Gratis kläder

Jag har gått med på en sida som heter gratiskläder.se. Där kan du samla poäng och byta ut det mot presentkort på bland annat H&M. Jag har aldrig orkat bry mig om såna här sidor förut, men tänkte att jag skulle prova nu, så kanske man har råd att köpa nån liten tröja eller nåt sen, haha! Prova du med! http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=169580

Och vill ni inte vara med och samla poäng, så kan ni väl iaf klicka på länken och registrera er, så får jag lite värvningspoäng iaf, haha! *ler sött*

Godmorning sunshine

Tisdag morgon, men det känns som måndag.
Evelina vaknade strax efter 05:00 imorse och ville inte sova mer. Det ville inte jag gå med på, så jag tog med henne till våran säng och la henne på mitt bröst. Där somnade hon tillslut. Mysigt ju!
07:30 kom Emilia in och väckte oss, båda barnen på strålande humör. Skönt, hela dagen blir förstörd när dom kliver upp och skriker, grinar och bråkar det första dom gör.
Kom iväg till dagis i tid, med matsäck packad. Alltid utflykt på tisdag med dagis. Det tycker jag är bra, och barnen älskar det. Evelina somnade i vagnen på vägen hem så hon sussar utanför nu.
Själv sitter jag här med mensvärk. Jäkla onödigt..Måste ringa till min barnmorska och boka tid för prev.medel-samtal. Blir nog p-spruta eller p-stav, men lutar mer åt sprutan. Inga piller iaf, jag är för glömsk för sånt. Spiral gick ju inte att sätta sist jag försökte, vill inte prova igen. Spruta blir nog bra, det hade mamma ett tag och hon var nöjd. Slapp mensen och allt. Så kan man ju gå upp i vikt av den med, kan ju bli bra det. Trött på att vara en benget.

Idag klockan 14:40 ska vi besikta bilen. Intressant. Vi har ju iaf bytt bromsarna nu som slutade funka helt efter reparationen på verkstan. Himla skumt, man tycker ju att bilen borde komma tillbaka bättre, inte med fler fel. Den borde gå igenom besiktningen iaf. Möjligtvis att dom klagar på däcken, men det ska köpas nya till nästa vinter.
Försöker få Fredrik att ta cykeln till jobbet istället för bilen, för han klagar över att han behöver mer motion och att bensinräkningen alltid är så hög. Då passar det ju jättebra att cykla till jobbet! Men han är för lat, haha. Jag tror iaf att bara han kommit igång så skulle han tycka det var skönt. Få lite motion och så blir man ju piggare när man får röra lite på sig i den friska luften. Jag cyklade ju till bussen varje morgon fast jag var höggravid jag, inga problem! Bara skönt och barnmorskan tyckte det var bra att jag rörde på mig. Bra för både mig och bebis.

Nej..Kanske man ska ta och göra nåt annat. Vet inte vad dock. Städa känns inte så lockande fast det är i stort behov av en stoooor städning..Hm..Slänga i en tvättmaskin kanske..

Svar till Lisa

Om du har följt min blogg ett tag så borde du veta att jag vart påkörd för ett tag sedan och att vi ligger ute med alla pengar själva för tillfället, reparation av våran bil, hyrbil i 4 veckor, sjukhusräkningar osv. Vi har inte fått en krona från försäkringsbolaget ännu, och bara hyrbilen gick på 9000:-. Därför vi har så dåligt ställt. Hade vi inte legat ute med alla dessa pengar så hade våran ekonomi varit bra.

Dagens i-landsproblem

Nu har jag sån där panik igen..Panik över att inte ha några kläder! Gått igenom min garderob, jag har 2 par jeans som jag använder. Dom sitter inte bra, men det är det enda jag har. Har inte köpt nya byxor sen 2003. Har ett par leggings, som jag såklart har tappat bort..Har 2 par klänningar. Dom är rätt okej, men trist att alltid ha samma på sig..? Nån tunika har jag, sen bara vanliga trista kortärmade tröjor, barnvänliga tröjor. Jag har bara mammakläder! Kläder som sitter sisådär, som jag faktiskt inte känner mig bekväm i. Suck..Jag vill ha fler leggings, nån ny klänning, nån kjol, lite tunikor, nya tröjor, definitivt nya byxor..Nya skor behövs med, bekväma skor typ gympadojjor, med högt skaft. Gärna Reebok Hi, så jag kan ha mina specialdesignade iläggsulor i så jag slipper mer ont. Jag hatar det här, hatar att inte känna mig bekväm och fin i nåt jag har på mig, hatar att inte kunna köpa nytt. Ge mig ett jobb för fan..! Eller ge mig kläder, haha..Kanske man ska ta och slänga upp en alldeles egen Jaba-container utanför här, se om det dimper ner nå fina plagg. Det är just i såna här situationer som jag önskar jag hade haft en storasyster som jag kunnat ärva och låna av. Gud så praktiskt! Den enda jag ärver av nu är ju mamma, och jag menar, hennes kläder är ju mer mammakläder än vad mina är. Tänk om man kunde vinna på lotto, så man kunde gå och shoppa lite nytt. Då skulle jag må bra! Men samtidigt så ska man väl vara glad över att man har några kläder överhuvudtaget. Men jag måste nog rensa i min garderob igen snart iaf. För nu har jag ju gått ner i vikt, som jag dumt nog inte trodde jag skulle göra efter förlossningen, så nu sitter det mesta som skit på mig. Dumt att ha en hel garderob full med kläder när man ändå inte ens kan ha hälften. Men så sorgsen man kommer bli sen varje gång man öppnar garderoben och det gapar tomt..Fan jag blir så jäkla avis på alla som skriver om sina nya fynd dom gjort och lägger upp massa bilder på helt underbara kläder! Jag älskar kläder, jag vill också! Buhu, visst är det synd om mig?

Första festen på 4 år

Ska passa på att skriva lite om helgen nu när Evelina sover och Emilia tittar på film.

Hela lördag förmiddag och eftermiddag gick åt till att packa alla grejer som skulle med ut till Årsunda och till att göra oss klara. Det är verkligen mycket saker som ska med när man ska åka någonstans med 2 barn! Mest saker år Evelina då, puré, välling, gröt, nappflaska, blöjor, resesäng, tvättservetter osv..Hade en hel A4-sida full med saker som skulle med. Men då lära vi ta med egna kuddar och täcken med, därför det vart så mycket. Hela bilen var full, för en enda natt! Tänk sen när man ska åka på semester och vara borta typ en vecka, haha..Så skulle ju katten med också, så han skulle slippa vara hemma själv, och så hoppades vi ju lite på att han skulle få vara kvar där sen hehe..
Vi åkte iaf hemifrån vid 17:00 ungefär och fick mat när vi kom fram till Fredriks föräldrar. Jag och Fredrik åt inte så mycket dock, då vi skulle få mat när vi kom till festen också. Jag hade sån himla mensvärk så jag ville bara gå och dö. Hade glömt bort att det var så jobbigt! Som jag skrev tidigare så har jag en enorm mensvärk, det känns precis som värkar när man ska föda barn, sådär som det känns i början innan det börjar trycka på neråt. Fast med mensvärk så får man ju inga pauser utan det håller i sig hela tiden. Nästan så jag trodde jag skulle föda igen där ett tag. Humöret var inte på topp då kan jag säga, så typiskt att första mensen bestämmer sig för att komma just samma dag som första festen.
Sen till nästa problem. Vi brukar natta barnen 20:00. Festen började 20:00. Var lite nervösa där ett tag att det skulle ta hundra år att få dom i säng, men det gick jättebra, fast vi började natta dom tidigare så somnade dom på en gång. Fredriks pappa skjutsade oss till festlokalen och vi kom bara 5 minuter sent. Men det gjorde inget alls, för vi var bland dom första som kom, haha. Fick en välkomstdrink som smakade vin. Jag tycker inte om vin så jag fick tvinga i mig den. Men frukten var god iaf, haha! Minglade lite fram tills det var dags att sätta sig till bords. Det var dukat för 40 personer, men jag kände nog bara 7 stycken tror jag. Maten var jättegod! Toast skagen till förrätt, rostade rotsaker med kyckling och fläskfilé till huvudrätt och marängtårta med hallon till efterätt. Så var det ju vin och öl till maten, plus snaps, men jag dricker ju ingetdera så jag tog en Bacardi breezer och en cider från våran egen spritkasse istället. Fredrik fick beslutsångest och det slutade med att han satt med både öl, cider, vin, snaps och drink :-P Det sjöngs massor vid matbordet med, trevlig stämning som fan!
Efter maten var det såklart supa järnet som gällde, men många försvann vidare in till Sandviken för att gå på andra fester och på Porrkestern som spelade. Vi som var kvar hade iaf trevligt och jag säger då bara det att vissa folk är då inte kloka! Hade oturen att få se en naken Lars också som av någon anledning bestämde sig för att strippa!
Vi ringde efter skjuts hem vid 01:30. Då var jag trött som ett as! Jag brukar ju gå och lägga mig senast 23:00 i vanliga fall och har så gjort i flera år nu, så jag kände redan när klockan närmade sig 22:30 att jag var redo för sängen, haha..Under kvällen fick jag iaf i mig 2 cider, 2 groggar och 1 drink, men jag vart inte full. Det enda jag fick var huvudvärk, haha. Knappt jag var lullig. Ganska bra ändå med tanke på att det ändå var 4 år sedan sist jag drack. Trodde ju jag skulle bli full bara av att lukta på kapsylen till cidern! Inte var det särskilt gott heller, hua..Kommer nog inte bli mycket festande för mig framöver, men nån gång går man väl ut och tvingar i sig lite alkohol, haha. Om inte annat bara för det trevliga sällskapets skull!
Natten blev lite dryg den med. Gick jättebra med ungarna så länge vi var borta. Evelina hade vaknat en gång men somnat om på en gång då Fredriks mamma gick upp. Men sen klockan 03:00 vaknade Emilia och var jätteledsen för Fredrik snarkade så mycket. Dom två sov i ett rum och jag och Evelina i ett annat. Jag gick in och vände på Fredrik då han snarkar mindre på sidan, men klockan 04:00 vaknade Emilia igen och då fick hon komma och lägga sig med mig. Klockan 05:00 vaknade Evelina och ville inte sova mer i sin resesäng, så då fick hon också komma och lägga sig med mig. Så vi 3 tjejer låg och trängdes tillsammans i en 90-säng! Trångt med mysigt ^^ Blev ju inte mycket sömn för mig då, så Fredriks mamma sa åt mig att gå och lägga mig igen på morgonen så skulle hon ta hand om barnen. Så snällt så! Jag blev väckt klockan 14:00!!! Gud, lite väl länge som dom lät mig sova..Haha..Fick våfflor när jag klev upp, sen blev jag beordrad till soffan för att fortsätta vila, hehe..Vi kom inte hem igen förrens vid 20:00 på kvällen, sen kvällsmat och sen bums i säng för barnen. Fredrik mamma sa även att nu när vi vet att det går bra att sova borta så var det bara att säga till så skulle dom ta barnen om vi ville göra nåt. Även om vi bara ville gå på bio eller ut och äta, så skulle dom komma hem hit och sitta här medans barnen sov och vi var borta. Det uppskattas, kanske vi kan göra lite mer saker tillsammans. Inte ofta vi gör det, jag och Fredrik.

