svulla mycket nu under jul för att försöka gå upp de kilona jag gick ner när Evelina krånglade som tusan med sömnen. Tror det var Camilla. Kan lova att jag svullat, känns som jag ätit nåt precis hela tiden. På julafton smällde jag i mig apelsinris för 4 pers själv! Har med andra ord ätit tills jag trott jag skulle spricka. Så jag traskade upp till mamma med glada steg för att ställa mig på vågen och se om jag gått upp nåt i vikt eller inte. Snacka om snopet när jag upptäckte att jag under julen gått NER 1½ kilo!! Hur fan lyckas man? Äter som aldrig förr, och ändå så rasar kilona..På bara några dagar..Vägde mig ju före jul så jag vet att jag bara under julen gått ner dessa kilon.

---*---*---*---*---*---*

Så hur har dagen sett ut då. Ja pappa kom iaf inte. Ringde tillslut och frågade vart dom var. Ja då skulle dom inte komma ändå, för pappas sambo fick åka och jobba. Trevligt att dom kunde ringa och meddela. Vi städade iaf på under dagen och fick upp en taklampa i vardagsrummet och ett vinställ på väggen. Nice!
Pratat med brorsan i telefon när han satt på tåget. Ska springa över och prata med honom när ungarna somnat, måste ju ha all info om hur det gått! Så nyfiken som jag är! :-)

Fick förresten en kommentar av en anonym läsare att jag inte verkade vara så vidare positiv. Haha, det stämmer nog bra det. Då jag inte har avgett nåt nyårslöfte än så kanske det skulle vara passande, försöka vara lite mer positiv och ta hand om mig själv bättre och inte ta allt så jäkla hårt och personligt som jag gör. Kan ju prova iaf!

Imorgon blir det nog badhuset med Emilia! Det ska bli skoj! Bara hon och jag tror jag det blir. Sen ska det ätas tacos med mamma och brorsan på kvällen. Blir nog en bra dag! Har lovat Fredrik en utgång imorgon kväll, och jag ska förhoppningsvis få båda ungarna i säng i skaplig tid så jag kan slänga mig i soffan och titta på nåt avsnitt av Buffy innan jag lägger mig tidigt!

Hmm..

Känns lite bättre idag efter en mycket bitter natt. Hatar att vara så ensam. Var nog mycket som spökade i mitt huvud då.. Men jag fick ringa hem Fredrik vid tolvslaget ändå för Emilia vaknade såklart av alla raketer och var livrädd, ungen skakade och tårarna sprutade. Evelina var också vaken och bråkade. Katten var rädd han med, kröp efter golven och skrek. Ringde Fredrik för att berätta läget och han åkte hem på en gång. Skönt det. Barnen somnade om 02:00. Roligt värre. Fredrik gick upp med Emilia imorse också så jag fick sova vidare. Tack tack! Vaknade med huvudvärk, som vanligt den senaste månaden. Börjar bli lite tröttsamt.
Idag blir det väl lugnt, skulle behövas städas, men orka. Iofs så kommer nog pappa med familj imorgon, så det kanske blir städning ändå.

Dennis, säg en dag som passar så tar vi en filmkväll!! :-)

Ska försöka ta mig till Valbo i helgen och spendera lite mer pengar på mig själv. Nån som vill haka på?

RSS 2.0