Uppdatering kommer

Har litegrann att skriva om helgen, men just nu håller Emilia på att driva mig till vansinne med sitt tjat, grin och gnäll så jag orkar bara inte. Men jag lovar, när Evelina sover och Emilia förhoppningsvis vilar lite i soffan framför barnprogram, då ska jag skriva!

Kan inte vara sant..

Ni kanske minns att jag skrev för ett tag sen att jag hade fått vissa tecken på att mensen var på G. Idag verkar den komma. Hur typiskt är inte det då?! När jag för första gången på 4 år ska ut och festa, då kommer menshelvetet tillbaka. Jag brukar inte festa när jag har mens, dels för att jag får sån jävla mensvärk och dels för att jag blöder mycket. Kan blöda igenom största tampongen på 30 minuter när det är som värst. Då är det inte så lyckat att gå ut och bli full, glömma bort tiden lite och vips så är man den där fulla bruden med röda fläckar över hela brallorna. Skit också..Aja, hoppas det blir bra iaf..Men fan så surt..!

Lillan i skor

Trala laa..Snart ska jag gå och lägga mig. Tänkte kludda nån rad här först.

Blev Valbo för oss när Fredrik slutade jobba. Var ju tvungna att hitta nån present åt födelsedagsbarnen som vi ska på fest hos imorgon. Känns tungt när man inte har världens bästa ekonomi, men man kan ju inte komma på födelsedagsfest tomhänt! Hittade inget roligt som vi först hade tänkt, så det blev en varsin flaska alkohol. Det går ju alltid hem! Smet in på IKEA också för att handla halogenlampor till köket, och sugrör slank ner det med. Haha..Så tog vi oss faktiskt råd att äta där också. Klockan sprang iväg, så det kändes enklast så. Väldigt populärt hos barnen iaf. Serveras ju glass efter maten för barn så ungarna fick ju en varsin. Evelina fick inte hela såklart, men hon fick ju smaka och det gillades kan jag lova! När vi kom hem var det bara att natta ungarna, för då var klockan redan 8! Evelina stretade emot lite men somnade rätt fort. Förresten! Tog fram alla skor, kängor och stövlar efter Emilia åt Evelina, så nu har hon ett par stövlar, ett par kängor och ett par gympadojjor. Hon vart så himla stor helt plötsligt, när hon sprang omkring med skor! Tufflan min ^^

Var meningen att jag skulle hem till Linda en sväng nu på kvällen, men jag fick inte tag på henne. Jag och Fredrik tog en myskväll i soffan istället med godis och läsk. Dom hade billigt lösgodis på Ö&B, 3,90:- så då köpte vi lite tidigare i veckan. Nu kikar vi lite på finalen av Let's dance, dom ska precis avslöja vinnaren. Har ju inte följt programmet alls, men Laila verkar vara en värdig vinnare. Men nehej det var visst Magnus som vann.

Neeej hörrni, jag har inte så mycket mer att skriva nu. Dags att hoppa i säng kanske. Imorgon blir det fest! Natti!

I'm a supermodel

Så har en hel vecka gått igen. Känns som att tiden bara springer iväg, men ändå händer ingenting. Känns inte som vi har kommit ett steg närmare sommar alls. Jag vill ha bort all snö! Snart april, då ska det inte vara snö, så det så..! Kommer ihåg förra året i april, då var man höggravid..Gick ute och rensade buskar i solen, utan jacka! Så skönt var det då..Men det kommer väl. Imorgon natt ska man visst ändra till sommartid också, det visste inte jag. Men nu vet jag!

Hittills idag har det inte hänt mycket. Vaknat och gjort oss klara, handlat lite, ätit och nu sover Evelina, Emilia tittar på film på sitt rum och jag sitter ju här. Kollade mitt konto för att se hur mycket pengar jag fick från FK nu när jag är sjukskriven. Alltid lika roligt att logga in och se att man inte fått ett öre. Ringde upp och fick svaret att mina pengar kunde dröja 1 till 5 veckor. Jaha..Kul. Ska det ta sån himla tid för FK att få ut pengarna!? Alltid samma sak. Tänk om FK nån gång kunde överraska och fungera felfritt. Men nej då, FK och Arbetsförmedlingen, det är då två stycken som alltid ska krångla det. Får se hur vi löser det här nu då. Vi som är i stort behov av att storhandla, för nu gapar både kyl, frys och skafferi tomt. Likaså plånkan..Gah!

Ikväll måste jag verkligen föra över massa kort från mobilen till datorn. Har ca 350 kort på mobilen nu..Känns som det är lite mycket..! Måste ju få plats men många nya imorgon när det är fest! :-) Lägger väl upp en länk här sen till min bilddagbok, om det är någon som vill kika på lite kort.
Var ju ett tag sen det var nåt kort med här också. Satt nyss och roade mig själv med att ta massa fjortiskort på mig själv. Ni vet, såna där kort som man ser hos de flesta tjejer runt 15 år där dom plutar allt dom kan med läpparna och försöker se sexiga ut, så knäpper dom från sidan eller uppifrån. Ganska kul, haha..Men jag blir inte bra på kort :-P Annars så är idag en ganska bra dag utseendemässigt. Hittade en gammal foundation och ett puder som jag provade, så la jag på ögonskugga och massa kajal och vips så kände jag mig ganska snygg! Det är inte ofta.
Förresten, på tal om kort och att känna sig snygg. Fick ett mejl från en kille som jobbade som fotograf och han ville ha med mig i nå projekt. Artistic nudity. Haha, tror jag skippar det va! Nog för att hans kort var väldigt fina och så, men njae..Det är nog inte min grej det där! Har en kompis dock som är fotomodell och som gör lite såna bilder ibland, hon blir skitbra på kort!
Ni kan ju ta en titt HÄR om ni vill kika!
Måste ju säga, att modellerna på denna agentur, jag älskar deras stil! För er som inte visste, så kan jag berätta att jag själv en gång i tiden har varit lite mer "extrem" i min stil också. Vet inte riktigt varför jag slutade..Och blev "normal". Sminkningen kan jag fortfarande överdriva litegrann ibland, älskar massa smink. Men klädstilen är ju inte direkt utstickande. Gillade inte direkt uppmärksamheten man fick när man stack ut sådär, men skitsnyggt, det är det ju! Fast det tycker inte Fredrik ^^ Ni som kände mig på tiden i Bj, ni kanske minns hur jag såg ut då? Tyvärr finns inga kort så jag kan visa..Men allt var svart, håret, sminket och kläderna!  Nä oj vad långt det här blev nu då :-P

Vyssan lull..

Lilltös vägrar sova. Vilken lycka, jag som är så trött..! Fredrik är uppe och brottas med henne nu. Hon är stark, den lilla saken! Jag sprang över till mamma en sväng och klippte mig. Vart lite bättre, men inte bra. Men det får duga tills jag har råd att klippa mig hos frissan.

Oj då, nu kom en riktigt sur Fredrik ner och vill nog att jag tar över nattning av Evelina. Gäsp..Hoppas hon somnar snart, annars kommer ju jag lyckas somna på golvet inne hos henne eller nåt :-P

Jobbig känsla

Vilken jobbig dag det här blev..Har sån konstig känsla i kroppen..Det liksom kryper i mig..Har noll tålamod och är lättirriterad till tusen. Ögonlocken är jättetunga och huvudet grötigt. Jag vill helst bara krypa ner i sängen och sova. Men med två barn, ett hem att städa och en middag att laga, ja då står sova långt ner på listan.

När mamma slutat jobbet ikväll ska jag ringa henne och kolla om hon vill klippa mig. Tror jag har kommit på ett sätt att klippa håret så det ser lite bättre ut än vad det gör nu. Kommer ju säkert inte bli bra, men bättre än nu iaf. Hoppas hon har tid och lust. Imorgon blir det då till att prova styla håret inför festen på lördag. Måste ju göra det bästa av det värsta, haha. Då kan det vara bra att prova en frilla dagen före, så att man inte står där i panik på lördagen och inte får till det. Sen var det det där med kläder. Jag äger inte mycket snyggt, mest barnvänliga mammakläder liksom. Inte så värst kul att ha på sig på fest! Tror det blir ett par leggings (de enda par jag äger) och en klänning (äger två). Äsch, bara jag inte kommer dit och ser ut som jag nyss klivit upp ur sängen efter en natt uppe med snoriga barn så är väl det bra. Märks det att jag har dåligt självförtroende? Haha..Tänkte ta högklackat till först, men nej det blir nog mina lågklackade stövlar jag fick av mamma i julklapp. Så tanig som jag är så ser det mest dumt ut med högklackat..Har jag fått för mig iaf. Gah, vilken ångest man kan ha inför en fest! Så här var det aldrig på den tiden då jag var ute ganska ofta. Då kände man sig snygg iaf. Men nu, guuud! *andas Angelica, andas...*

Inlägg borta..?

Skrev ett inlägg tidigare, "Åldersgräns på tuggummi", men jag får inte fram det..Är det någon annan som ser det..?

Har som sagt varit på husvisning idag. Huset var jättefint invändigt, jättemånga smarta lösningar, nyrustat kök och de flesta rummen var nästan helt nyrustade dom med. Man behövde verkligen inte börja med nå rust om man flyttade in där. Dubbelgarage och pool. Allt var så perfekt, utom läget..Tomten var ganska liten och låg ihopträngd in mot grannen, så när man var ute på gården så såg grannen rätt in på tomten. Kul att vara ute på altanen då och nästan ha grannen vid bordet. Området var ju perfekt annars också, precis där jag vill bo! Barrsätra, den lugna delen. Dvs Sagostigen..Har drömt om ett hus där sen jag var liten faktiskt..Men, men..Det kommer väl fler hus! Annars får jag väl börja plinga på hos folk och fråga om dom inte vill flytta, haha! Imorgon ska jag ringa om visning på ett hus i södra Björksätra. Vill egentligen inte alls bo i Björksätra, men huset var skitfint och läget perfekt, ut mot ängarna där. Så titta måste man ju göra! Björksätra är väl inte lika illa idag som då jag bodde där för 10 år sedan.

När jag kom hem från vattengympan idag hade Fredrik lagat ordning älggryta. Det var sååå gott! Blev över till lunch imorgon med, mumma! Lyxmat!




Åldersgräns på tuggummi..?

Jag och Emilia har nyss smällt i oss 2 stycken sockerkringlor var, med saft till. Nyttigt va? Äsch, ibland får man vara onyttig, även om det är mitt i veckan. Det äts ju aldrig godis här hemma, så då kan man ju lyxa till det med nån kaka eller så ibland istället. Eller jaaa, jag och Fredrik äter väl godis, men nu menade jag ju Emilia :-P
Funderat lite på det här med tuggummi. Emilia är jättesugen på tuggummi och vill så gärna ha när hon ser nån tugga. Jag tycker att hon är för liten, onödigt att ge egentligen ju..Men jag har ju sett barn i samma ålder och t.o.m yngre som tuggat. Vad tycker ni, är 3 år för litet för att tugga tuggummi? Usch, tänk när det fastnar i håret..På kläder..Jaa överallt utom där det ska vara. Kan tänka mig att det lätt kan bli så när barn ska ha tuggummi..

Om 1½ timme ska vi iväg på husvisning. Få se vad man får för hus för 1,6 mille i Barrsätra då. Ser ju bra ut på korten och det finns ju pool, men en sak har jag då lärt mig. Dom är proffs på att knäppa kort i såna vinklar så det ser stort och fint ut på bilderna, men egentligen är det litet och skabbigt. Så det är lika spännande varje gång! Sen vet inte jag om pool är så bra egentligen heller..Drygt att hålla på med och det känns ju lite nervigt när man har småbarn..Springa och passa hela tiden så dom inte trillar i..Helst skulle vi nog vilja bygga nytt..Köpa en tomt och sätta upp ett hus så man får det precis som man vill. Skiljer inte så jättemycket pengamässigt ändå så. Men det där med hus ligger ju en bit in i framtiden ändå, så vi hinner väl säkert ändra oss en och två gånger till!



Klipp mig..!

Okej..Nu är jag grymt trött på detta! Mitt hår alltså..Jag vill klippa mig! Fan att det ska vara så dyrt att gå till frissan..Skäms ju för hur man ser ut i skallen. Tänk om man kunde känna någon som kunde klippa..Suck..Känns ju inte särskilt bra att man ska på 25-årsfest på lördag och för första gången på 4 år dricka lite alkohol och träffa allt tokigt folk som man umgicks med förut, och så ser man ut som fan! Man hade ju velat glänsa lite..Men fukk it, bara att gilla läget.

Har inte hänt nå speciellt idag. Blidde hem och myste med Emilia i soffan framför barnprogram efter dagis. Evelina sov. Jag var såå trött så det var så skönt att kura ihop sig med Emilia och blunda lite. När Evelina vaknade så fixade vi disken och plockade undan allt som låg på golvet, leksaker, sjuttioelva omaka strumpor osv, dammsög och sen fixade vi maten. Var så trött efter maten så jag kommer inte ens ihåg vad vi gjorde fram tills nattningen av barnen, hahah! Nu undrar ni säkert varför jag inte sover nu då, om jag var så trött. Joo, det är såhär. Fredrik ville klippa håret, så han skulle ta rakapparaten och dra av håret, sen skulle jag klippa i nacken och runt öronen. Men så kom Johan hit och nu är dom ute och röker och sen ska dom spela tv-spel. Meeen..Går jag och lägger mig nu blir Fredrik tokig för då kan han inte gå till jobbet imorgon, med halvklippt hår..Killar är så smarta ibland..Gäsp..

Imorgon är det onsdag vilket innebär vattengympa för min del. Men före det, en till husvisning! Denna gång i Barrsätra. Ska bli kul, roligt att kolla på hus, även om man inte köper.

Nu är Fredrik redo att klippas, godnatt på er!

Förresten...!

Har ni hört Britney Spears nya låt If you seek Amy? Om ni gjort det, har ni uppfattat det "snuskiga" med låten, det där hemliga som Britney fipplat till? Hehe, ganska smart faktiskt, tog mig ett tag att fatta! Väldigt bra låt också!

Lyssna här annars, se om ni kan uppfatta det!


Oopsi..!

Vart visst ett litet uppehåll här mellan inläggen. Inte min mening, har bara inte haft tid!

I söndags klev vi upp i tid och stressade oss för att hinna till barngympan. Kom precis i tid, men får inte upp dörrarna. Fler föräldrar och barn kommer, vi börjar bli lite fundersamma. Efter ett tag får vi reda på att det är inställt! Jaha!? Men kul..Bara att åka hem igen då.
Ringde till Pia och hon kom och hämtade mig och barnen så åkte vi hem till dom. Blev bjudna på lunch och sen busades det massa! Emilia och Amelia lekte jättebra tillsammans, vi behövde inte lägga oss i någonting! Så kul! Evelina somnade efter lunchen så vi kunde sitta och prata och bara vara. Fredrik fixade våran bil medans så han kom ut han med när han var klar. Trevligt att ha en bil med fungerade bromsar igen. Väl hemma blev det kvällsmat och sen sängen för barnen.
Jag åkte hem till Dennis och tittade på skräckfilm och dippade grönsaker. Kikade först på nån italiensk skräckis från 80-talet, haha..Den var inte att rekommendera! Den var bara..trist..! Men vi hade roligt åt den ändå :-P Sen såg vi Terror på Elm street! Älskar dom filmerna! Har ju några till att se, så det blir väl dom vi ser de närmsta skräckfilmskvällarna. Och gud som vi käkade grönsaker med dip! Vitlöksdip dessutom, man stank ju trevligt sen, hehe..Magen min vart inte så jätteglad heller, tss..Men det är ju så gott!!

Igår tog jag med mig barnen och åkte hem till Cina och Magnus för att gratta lilla Wilmer som fyllde 1 år! Stora grabben! Jessica var där med Isac och Ludwig också, trevligt att träffas allihopa för nu var det ett tag sen. Vi bjöds på fika och Emilia mölade ju på som vanligt hon. Finns inge stopp i den ungen alls när det gäller fika! Jättetrevligt var det iaf!

Jaa och sen kan jag ju meddela att jag slutat amma helt nu också! Har gått jättebra att ge Evelina välling vid nattning och på natten när hon vaknar istället. Känns både skönt och sorgligt..Nu är hon stor, flickan min..Så nu ska jag väl börja med min medicin då, får se om man blir nå bättre! Drygt att man lär springa på provtagning varannan vecka med den medicinen bara, nån biverkning man kunde få..Kul.

Nej fy fan nu stinker det kattkiss här. Kattfan har fått nå spjunk..Hade kissat på Emilias ryggsäck imorse som hon skulle ha med till dagis, och nu luktar det som han har kissat nånstans igen. Dryga fan..Hoppas han kan flytta till Årsunda snart..!

Kommentarer

Alltså hörrni, jag tycker ni blitt lite dåliga på att kommentera på sistone..! Kom igen nu då, kludda ner nån rad så jag har nåt roligt att läsa! :-D Okej, jag kanske inte skriver så himla roliga inlägg, men skriv ändå! För ni är ju lika många som läser fortfarande, så ni kommer ju tillbaka av någon anledning, eller..? ^^ Vet ni inte vad ni ska skriva så kan ni ju alltid berätta vilka ni är, hur ni hittade hit och varför ni läser! Eller nåt sånt :-) Skriv nu! Nästa gång jag kollar bloggen vill jag ha minst 10 kommentarer, annars blir jag ledsen i ögat! ;-P

Leklandet

Woho vilken rolig dag vi haft idag! Vi åkte in till Gävle och Leklandet med Pia och hennes familj. Jag och Pia satt mest och snackade och hade koll på de två yngsta barnen medans karlarna sprang runt och lekte med de två stora barnen. Hade jätteskoj! Vart nog 3 timmar där inne iaf! Evelina åt för första gången upp en hel burk puré också, 2 ggr dessutom! Kanske ungen lärt sig äta ordentligt nu :-P När Leklandet stängde åkte vi till MAX och käkade kvällsmat, mums! Det var länge sedan! Hade ju rabattkupong där med, så Emilias mat fick vi gratis. Och jag måste då säga det, att Emilia har varit så grymt snäll idag! Har inte behöva skälla på henne alls! Gud så skönt! Hatar att behöva skälla hela tiden för att hon inte lyssnar, det är inte den mamman jag vill vara. Så jag är så nöjd med dagen! Endast ett minus idag, ett stort minus. Nån jävel hade kört in i våran bil på parkeringen vid Leklandet och gjort en stooor reva längs hela kofångaren. Jippie liksom, den som vi fick nylackad för bara nån vecka sedan..Fan också..Skitskallar som inte ens lämnar en lapp eller något så man kan få tag på dem och få en ursäkt och betalning för ny lackering..*slå på*

Just nu är det bara jag vaken här hemma. Alla andra sover sött efter dagens lek och stoj. Evelina fick inge tutt till läggningen heller, utan välling. Operation sluta amma helt har startat..Jag fick skäll av läkaren igår, jag MÅSTE sluta amma nu..Suck..Ville ju skola in Evelina på dagis först, men jag har väl inget val egentligen. Min hälsa lär väl gå före..Men det gick finfint att ge henne välling. Hon somnade fortare än vanligt, krånglade inget alls. Ska förbereda en flaska och ställa in i kylen ifall hon vaknar inatt och vill ha lite till.

Ikväll är det Star wars, efter Robinson. Det vill jag se, men jag vet inte om jag kommer orka hålla mig vaken..Vi får väl se. Imorgon är det barngympa klockan 10, sen service av bilen. Jaaa på en söndag! Sen kanske vi skulle hitta på nåt med Pia och dom imorgon igen! Kul :-) Så blir det väl skräckfilm med Dennis på kvällen ^^

The pain

The pain...The pain...Oh my god...THE PAIN! Har jävulskt ont idag..Tur jag har smärtstillande hemma..Åh fy..

Smärta..

Besöket på sjukhuset tog 1½ timme och jag fick 6 stycken kortisonsprutor. 3 stycken i fingrar, 1 i knät och 2 i ryggslutet. Knät och ryggen var inte roligt..! Sen blodprov efter det, himla massa stickande! Nu har jag värstingsmärta, då bedövningen börjar gå ur, känner mig riktigt handikappad..Kan inte skriva ordentligt med fingrarna så jag får skriva med högra pekfingret och vänstra ringfingret. Snyggt! Tur jag inte fick spruta i tummarna, så att jag fortfarande kan spela tv-spel med brorsan ikväll :-P

Nej usch, nu orkar jag inte sitta här mer..It hurts to sit down..

Huset som Gud glömde

Vi var ju på husvisning idag som sagt. Hahah! Vilket hus säger jag bara..Såg så bra ut på bilderna, vinklat såklart så att det dåliga inte syntes. Inget nämt i beskrivningen heller. Men taket lära iaf bytas ut, för det läckte in så ett rum var vattenskadat. Källaren stank mögel och nåt djur hade krypit in i väggen och dött så det luktade apa. Alla golv lära bytas ut och många tapeter. Jaa jag säger då det..Hahaha..Tänk så lurad man kan bli! Och mäklaren babblade på om vilka möjligheter det fanns med det där huset..Jovisst! Orka..

Äntligen är all tvätt körd också! Sprungit i tvättstugan hela kvällen. Emilia hjälpte mig. Skönt att ha det gjort! Tror nog att jag ska börja tvätta i tvättstugan 1 gång i veckan. Mycket skönare faktiskt än att småtvätta hemma. Vi smutsar ner grymt mycket här hemma! Evelina är specialist på att skita ner sina kläder. Minst 1 gång om dagen så har hon bajsat igenom, eller kissat igenom. Förstår inte hur hon lyckas..En riktig pissruska är hon ^^

Sitter och pratar med Dennis på msn nu. Vi ska ha skräckfilmskväll på söndag igen och dippa massa grönsaker! Gud så gott! Nu längtar jag!
Känns som vi har mycket planerat i helgen nu. Imorgon är det fredag, då har jag tv-spelskväll med brorsan. På lördag ska vi nog hitta på nåt med Pia med familj och på kvällen kanske Fredrik drar ut på krogen. På söndag är det gympa och så ska vi fixa bilen och sen på kvällen hem till Dennis! Full fart! Kul :-)

Knaprar piller

Knaprar smärtstillande idag igen. Suck..Men imorgon är det iaf sjukhuset för kortisonsprutor, blir det väl kanske bättre ett tag igen!


Igår var vi ute hela tiden efter dagis. Pia kom hit innan jag skulle hämta Emilia så vi tog sällskap och sen gick vi ner på stan, med våra 4 barn. Gick in på FK, och träffade världens jäkla bitterf*tta som jobbade där. Kärring..Sen gick vi runt lite innan vi gick hemåt igen. Och guuud som vi garvade efter vägen! Så mycket som gick snett osv så till slut orkade vi inte mer, vi bara garvade och garvade! Vi hade iaf grymt kul tillsammans, vi är väldigt lika hon och jag. Ska nog försöka hitta på något tillsammans till helgen tror jag, hela familjerna. Skoj!
När vi kom hem var klockan strax före 5 så det var bara att slänga sig på spisen och fixa mat innan jag skulle iväg på vattengympan. Gick bra på gympan igår, skönt var det. Men jag var skittrött när jag kom hem. Först långpromenad och sen vattengympa direkt efter.
Barnen somnade i stort sett ovaggade på kvällen och jag gick hem till brorsan och klippte honom. Han ska till tjejen i helgen igen, och han ska alltid klippas före det, haha! Vi gick till Prix en sväng för han skulle ha godis, och jag fick välja vad jag ville som tack för klippningen så det blidde 4 chokladbitar för 20:-. Mums! Gick hem och spelade guitar hero och Mario Kart sen. På fredag ska vi ha spelkväll också. Kuuuul! Han och jag är inte kloka för fem öre, det märks så väl att vi är syskon! Avslutar varandras meningar och sånt också. Love my brother <3

Idag då. Jag och Evelina har tagit en promenad efter dagislämning. Handlat lite burkmat åt henne. Jag duschade medans hon sov och nu har hon ätit lunch. Ska strax äta jag med sen sminka mig och ja sen är det hämtning på dagis. Blir en promenad för oss och sen hem och fixa ordning tvätten för vi har ju tid i tvättstugan mellan 16 och 22. 16:30 ska vi på husvisning också! Ja mycket mer än så blir det nog inte idag!


Kvinna igen

Åhh skit också..Igår kväll när jag gick på toa innan jag skulle sova, så märkte jag att fan mensen är på G! Behöver ju inte gå in på detaljer, ni fattar säkert ändå. Känner av liiiite mensvärk, precis som jag brukar göra dagarna innan mensen kommer ordentligt. Jag vill verkligen inte! Men ändå, jag klarade mig utan mens i nästan 11 månader efter förlossningen iaf! Får vara glad åt det, vissa får ju tillbaka den bara nån vecka efter. Hatar verkligen mens..Skitgrejer..Så fort jag slutat amma helt och hållet, då blir det till att börja med p-spruta eller nåt, så försvinner mensen förhoppningsvis igen!

Fint väder idag igen, vilken lycka! Då blir det nog en prommis efter dagis, njuta av solen! Känns så härligt att våren äntligen är på G, vakna till solsken! Man blir på så mycket bättre humör på en gång! Idag gick jag till och med upp på en gång då väckarklockan ringde, och jag hann sminka mig innan dagis! Inte illa! Vi kom i tid till dagis också! Haha! Fan vad lycklig man blir på en gång! Sooool! Nu vill man ju bara vara ute, leka med barnen och ha det underbart!




Lovely väder!

Fasiken sånt härligt väder det varit idag igen! Älskar solen, så himla skönt att det äntligen börjar bli vår! För nu kan man väl säga att det har börjat bli vår, eller? Lite överdrivet dock när man ser ungar springa ute i bara t-shirt redan..Och vilken skillnad lite sol gör för humöret! Hoppas verkligen det inte kommer mer snö nu, då kommer jag krypa ner under täcket och ligga kvar där tills det försvunnit igen..!

Idag efter dagis har vi haft trevligt besök av Malin och Alicia. Jätteskoj! Emilia och Alicia gick upp på Emilias rum och lekte själva på en gång. Härligt! Evelina sov sig igenom hela besöket (sällan). Jag och Malin satt i köket och sörplade kaffe och pratade. Himla najs att kunna göra det utan att ha Emilia i knät gnällandes hela tiden ;-P Vi bjöd på cheesecake också, så himla gott ju. Jag och Fredrik åt upp det sista nu på kvällen..Måste nog göra en till ^^ Malin hade med sig lite kläder efter Alicia åt Emilia också, så snällt! Emilia fick dock ett litet utbrott när det var dags för dom att åka hem, så då fick dom se hur min kära dotter beter sig mestadels av tiden också! Hahah!! Nädå, så illa är det väl kanske inte :-D

Annars så har dagen varit ganska så jobbig för mina leder. Har varit tvungen att ta smärtstillande och bära handledsorteserna. Suck..Led för led så ger kroppen upp..Känns som jag har inflammationer i hela kroppen just nu. Får se vad doktorn säger på fredag. Hoppas det inte blir allt för många sprutor bara..Det gör ju ont!

Imorgon då hoppas jag på fiiiint väder igen, så man kan ta sig en promenad efter dagis och bara njuta! Sen blir det vattengympa på kvällen, och efter nattning så ville nog brorsan att jag skulle komma förbi och klippa honom och spela lite guitar hero! Äntligen, har längtat efter att få spela lite ett tag nu :-D

Cheesecake

Jag och Emilia har slängt ihop en cheesecake nu! Står i frysen och ska bli stel. 6-8 timmar skulle det ta tror jag. Gud så dumt..Jag vill ju smaka nu! Vi bråkade iaf om vem som skulle slicka skålen, himla god smet ^^ Hoppas verkligen vi kan hålla oss från att käka upp hela, så man har nåt att bjuda på imorgon om Malin och Alicia kommer! Det som är så super med dessa cheesecakes är att dom är väldigt enkla att göra, dom är supergoda och dom klarar sig 3-6 månader i frysen! Perfekt att ha sparat i frysen och ta fram när man får besök, eller om man själv blir gottesugen! ^^

Hur skönt var det inte ute idag då? Lika härligt som igår, fastän inte solen låg på lika mycket. Tog ju oss en promenad efter maten, och jag ville verkligen inte gå in! Jag ville ta en lååååång promenad, men Emilia vart kissis och törstig, såklart. Aja, det lär väl bli fler fina dagar!
Sitter och funderar på vad jag ska hitta på nu. Evelina sover väl kanske en liten stund till och Emilia kikar på barnprogram. Det finns massor av tvätt, men jag orkar verkligen inte! Tror jag ska boka tid i tvättstugan och ta allt på samma gång istället..Blir sån utdragen plåga annars. Dammsugningen är gjord, disken likaså..Moppa då kanske..Ikväll ska iaf Emilias rum få sig en omgång!

Emilia 6 månader
Tänk att min stora flicka vart så liten..Nu är hon hela 3 år!
Men visst är väl Evelina väldigt lik Emilia va? :-)

Time for bed

Hihi, nu har jag och Larsson kollat på Fun with Dick and Jane. Gillar Jim Carrey, han är ju inte klok! Kan ni tänka er hur svårt det måste vara att spela mot honom? Jag hade inte klarat en scen utan att ligga på golvet och asgarva! Fast just den här filmen är ju inte en av hans bästa, men den var bra iaf!

Jag fick faktiskt ut Fredrik på promenad idag! Vi gick hela familjen i det fina vädret, så härligt! Gick runt i Barrsätra och kikade på hus, bl.a. det som vi ska ringa och boka visning på. Huset och läget var sådär. Var inte så stor tomt. Men vi ska boka visning iaf, kika inuti. Man måste ju kolla några hus innan man bestämmer sig sägs det. Ska boka en visning på ett hus i Östanå också. Kul att kika hus ju! Synd bara att det inte finns så många fina hus ute nu..
Handlade iaf hem lite grejs från Lidl, gröt åt Evelina och lite sånt. Sen gick vi hem en annan väg. Fredrik tyckte till och med att det var skönt att vara ute och gå, så det tyckte han vi skulle göra fler ggr! Jaha, när slog han i huvudet då? Haha! Kul iaf, att han vill ut och gå!
Mamma kom förbi när vi kom hem, och sa att hon tyckte vi kunde komma upp till henne och äta. Och det tackar man ju inte nej till, mammas mat! Kotletter blev det, så gott så! Vi fixade en äppelpaj till efterrätt. Var så himla mätt när vi gick hem, men tametusan så sitter man och är vrålhungrig 30 minuter senare! Knepigt det där..
Barnen somnade utan problem idag, hoppas på att natten blir bättre än den som var. Faktiskt dags för sängen precis nu, ska bara tvätta av mig sminket och borsta tänderna. Imorgon blir det stäääda...Big surprise..Men det ser ju förjävligt ut..Tänk att det måste se förjävligt ut bara för att man vill fixa till det lite snyggt..Prylar och kartonger överallt..Aja..Blir ju fint till slut iaf..Så måste jag nog ta och städa Emilias rum med. Men det får jag nog ta när Fredrik kommit hem från jobbet, så han kan underhålla Emilia medans. Måste nämligen vara fint tills på tisdag, för då får vi nog besök av Malin och Alicia! Barnen måste ju få plats att leka i rummet liksom! Skojsigt! Ska nog slänga ihop nån cheesecake tills dess och bjuda på :-)

Nej, sängen var det ja!! Godnatt på er!

Vårkänslor

Oj sicket fint väder det är idag! Strax över 6 plusgrader just nu! Gud så härligt! Men så sitter man inne, haha! Har iaf tagit en promenad med Evelina så att hon skulle få sova lite, så hon står utanför i vagnen nu. Fredrik ligger också och vilar. Jag tog sovmorgon. Ja just det, vi sov dåligt inatt, allihopa! Evelina vaknade hundrasjuttioelva ggr, Emilia vaknade 1 gång, Fredrik snarkade som tusan..Jaa, jag somnade nog vid 6-tiden imorse..Suck..Men vad hade jag väntat mig egentligen? Blir väl bättre, hoppas jag. Sen när Fredrik och Evelina vaknat kanske vi kan ta en promenad hela familjen i det fina vädret! Måste handla hem lite grejs, kan vi ju passa på att gå till affären istället för att ta bilen. Hoppas jag lyckas övertala Fredrik bara, han hatar nämligen att gå på promenader ^^

Skulle ju verkligen behöva fixa klart här hemma också, men orka när det är så fint väder. Det får vänta lite, kanske..Haha..

Nej jag har inget vettigt att skriva. Blir bara massa oinstressant som ingen orkar läsa ändå. Återkommer!

Vårtecken!

Just ja!! Jag glömde att berätta!! Jag har sett krokusar idag! Vårblommor!! Wee!! Vilken lycka, hoppas verkligen att vinter är slut snart!

Vann rätt låt?

Jag som alla andra har suttit och kikat på Mellon nu ikväll. Såg iofs inte hela utan missade första timmen då Evelina inte ville sova. Hon hade ont i magen, men till slut så bajsade hon iaf och då var det problemet löst!
Jag gillade iaf Alcazar och EMD. Fredrik diggade Måns. Malena som vann, hon kommer tydligen härifrån Sandviken. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den låten..Kul med nåt lite annorlunda, men man hörde ju knappt vad hon sjöng. Är iaf himla nöjd med att Caroline af Ugglas inte vann! Då hade jag nog aldrig mer tittat på Mellon. Hua, den låten var vidrig!
Jag slängde ihop lite chokladbollar åt oss som vi kunde smaska i oss till. Mums! Dom tog slut fort, för fort. Kanske man ska köra på dubbel sats nästa gång..? Så vann rätt låt då? Var ju inte den jag hoppades på, men jag tror den kommer ha bra chans i Eurovision.

Vi har förresten varit riktigt duktiga idag! Plockat och donat i Evelinas rum, gjort i ordning vårat sovrum, burit ner databordet från hallen uppe ner till utrymmet under trappen osv. Evelina sover i sitt rum inatt, fast det är inte riktigt klart där inne än. Fredriks databord och några datorer står fortfarade kvar, plus de bebisgrejer och syskonvagnen som vi ska sälja. Sen har vi ju inte direkt några möbler åt henne heller förutom spjälsängen, men hon fyller ju 1 år om 1 månad, då kommer vi att önska oss presentkort på IKEA så vi kan köpa massa saker åt henne! Blir nog riktigt bra det här när vi är klara iaf! Hittills är vi riktigt nöjda! Återstår väl att se hur nöjd jag är inatt, när jag ska sova med snark-Larsson igen för första gången på jag vet inte hur länge. Jaaa vi har sovit i olika rum. Fredrik snarkar, Evelina vaknade av honom, jag kunde inte somna om efter att ha vaknat när Evelina vaknat osv. Så vi delade på oss. Förhoppningsvis så kommer det gå bra, annars blir det soffan för mig. Imorgon fortsätter vi att fixa ordning här hemma. Är ju som sagt lite kvar!

Just nu är Fredrik på väg till Donken för att köpa lite glass. Haha vart så sugen, och så hade vi en kupong, 2 för 1. Sen blir det sängen, så man orkar upp imorgon!

Husvisning

Igår kväll var jag ju som sagt hem till Dennis och kollade på skräckfilm och pratade strunt. Hade lika roligt som vanligt! Vi är inte kloka :-P Vi såg först Stage fright. Haha! 80-talsskräckis. Vi satt och fnittrade och totalsågade skådisarnas insatser och så. Det som är så roligt med lite äldre skräckfilmer, dom blir mer som komedier, haha! Sen såg vi House on haunted hill. James Marsters var med en snabbis i början, ohhh då vart man ju till sig, hihi..Ganska bra film. Dennis bjöd på grönsaker och vitlöksdip till, skitgott men man luktar ju inte godis efter direkt. Fredrik klagar fortfarande på att jag stinker vitlök! Nu längtar jag tills nästa gång vi ska träffas, jag har så jäkla roligt tillsammans med Dennis! Love you darling!

Idag klev vi upp och gjorde oss klara snabbt, vi skulle nämligen på husvisning idag! Ett hus i Klangberget. Jättefint var det, kanonläge och bra pris, men det var lite väl litet för oss. 3 av sovrummen var väldigt små, ett fick man knappt plats med annat än säng. Och dåligt med förvaringsutrymmen. Så nej, det blir inget med det för oss. På måndag ska vi boka tid för visning på ett annat hus, i Barrsätra. Kul att kika på hus ju!

Nu ska jag göra ett ryck i Evelinas rum. Måste ju bli klart nån gång! Just nu är det saker överallt eftersom vi måste tömma det på datasaker först, så man vill ju ha lite ordning så man kan ta hem besök utan att skämmas :-)

Undra varför?

Sitter och väntar på att kunna åka iväg till Dennis, men Fredrik måste natta klart Emilia först. Somnar han där inne och jag har åkt, ja då kan det gå illa. Han vaknar ju nämligen inte utav att Evelina skriker. Inte bra om hon skulle vakna alltså. Han borde ju vara klar snart tycker jag. Men det är konstigt det där, att alltid när man ska iväg nånstans så tar allt sån himla tid! Stackars Dennis får alltid vänta på mig ^^

Passar på!

Sätter mig här en snabbis så här efter maten, medans Fredrik diskar och barnen leker.
Nu har jag varit duktig! Har tagit hand om monsterdisken, plockat undan på golven, dammsugit och tvättat. Ska strax gå upp och hänga upp den blöta tvätten på tork, men måste ta ner den torra först. Det är jobbigast..Ta ner, vika ihop, lägga in..

Skulle ju berätta lite om gårdagen också. Vi var ju hem till Linda och Linnéa! Det var jättetrevligt! Evelina sov sig genom hela besöket dock, hähä. Så går det när man inte sover som man ska på natten! Emilia var lite blyg i början, men det släppte på slutet. Alltid lagom tills man ska gå hem typ! Haha..Vi blev bjudna på jättegod cheesecake som Linda gjort också! Fick nästan lite dåligt samvete efteråt, för jag åt så mycket ^^ Sån ska jag definitivt göra själv sen också. Som sagt, vi hade jättetrevligt och vi får verkligen se till att träffas snart igen!

Men suck. Nu skriker ungarna och Fredrik ska ut och röka. Nödvändigt..Haha..Jaja, jag lär väl ta över "barnvaktandet" då.

Och just ja, ikväll ska jag till Dennis och kika film och snacka skit igen!! Weee! *längtar*

Fredagsnöje

Gud vilket extremt roligt fredagsnöje jag har! Städar, diskar och tvättar. Kan det bli roligare? Men det behövs ju, så det är bara att bita ihop och se glad ut. Blir ju fint när man är klar iaf! Emilia tycker dock att jag är ganska tråkig, men hon ska faktiskt få hjälpa till att städa snart! Plocka ihop alla leksaker som hon och lillasyster har spridit ut överallt på golven! :-) Sen ska det dammsugas och moppas. Evelina sover just nu, då får man passa på. Pia skickade ett sms och ville komma och hälsa på, fan vad synd att jag har fullt upp. Hade varit trevligt med besök ju! Men det blir fler ggr. Nu när hon är mammaledig så är hon ju hemma hela dagar hon med :-)

Nä nu tjatar Emilia om att måla med målarfärg, så jag ska väl plocka fram det åt henne och fortsätta städa sen. Kluddar ner några rader till senare, bl.a om gårdagen! Höres!

Som jag sa..

Börjar en sak krångla, så följer flera. Idag har jag även problem med högra höften. Vad är detta? Moster ringde imorse iaf, och sa att hon ska prata med läkaren, se om jag kan börja med medicinen redan nu fast jag inte slutat amma helt. I och med att jag bara ammar på natten. Annars blir det ju sprutor då. Kanske det blir ändå iofs, med tanke på att jag redan har inflammationen. Aja, vi får väl se, moster skulle ringa upp senare när hon hade pratat med doktorn.

Inatt var ingen bra natt. Evelina hade en sån där berömd "jag-vägrar-sova"-natt så jag har varit uppe med henne. Jippie. Så idag är jag trött, har ont i käken och huvudet pga att det inte sitter som det ska där i käken nu, och så lederna då. Men eftersom jag inte ammar på hela dagarna nu så kan jag äntligen ta mina smärtstillande! Hjälper ju lite för stunden iaf, och det hinner ju gå ur tills det är dags att nattamma. Skönt att få en liten paus ifrån smärtan iaf.
Sena till dagis vart vi imorse också. Inget ovanligt, men imorse hade Evelina slarvat bort sin ena toss. Hon lekte med dom igår och jag hade full koll på vart hon hade dem, men imorse var en helt borta. Hittade den senare under Fredriks täcke. Jahaja..Så hade katten spytt imorse också. Fredrik ropade upp innan att åkte till jobbet att det låg en spya i trappen men att han inte hann ta reda på det. Emilia gick ner och jag plockade ihop kläder och skulle sen gå ner för att ta bort spyan. Men jag hittade ingen. Letade och letade, men nej det fanns ingen spya. Så antingen så torkade Emilia upp det, eller så tog katten hand om det själv. Uäk..

Snart kommer Fredrik hem och äter och sen ska jag försöka duscha med sur-Linis. Efter dagis ska vi ju till Linda och Linnéa! Kul! :-)

Börjar en sak krångla..

..så kommer flera saker efter..Skrev ju igår att jag fått en inflammation i vänstra långfingret igen. Idag har vänstra knät börjat krångla också, och dessutom har käken hoppat ur led igen! Suck! Tur att det inte syns att käken är ur led iaf, typ helt sne i ansiktet eller nåt. Det gör bara ont, och jag kan inte bita ihop..Irriterande..Hoppas den hoppar tillbaka snart igen.

Idag har det väl inte heller hänt särskilt mycket. Två promenader har det blivit, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Sen så har jag lekt med barnen massa, sket i städningen som jag egentligen skulle göra. Orka städa varje dag, haha..Lagade kvällsmat, och hackade en jävligt stark lök kan jag lova! Det svider i ögonen än, det är ju inte normalt..Goda biffar blev det dock! Slängde i mig maten och åkte till vattengympan. Skönt som vanligt, men jag kunde inte ta i så värst mycket pga knät. Jag bland alla pensionärer, och dom röjde mer än mig..Kände mig värdelös. Hatar att känna mig handikappad..! Åkte hem och nattade ungar efter det. Dom somnade utan problem. Nice. Evelina är så duktig att sluta med tutt! Bara kväll/natt-tutt kvar ju!

Imorgon efter dagis så ska jag och barnen hem till Linda, den 3:e Lindan som jag träffar då! Haha..Hur ska jag hålla reda på alla Lindor? ^^ Ska iaf bli jättetrevligt, hon ska bjuda på hemgjord cheesecake! Guud så gott! Så hoppas jag att mina barn kommer att vara snälla och leka snällt med hennes dotter Linnéa också :-P Evelina kommer väl iofs sova en stund, tur hon bor på bottenplan så hon kan stå ute! Hoppas jag iaf.. ^^

Tiiisdag..

Tra la laaa..Tisdagen till ända..Har väl inte hänt så mycket idag heller. Lämnade Emilia på dagis, tog morgonpromenaden med Evelina, hem och tog det lugnt, fixade lunch, väckte Evelina, åt lunch, lekte med Evelina, gick till dagis och hämtade Emilia, tog en promenad, in och bakade chokladbollar med Emilia medans Evelina sov, Evelina vaknade så gav henne mellis, fixade kvällsmat, åt, städade och sen nattade barnen. Rolig dag va? :-P Känns som vi städar varje dag, heeela tiden, men det blir aldrig nån ordning..Suck..Vi har för mycket grejer!! Sakerna får ju inte plats..Varför ska Fredrik vara så tokig i prylar för? Lovar att han inte skulle märka om jag sålde några grejer heller, för han har nog ingen större koll på vad han har själv. Haha!! Men vi har iaf kommit en bit på väg i att göra ordning Evelinas rum. Det känns bra!

Jag har fått en inflammation i mitt vänstra långfinger igen! Jag blir då tokig! 3:e gången nu. Bara att kontakta moster så hon får fixa tid för kortisonspruta igen då..Lite less på det här nu, men det är ju tur att det bara är fingret. Värre med ett knä eller nåt. Och det är verkligen tur att jag har frikort så jag slipper betala för skiten!! *muttra*

Ny vecka igen

Ja här rullar det på. Måndag igen. Fast den är ju snart slut iofs. Imorgon är det dagisdags, med matsäck. Alltid utflykt på tisdagar, det tycker jag är bra!

Skrev aldrig nåt igår, orkade aldrig. Hade städdag, och jag rensade ur stora garderoben uppe och körde ner allt grejs i förrådet, så att vi kan börja tömma datarummet och ställa in datagrejerna i storgarderoben och fixa rummet åt Evelina! Blir bra det, men det tycker ju såklart inte Fredrik som gråter blod över att förlora sitt dararum, hähä! Ja så var jag iväg och handlade också, själv! Körde runt lite och kollade på Rusta, Dollarstore och Ö&B. Roliga affärer tycker jag, för alltid hittar man nåt billigt grejs som känns absolut nödvändigt just då. Men eftersom vi inte har råd med onödiga saker just nu, så fick jag hålla mig till nödvändiga, och tack och lov för att jag inte hittade några onödiga saker just igår! Kom hem med dasspapper, hårspray, duschcreme, schampo och deo. Så nu kan man lukta fräscht om dagarna också! Vilken lycka ^^

Idag så har jag städat lite till medans Fredrik jobbat. Därimellan lekt och tagit hand om barnen. Tog en promenad efter lunch. Rensade och gjorde fint i skafferiet, nu ser man till och med vad vi har där inne. Åkte och handlade hela familjen efter kvällsmaten. Blöjor, mjölk, bröd, frukt och sånt som alltid måste hem. Emilia fick tokrus när vi skulle betala så jag fick släpa ut henne till bilen medans Fredrik packade varorna. Tror hennes skrik hördes över hela affären. Såna gånger det känns underbart att ha barn, haha.

Ja just ja, måste ju berätta om duktiga Evelina! Två dagar nu så har hon inte ätit nå tutt alls! Hon har bara ammats på kvällen när hon ska sova, och på natten, vilket hittills har resulterat i 3 amningar bara tror jag. Inge gnäll alls från henne heller! Duktig tjej! Men kvälls- och nattamningen får vara kvar ett tag till. Dels mysigt och dels tryggheten för henne. Nu blir det dagis snart och det är ju en stor förändring, så om hon inte väljer det själv före så kommer jag inte sluta före det iaf. Men man börjar ju se slutet på denna amning nu iaf! Kanske inte blir lika länge som med Emilia då, vad skönt :-) Hur ska jag då sen fira att jag slutat amma? Ja inte med sprit iaf, utan med ett biobesök med massa godis, vetandes att jag inte måste stressa hem för att amma! ^^

Nu blir det en nattmacka eller två, sen sängen! Puss hej!

Men alltså..!

Jag förstår inte, jag förstår verkligen inte. Hur sjutton kan något så gräsligt som Caroline af Ugglas låt gå vidare till final? Den är ju urdålig! Och det värsta är, att enligt Aftonbladets undersökningar så tycker det svenska folket att Caroline var bäst ikväll, och också den med bäst låt i finalen! Men hallå!?! Nej, jag förstår verkligen inte..

Full fart hela dagen!

Oh jisses! Känns som jag inte suttit ner på hela dagen!
Klev upp strax efter 8 imorse, upptäckte att Fredrik inte var hemma. Meeeen tänkte jag, tänk att den karl'n har då svårt att ta sig hem efter en utekväll. Ringde och väckte honom och han sov i Gävle hos en kompis. Skällde lite på honom för att han inte kommit hem, vi skulle ju åka bort idag! Han skulle ta bussen hem på en gång sa han men orka vänta. Jag slängde i barnen frukost sen åkte vi och hämtade honom helt enkelt, 9 på morgonen! :-) Jag hatar att åka i Gävle, kör jämt vilse, men idag fick jag bra vägbeskrivning så jag körde rätt på en gång! Duktiga jag, haha..
Hem och gjorde oss ordning, vi slängde ju på oss ytterkläderna med pyjamaserna under när vi hämtade Fredrik, hahaha! Sen åkte vi till Sibylla och åt fusklunch, mums mums!
Vidare ut till Järbo för att hälsa på Pia, Stefan, Amelia och nyfödda Olivia. Guud så liten! Evelina som jag ser som en bebis, hon vart ju jättestor! Kanske dags att inse att jag inte har nån bebis längre, snyft..Men det var då en snäll bebis! Så lugn, sov hela tiden! Kan inte minnas att mina ungar gjort det, haha! Man glömmer då fort..Vi hade då jättetrevligt iaf, och Pia med barn kommer nog kanske hit i veckan så storbarnen får leka och mammorna snacka goja ^^ Dom har så fint hemma också, så nu har ju jag fått en massa idéer om hur jag ska göra om här hemma. Så typiskt att man inte har råd att göra allt på en gång, helst imorgon :-P
När vi åkte därifrån så var klockan middagsdags, men varken jag eller Fredrik orkade laga mat så det blev fuskmiddag också. Fy skäms på oss..Men gott var det!
Nu äntligen sover barnen och jag kan sätta mig i soffan, svulla godis, kika lite på mellon och bara ta det lugnt! Underbart! Fredrik verkar som vanligt ha somnat uppe hos Emilia så jag lär väl ta och peta liv i honom snart också, så att han kan lägga sig i sin säng eller kanske göra mig sällis. Antagligen går han och lägger sig, han fick ju inte sova ut imorse, bakis och allt :-P

Vad ska jag göra..?

Båda barnen sover sedan 1 timme tillbaka, jag sitter här med min gigantiska godisskål, inte ett skit på tv som är värt att titta på, ingen blogg som är uppdaterad, ingen på msn att prata med. Vad ska jag göra? Vill verkligen inte gå och lägga mig än, även fast det kanske vore det enda vettiga. Läsa lite i boken jag håller på med då? Men neeej, känns som jag inte orkar det. Suck! Typiskt att dvd-spelaren står i Emilias rum, annars hade jag kunnat kolla på Buffy. Precis det vill jag ju göra! Antagligen bara för att det inte går. Så är det ju jämt. Kanske man ska ta och föra över lite bilder från mobilen till datorn? Har över 300 bilder på mobilen nu, så det lär ju ta ett tag. Men näää det orkar jag inte heller. Fan, kanske det blir sängen ändå?

Igge, våran gamla leguan. Bor numera i Furuvik.

Sura ungar

Finns det någe härligare än när man har två ungar som båda två skriker, grinar och gnäller? Tävlar om vem som låter mest illa, vem som först kan få mamma att dunka huvudet blodigt i väggen? Näpp, det är precis så här jag vill spendera min fredag!

BVC & öppna

Hade ju tid på BVC imorse 09:30. Tror ni vi kom i tid? Nej knappast. Fast vi vaknade 07. Helt otroligt! Tänk att det inte spelar nån roll när man kliver upp, man kommer sent iväg nästan jämt ändå. Imorse vägrade Emilia klä på sig och Evelina bajsade precis när vi skulle gå. Sällan. Kom 20 minuter för sent, men det gjorde inget sa hon. Tur det då!
Emilia fick börja med sin 3-årskontroll. Det gick jättebra! Hon klarade alla "test" galant. Dom kollar ju språkutvecklingen vid 3 år, och den var det då inga problem med. Haha! Hon vägde 14,2 kilo och var 97,3 cm lång ca. Svårt att mäta när dom står upp, sjunker gärna ihop lite då. Så hon kanske är liiiite längre egentligen.
Evelina vägde åh få se om jag kommer ihåg nu..8290 vägde hon och så var hon 75,2 cm lång. Så hon har ju gått upp lite över ett halvt kilo sen sist, fast hon i stort sett bara äter tutt. Det är ju bra!
Efteråt gick vi över till öppna förskolan. Där träffade vi på Jenny med Noah och Lilly, och Emilias dagiskompis Max med sin mamma och sina tvillingbröder. Trevligt! Emilia gjorde ett pärlhalsband och sprang runt och lekte med det mesta, Evelina traskade runt och tuggade på de olika leksakerna, hehe. Sen fikade vi en snabbis innan dom stängde och det var dags att gå hela långa dryga vägen hem. Käkade sen lunch när vi kom hem, Evelina sov. Jaa sen har det inte hänt så mycket mer. Försökte städa, men ju mer jag plockade, desto mer drog ungarna fram så jag gav upp.
Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska höra av sig. Hon skulle höra av sig när det närmade sig matdags, vilket är snart. Får se om vi ska laga nåt tillsammans, så man slipper äta själv. Eller ja själv är jag ju inte, barnen är ju hemma, men jag saknar vuxet sällskap ^^
Ikväll hoppas jag ungarna somnar ganska smärtfritt, så jag får slänga mig i soffan med min stooooora godispåse!! :-D

Svårsövd

Evelina var då inte på humör för att sova idag inte. Hon somnade nu, mot vanliga 20:00. Gäääsp! Jag är aptrött så det blir sängen direkt för mig. Nästan iaf, måste ju kludda lite här först ^^

Ugnsrostade rotsakerna med fläskfilén vart skitgott! Jag åt 3 portioner!! Sen 2 stora portioner glass med hemgjord chokladsås till efterätt. Hähä! Kan ju fundera hur det kommer sig att jag ändå inte går upp i vikt, när jag äter så här? Ja inte varje dag då, men jag äter ofta stora portioner. Mums var det iaf. Sen åkte jag iväg till affären för att handla godis så vi kunde mysa lite i soffan efter barnen somnat, men eftersom Evelina inte ville sova så står godispåsen orörd. Bra det, kan jag äta den helt själv imorgon när Fredrik är borta! Moahaha! Han ska på nå grejs med jobbet. Då får han skylla sig själv, när han missar snasket ^^ Jag och barnen äter nog kvällsmat med mamma. Hon är barnledig i helgen, brorsan är ju hos flickvännen, hihi. Blir nog bra det, men jag ser inte fram emot nattningen. Lite smått stressigt att natta två små själv.

Nej nu måste jag verkligen sova. Ska ju upp i tid imorgon för vi har ju BVC-tid 09:30. Suck..Så ska vi gå med, en promenad på ca 40 minuter, om väglaget är bra. Ännu mer suck..Natti natti på er!

Hejåhå!

Torsdag idag, veckorna går fort! Skönt det, kanske det blir vår snart. Väldigt trött på den här vintern nu. Såg ju positivt ut igår, när det smälte så mycket. Men jaa just nu snöar det igen. Suck.

Imorse vaknade vi 08:00. Typiskt. Klockan står ju på 07:20. Varför finns det en snooze-funktion på väckarklockor för? Snoozar ju som en galning, när man är så där halvvaken. Sover fast ändå inte. Dumma funktion. Bättre att kliva upp på en gång då klockan ringer, man blir ju mycket piggare då också. Iaf jag. Men det funkar inte riktigt så.
Kom iaf iväg till dagis utan större bråk. Emilia samarbetade ganska bra för en gångs skull. Får väl se hur det är när det ska hämtas på dagis sen. Igår tog det ca 30 minuter bara att få på henne overallen. 30 minuter med skrik, grin, slag och sparkar. Alltid lika roligt. Dumma trotsålder. Tycker inte om det monster som trotsåldern gör min dotter till.

Ugh, idag har jag ont i ryggen och nacken. Är nog lite av både vanliga värken plus träningsvärk sen vattengympan igår. Nu har vi kört 3 ggr och då börjar ledaren lägga på nya rörelser och tar i lite mera. Sköönt! Men inte lika skönt dagen efter. Skulle så gärna vilja börja simma också. Skulle vara jättebra för kroppen och så skönt! Men jag vet inte om det finns pengar till det just nu. Antagligen verkligen inte! Ska iaf kolla med pappa om det fortfarande går att köpa billigare genom Sandvik och hur mycket det kostar isåfall. Var ju så vi gjorde sist när jag köpte årskort. Hoppas på det, så blir det iaf lite billigare. Sen skulle man ju haft en simkompis också. Trist att simma ensam. Dennis pratade ju om att han ville börja simma också, så kanske vi kan gå tillsammans. Vore ju väldans trevligt! Avsluta med bubbelpoolen och snacka goja! ^^

Måste förresten berätta att maten jag lagade igår, den där varianten av mac and cheese, den var riktigt god! Den kommer vi definitivt att fortsätta laga här hemma! Enkelt och gott! Ikväll tänker jag laga till fläskfilé och ungsrostade rotsaker! Smaskigt va?! :-)

Nej nu blir det nog en dusch tror jag, och sen har jag massa tvätt, disk och städning att fixa. Roligt värre!

Natti natti

Nu har jag och Fredrik nyss smällt i oss 8 stycken fattiga riddare med lönnsirap. Mums mums! Men kanske inte världens bästa "nattmacka". Sött och sliskigt, hihi..Nu är det sängen som gäller! Godnatt på er! Sov gott!

Laga mat

God förmiddag! Inatt har jag fått sova ganska bra, men tametusan jag är nästan tröttare än vanligt!? Haha, tänk att det är då aldrig bra ^^

Åkte och handlade igår kväll med brorsan och Fredrik ringde precis när vi kommit iväg och berättade att Evelina hade vaknat. Bajsnödig. Ja efter det ville hon inte somna om. Tänk att hon aldrig vill somna om efter just en bajsblöja. Antar att hon hinner vakna till alldeles för mycket när man måste ta ner henne och tända lyset och krångla med tvätt av rumpa. Kanske man ska börja använda sig av pannlampan när man byter nattblöja? Haha, det skulle se ut va?
Rakade av brorsan håret efter shoppingen. Han ska till tjejen sin i Göteborg torsdag till tisdag, då måste han ju vara snygg! Han passar verkligen i rakat, han ska inte ha hår! Så är det bara! :-) Och ska han ha hår så ska han ha väldigt kort, bara lite spret liksom som är stylat med hårgele. Det har jag bestämt! Systeryster bestämmer allt ^^
När jag kom hem sen var klockan strax efter 22. Såg direkt att Evelina var trött, såklart, så jag tog med henne upp och hon somnade på en gång. Fredrik kan verkligen inte få henne att somna om. Så många ggr som vi försökt nu, men hon somnar aldrig om, aldrig! Sen när jag tar över somnar hon på en gång. Hmm..Mammig unge eller vad? Fast på dagarna är det pappa som gäller, när han är hemma alltså. Så fort han kliver innanför dörren så går hon till honom med utsträckta armar och vill kramas, så sött ^^

Det jag ville berätta idag var att jag har börjat tycka det är ganska roligt att laga mat och baka. Har hittat en jättebra hemsida, eller blogg egentligen, med massa jättebra recept! http://kryddburken.wordpress.com Där under kategorierna kan man, som jag gjorde igår, till exempel gå in under färs och få fram en massa olika recept på mat med färs. Jättebra! Jag provade på att göra köttbullar i ugn. Jättegott blev det! Ikväll ska jag använda mig av ett recept med korv, en variant av mac and cheese. Så kul att prova på lite nytt och så är det ju bra när man som jag inte har nån fantasi alls, kan titta vad man har i frysen och sen använda sig av hemsidan för att få fram recept med just den ingrediensen. Passar mig jättebra! Och jag tror Fredrik tycker det är lite roligt att komma hem från jobbet och få äta lite nya goda maträtter också. Han tycker det är ganska spännande! "Ohh vad blir det för gott idag då?", är bland det första han säger när han kliver innanför dörren ^^ Då är det faktiskt roligt att laga mat, när det uppskattas så! Har ni nåt favoritrecept som ni vill dela med er av?

Riktigt slaskigt och drygt väder idag förresten. Värre lär det väl bli under dagen förstår jag, om det fortsätter vara massa plusgrader. Halt som fan var det på vissa ställen imorse med, dom ställena som fortfarande inte hunnit slaska till sig. T.ex. backen ner till Emilias dagis. Jag stod helt still och bara gled ner med vagnen. Läskigt..Nån som hört talas om att sanda...?

Ren & fräääsch

Tänka sig, jag hann både duscha och sminka mig medans Evelina sov ^^ Riktigt heeet dusch, finns det nåt härligare? Nu börjar det dock verkligen bli kris med mitt smink, fasen..Hoppas man kan lösa det där problemet på någe vis. Tänk att man kan vara så töntig egentligen, nästan 25 år men går inte ut utan smink.. Men jag lovar, hade jag inte haft så jäkla tunt skinn runt ögonen och så himla synliga blodkärl där, så man är kolsvart runt ögonen jämt och ständigt, ja då hade jag gått ut utan smink utan att tveka! Men jag hatar att jämt se ut som att jag inte sovit på flera månader..Inte ens smink täcker allt, det lyser igenom. När jag får jobb sen, då ska jag kolla upp Laserkliniken i Gävle som tar bort ytliga blodkärl på någe vis, se om dom kan hjälpa mig!

Snart dags att gå och hämta Emilia på dagis. Hoppas hon är på bra humör så vi kan ta en promenad ner på stan. Eftersom vi ska till Pia med bebis i helgen så måste vi ju köpa nån "grattis-till-bebisen"- present. Dom köpte ju åt oss när Evelina föddes, så självklart ska dom ha en tillbaka! Rätt ska vara rätt!

Blir så himla imponerad på hur fort det gått för Evelina att lära sig gå. Emilia var ju lika snabb hon med! Evelina är ju uppe och springer hela tiden nu, stadigare och stadigare blir hon. Kan gå genom hela vardagsrummet, ut i hallen, in i köket och genom köket utan att ramla. Duktig tjej! Blev så full i skratt för ett tag sen. Hon sprang runt här i vardagsrummet, runt runt och helt plötsligt tvärnitade hon framför tv:n där det spelades musik, så började hon tokdansa. Så gulligt ju! Hon älskar musik, precis som Emilia. Kanske beror på att det spelas musik nästan hela dagar här hemma, och jag sjunger nästan jämt. Det låter kanske inte vackert, men jag sjunger iaf :-P

"Jag vill inte sova mamma!"

Evelina hade en av sina berömda "jag-vägrar-sova"-nätter inatt. Hon somnade vid 20 och sov okej fram tills 02. Fan att vi blev fast med räkningarna som krånglade ända fram till midnatt nästan, annars hade man fått många timmars sömn där. Men iaf. Hon vaknade 02, sov till 03 då hon vaknade igen. Där emellan hann jag aldrig somna om. Sen vaknade hon 05 och vägrade somna om så hon var vaken till 07. 07:20 ringde väckarklockan..Suck..Bara att gå upp det. Evelina petade jag liv i vid 08, sen så somnade hon om igen strax före 10. Mm..Undra jag när hon ska börja sova bra på nätterna.

Sitter och funderar på om jag ska våga mig på att hoppa in i duschen nu medans hon sover. Men det känns ju så läskigt när hon ligger ute och jag inte har nån koll då när jag står i duschen. Inte för att jag tror det är nån fara, men ändå. Det värsta som kan hända är väl att hon vaknar och skriker tills jag är klar. Måste ju verkligen duscha, för jag är inte fräsch nu för fem öre. Haha!

Åh suck, jag har idétorka gällande saker att göra i veckorna. Jag har så tråkigt så det är inte sant, och Emilia har då jäkligt tråkigt hon med. Inte ofta vi träffar folk nu för tiden inte. Känner mig lite folkskygg nästan. Illa illa. Vill så gärna hitta på nåt med någon nån dag, men det blir fan aldrig av. Aldrig nån som hör av sig, och på sista tiden har jag väl inte varit bäst på att höra av mig jag heller. Men på fredag blir det nog öppna förskolan iaf, för då har vi tid på BVC med båda barnen klockan 09:00, så då kan vi ju svänga in på öppna efteråt. Får väl se om man träffar på nån man känner där.

Pratade med Pia igår och till helgen ska vi få komma och hälsa på och träffa lilla bebisen! Oh så mysigt! Då är hon bara 2 veckor gammal! Hihi, så puttenuttigt! Blir man väl bebissjuk så det smäller om det kan jag tänka mig ^^

Åh förresten! Idag när jag lämnade Emilia på dagis så berättade hennes fröknar att papperen på Evelina har kommit nu och Evelina kommer också att hamna på den avdelningen! Gud så kul! Är ju så himla nöjd med den avdelningen och fröknarna där! Känns jätteskönt! :-)

Amerikanska pannkakor

Sitter och funderar på att göra amerikanska pannkakor till kvällsmat. Jaa jag vet de flesta brukar göra det till frukost, men orka så tidigt på morgonen! :-P Går säkert lika bra att göra tills kvällsmat. Någon som provat det någon gång?
Hittade iaf en jättebra hemsida med massa olika recept på pannkakor, all världens pannkakor. Här hemma älskar vi ju plättar och pannkakor, så den hemsidan kommer nog användas många ggr! www.pannkakor.se
Men vad har man till? Pannkakssirap finns ju, men sånt har vi inte hemma. Sylt måste väl funka? Fredrik kanske kan köpa hem lite sån där pannkakssirap efter jobbet, vore ju intressant att prova!


Bloggtips

Tänkte lista några läsvärda bloggar! Börjar med 5-i-topp bland folk som jag inte känner men som skriver så bra så vissa har jag följt i flera år så det nu känns som jag känner personerna i fråga! Ingen speciell ordning dock!

http://ladydahmer.blogg.se

Riktigt rolig blogg som jag nyss upptäckt! Älskar inlägget "Eau de fitta". Haha!

http://kalsongmorsan.blogg.se
En galen tjej som är ung mamma till 3 pojkar. Följt hennes blogg sen lunar-tiden!

http://missmaddis.com
Denna tjej älskar jag! Ensamstående mamma till 2 pojkar, piercare och har efter en magsäcksoperation gått ner över 70 kilo! Bloggar om att vara maskrosbarn och är grymt ärlig i sin blogg. Skriver många ggr det som en annan inte skulle våga. Även denna tjej hittade jag på lunar för några år sedan!

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman
Sköter vimlet för Se&Hör om jag inte minns helt fel nu. Bloggar om sitt liv som vimmelmamma och cancerpatient.

http://mansondust.wordpress.com

Mamma till 2 flickor och 1 pojk, även änglamamma till 2 små. Även denna tjej fastnade jag för på lunar-tiden, då hon sköter en grupp på lunar som heter UngMamma.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1596381
Hella, mamma till 1 pojk och 1 flicka. Förlorade även en dotter i 9:e månaden. Som så många andra, hittade henne på lunar!

http://minamonster.blogg.se
Sophia, grymt rolig tjej som skriver om sitt liv som mamma till 1 dotter och 1 son. Här är det aldrig nåt lall om att allt är så jävla underbart jämt, utan hon skriver preciiis som det är! Hatar bloggar där folk dag ut och dag in skriver om att deras liv är som en dans på rosor 24/7. Uäk! Sophia är ärlig, diggar henne!

http://mammabeckas.blogg.se
Nån som missat den 17-åriga 3-barnsmamman? Följde hennes blogg redan innan hon hamnade i tidningarna. Glad och positiv tjej som skriver riktigt bra!

Blev visst 8 stycken, hihi. Kunde inte välja endast 5! Sen gillar jag ju Blondinbella också, men henne hittar ju alla till så. Följer många fler, men just dessa är lite speciella.
Sen följer jag ju många bloggar som skrivs av vänner och bekanta med. Som sagt, jag läser ju runt 30 bloggar. Men vi börjar så här! Lämna gärna fler av era bästa bloggtips!

Amning del 2

Kan ju för förtydliga lite från det förra inlägget om amning.
Självklart väljer alla hur dom vill göra och ersättning är absolut ett bra alternativ till amning. Jag är inte en sån som tycker illa om dom som inte ammar, definitivt inte. Hade mina barn ätit normalt så hade jag absolut inte ammat så länge heller. Max 1 år sa jag tidigare innan jag fick barn. Men det är väldigt lätt att säga i förväg. Nu var det ju så att Emilia vägrade äta annat än tutt innan hon blev 10 månader, så det var först då som hon godkände smakportioner. Sen ville hon delammas ända tills 1½-års ålder. Inget jag hade räknat med, och inget som gick att göra så mycket åt. Evelina är i stort sett likadan. Hon godkände smakportioner vid ca 9 månaders ålder, men vi har fortfarande inte kunnat byta ut nåt mål än, för hon äter inte tillräckligt mycket för att bli mätt. Hon tröttnar före. Inte heller nåt jag räknat med och som inte går att göra nåt åt. BVC har inga tips att ge så det är bara att stå ut. Men nu var det ju inte det som inlägget handlade om. Jag var bara nyfiken på hur ofta andras barn har varit sjuka och hur länge dom ammats, då jag flera ggr fått höra att Emilia är sjuk så sällan just för att jag ammade henne länge. Absolut inget klankande på dom som inte ammat länge eller inte alls. Och absolut inget "åh vad jag är duktig som har ammat länge, gör som jaaaag!" heller. Bara ren nyfikenhet, helt enkelt..Så att ingen missuppfattar, eller nåt.

Förresten..!

Hur irriterande är inte familjeliv.se's nya sida då?! Jag gillar den inte, byt tillbaks!

I hate mondays..

Suck, jag hatar måndagar..Det är en väldigt jobbig dag. En hel vecka till helg och inget dagis så det är full fart heeeela dagen. Visst kan det vara roligt när båda barnen är hemma, men just måndagar då brukar Emilia vara på dåligt humör. Undra varför? Hittills har hon dock varit rätt så snäll, tack och lov. Jag har huvudvärk så jag hade inte orkat med massa skrikande just nu. Trotsåldern är inte rolig..
Evelina springer omkring och luktar bajs, igen..Bytte en bajsblöja för ca 10 minuter sedan. Roligt värre! Kan man få Emilia till att byta bajsblöja tro, haha! Hon har blivit så duktig på att gå nu, går hela tiden förutom när hon har riktigt jättebråttom då går det fortare att krypa :-) Duktiga tjejer jag har, båda två började gå vid 10 månaders ålder!

Nu ska jag byta bajsblöja igen, sen klicka runt bland alla miljoner bloggar jag läser och kolla om det skrivits nåt nytt! Älskar bloggar! Har ni nån särskild blogg som ni tycker är superbra så tipsa mig gärna! Själv läser jag väl omkring 30 stycken just nu! ^^ Om ni vill kan jag väl skriva ner några extra läsvärda, så ni också får nåt skoj att läsa! :-)

Amning

Jag har funderat mycket på det här med amning. Vet inte hur många ggr som jag har hört och läst att amning är så bra för barnets immunförsvar och att barn som ammas länge inte blir sjuka lika ofta. Emilia ammade jag i 1½ år. Evelina kommer nog att ammas över 1 år hon med. Bara 2 månader kvar tills hon blir 1 ju och vi har knappt dragit ner på nån amning överhuvudtaget så. Många som tycker det är alldeles för länge att amma, men rekommenderat är ju att amma i 2 år så det är ju inget konstigt. I alla fall, Emilia då som ammades i 1½ år, hon är nästan aldrig sjuk. Under sitt 3-åriga liv så har hon haft magsjuka 1-2 ggr, förkylning med feber ca 5 ggr. That's it! Och då kan jag säga att det på dagis går en jäkla massa sjukdomar hela tiden! Bara under 2 månader där så hann dom gå igenom magsjuka 3-4 ggr, vattkoppor 2 ggr, mask, öroninflammationer, diarré, och nån sjukdom till. Nån vecka så var det ny sjukdom varje dag vi kom dit. Men Emilia vart inte smittad en enda gång! Efter allt man då läst och hört om amningen så kan ju jag då inte låta bli att tro att det har mycket att göra med att jag ammade henne länge. Evelina har hittills bara haft feber 1 gång, förutom efter sprutorna men det räknas ju inte som sjukdom så. Har många bekanta som ammat kort eller inte alls och deras barn är sjuka väldigt ofta. Inte alla, men många. Ännu en anledning till att jag tror på det här med långvarig amning.

Ni som läser min blogg och som har barn, hur länge ammade ni och hur ofta är era barn sjuka?

Barnkalas hos Nea

Så var vi hemma från barnkalaset då! Emilia har nog haft roligt, fast hon är så blyg när det är mycket folk hon inte känner igen. Höll sig vid mig hela tiden. Började med fika, jättegod tårta som Neas pappa hade gjort. Sen skulle dom leka Hela havet stormar. Emilia var den första som åkte ut och vart såklart jätteledsen. Svårt att förklara för en 3-åring att det är en lek som går till på det viset. Slutade med att 4 barn grinade för att dom hade åkt ut, haha! Så kan det gå ^^ Då fick dom fiska lite i fiskedammen istället och då var det då inga sura miner! Godispåse funkar ju alltid! Emilia äter ju fortfarande inte godis, men vi har sagt att när det är kalas, julafton, Halloween, påsk osv då får hon äta. Men vi tänker hålla lördagsgodiset borta så länge det går. Elakt tycker vissa, men varför pula i dom godis när dom knappt vet vad det är? Efter fiskedammen så var det dans till bland annat Mora träsk. Det tyckte Emilia var roligast sa hon, haha...Hon och hennes Mora träsk..
Jaa och nu är vi då som sagt hemma igen! Tack Nea för ett roligt kalas!

Jeez jag vart så trött..Hur skönt hade det inte varit att slänga sig ner på soffan och blunda lite nu då? Men det får vänta tills kvällen, för oavsett vad min pappa säger så går det inte att ligga på soffan och sova med 2 småbarn hemma.
Vid 17:30 ska vi hem till mamma och äta. Hon ville bjuda på lax, och det tackar man ju inte nej till! Mums!

Strulblogg

Sällan blogg.se krånglar. Idag kan jag inte se mina kommentarer. Trycker på översikt och ser att jag har fått nya kommentarer, men när jag trycker för att se dom så står det att det inte hittas några kommentarer. Suck!

Söndag idag och iskallt ute. Minus 11 när vi klev upp. Burr! Dock inga utomhusaktiviteter inplanerade idag så det gör väl inget iofs. Idag ska vi ju på barnkalas hos Nea! Klockan 14 ska vi vara där. Är väl dags att göra sig klar snart antar jag. Måste ju försöka skrapa ihop de sista sminket och försöka göra mig presentabel. Snart är sminket slut och töntiga jag kommer inte kunna gå ut! Haha..Tragiskt..

Ohh nu hittar ungen på hyss! Ciao!

RSS 2.0